Gidin derdinizi anlatın. Bu çocuğun tek dünyası burası artık. Siz de kısıtlarsanız ne yapalım biz deyin. Merak etmeyin ben Bahçeye zarar vermesine İzin vermem. Dikkatli oluruz oynarken deyin. Anlattığınız profile göre Tatlı İnsanlar. Anlarlar diye düşünüyorumMerhaba hanımlar,bir apartman dairesinde oturuyoruz bahçesi de var.Koronadan dolayı malum evde izole bir hayat yaşıyoruz.20 aylık bebeğim var,dışarı çıkmak istiyor biz de günde 1-2 saat bahçeye indiriyoruz annemle beraber.Orada top oynuyoruz, geziyoruz,koşuyor filan.Yoneticimizin dairesinin bahçeye açılan kapısı da var,eşiyle bahçede oluyorlar onlar da her gün (65 yaş üstü olup sokağa cikamayanlardanlar)
İkisi de çok tatlı insanlar aslında,annem de kadınla iyi anlaştı sohbet ediyorlar kafaları uydu fakat sorunum şu : yöneticimiz bahçede küçük bir alan hariç her yere her köşeye çiçekler,sebzeler filan dikmiş güzellik olarak evet çok güzel bir bahçe fakat bahçeye bu kadar emek verdiği için sanki bahçenin sahibi gibi davranıyor.Cocuk girince bahçeye aklı çıkıyor,orayı elleme,buraya dokunma..cocuk yerde biraz toprak bulup eşelese eşeleme,şu bidonları var onların içindeki suya dokunsa dur suyu elleme dökme alma yapma,yan apartmandan bir çocuk gelecek olsa gelmesin filan diyor.. çocuğa kamyon alalim dedim eşim dedi yönetici kuma toprağa suya dokundurtmuyor ki kamyon alsak nerede oynayacak..içten içe kırılıyorum ama bunların dışında bize olan yardımseverlikleri,komsuluklari,annemin eşiyle olan yakınlığından dolayı bişey diyemiyorum fakat içime dert oldu.
Siz olsanız bu sorunu ayıp etmeden nasıl çözerdiniz ? Şimdiden teşekkürler ❤
Oğlumla el ele geziyoruz oynuyoruz benim olmadığım yerde asla durmaz ağlar o sebeple ne yaptığını görüyorum dikili olmayan yerde oynuyoruz,toprağı da mesela orada eşti(komşunun çocuğundan görüp öğrendi eşmeyi taklit ediyor kendince),bitkilerden uzak tutuyorum zaten,suyu ellrmesinin de mesela ne zararı olabilir.mantik şu serbest alandaki toprağı eşmesine bişey demezsek gider çiçeğin dibini eşer,çimi koparmasina izin verirsek sonra gider çiçeği de koparır,ogrennesin alışmasın(miş) ... Bitkilere dokunmuyoruz yani,emeğe saygımız var hakkımız olsun olmasınŞimdi şöyle, yöneticinizin icinde bulundugu durum bizim icinde bulundugumuz durumla bire bir örtüşüyor. Bahçe her ne kadar ortak alan olsa da kullanımı bahçe katındaki insanlara ait oluyor. Ne güzel bahçeyi ekip bicmisler, sizlere görsel bir güzellik sunmuşlar. Siz olsanız bu güzelliğe zarar gelmesine göz yumar mıydınız? Aslinda cocugunuz sizin sorumlulugunuz altinda oldugu icin onlardan önce sizin yapma koparma seklinde uyarilarda bulunmaniz gerekiyor. Demek ki bu konuda biraz esnek davranıyorsunuz. Cocuk gelsin oynamasın diye bir serzenişte bulunmamışlar ne güzel tek dertleri bahçelerinin zarar görmemesi. Ki normalde de bir site icerisinde yasaniyorsa, kimsebin cocugu veya misafiri orada bulunan ekili dikili alani bozacak, herhangi bir seye zarar verebilecek bir davranista bulunamaz, bulunmamalı. Ben de olsam ben de izin vermem.
yoo öyle bir durum yok. Apartman sakinleri “izin” verirler ya da vermezler. Mesela bizim apartmanda market var, kapının önünü kullanmak için kira veriyor.Bahçe her ne kadar ortak alan olsa da kullanımı bahçe katındaki insanlara ait oluyor.
