Bu yüzden boşanılır mı?

Allah rızası için alın birkaç haftalık tatil ve görümcenizin evine gidin çoluk çocuk. Yaptığının aynısını yapın. Yiyin için 1 şeye bile dokunmayın veee lütfen ama lütfen eşiniz için iyi demeyin! İyi olan adam demez öyle şey.
yuzde 90 kabul etmez gorumce. benzer bisiyi cocukken yasamistik. komsunun cocuklari bizim evde topladılar hergun. annemde calisiyo. evi nasil dağıtıyorlar. hergun 3-4 kilo patates alip kizartiyoruz yestistiremiyoruz binac kaliyoruz hatta onlar yesin diye. neyse bir hafta sonra sira onlara geldi. sanirim sirayla birbirimize gitcek miydik ne oyle bisiydi. yerimizden kipirtatmadilar bizi. yemek dersen vermediler. onlarda bir gun anca oturabilmistik. gorumce de en fazla 3 gun musafir eder bence

Yapılacak şey çok basit.
Görümceni arayıp biz bu yaz müsait değiliz siz kendinize başka bir yer ayarlayın oldu mu canım demek.
İnsanlar çok tuhaf gerçekten ağzınızı açıp iki kelime etmek yerine yuva dağıtmayı göze alan insanlar var.
Eşiniz söyleyemiyorsa siz söyleyin.
Sakın annenize falan da gitmeyin meydanı boş bulup eve daha da çöreklenirler.
Enayilikte bi yere kadar artık.
evet ne guzel yazmissiniz. kocalardan kaynakli esas bu durumlar orasi kesin ama gorumceye iki kelam etmek yerine neden cocuklar babasindan ayri kalsin dimi. cok duygusal dusunmemek gerekiyor aslinda. sirket yonetir gibi evlilik yonetmek lazim :KK48:

Gorumcene açıkça istemediğini söyle. Kayinvalidene de bu yüzden huzurunun kaçtığını kızına çeki düzen vermesini söyle. Çekilir dert değil

Merhaba kızlar ..defalarca yazdım sildim..
2 yaşında bir oğlum var 4 ay önce de 28 haftalik prematüre bir bebeğim oldu.bebek doğduğunda yaşam sinirindaydi. .her an kaybedebilirdik. .
Neyse ki Allah bize bağışladı. Şimdi benim bi gorumcem var ..Biz eşimin ailesinin olduğu ilçede yaşıyoruz. .onlarda bize 3 saat mesafede. .3 yazdır buradayız ve ( karı koca ogretmenler) her yaz bizdeler. .gelip 1 ay kalırlar.
1.annesi burada yanlız yaşıyor evi musait.
2.bizim dışımda 2 abisi daha burada..ablası burada. .
3.geçen yıl ailem şehir dışından gelmişti bizde kaliyorlarken bile bizdelerdi.üst üste yattı herkes.
4.temizliğe yardım etmeyi bırak yataklarının defalarca topladım. O derece rahatlar. .laf arasında bi kaç kez ben dağınıklığı hiç sevmiyorum dedim.ağzını yaya yaya az rahat ol yaae dedi.
5.arkadaş rahat olacam ama benim prematüre bir bebeğim var mecbur hepsinin pisligini temizliyorum.bi de ise başladım mecburen şu OHAL döneminde rapor falan alamadım.
6.bu yılın sonunda borçlarimiz bitecek çok borcumuz vardı bi yardimci alamadık. Hatta bu insanlar buradayken çocuğumun altınlardan bozdurup harcadık. Çünki hiç beyis görmeden bugün kontrafile et lazım .şunu yapalım diyen tipler.1 kuruş harcamamislardir ama.
7.geçen yıl ve ondan onceki yıl Arabamız onların emrindeydi ..Düşünün biz hala araba kredisi öderken onlar kredisiz sıfır arabalarını aldı bu yıl
8.son olarak ben işteyken benim evime misafir cagirmislar. Disardan yemek istemisler.daha önce de yaptılar ses etmedim.eşim için. Ama bu kez bebegim var.erken dogdu.hem onlara söyledim hemde eşimle kavga ettik . ( gözlerinin önünde buna rağmen kalkıp gitmediler) eşim bana gerekirse boşanalim dedi.laftan anlasa çok şey söyleyeceğim. Ama rahat insanlar güzellikle söyleyince anlamiyorlar..Eşim iyidir ama lanet bir özelliği var aylarca küser ve bu süreçte inadına yapar herseyi. .
Yani kızlar biz eşimle birbirimizi seviyoruz .3 yıldır yaz tatilinden nefret ettim gelsin istemiyorum. Ne yapayım artık ?? para pul umurumda değil varsa. .ama su yaşadığım yerin dağınıklığı. .hizmetci yerine konmak. .Bu beni öldürüyor. Yapmasam asla böyle bir ortamda çocuklarla yaşayamam. E bu sebeple bosanilir mi allahaskina?
Ayyy kendimi gordum, benim de yasadigim ilde esimin iki kardesi var ve o gelinler calismiyor, ben calisiyorum ama misafirler hep bana gelir, digerlerine sadece cay icmeye giderler, hep ben de kalirlar, dertleri ne bunlarin ya

