Bu yaşta normalmi?

Serenity11

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
24 Haziran 2025
2
0
1
28
Merhaba arkadaşlar. 29 yaşındayım. Belki bu konu size çok saçma gelebilir ama son 1 haftadır kendimi inanılmaz kötü hissediyorum. Sebebi şu vitiligo hastasıyım ilk 12 yaşımda çıkmıştı belimde sırtımda ve göz kapağımda birde elimin bi kısmında vardı başka çok şükür hiç biryerimde yoktu. Beyaz tenli olduğum içinde kimse anlayamıyor. Sadece makyaj yapmadığımda göz çevren nekadar beyaz aydınlık gibi şeyler söylerler. Makyajsızda çıkmıyorum hiç. Neyse geçen hafta elimi yüzümü yıkıyordum bir baktım kaşımın üstünde 2 beyaz kıl var. Başımdan aşağı kaynar sular döküldü. Dermatoloğa gittim hemen doktorda baktı sende zaten vitiligo var ondandır dedi ama hiç artmamıştı dedim artarmı diye sordum artabilir dedi krem verdi çok üzgünüm. Daha 29 yaşımdayım. Saçlarımın önlerinde yanlarında hafif beyazlar vardı onlarada üzülüyordum ama bu çok başka bir çok yaşlı insana bakıyorum 40-50 yaşında saçları beyaz ama kaşlar koyu. Ne yapacağımı bilmiyorum. Belki böyle bir şey yaşayan varsa neden olabilir diye yazmak istedim.

Genetik bence benim eşimin saçlarıda beyaz çok az ama

Merhaba öncelikle hastalıkla ilgili bilgim yok ancak kaşınızda ya da saçınızdaki beyazlarla alakalı üzüntünüz varsa boyayabilirsiniz. Ben de sizden 2-3 yaş küçüğüm yıllardır saçımda beyazlar var. Düzenli olarak boyuyorum. Kaşımda olsaydı onu da boyardım. Bunda bu kadar kötü hissedecek bir şey yok.

29 yaşındayken 40 a çok yaşlı demeyeydiniz iyiydiben 40 oldum neredeyse saçım 20 yaşımdan beridir beyaz ama çok umurumda değil bazen özellikle görününce hoşuma bile gidiyor,dış görünüş dediğin nedirki 3 günlük dünyada bunumu dert edeceksiniz,sağlığınız yerinde sadece ufak tefek lekelenmeler tarz bile durur yabancı videolara denk geliyorum kendileriyle o kadar barışıklarki fondoten bile kullanmıyorlar özellikle gösteriyorlar,şekilcilik bizim ülkemize has bir durum zaten en çok estetik yaptıran yurt dışındanda tercih edilen ülkeyiz,mevzu görünüş değil bunu bir anlasak.Dert etmeyin inanın bu üzülecek birşey değil,kırışıkta olur,beyazda olur,lekelenmelerde olur,olsundu ne olacak yani,problem eden defolsun siz keyfinize bakın.

Cok dert ediyorsanız boyayın gitsin ama bence karakteristik bir güzelliği oluyor vitiligo hastalarının. Yanlış anlaşılmasın hastalık guzellemesi yapmıyorum bu arada. Aynı şey değil ama benim de saçımın sadece bir tutamı beyazladı, poliozis deniyormus tıpta. Gözüme hoş geliyor ve boyamıyorum hiç, karakteristik bir görünüm veriyor insana.

Çözümü olan şeyler için can sıkılmaz.

stres yapmayın artmasın . Boyarsınız olur biter . Hem hastalıktan ziyade genetik de olabilir eşim 25 yaşında beyazlattı saçları sakalları annem 65 yaşında daha simsiyah saçları siz düşünün .

Ben de 29 yaşındayım ve bizde saç beyazlaması genetik olarak erken yaşta oluyor 22 yaşındaki kardeşimde bile var. Benim saçlarım 2-3 yıl içinde çok beyazlamaya başladı ön ve yan taraflardan beyaz doluydu aynaya bakarken ya da odamda kendi fotoğrafımı çekerken beyazları gördükçe rahatsız hissediyordum , yakın zamanda beyaz kapatıcı özellikli boya aldım saçımı boyadım rahatladım. Vitiligonun nasıl bir şey olduğunu biliyorum çok geçmiş olsun şifalar dilerim.

Beyazlarını boyayabilirsin, can sıkmaya gerek yok buna. Annemin kuzenlerimin saçları 20 sine girdiklerinde beyazladı, yaşla çok alakası yok

microbladingden kaş rimeline tonlarca secenegin varken bu kadad kahrolmani anlayamadim.
devam ederse yapacağın seceneklerin bol. yine beyaz teli de olsa kaşin varmis. benim arkasasimin ergenlikteki kuaforu cok ice girmis, kaş da küsmüş, bilimsel adını bilmiyorum:) kizcagizin ergenlkten beri bir kaşin kavis bölgesi kel. eskiden boyle seyler yoktu goz kalemiyle boyardi. son yollarda guzellik salonunda oraya kıl seklinde kaş dövmesi yaptirdi oldu bitti.
allah çözümsüz dert vermesin

Yorumlarınız için teşekkür ederim haklısınız sağlık olsun tabi gerisi gelir Ama vitiligo özgüvenimi hep zedelemişti ama alıştım sağlıklıyım çok şükür diye saçlarımdaki beyazlarda artık umrumda değil ama kaş ta olması biraz üzdü beni tabi ki vardır çözümü. Ama birşeyi merak ettim sivilce için krem kullanıyordum clindoxly diye değdiği yeri beyazlatıyor mesela havlu kıyafet vs. Yada retinol kullanıyordum son zamanlarda bunlarında etkisi olabilir mi acaba? Doktora soracaktım ama bir işlem için acelesi olduğundan artabilir deyip vitiligo kremleri yazınca soramadım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…