Merhaba hanımlar,bir apartman dairesinde oturuyoruz bahçesi de var.Koronadan dolayı malum evde izole bir hayat yaşıyoruz.20 aylık bebeğim var,dışarı çıkmak istiyor biz de günde 1-2 saat bahçeye indiriyoruz annemle beraber.Orada top oynuyoruz, geziyoruz,koşuyor filan.Yoneticimizin dairesinin bahçeye açılan kapısı da var,eşiyle bahçede oluyorlar onlar da her gün (65 yaş üstü olup sokağa cikamayanlardanlar)
İkisi de çok tatlı insanlar aslında,annem de kadınla iyi anlaştı sohbet ediyorlar kafaları uydu fakat sorunum şu : yöneticimiz bahçede küçük bir alan hariç her yere her köşeye çiçekler,sebzeler filan dikmiş güzellik olarak evet çok güzel bir bahçe fakat bahçeye bu kadar emek verdiği için sanki bahçenin sahibi gibi davranıyor.Cocuk girince bahçeye aklı çıkıyor,orayı elleme,buraya dokunma..cocuk yerde biraz toprak bulup eşelese eşeleme,şu bidonları var onların içindeki suya dokunsa dur suyu elleme dökme alma yapma,yan apartmandan bir çocuk gelecek olsa gelmesin filan diyor.. çocuğa kamyon alalim dedim eşim dedi yönetici kuma toprağa suya dokundurtmuyor ki kamyon alsak nerede oynayacak..içten içe kırılıyorum ama bunların dışında bize olan yardımseverlikleri,komsuluklari,annemin eşiyle olan yakınlığından dolayı bişey diyemiyorum fakat içime dert oldu.
Siz olsanız bu sorunu ayıp etmeden nasıl çözerdiniz ? Şimdiden teşekkürler
Birlikte çiçeklere su vermek çok mantıklı, suyumuzu da kendimizi götürürüz suyla iş yapmaya bayılıyor zaten teşekkürleryoo öyle bir durum yok. Apartman sakinleri “izin” verirler ya da vermezler. Mesela bizim apartmanda market var, kapının önünü kullanmak için kira veriyor.
Konu sahibi siz de bilinçli olarak çiçek yoldurmuyorsunuzdur. Çocuğunuzla çiçeklere bakın, su verin ama onu topraktan mahrum etmeyin.
Evet olabilir çünkü bahçe normalde hiç kimse inmiyordu,bizi görünce inen 1-2 çocuk oldu çok yol acmayayim diyor olabilirŞu dönem bahçe büyük nimet ancak şu var ki sizin çocuğunuz gönlünce oynarsa diğer çocuklara da yol açılır belki bu durumdan çekiniyorlardır, çünkü çocuklar bitkiler konusunda pek duyarlı olamıyorlar.
yoo öyle bir durum yok. Apartman sakinleri “izin” verirler ya da vermezler. Mesela bizim apartmanda market var, kapının önünü kullanmak için kira veriyor.
Konu sahibi siz de bilinçli olarak çiçek yoldurmuyorsunuzdur. Çocuğunuzla çiçeklere bakın, su verin ama onu topraktan mahrum etmeyin.
İlla yönetici olmasına gerek yok bu terbiyesizlerin böyle işler yapması için. Çiçeğe kiymet veriyor kuslara hayvanlara kiymet vermiyor adi batasicalar. Sonra insanim diye geziyorlar ortalikta. Karşı gel sendeŞimdi bizde de benzer bir durum var. Yönetici bey bahçeye meyve sebze ekti ve bahçedeki su ile sulayıp kendi başına yiyor. Oradaki su aidat ile ödeniyor. Lâkin bu ekim biçim konusunda kimseye danışmadı. Zaten küçücük bahçe gezinevek bir alan bırakmadı ben de çok rahatsızım bu durumdan. Üstüne kızımla birlikçe ağaçlara kuş yemi yapıp asmıştık hepsini toplayıp atmış aynen dediğiniz gibi bu yönetici taufası çok acayip
Çocuk bu ekilen yada dikilen her ne ise çocuk ondan daha değerlidir. madem orayı elleme burayı elleme diyecek sizin dairenize düşen payı ekmesin, sonuçta sizden izin alarak ekmedi. Böylece çocuk size ait olan alanda istediği gibi eğlenir. Kibar bir dille bahçede sizin de payınız olduğunu ve o kısımla çocuğunuzun oynadığını söyleyin.Merhaba hanımlar,bir apartman dairesinde oturuyoruz bahçesi de var.Koronadan dolayı malum evde izole bir hayat yaşıyoruz.20 aylık bebeğim var,dışarı çıkmak istiyor biz de günde 1-2 saat bahçeye indiriyoruz annemle beraber.Orada top oynuyoruz, geziyoruz,koşuyor filan.Yoneticimizin dairesinin bahçeye açılan kapısı da var,eşiyle bahçede oluyorlar onlar da her gün (65 yaş üstü olup sokağa cikamayanlardanlar)
Siz olsanız bu sorunu ayıp etmeden nasıl çözerdiniz ? Şimdiden teşekkürler ❤
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?