Bu yolun bir sonu var mı?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Ben mutlu olmak istiyorum devam etmek ya da bitirmek değil isteğim. Az önce de belirttim eşim yanaşmadı terapiste onların aklı kendine yetmez kimseden akıl alacak değilim gibi şeyler sözledi. Sorun ona göre benmişim şayet ben onu dinlersem ona saygıda kusur etmezsem bütün hizmetlerini yerine getirirsem hiç sorunumuz olmazmış. Tabii kendisi saygısızlık yapacak ileri geri konuşacak ne istiyorsa o yapılacak o alınacak o beğendiyse tamamdır benim bir seye itiyacım yok herşeyım yok. Kısacası sesim çıkmayacak ben bilmem eşim bilir olmamı 7 gun 24 saat ona hizmet edeyim istiyor. Ama ben çalışıyorum her gün 1.20dakıka yol gidiyorum paşamın işi 20dakıka mesafede. akşam gel koştur koştur yemek yap. çocukla ilgilen yemeği koy kaldır çay yap beyefendiye sonra cocugu uyut. bu arada okumaya da devam edıyorum ders çalışmam da gerekiyor. Hangi ara ders çalışacam o belirsiz. Kendisi işten gelirse yorgundur kafa dınleyecektır. Tek yaptığı vardiya usulu çalışıyorsa o gun evdeyse yemek yapmak onu da sankı benım eksıklığım gibiymiş ıkı aıleye de soyledi. Utanmıyor musun yemegını ben yapıyorum der bana en ufak bir tartışmada.... Doğal olarak boşanın dıyeceksınız onu da beceremıyorum.
Bakin bu msjinizi yeni gordum,esiniz tam bir Manipulator!
Ugruna savasmaya degermi orasina siz karar vericeksiniz..

Boşansanız aileniz destekçi mi? Her yönden sizi aşağılayıp sömüren bir adam neden terapiste gitsin ki, Firavun tahtında mutlu mesut. Allah size güç ve kararlılık versin. Çocuğunuzun mutlu bir anneye ihtiyacı var. Ayakları üzerinde duran bir kadınsınız. Lütfen kendinizi bu adamdan kurtarın.

Bakin bu msjinizi yeni gordum,esiniz tam bir Manipulator!
Ugruna savasmaya degermi orasina siz karar vericeksiniz..
Ben onun uğruna savaşmak istemiyorum önceliğim oğlum ve benım. Eşim bencil bir insan sadece kendini düşünür. Ve herşeyi kendine çevirip beni hırpalamaktan asla çekinmez. Ben onunla baş edemiyorum. Hayattaki bütün başarısızlıkların sebebi benim bir işi yolunda gitmediyse benım haberim olmadan yaptığı ve batırdığı yatırımdan dahi ben sorumluyum günah keçisi her türlü benim. Artık konuşmaktan kendimi ifade etmek için yırtınmaktan yoruldum. o küsüyorsa bende küsüyorum bir hafta mı olsun iki üç hafta mı ınanın konuşmam çünkü kafam daha rahat. Ne yapacağımı bilmiyorum onu şikayet ettim ma sanırım kendisine henüz tebliğ edilmedi işten geldi sakin görünüyor

Konunuzu okuyunca üzüldüm, yalnız değilsiniz ne yazık ki her gün birileri buraya benzer bir konu açıyor. Eşinizle ayrılın, ayrılmayın demek vicdanen zor, bunun kararını en iyi siz verirsiniz ama doğru bir ilişki olmadığı ve sizi mutlu etmediği ortada. Her şeyi duygusallık bir yana doğru yanlış kendiniz hesaplayın, çift terapisine gitme imkanınız var mı diyecektim yorumlarınızı okudum. Eşinizle sakince konuşup suçlamadan neler hissettiğinizi anlatın. Bağırsa yüksek sesle konuştuğu zaman oralı olmayın, aynı ortamda çocukla bulunmayın. Eğer boşanmaya karar verirseniz veya verdiyseniz ilk aşamada ona söylemeyin. Bankada kasa kiralayın ve her ay maaşınızda ne kaldıysa oraya atın. İş değişikliği, ailenizin yanında bir yer bakabilirseniz ve bulursanız işleri hızlandırırsınız.

