Bu yüzyılda erkeklerin üstün olarak görülmesi normal mi ?

PortakalSevgisi

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
25 Ocak 2019
395
139
18
31
Arkadaşlar merhaba, kadın erkek eşitliğini savunan biri olarak son dönemlerde hep bizim toplumda hem başka gelişmiş ülkelerde bile gördüğüm bir durum var, erkekler daha üstünmüş gibi gösteriliyor ve iş hayatında&aile kurarken daha avantajlılarmış gibi görünüyor. Güzel bir yerde çalışıyorum ama erkek yönetici ağırlıklı, ve çalışan erkeklerde genelde kadınlar yapamaz edemez düşüncesindeler. Ha bu diğer toplumlarda da var bence Yok değil, bu durum yoruyor beni. Bunu görmezden gelsek olmaz ama nasıl aşılacak bilmiyorum, şöyle düşünün, iş hayatında erkek daha çok desteklenebiliyor, özel hayatta deseniz kadınlar artık erkeklerin peşinden koşuyor, evlilikte erkeklere yaş sınırı Yok, nedir bu konular hakkında görüşleriniz ? İş yerinde vs nasıl baş ediyorsunuz bu durumla?

Normal degil ama bunu yikmak bizim elimizde zaten. Ozguven ve bu sartlara boyun egmeden ve kabullenmeden yasamak... Ayrica bu kadinlarin erkeklerin pesinden kosma mevzusu icin ben size katilmiyorum, ilk kim asiksa o acilsin, o oylesin, bu benim gozumde buyuk bir cesaretlik ornegidir, her zaman erkek yapmali diye birsey yok, madem esitlikten bahsediyoruz bu konuda da karsi taraftan beklentisiz davranmak en mantiklisi diyorum. Su an bir iliskim var ve ben acilmistim kendisine, hersey yolunda gidiyor hatta, maddi manevi esitiz, bazen ben oderim hesabi bazen o. Sevgi konusunda da bazen o jest yapar bazen ben... bunu bir dusunun isterseniz

Kadinlarin dusundugu sekildeki eşitlik hicbir zaman olmayacak ya da belki uzun yillar sonra...
Cunku kadinlar esitligi cok yanlis anladilar bence :KK70: ve kendi topuklarina sıkıyorlar.

gecenlerde bi uzman tv de soylerken dumustum.

"feministler evlilik kadini kolelestiriyo ozgur olmali dediginde bekar anne sayisi artti ama erkekler daha ozgur ve daha rahat oldu. cunku kadinlar cocuklariyla tek baslarina hayata tutunmaya calisti demisti. erkeklerse cogu hic baba olmamis gibi hayatina devam edip rahatina bakti. kadin kendini yiprattigiyla kaldi." demisti

kadınlar yapamaz kısmına asla katılmayarak belirtmek isterim ki; özellikle iş yerlerinde kadınların çoğunlukta olması demek sorunların dedikoduların iftiraların çekememezliklerin ve sayamayacağım daha bir sürü olumsuzlukların bitmemesi demek oluyor. olabildiğince eşit sayıda tutulmalı kadın erkek karma olarak.. çoğunluk kadın olmamalı gerçekten büyük sorun. tecrübe ile sabit. baş etmeye gelince yok baş edilecek gibi değilll....

