Bu yaştan sonra okunur mu

Meslegim ve masterim olmasina ragmen yeni bir bolum okuyorum gecen seneden beri.27 yasinda,evli,ve cocukluyum bu arada.Madem istiyorsunuz neden olmasin.

Açıköğretim okuyun üniversite mezunları ve üniversite ogrencilerine verilen hak var. Sınavsız 4 yıllık ve 2 yıllık bolumlerine Yazilirsiniz. Hatta suan kayıtlar var 2.universite kapsamında.
Anadolu Üniversitesi.
Erzurum Atatürk Üniversitesi
Istanbul üniversitesi.
Erzurum Atatürk Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi ve anadolu universitesi kayıtları başladı.
Istanbul u bilmiyorum ama onunda başlamış olmasi lazim.

Eşim 30 yaşında dgs ye girdi. Makina mühendisliğine geçiş yaptı. Hem işe gitti hem okula ve azmetti ikiyılda bitirdi. Geçen yaz da 7 yaşındaki kızımla babasının mezuniyetine gittik :) insan azmedince olmaz diye bir şey yok.

teşekkür ederim

ben bölüm önerisi de istiyorum esasen

biraz da öğrenci olmak o havayı da koklamak; sınava girip kazanmak istiyorum

bir dönem tüm çevrem dış ticaret okuyordu vs

biraz önce arkadaş bana da önermiş ben de bu korkudayım işte

hani zaten çalışıp sınav da kazanmamışım; bir iki okur sonra da bırakırım gibi; zira kitabı okuyor sınava giriyorsun; alacağın diploma da ekstra bir katkı sağlamıyorsa aç kitap oku o zaman diyorum; kendimi caydırıyorum

Meslegim ve masterim olmasina ragmen yeni bir bolum okuyorum gecen seneden beri.27 yasinda,evli,ve cocukluyum bu arada.Madem istiyorsunuz neden olmasin.

işte ben o yeni bölüm konusunda fikir istiyorum esasen

zira ben çok daraldığımı hissediyorum; bir ara çocuk gelişimi; anestezi vs mi okusam ya da gıda üzerin bir şeyler demiştim

hani böyle günlük hayata dair

çocuk gelişimi okumadığıma pişman oldun; oğlum doğunca başlasaydım biterdi şimdiye

Hukuk ygsden degil lysden aliyor diye biliyorum.

Ne ogretmenisiniz? Lys ilgili alani hallederim derseniz olur.

Hangi ilde oldugunuz da onemli, buyuksehirlerde puanlat yuksek oluyor. Zaten kucuk bir sehirdeyseniz rahat rahat olur.

Bilemiyorum azmeden yapar ama açıköğretim bana okul gibi gelmiyor. Zorlayacak bir şey yok, kitaplar duruyor ve sınava yakın çıkmış sorulara bakıp geçiyorsun. Zaman ve emek harcanmıyor, sonuçta da bir şey elde etmeyeceğim kendi adıma... Aslında kendi kendimizi durduruyoruz galiba

İşinizi bırakıp okuyabilirsiniz, ama madem çok istiyorsunuz bunun bir önemi olmamalı

:) aynı şeyi iki yıl önce arkadaşım söyleyip duruyodu
kendisi hemşire şu an 29 yaşında o zman 27 ydi işte ben hemşire olmak istemiyorum atanmak için yazdım bıdı bıdı
sonna bi sene dershaneye gitti aynı zmandada çalışıyo hastanede özel bi ünide yarı burslu hukuk kazandı
ilk sınıfta tüm derslerini verdi şu an ikinci sınıfa geçti ilk sene kredi çekti bu sene arabasını sattı 3. sınıfta gene kredi çekicem bitircem bu okulu diyo:) ve bitirdiğinde 31 yaşında olacak
söylediği şey ben bu mesleği para kazanmak için seçtim para kazanıyorum paramlada hayallerimi satın alıyorum:)
bende eczacılık istiyodum şimdi beni gaza getirme peşinde:)

arkadaşım fen çıkışlı ve gayet iyi yapıyo zor ama idare ediyorum diyo devam zorunluluğu yok ama derse gitmeyince öğrenilmiyor diyo
bende şu an istabul auzeften tarih okuyorum ikiye geçtim tamamen zevk için neden olmasın önce inanın....

Bende endustri muhendisiyim ailede herkes hukukcu bende deli gibi hukuk okumak istiyorum ama zor geliyo. Bildigim kadariyla memuriyet yasi 35. Hukuk icin uni bitip hakimlik sinavlarina hazirlanip gayet hayallerinizi gerceklestirebilirsiniz. Bana da ornek olursunuz :))

aynen öyle

aynı kafadayız

hani insanlar hukuk okumaya özeniyor vs benim o imkanım da yok

felsefe vs oku dediler; aç kitap oku o zaman diyorum

kendimi durduruyorum

bizim bir arkadaşımız vardı hemşirelik okuyup çalışırken hukuk bitirip avukat olmuştu

hemşire iken para a biriktirmiş atmıştı kenara bir şeyler; büro açacaktı ilerleyen yıllarda

Simdi hukuk bitirenler bile hayata olumlu gozle bakamiyorlar. Her yere hukuk fakultesi acildi taban puanlari cok dustu ve su an cidden onune gelen hukuk okuyor. O yzden bi dort bes seneye avukatligin hic bir esprisi kalmayacak acikcasi. Cunku pasta ayni pasta ama dilimler cogaldikca pay kuculuyor. Simdi kac senelik avukatlar bile hakim olmaya ugrasiyor. Siz de hakim olmak istiyormussunuz ama binlerce sayfalik kitaplari bitirmeye motivasyonunuz ya da gucunuz var mi?
yeni mezun olan avukatlar baska avukatlarin yaninda 1000-1500 lira gibi komik rakamlara calisiyorlar. Ustelik aksama kadar da hasatinizi cikarirlar.

allahaskina ogretmen olmussunuz, rahat bi isiniz var, 3milyara yakin maasiniz var. Cok yuksek musadenizle 'rahat mi batti' demek isitiyorum :)

Hukuk fakültesi 4. sınıf öğrencisiyim, azimliyseniz ve seviyorsanız hukuku kazanacağınıza inanırsanız başarılı olursunuz emin olun. Başarılar dilerim :)

memuriyet yaşı değil de hakimlik sınavına girme yaşı 35

avukatlık yapıp hakimlik sınavına girmek için de 45

Yaş sınırı kalktı diye biliyorum düz memurlukta yok. Tabi bazı alanlarda olabilir.yaş sınırı.

Canım şöyle yapabilirsin açıköğretimde adalet bölümÜ var iki yıllık onu bitirip dgs ile hukuğa geçebilirsin...ben öyle yapıyorum şuan adalet ikinci sınıftayım yaşıtız bu arada

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…