Son düzenleme:
Boşansanız aileniz destekçi mi? Her yönden sizi aşağılayıp sömüren bir adam neden terapiste gitsin ki, Firavun tahtında mutlu mesut. Allah size güç ve kararlılık versin. Çocuğunuzun mutlu bir anneye ihtiyacı var. Ayakları üzerinde duran bir kadınsınız. Lütfen kendinizi bu adamdan kurtarın.
Annem hasta ve yaşlı babamı erken yaşta kaybettim. Abilerim var ama kimse boşanmama sıcak bakmaz elbette beni son aşamada yalnız bırakmazlar ama ciddi bir direnç olur. Annem çok acılar yaşadı yakın zamanda bypass amelıyatı geçirdi çok uzulup takıyor. Benim yuzumden üzülsün hastalansın ıstemıyorum. belki bahane diyeceksınız ama ınan değil en önemli sebebim bu.
2.si hep eşim düzelir diye ufacık da olsa umut besledim oğlumuz için sabrettim
3.de belirsizlikler benim gözümü korkutuyor ve gözümde büyüyor.

Ben onun uğruna savaşmak istemiyorum önceliğim oğlum ve benım. Eşim bencil bir insan sadece kendini düşünür. Ve herşeyi kendine çevirip beni hırpalamaktan asla çekinmez. Ben onunla baş edemiyorum. Hayattaki bütün başarısızlıkların sebebi benim bir işi yolunda gitmediyse benım haberim olmadan yaptığı ve batırdığı yatırımdan dahi ben sorumluyum günah keçisi her türlü benim. Artık konuşmaktan kendimi ifade etmek için yırtınmaktan yoruldum. o küsüyorsa bende küsüyorum bir hafta mı olsun iki üç hafta mı ınanın konuşmam çünkü kafam daha rahat. Ne yapacağımı bilmiyorum onu şikayet ettim ma sanırım kendisine henüz tebliğ edilmedi işten geldi sakin görünüyor
Haklisiniz,bu sekilde yasamak gercekten cok zor olmali..
Ama nereye kadar?
Nereye kadar dayanacaksiniz?bir yerde pes edeceksiniz illaki..
Nereye sikayet ettiniz?siddetmi uyguladi yoksa?

Konunuzu okuyunca üzüldüm, yalnız değilsiniz ne yazık ki her gün birileri buraya benzer bir konu açıyor. Eşinizle ayrılın, ayrılmayın demek vicdanen zor, bunun kararını en iyi siz verirsiniz ama doğru bir ilişki olmadığı ve sizi mutlu etmediği ortada. Her şeyi duygusallık bir yana doğru yanlış kendiniz hesaplayın, çift terapisine gitme imkanınız var mı? Eşinizle sakince konuşup suçlamadan neler hissettiğinizi anlatın. Bağırsa yüksek sesle konuştuğu zaman oralı olmayın, aynı ortamda çocukla bulunmayın.
Asıl sorunda o. En kötü ve uzun süren küslüklerden sonra bir şekilde konuşmaya karar veriyoruz genelde konuşmak isteyen o oluyor genelde sözümü bitirmeme hissettiklerimi paylaşmama izin vermese de güya beni anladığını ve karşılıklı olarak iki tarafında kendini dizginlemesi daha dikkatli ve hassas davranması gerektiğini bundan sonra beni üzecek rencide edecek davranışlarda bulunmayacağını ama bunun da tamamen benim ona yaklaşımımla şekilleneceğini ifade ediyor. Size bütün samimiyetimle diyebilirim ki tartışmalarımızın yuzde 80i eşimden kaynaklanıyor o beni kırmdan onu kırmak ona laf sokmak aklımdan geçmez. Hoşuma gitmediğini bildiği halde şaka yatığını iddia edip beni üzer yapma dediğim halde şakaydı der bir daha senınle konuşmam der. En ufak bir tartışmada ağzını bozar bana ve aileme sayar bende ne dedıysen aynısını ıade edıyorum derim. Çünkü artık dayanamıyorum. Ben sadece ciddi bir güvensizlik yaşadım bır yıl boyunca benımde emeğimin olduğu parayla benden habersiz yatırım yapıp batırdı ve itiraf ederken de taksıt taksıt borçları soyledı . O yuzden artık guvenemiyorum teyıt etmek ıstıyorum. Buna da hakkım olduğunu düşünüyorum
Haklisiniz,bu sekilde yasamak gercekten cok zor olmali..
Ama nereye kadar?
Nereye kadar dayanacaksiniz?bir yerde pes edeceksiniz illaki..
Nereye sikayet ettiniz?siddetmi uyguladi yoksa?
Evet daha önce beterini yasayıp aıleler devreye girince geri almıştım ama baktım adam uslanmıyor bende polis merkezine gidip şikayet ettim. Bilmiyorum nereye kadar devam edecek inanın bende bilmiyorum

Size yazık gerçekten, polise şikayet edip aynı eve dönmek? Darp raporu aldınız mı?