Ayyy kendimi gordum, benim de yasadigim ilde esimin iki kardesi var ve o gelinler calismiyor, ben calisiyorum ama misafirler hep bana gelir, digerlerine sadece cay icmeye giderler, hep ben de kalirlar, dertleri ne bunlarin ya
çünkü çalışan gelinlerin evinde rahat ediliyor asıl
diğerleri tüm gün tepelerinde evde şöyle yaylana yaylana oturamazlar

bir de sen çok çırpınıyorsundur diğerlerine göre işte ikram için rahat ettirmek için yapma
ne yiyorsan aynısını koy önlerine

sabahtan beri yazıyorum konuya aklıma geldikçe ama şunu da söyliyeyim
borç isteyenden kurtulmanın en iyi yolu o kişiden borç istemektir
çok misafirliğe gelenden kurtulmanın yolu senin ona misafir gitmendir

alın bu sene izninizi şöyle üç-beş gün değil ama
15 gün boyunca mesela
görümcenin evine git elini cebine atma işlerine yardım yapma ha bire ağır yemekler iste onun gibi
giderken de burayı çok sevdim gelecek sene de kesin burdayız de
belki siz gelmeyin diye gelmezler

Prematüre bebeğin her seyden daha önemlo görümcene msj at yalan söyle doktorumuz bebeğimizin sağlığının iyi olmadığını söyledi yoğun bir şekilde bebeğimle ilgilenmem gerekiyor bu sene sizi misafir edemeyeceğiz de olmaz mı?

çünkü çalışan gelinlerin evinde rahat ediliyor asıl
diğerleri tüm gün tepelerinde evde şöyle yaylana yaylana oturamazlar

bir de sen çok çırpınıyorsundur diğerlerine göre işte ikram için rahat ettirmek için yapma
ne yiyorsan aynısını koy önlerine
4 yilin sonunda cirpinmayi kesip tipki dedigin gibi ne yiyorsam koydum onlerine surat yapip gittiler, bir tatil beldesinde yasiyorum, her yaz tatile geliyorlardi, bu yaz gelen giden yok. Sanirim ben basardim, darisi konu sahibinin basina

evladinin annesine bosanalim lafini edebilen bir erkek nasil olabilir ya. Allah yardimciniz olsun. özellikle çalışan kadınların böyle es kahri cekmelerine cok üzülüyorum. Umarin gonlunuze gore olacak sekilde çözülür sorununuz.

4 yilin sonunda cirpinmayi kesip tipki dedigin gibi ne yiyorsam koydum onlerine surat yapip gittiler, bir tatil beldesinde yasiyorum, her yaz tatile geliyorlardi, bu yaz gelen giden yok. Sanirim ben basardim, darisi konu sahibinin basina
inşallah
çok iyi yapmışsınız benim annem gibi 28 sene çekmemişsiniz

1.kesinlikle boşanılmaz.
2.yazları annenin yanına git.
3.veya tatil yap kendi ailenle biyerlere çık.
4.niye yataklarını topluyorsun canım onun eşyalarını ortada bırak çık gez kendi tepinsin pisliğin içinde.