Benim çalıştığım sektörde kadın erkek eşitliği sağlanmış durumda. Hasta sahipleri de erkek daha iyidir mantığı gözeterek gelmiyorlar. Ama çiftlik hayvanı sektöründe çok sık yaşanan bir durum. Nedense erkek olunca daha iyi olurmuş gibi düşünülüyor. Sadece cahillikten. Köydeki ahmet amcaya anlatamazsın bu durumu ancak görmesi lazım kadının da ineği zapettiğini ve tedavi ettiğini.
Genel olarak kadınlar olarak bize yapılan haksızlıklarla mücadele etmemiz gerekiyor. Evlenince ilten çıkarlar, doğum için izin alırlar deniyor; buna ön yargı diyoruz gel gör ki bunun sebebi de kadınlarımız çoğu zaman. Eşim izin vermiyor ben çalışmıcam diyen bi kadın duymadık mı hepimiz? Daha en başından yapılmasaydı bunlar, geri kalanlar bu muameleye uğramayacaktı.
Dik durmak, ayaklarımızı sağlamca yere basmak lazım. Kendi hayatımızı bir erkeğin eline bırakmamamız lazım. Erkeklerden daha başarılı olmamız gerekir ki bu laflar azalarak bitsin. Üstümüze yapışan işlere bakın mesela. Kadın daha iyi çocuk bakar, evi daha yaşanılır hale getirir, temizliği iyi yapar. Hepsi bizim üstümüze yapışmış işler. Ev hanımlığı olarak bahsetmiyorum, maaşlı iş olarak bahsediyorum bunlardan. Kim çocuğuna erkek bakıcı arıyor? Kim işyeri temizliği ve düzeni için erkek aday istiyor. Kimse! Demek ki önemli olan işi kimin iyi yaptığı. Bizler yüzdemizi artırırsak iyi olduğumuz işlerde düşüncelerde değişir.
Kapitalist bir sistem işi çok iyi yapan bir kadın varken beceremeyen bir erkeğe vermez.

En son kadin agirlikli calisanlarin oldugu bir yerde calistim, erkekler numunelik gibi aralara serpistirilmisti:KK53: sosyal hayatimda da genelde kadin agirlikli. Erkekleri cok fazla gormuyorum sosyal yardimlasma derneklerinde,siyasi parti genclik kollarinda falan her yerde kadinlar var. Ne mutlu.
Bahsettiginiz ayrimciligi yasamadim o yuzden. Hatta kadin nufus patlamasi var etrafimda.
Bence tamamen tesaduf sizin yasadiklariniz. Ben aksine kadinlar tarafindan ezilen erkekleri daha cok goruyorum. Belirli islere ozellikle kadin calisan isteniyor, sanayide de bu durum gecerli,hele ki benim alanim tekstil. Kadin egemenligi uzerine kurulmus.

Esitligi elbette destekliyorum,biyolojik durumlar haric erkekle kadin arasinda bir fark yok,kadinlarin daha fazla hakka sahip oldugu ise yadsinamaz bir gercek. En kucuk ornegi vereyim size,evlenince kadin calismayabiliyor,ama erkek evde oturunca kiyamet kopuyor.

Kadınla erkek esittir dediğim için bana "feminist"diyorlar hanımefendiciğim.

Yani herkes normal ama ben birtakım "-izm" ile biten ideolojilerin savunucusu oluyorum..

Reddediyorum. Normal olan benim. Bana "-ist" diyemezsiniz
Ben zaten olmasi gerekeni savunuyorum diyorum.

Ben daha bunlarla uğraşıyorum .

Hayal ettiğimiz eşitlik olmayacak korkarım. Gezegenin hiçbir yerinde.

Başka gelişmiş toplumları bilmiyorum ama Türkiyenin gelişmiş bir topluma sahip olduğunu düşünmüyorum.Ataerkil bir toplumuz gelenek,görenekler hala devam ediyor ve bu gelenekçilikte zaten hep erkek üstün konumda önce düşünce tarzları değişmeli hala bekaretin sorgulandığı,töre cinayetlerinin işlendiği bir toplumda çalışma ortamında ki hiyerarşik eşitliğe ulaşılması için baya yol kat etmek gerek.