Konunuzu okuyunca üzüldüm, yalnız değilsiniz ne yazık ki her gün birileri buraya benzer bir konu açıyor. Eşinizle ayrılın, ayrılmayın demek vicdanen zor, bunun kararını en iyi siz verirsiniz ama doğru bir ilişki olmadığı ve sizi mutlu etmediği ortada. Her şeyi duygusallık bir yana doğru yanlış kendiniz hesaplayın, çift terapisine gitme imkanınız var mı diyecektim yorumlarınızı okudum. Eşinizle sakince konuşup suçlamadan neler hissettiğinizi anlatın. Bağırsa yüksek sesle konuştuğu zaman oralı olmayın, aynı ortamda çocukla bulunmayın. Eğer boşanmaya karar verirseniz veya verdiyseniz ilk aşamada ona söylemeyin. Bankada kasa kiralayın ve her ay maaşınızda ne kaldıysa oraya atın. İş değişikliği, ailenizin yanında bir yer bakabilirseniz ve bulursanız işleri hızlandırırsınız.
Eşim ne kadar aldığımı biliyor maalesef ama aklıma gelmedi değil ufak bir değişiklik olursa oyle bir yol izleyebilirim. paraya neredeyse iman edecek boyutta olan insanların ayrılırken çok çirkefleştiğini biliyorum. Ailem farklı bir ilde ciddi bir mesafe (yol) var aramızda. Şuan işim ve okulum gereği bulunduğum ili değiştiremiyorum

Size yazık gerçekten, polise şikayet edip aynı eve dönmek? Darp raporu aldınız mı?
Aldım evet ama sanırım o bilmiyor aldığımı ınanın bilse bana dokunamaz çünkü mesleğinden olmaktan ödü kopar. Ona çok iyi bir ders vermenin zamanı gelir. Zaman ne gösterir bilmiyorum sonu boşanmakta olabilir ama bu korkuyu yaşamalı öyle bana eşine çocugunun annesine başka bir cana istediği gibi davranamayacağını bilmeli. İstediği kadar bana kinlensin artık bir önemi kalmadı. Yeterince sevgi dilendim ama bana dönüşü hep kötü oldu herşeyıyle eksik kalsın artık

Eşiniz maalesef ki düzelmez. Yalnızca psikolojik bir sorun değil onunki, hayat görüşleri de sabit kadın-erkek rolleri konusunda. Anca kendini değiştirmek ister de okur bilinçlenir ama bu saatten sonra o da zor.

Şikayet etmekle iyi yapmışsınız ama öğrenince şikayeti çekmeniz için tehdit etmesin? Keşke evden ayrılsanız.

Kocanıza sorar mısınız? Tüm işleri siz yapıp üstüne çalışıp üstüne bir de çocuk bakacaksanız sizin hayatınızda ne işe yarıyormuş. Siz bir manyak bulayım da 7/24 hizmet edeyim üstüne bir de onu besleyeyim diye mi evlenmişsiniz onunla.O ne yapacakmış? Sizin hayatınıza sorundan başka ne getirisi varmış? Bu adam sizi kaybetmekten korkmuyor mu? Ben bu kadına böyşe yapıyorum ama çekip giderse demiyor mu? Demiyor. Çünkü bunca eziyete rağmen hala katlanıyorsunuz bu herife. Adam emin gitmeyeceğinizden.

Ne üstünlüğü varmış size. Allah erkeklerin pipisi olduğu için daha kıymetli istedikleri gibi kadınların tepesine binebilirler diye bir ayet mi indirmiş. Tövbe ya. Evlenmeyin şu kendini kadınlardan üstün gören erkek müsveddeleriyle diye diye değişen birşey olmadı. Mübareklerin hala alıcısı var. Anlayamıyorum gerçekten. Bende isterim biri bana sürekli hizmet etsin. Ama dayanamam. İşten gelip kendini paralayan insana acırım istemesem de kalkıp bir işin ucundan tutarım. Merhamet yok bunlarda. Bütün mesele bu.

