• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bu zamanda gecinebiliyormusunuz

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Turkiye ortalamasinin cook cook ustunde degiliz kendi adima. +20 ustu şuan gelirimiz. Ortalama bir şekilde yaşiyoruz işte. Bir başkasi bu gelirle ayı cikaramadigini da yazabilir. 😂
İşte o sebeple bir şekilde günü deviriyoruz diye belirttim.
Yaşamak kıstaslarında kültürel etkinlikler, tatil, eğlence, teknolojiye ulaşım, sağlıklı besinler vb şeyler yer alıyor.
Diğeri ise temel ihtiyaçları bir şekilde elimizde olanla halletmeye çalışıp, öne bakmak.
Bir şeyi alırken özellik ve kaliteden önce fiyat araştırması yaptığımız sürece de kaliteli yaşamdan bahsedemeyiz.
En ucuza en iş görürü aramak karakter özelliğimiz oldu.

Türkiye’de hersey suan dehset pahalı , hergün herseye zam geliyor maaşlara da geliyor mu acaba merak ettim ? Burda da hersey cok pahalı suan ve senede sadece bir kez zam alabiliyoruz ve bu sene sadece 50 euro almışım 🙁 bu benzin farkına bile yetmiyor 😐
Hangi ülkedesiniz?

[/QUOTE]
İşte o sebeple bir şekilde günü deviriyoruz diye belirttim.
Yaşamak kıstaslarında kültürel etkinlikler, tatil, eğlence, teknolojiye ulaşım, sağlıklı besinler vb şeyler yer alıyor.
Diğeri ise temel ihtiyaçları bir şekilde elimizde olanla halletmeye çalışıp, öne bakmak.
Bir şeyi alırken özellik ve kaliteden önce fiyat araştırması yaptığımız sürece de kaliteli yaşamdan bahsedemeyiz.
En ucuza en iş görürü aramak karakter özelliğimiz oldu.

Yilin yarisini tatillerde geçirmiyoruz elbet ama birden fazla kisa kisa tatillerimiz oluyor, disari cikabiliyoruz, saglikli besleniyoruz.
Ha ama dyson supurge almiyorum mesela. 😂😂😂

Üç çocuk var biri bebek. Çok şükür geçiniyoruz ama birikim de olmuyor fazla. Çocukların kursları servis mutfak temizlik faturalar araba benzin sağlık kıyafet derken kuş oluyor para. Zaten çocuklara bı tişört alayım desem üç tişörtle cikiyorum waikikiden nasıl birikim yapalm:)

ailemle yaşıyorum, çalışıyorum. asgarinin bin lira üzerinde maaşım. borç olarak aydan aya 350 tl öğrenim kredim var başka da bişeyim yok. bekar olduğum için rahatça birikim yapıyorum açıkçası, ev masraflarına yardımcı oluyorum vs. annem esnaf. biz birikim yapmaya gayret ediyoruz, yani aç olmaktan ya da ay sonunu nasıl getiricem diye düşünmekten iyidir ama öyle bol yemeli içmeli, gezmeli tozmalı eğlenceli bir hayat değil. arada dışarı çıkarım, alkollü mekana giderim, kişi başı 300-400 tutar yer içeriz falan. geçen trendyoldan alışveriş yaptım, 3 kıyafet 1 çanta aldım 600 tl tuttu. şu an evli olan, çocuğu olan nasıl geçiniyor hiç bilmiyorum.
bekarken biriktirebildiğin kadar kadar biriktir.çocukla mümkün değil o paralarla .çocuğa 13.5 a hamburger mönü 5 tl de harçlık veriyorum her gün.okulun ayrıca istediği paralar da var.arabayla götürüyorum benzin 900 e dayandı ki araba başka şekilde kullanılmıyor.sadece çocuğa.haftasonları kıyafet vs almadan sadece yemeğe 2 gün 400 tl veriyoruz 3 kişi.içki sigara kullanmıyoruz.kuaföre kırk yılda bir gideriz .domates olmuş 25 30 tl yenilebilecek olanı.bunlar da gerçek ihtiyaçlar değil asgari yaşamak.içinde kolej yok tatil yok eve eşya almak yok.yok oğlu yok.taşınacağım mecbur kiram en az 4000 olacak 2000 den .para pul oldu.sen bekarken o pulları itinayla biriktir derim ben.