Gerçekten bu kadar içine vermişlerse durumun, ben olsam söylerdim el haya-i vel iman yani. Kuran da ayet var kapı çalındığında bile müsait değilsen müsait değilim diyeceksin onlarda tabiri caizse s.ktir olup gidecekler. Ne bu rahatlık yaa.. Allah Allah. .. Ne varsa islamiyette var utanmaz arlanmazlara bak sen.

Ya kızlar bazıları ne sabır demiş evet başta eşim için sustum ama sonrasında susmak zorunda kaldım. Yani şimdi ya s.kiri çekip bosanacagim.ya da birsey söyledim diye bana haftalarca uygulanan psikolojik şiddeti çekeceğim. . (Küsüp haftalarca konuşmuyor. Burada kimse yok yapayalnız kalıyorum. .yalan yok aynı evde yaşadığım arkadaş olur eş olur küs kalmaya dayanamıyorum ) zor bir karar anlayacağınız ..Çocuklar mutlu ben mutluyum ..dediğiniz gibi sadece bu insanlar ve bu sebeple karşılaştığım iğrenç tavır yüzünden bosanilir mi ?? Bilemiyorum. .

Boşansanız ik küçük çocukla ne yapacaksınız
Ailenizin yanında yaşayacaksanız ev ev üstüne zor olur
Başka evde çocuklarınızla yaşasanız bu sefer maaşınızı bakıcıya vereceksiniz
Böylesi adamla beraber yaşamak da zor
Allah kolaylık versin

Madem onlar yüzsüz siz onlardan daha yüzsüz olun , birisi yazmış ya market orada otobüs durağı orada diyin
Kendinizi diğer eltilere ya da kayınvalidelere akşam yemeğine davet ettirin
Görümcelere de oraya davetliyiz bavulunuzu da hazırlayın bizim başka planlarımız var tatile orada devam edin deyip yemek dönüşü onlarsız gelin evinize
Gittiğiniz akşam yemeğinde de prematüre bebeğimiz için evimizin hijyenik olması gerekiyor e malum kalabalıkda da bu mümkün değil falan deyin

Sormuyorlar ki eşimden alıyorlar sadece..misal bir örnek vereyim.eşim uyuyor kahvaltı edeceğiz ekmek yok. Dedim ki gorumcenin eşine iki ekmek alıp gelir misin? Dedi ki abiyi kaldır o alsın gelsin.sonra söyledi eşime. Ha bide yumurta soğuyacak cabul ol dedi. Bizim beyefendi koşa koşa aldı geldi.bu küçücük bir örnek. Ben uyandıran ekmek al diye nolur inan bilmiyorum.

Aaa
Siz hepten suçlusunuz
Uyandıramam yorgun 2 ekmek almak zorunuza mı geldi deseydiniz

Ya kızlar siz söyleyin ..öyle kolay mı bu işler ? Ya da sadece bana mı zor geliyor boşanmak yorumlara bakıyorum da..zaten böyle giderse olacağı o da..ben bosanma olmadan acaba başka birşey yapılabilir mi onu merak ettim.sanırım tek care açık açık konuşmak. .olmuyor mu eyvallah diyip gitmek..

Siz gitmeyin napın edin onları gönderin

+1
her gün önlerine ya bulgur pilavı ya makarna koysun bak bir daha kalıyorlar mı
beleş buldun yerleş politikası yapmışlar resmen

Bence önlerine bir şey koymayın
Akşamları dışarıda yiyin
Hesabı siz ödeyin bizim paramız kalmadı diyin
Tabi dışarı çıkmadan kocanızın cebini boşaltın kredi kartını alın ki kocanız ödeyemesin

Onlar geldiği zaman gidin annenizde kalın, ne terbiyesizler ya hu.

Bence annenizde kalmayın
Onlar gelecek diye kendi düzeninizi çocuklarınızın düzenini ve hatta annenizin düzenini niye bozasınız
Onlar 1 ay sizde kalacak diye siz de 1 ay annenizde kalsanız sizin bunlar için düşündüğünüzü anneniz sizin için düşünebilir
Kaldı ki pis ve dağınıklarmış
Eve döndüğünüzde 1 ay bunların pisliğini mi temizleyeceksiniz

Ha kocanızla beraber gidecekseniz o başka
Ama siz annenize gidip kocanızla bunlar sizin evde duracaksa olmaz

Back
X