Eşiniz en nefret ettiğim erkek tipi. Benim de iki kızım var. Böyle birini bulurlar diye çok korkuyorum. Kadınlarımız böylelerini seçmesin diye eğitim veriyoruz olmuyor yine seçiyorlar. Bir hata yapıp seçerseler gerektiğinde dönebilsinler diye iş sahibi yapıyoruz yine olmuyor. Bu heriflerden kurtuluş yok demek ki. Eşinizi elime geçirsem bir kaşık suda boğarım.
Kadın dediğin evine bakar kocasına çocuğuna bakar. Bişey diyecek olursam afedersiniz benim... var senınde var mı der. Evet sanırım korkmuyor korksa kendınden daha gücsüz bir insana el kaldırı onu üer arkasından işler cevirir mi. Ama haklısınız suç benim hayatım boyunca kaçtığım ve içine düşmemek için tırnaklarımla kaıya kazıya geldiğim bugünlerimi bu insan müsveddesine heba ettim. Büyük lokma ye ama büyük laf etme diye boşuna dememiş atalarımız. Yapmayacaktım evlenmeyecektim her gün kendime kızıyorum kendimi yıyıp bitiriyorum ama olmuyor işte keske olarak kaldı o. Eşim ataerkilin uçlarında yaşamış birisi ama bu denli yuzunu ınanın bana göstermemişti bu kadarına şahıt olmamıştım.

Eşiniz maalesef ki düzelmez. Yalnızca psikolojik bir sorun değil onunki, hayat görüşleri de sabit kadın-erkek rolleri konusunda. Anca kendini değiştirmek ister de okur bilinçlenir ama bu saatten sonra o da zor.

Şikayet etmekle iyi yapmışsınız ama öğrenince şikayeti çekmeniz için tehdit etmesin? Keşke evden ayrılsanız.
Evet onun hayat görüşü aileden gördüğü o. Bizde aılelerımızden bazı seylerı gorduk ama zaman fikirler değişiyor onlara göre doğru olan değişebilir ama o değişmedi. Zihniyet meselesi.

Şimdimlütfen olumsuz düşünceleri artık bir kenara bırakın. Sizin zaten böyle biriyle her suçu ve olumsuz şeyi kendinizde aramanız doğal. İleride bir psikiyatristten randevu alır ve sizi bu adama iten durumlar konuşur ve önleminizi alırsınız. Artık duygusal davranmayı bırakın, bir süre tamamen mantıklı hareket etmeniz lazım. Siz şikayet ettiyseniz belgeleri, evrakları vs gidip bankaya kasaya koyun. Eşiniz uyanmıştır ve o da kendi hesaplarını yavaş yavaş yapmaya başlar.

Onun hayat görüşünün bu olmasına gerek yok, kafa da yormayın. Bencil ve manipüle eden biri, tek düşüncesi çevresinden mutlak yarar sağlamak olan biri. Eşiniz korkak bir adam, korkak olmasa kadına el kaldırmazdı, sizin gibi ailesi uzakta, ebeveyni olmayan birini izole edip kontrol etmeye çalışmazdı. Korkmayın ama dürüstçe ayrılacağım vs demeyin. Karar verip ayrılacaksanız son ana kadar böyle birine planlarınızı anlatmanız mantıklı değil.

Kadın dediğin evine bakar kocasına çocuğuna bakar. Bişey diyecek olursam afedersiniz benim... var senınde var mı der. Evet sanırım korkmuyor korksa kendınden daha gücsüz bir insana el kaldırı onu üer arkasından işler cevirir mi. Ama haklısınız suç benim hayatım boyunca kaçtığım ve içine düşmemek için tırnaklarımla kaıya kazıya geldiğim bugünlerimi bu insan müsveddesine heba ettim. Büyük lokma ye ama büyük laf etme diye boşuna dememiş atalarımız. Yapmayacaktım evlenmeyecektim her gün kendime kızıyorum kendimi yıyıp bitiriyorum ama olmuyor işte keske olarak kaldı o. Eşim ataerkilin uçlarında yaşamış birisi ama bu denli yuzunu ınanın bana göstermemişti bu kadarına şahıt olmamıştım.

