Bu yaşta ikinci çocuk???

Aynen aynen canım çok güzel söyledin.

Canım benim yazdıkların benim için çok değerli, tek cocuk olduğun için.Benim babamın bizim ile ilgili hayali bile olmadı.üç kardesiz biz.bir yaş küçüğüm erkek.alkol ve uyuşturucuya bağımlı psikotik bozukluk yaşadı hep , yıllarca oradan oraya savurdu bizi.çalısmıyor anne babam evden dahi kaçtılar son hastalığında.kalakaldım tek başıma, bakırköye yatırdım güç bela.ev buldum taşındım.kızkardesim 10 yaş küçüğüm benim onu okutuyordum.fransadaydı o sıralar soylememistim dersleri aksamasın diye.hep kardeslerimle ilgilendim.evi cekip çeviren ben oldum.şu anda da annemlere desteğim sürüyor.kizkardesim de evlendi benden once çocuğu var.kendi hayatında annemlere desteği yok malesef.iki kardeşim de öyle ablacığım ablacığım değiller.o da içimde yara açmak istediğim başka bir topik

Kardeş güzel bir şey ama her kardesle de iletişim çok iyi olmuyor. Üzüldüm gerçekten siz kendinizi onlara adamissiniz resmen. Karşılığı böyle olmamaliydi. Benim babamlar da kardeş ama amcam babamı dolandırdı vaktinde. Şikayetçi olsak hapse girecekti olamadık. Babam bazen kardeş kardeş diyorsun bak işte kardeş der. Siz çok güçlü birisiniz belliki şimdi de güzel bir aile olmuşsunuz , hepsi geride kalmış. Siz isterseniz bir deneyin olursa nasip olmazsa da olmaz, bazı kardeşler de tek olsaydım keşke diyor. Hangisi hayırlı olacaksa sizin için o olsun inşallah

Amin canım sen de cok cok cok mutlu ol inşallah

Hem işten gelmesini bekliyorsunuz zamanı sayıyorsunuz beraber yemek yapalım yiyelim vs.
Hemde yemek yemesinden tut herşeyine tiksiniyorsunuz anlamadım ben.
İnsanın bu kadar igrendigi biriyle bi o kadarda mutlu olması degişik

Bir tek çocuk annesi olarak, çocuğunuza muhakkak bir kardeş yapın derim. Çocuk için çok zor bir şey. Çok çocuklu annelere göre 3-4 kat daha fazla oğlum için çabaladığım halde, çok yalnızlık çekiyor. Evde oynarken kulağı kapıda, zil çalsa da kuzenlerinden biri gelse diye, Okuldan geldiği an evde biri var mı diye soruyor. İleride nasıl olursa olsunlar, çocuk dediğin şey küçükken oyuna doyacak.

Kendimden örnek verirsem, annemin ilgisizliğiyle büyüdük tamamen 3 kardeş ama çocukluğumda oğlumun yaşadığı yalnızlığı, sıkılmışlığı hiç yaşamadım. Büyüdük, annem ilgisiz hala ama biz birbirimizin eksiklerini doldurmaya çalıştık öyle böyle. Şimdi hepimizin farklı hayatları var, bundan sonra bayramlarda birbirimizi görsek de yeter.

Geçenlerde hala oldum, oğlum ben büyüyünce ne olacağım diye sordu. Yaz gelir eve sokaktan çocuk toplarım, oynasın diye. Doğum günü olur, çocuk toplarım eğlensin diye.

Biz 6 sene sonra ikinci çocuk istedik, ben 27 yaşındaydım ama malesef menapoza girmişim bu süre içinde.şimdi tüp bebek yapıyorum art arda. Oğlum 8 yaşında şimdi, ama ne kadar yaş farkı olursa olsun, oynayamasa da biliyorum ki içindeki büyük boşluğu dolduracak kardeş sevgisi.

Bazı çocuk kardeş istemiyorum der ama oğlumda öyle değil. Her namazdan sonra kardeşim için dua ettin mi diye soruyor. Yaş hiç önemli değil bence. En kısa zamanda bir kardeş düşünün, beraber büyütün. Zaten biri için verdiğiniz zahmetle ikinci de kolayca büyüyor emin olun.

Canım benim sizin bu durumunuza çok üzülüyorum. Naçizane tavsiyem ilk önce aranızdaki sevgi problemini halledin. Bence en önemlisi bu.

Sırf yasınızdan dolayı ben olsam yapamzdım zaten bır tane var olmasa anlarım ama

ortada bır evlılık bır es ılıskısı yokken ıkıncı bır cocuk yapmayın yasta bence artık kemale ermıs gerek yok Türkiye sartlarında yasayacagınız maksımum 30 yıl bırakın onuda doya doya yasayın, kardeş şart değil ayrıca siz ona gereken ilgiyi sevgiyi sorumlulugu verirseniz hayata tek başına da tutunabılır...
ayrıca eşiniz hiç mi banyo yapmaz anlayamadım orasını? benimde kokulara karşı hassasiyetım var eşim sigara da içer her gunde yıkanmaz gun asırı yıkanır genelde ama pek kokmaz, kokarsada soylerım yanı gıt yıkan yada dısını fırcala falan dıye sızde soyleyın o akıl edemıyorsa...

Sırf kardes ıcın dogurulmaz
Kardesten daha yakın dostları olur
Eşim 3 erkek kardesler bırbırlerıyle gorusmuyorlar

Hele belli bi yasın ustunden sonra dogurnak bence bencıllık sen 80 yasında cocuk 40 yasında... dadılık yapacak annesınden bırsey anlamayacak...
Cocuk ıcın en saglıklı ortam mutlu evlılık sızde bu yok.

Bence ozel dadı tutacak en ıyı sartlarda okutacak ıyı gıden evlılık gıbı durum yoksa ıkıncı cocuk yapılmamalı

Zaten cocugunuz var saglıkla buyusun allah olmayanlara versın bence

Yaşınız engel değil.
Ama çocuk yetiştirmede babanın etkisi göz ardı edilemez. Babasız çocuk büyüten arkadaşlarımız var, Allah tuttuklarını altın etsin, ama çok çok da zordur eminim.

Eşiniz iyi bir eş değilse iyi bir baba nasıl olacak. Baba evdeki erkek figür olarak çocuklara örnek olacaktır, çoğu erkek babasına benzer, çoğu kadın babası gibi biriyle evlenir. O yüzden sevmediğiniz adamdan çocuk yapmayın derim ben.

Ben eşinizle bi problem göremedim aranızda. Gayet övgüyle söz ediyorsunuz. Bir bikkinlik ve bitmislik olsa söylemleriniz bu kadar nazik olmaz diye düşünüyorum.
Annemle 35, babamla 47 yaş var aramda. Bunun sıkıntısını hala yaşıyorum. Illa ki her ailede değişir ama ben kendimi hep çok geç kalmış hissettim. Düşünün ben 20 yaşında hayatımın baharındayken babam 70e çok yakındı. Bu biraz zor bir durum.
Diğer yandan, ailemle aramdaki bu yaş ve yaşın getirdiği uyumsuzluklari iki abimle aştım. Abilerimin olmadığı bir hayatı asla düşünemem, hic bir cocuk yalnız kalmayı hak etmez. Eger sağlığınız el veriyorsa hemen derim şahsen.

benim için aşktan daha önemli bir yol varsa o da kokudur. koku aşkın da başlangıcı, cinsel çekimin de, sevginin de. temiz olmayan güzel kokmayan biri ile asla yapamazdım asla.. insan pis birine nasıl aşık olabilir yada olmayı bekleyebilir ki aklım almıyor!

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…