Devlet memuru olsam buyuk sehirde asla kalmazdim.deniz kenari ufak ama merkezlere yakin bir yere tasinir kucuk bahceli bi ev.orada meuveni sebzeni ek.ya suya bile para verilmiyor burada kesela cesmeden mis gibi kaynak suyu akiyor.
Memursaniz ayrilin istanbuldan bence
burada dediğiniz yer neresi?

CiRiLLA CiRiLLA
İyi iyi, benim en azından yaşama kıstaslarıma oldukça yakın😂
Özellikle bir ürün bakliyat alırken menşeinden önce fiyatına bakmamıza, haftalık balık, et vb yerine başka seçeneklere yönelmemize, içeriklerden önce ‘var işte aldım’ diyebilmemize değiniyorum.
Sinema, konser gibi diğer alışkanlıklarımızın ‘aman şunu içmeyim bira içeyim, bu konser pahalı başka yere harcarım, muadilini bulayım, ihtiyaç vardı da öteleyeyim elzem değil vb şeylerin hayatımızın gerçekleri olduğunu söylemek istedim.
Domates çeri alacağıma, ayaş alacağıma normal sera almak, bence kaliteden ödün verip günü devirmek.

yakın ile kahvaltıya gidiyorduk, hafta da 3 kez dışarıdan yiyorduk... şimdi yemek - kahvaltı evde... yakın illere gezmeye gidemiyoruz, onun yerine aynı ildeki bahçeye gidiyoruz. borç ödüyoruz. borçlar bitince ne olur bilmiyorum :)

eşim halinden memnun evde yemek daha güzel oluyormuş. beni habire gazlıyor. bende ona habire pasta poğaça yapıyorum. kilo alacak birşey değil...

Dün marka olan 700 gram bir kasarı indirimle 50 TL'ye aldığıma sevindim ben. Kaşarın bu tüketim konularında lüks olarak belirtildiği bir donemdeyiz kim ne kadar gecinebiliyordur ki çok üst geliri olanlar hariç... İnsan gibi yaşamaya çalışmak, günü kurtarmak. Sağlığımizdan ödün vermeden yiyecek tüketmek işte. Dün diyete başladım ev ekonomisi için seviniyorum😁😁😁 ya ciddi ciddi ötesi var mı şaka gibi.

Merhaba kizlar bu zamanda malum 7 8bintl maas bile yetmez hersey asiri pahali biz mesela ayda rahat 8 10bintl harciyoruz anca yetiyor sizin gelirleriniz nasil eldeki nakitdenmi harciyorsunuz
Geçiniyoruz ama borçla (kişi borcu değil kredi ve kredi kartı), dün maaş yattı bugün maaştan elime kalan koca bir sıfır ve bir sonraki ay kredi kartı ekstrem şimdien 4000 Tl. Bunun 3/2 toplu market alışverişi,kalanı kıyafet harcaması. Yani borçlarımızı bir şekilde ödüyoruzx,aç açıkta değiliz, yeri geldi mi tatile gidiyoruz ,dışarıda yemek yiyoruz falan ama yatırım falan yapmıyoruz anı yaşayıp günü kurtarıyoruz sadece.
Eve giren de ortalama 15.000 TL. Ev kendimizin ama kredisi var, 1 çocuk özel kreşe gidiyor. Artı eşimin ilk evliliğinden oğlu var onunda masrafları oluyor (en karışmasamda eşimin kazancının bir kısmı oraya gidiyor haliyle) ve evde bir kedimiz var oda bir çocuk sayılır, bizde durum bu.

Yemin ederim yıllardır ege de bir sahil kasabasında öğretmenlik yapmanın hayalini kuruyorum. Akşamları bir değil iki saat sürüyor yolu ama adam vaz geçmiyor bu şehirden. İkna edemiyorum beceremedim bunca zamandır
İzmir’li olarak yazıyorum ege sahil kasabaları maalesef artık memurların rahatça yaşayabileceği yerler olmaktan çıktı..pekçok memur arkadaşım buralardan kaçmanın yolunu arıyor..buralar evin varsa güzel kiralar uçuk

Karadeniz arkadaslar...gelin bence gayet guzel buralar.istanbulu bosaltin azcik🤣🤣 benn memur olsam valla kalirdim.

İzmir’li olarak yazıyorum ege sahil kasabaları maalesef artık memurların rahatça yaşayabileceği yerler olmaktan çıktı..pekçok memur arkadaşım buralardan kaçmanın yolunu arıyor..buralar evin varsa güzel kiralar uçuk
Deniz olan heryer pahalı maalesef , sanki sadece turistler yaşıyor buralarda

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X