Bu kadarına şahit olmamıştım diyorsunuz ya. Demek ki az da olsa birşeyler görmüşsünüz. İşte en küçük hatasında yol verecektiniz. Ve benim .. var senin var mı demesi inanılmaz. Kusura bakmayın iğrenç bir adam bu. Niye maddi anlamda yardım ettiniz? Madem ataerkil kafadasın buyur evi sen geçindir bu senin görevin demediniz? Kendinize ve çocuğunuza yemek yapın asla para da vermeyin. Üstünüze gelirse de basın tekmeyi. Madem şeyi varmış erkek olsun adam olsun da kendi geçindirsin evi asalak herif

Bu kadarına şahit olmamıştım diyorsunuz ya. Demek ki az da olsa birşeyler görmüşsünüz. İşte en küçük hatasında yol verecektiniz. Ve benim .. var senin var mı demesi inanılmaz. Kusura bakmayın iğrenç bir adam bu. Niye maddi anlamda yardım ettiniz? Madem ataerkil kafadasın buyur evi sen geçindir bu senin görevin demediniz? Kendinize ve çocuğunuza yemek yapın asla para da vermeyin. Üstünüze gelirse de basın tekmeyi. Madem şeyi varmış erkek olsun adam olsun da kendi geçindirsin evi asalak herif
Söyledi söylüyor ben senın çalışmanı ıstemıyorum evınde otur çocuguna bak yemeğini yap. Ama ben çok emek verdim iyi bir işim olsun kendı ayaklarımın uzerınde durabıleyım dıye çalışmasam boşansam ne olacak işimden olacağım(özelde çalışıyorum). İşe gitmek ortam değiştirmek bana iyi geliyor para vermesem kabul etmez bana sorun çıkarır. E onunda işine geliyor çalışmam her turlu kullanıyor benı. Ama kendi de biliyor hakkımı helal etmıyorum ona beni bu denli sömürüp kötü davrandığı için.

Şimdimlütfen olumsuz düşünceleri artık bir kenara bırakın. Sizin zaten böyle biriyle her suçu ve olumsuz şeyi kendinizde aramanız doğal. İleride bir psikiyatristten randevu alır ve sizi bu adama iten durumlar konuşur ve önleminizi alırsınız. Artık duygusal davranmayı bırakın, bir süre tamamen mantıklı hareket etmeniz lazım. Siz şikayet ettiyseniz belgeleri, evrakları vs gidip bankaya kasaya koyun. Eşiniz uyanmıştır ve o da kendi hesaplarını yavaş yavaş yapmaya başlar.

Onun hayat görüşünün bu olmasına gerek yok, kafa da yormayın. Bencil ve manipüle eden biri, tek düşüncesi çevresinden mutlak yarar sağlamak olan biri. Eşiniz korkak bir adam, korkak olmasa kadına el kaldırmazdı, sizin gibi ailesi uzakta, ebeveyni olmayan birini izole edip kontrol etmeye çalışmazdı. Korkmayın ama dürüstçe ayrılacağım vs demeyin. Karar verip ayrılacaksanız son ana kadar böyle birine planlarınızı anlatmanız mantıklı değil.
Evet ama yradılış gereği yapacağını paylaşan hissettiğni hemen dile getiren kurnazlık sinsilikle alakası olmayan ve kızınca üzülünce net olan biriyim. Keşke yapabilsem :(