Tayinim kız lisesine çıktı. 3. Haftam bu. Meslek hayatımın en huzurlu iki haftasını geçirdim. Kadın iyidir hasılı :) asıl konuya gelecek olursak daha kadınımız bizzat kendini otekilestirirken köydeki Cabbar emmiye nasıl ifade edelim bunu? Kocam izin vermiyor diye işten çıkıyoruz. Parayı olduğu gibi eline sayıyor o istemediği için en sevdiğimiz kıyafeti giyemiyoruz. Bunu zorladığı için değil bile isteye yapıyoruz. Kocamiz dayak atarsa ona değil bizi uyaranlara kızıyoruz kıskanma diyerek. Ogullarimizi paşam prensim diye büyütüyor hiçbir işe elini sürmüyoruz. Sevgilisiyle kavga etse oğlumuza gazı veriyoruz. Kızımız kocasıyla kavga etti mi olsun o kocan diye yanına geri gönderiyoruz. Kocamiz aldattı mi suçu kadına atıyoruz kuyruk sallamasa kocam peşinden gitmezdi diyoruz. Hasılı ne etsek kendimize ediyoruz. Biz değişmeden halk bunu kabul etmez. Bir de eşitliği çok yanlış anladık. Çalışma hayatına girdik her şeyi sirtlandik. Ama her şeyi. Çalışmamız sadece sırtımıza yeni bir yük oldu. Kadın çalışsın, koşsun temizlik yapsın, yemek pisirsin, çocuğu eylesin, ona ödev yaptırsın. Geliseyim diye sırtına pek çok yük daha atsın. Erkegimiz bu süreçte nasıl değişti peki? Eskiden elinde TV kumandası vardı şimdi cep telefonu ve bilgisayar var. O göbek yerinde duruyor :işsiz:

Tayinim kız lisesine çıktı. 3. Haftam bu. Meslek hayatımın en huzurlu iki haftasını geçirdim. Kadın iyidir hasılı :) asıl konuya gelecek olursak daha kadınımız bizzat kendini otekilestirirken köydeki Cabbar emmiye nasıl ifade edelim bunu? Kocam izin vermiyor diye işten çıkıyoruz. Parayı olduğu gibi eline sayıyor o istemediği için en sevdiğimiz kıyafeti giyemiyoruz. Bunu zorladığı için değil bile isteye yapıyoruz. Kocamiz dayak atarsa ona değil bizi uyaranlara kızıyoruz kıskanma diyerek. Ogullarimizi paşam prensim diye büyütüyor hiçbir işe elini sürmüyoruz. Sevgilisiyle kavga etse oğlumuza gazı veriyoruz. Kızımız kocasıyla kavga etti mi olsun o kocan diye yanına geri gönderiyoruz. Kocamiz aldattı mi suçu kadına atıyoruz kuyruk sallamasa kocam peşinden gitmezdi diyoruz. Hasılı ne etsek kendimize ediyoruz. Biz değişmeden halk bunu kabul etmez. Bir de eşitliği çok yanlış anladık. Çalışma hayatına girdik her şeyi sirtlandik. Ama her şeyi. Çalışmamız sadece sırtımıza yeni bir yük oldu. Kadın çalışsın, koşsun temizlik yapsın, yemek pisirsin, çocuğu eylesin, ona ödev yaptırsın. Geliseyim diye sırtına pek çok yük daha atsın. Erkegimiz bu süreçte nasıl değişti peki? Eskiden elinde TV kumandası vardı şimdi cep telefonu ve bilgisayar var. O göbek yerinde duruyor :işsiz:

Ay teşekkürler valla.

Ben eşit eşit çocuk bakıcam, ev temizlicem, yemek yapıcam, çalışıcam o da "karıcım ne eşitiz yea" mı diyecek.

Hele ben şu hayatta en çok kadınların diğer kadınları taktığını gördüm, bu etek boyuymuş, bekaretmiş, namusmuş erkekler bu kadar konuşmuyor bunları. :kızgın:

Ay teşekkürler valla.

Ben eşit eşit çocuk bakıcam, ev temizlicem, yemek yapıcam, çalışıcam o da "karıcım ne eşitiz yea" mı diyecek.

Hele ben şu hayatta en çok kadınların diğer kadınları taktığını gördüm, bu etek boyuymuş, bekaretmiş, namusmuş erkekler bu kadar konuşmuyor bunları. :kızgın:
Aman erkekler de masum değil ne yorumları var :)

Back
X