Merhaba kk üyeleri son aylarda daha sık girip takip ettiğim bir forum oldu burası benim için. İnsanların yaşadıklarını okudukça hem şaşırdım hem de yalnız değilmişim dedim. Ama günün sonunda insan üzüntüleriyle baş başa kalıyor.
Konuya nerden başlasam nasıl başlasam bilemiyorum. Şöyle ki kötü giden bir evliliğim var maalesef. Hayatımda asla düşünemeyeceğim şeyleri yaşıyorum. Gerçekten çok zorlu bir imtihandan geçiyorum ama dışarıya çok yansıtmamaya çalışsam da her gün biraz daha eksiliyor tükeniyorum. Çalışıyorum önü açık iyi bir mesleğim var ama işimin ilk yılları dolayısıyla çok yüksek bir gelirim yok takdir edersiniz ki 2,5 yaşında bir oğlum var. 4yıllık evliyim. Eşim olacak kişi de memur. Sürekli memnunıyetsiz sürekli burun kıvıran komşunun tavuğunu kaz eşini de hiç gören biri. Ben mesleğimde adım adım ilerler ve yükselmeye çalışırken o şuan yerinde sayıyor şunu yapacam şu sınavlara girecem diyor ama yeterli çabayı ben görmüyorum. Her konuda ahkam keser, her konuyu bilir. Ama ben bilmem bilsem de ne bilirim ki! Çok ciddi şekilde sindirilmekteyim. Tartışmalarımız esnasında konuşmama kendimi ifade etmeme fırsat vermiyor. Her şeilde üste çıkar beni susturur üzerime yürür bağırır çağırır. Asla haksız değildir. Ona göre kadın (ve arkadaşlarını eşlerinin de öyle olduğunu idda eder) hem dışarda çalışır hem evde yemeğini temizliğini yapar eşinin bütün ihtiyaçlarını yeme içme ütü temizlik herşey karşılar ve sesini çıkarmaz her şeye karışmaz. Kendisinin maaşı benden 750tl daha fazla. iş yerinin yemeği ve servisi de var benim işimin yok dolayısıyla ben ona göre Bim çalışanı kadar maaş alan biriyim bim çalışanından bir farkım yokmuş. Ama unuttuğu bir şey var ki hor gördüğü o bim çalışanının parasına muhtaç. Haberim olmadan bir işe yatırım yapıp kaybetti ve ben bu durumu neredeyse bir yıl sonra öğrendim toplamda 4yıl surecek bir borç. Herşey için söz vardı bir daha asla senden habersiz bir şey yapmayacagım diye ve o suan yatırım yapıp kaybettıgı paranın kredısını oduyor benım maasımla gecınıyoruz ama yaranamıyorum affettim. destek çıktım ama yok. En ufak bir tartışmada agza alınmayacak şeyler sözler karşılık verecek olursam ben aklınıza gelebilecek en edepsiz insan olurum. Kendisiyle evlenmeden önce de bir takım sıkıntılarımız vardı benım basiretim bağlanmıştı hiçbir şeyını göremez olmuştum en ufak bır tartısmada peşimden koştun oluyor. Halbukı defalarca noktaladık ve ben istemıyorum dedim. Nişanlanmadan önce bile olmayacak dedim ayrıldım ama kendısı geldı ıkna ettı. Ama en ufak bir tartışmada sevdiğim için zayıflık acizlikmiş şeklinde yüzüme vuruluyor. Çok doluyum çok uzun oldu biliyorum. Bu bir iç dökme yazısıydı.
İğrenç bi adam.Borç tabiki biter ama size değer vermeyen biriyle nereye kadar balım.İğrenç pislik.Madem degersız goruo sozı odesın kendı başıma borçlarımı.Senın buna ıhtıyacın yok kımseyı begenmıyosun ya de.Gıcık oldum.Öle adamlarla ömür gecmıo.Sen yıne nişanlıyken anlamışsın.Benimki gizli şizofrendi.Evlendıkten sonra yuzunu çıkardı.

İğrenç bi adam.Borç tabiki biter ama size değer vermeyen biriyle nereye kadar balım.İğrenç pislik.Madem degersız goruo sozı odesın kendı başıma borçlarımı.Senın buna ıhtıyacın yok kımseyı begenmıyosun ya de.Gıcık oldum.Öle adamlarla ömür gecmıo.Sen yıne nişanlıyken anlamışsın.Benimki gizli şizofrendi.Evlendıkten sonra yuzunu çıkardı.
İşte sorun bende madem ne olduğunu anladın nıye ayrılmadım kı ben neden kendıme bu kötülüğü yaptım. İyi geçinen bir çifti görünce erkeklerineşlerine nazik ve hassas yaklaşımlarına hasretle imrenerek bakıyorum. Bende çirkin bir kadın değilim fırsatlarım ölçüsünde güzel giyinmeyi severim gencim uyumluyum ne eksiğim var bilmiyorum.

Dışarda kedi evde kaplan olanlardan.
Çocuğunun rol modeli olacak. Emin misin?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X