Buda Başımıza kaldı dedi

senkimsinki

Merhaba ben çaki nin gelini
Kayıtlı Üye
27 Eylül 2022
434
540
18
Babamın sorunlu biri olduğunu anlatmıştım önce ki konuda.. babamın sorumsuz oluşu annemin babamın sorumluluklarını üstlenip çalışması ve annemin de ben küçük yaştan itibaren üzerime çocuk ve ev sorumluluğunu yüklemesinden maddi imkansızlıklar yüzünden okulu bırakıp okula açıktan devam edip babamdan kurtulmak için 18 yaşında yaptığım yanlış bir evlilikten bahsetmiştim çocuğum yok iyi ki de yok baba olamayacak bir babası annesinin sığıntı olduğu evde istenmeyen bir bebek olacaktı cahil aklım ile en mantıklı yaptığım şey çocuk yapmamakti ağırıma giden mesele dün oldu bu şartlar altında benim okumama asla destek olmayan ailem okumadı diye beni eleştirip insanlar ile kıyaslayıp şuan üniversite okuyacağım diyince de hangi parayla beş kuruş bizden para çıkmaz diyen ailem ile yaşıyorum dün bana söyledikleri özellikle de babamın bu da başımıza kaldı evlendi ayrıldı kimse de kabul etmez demesi yıktı beni psikolojik olarak çöktüm 23 yaşında psikolojisi bitmiş biriyim 😔 başımıza kaldı ne demek ailem bunu düşünüyorsa el kim bilir neyi düşünür. Biz boşanan kadınlara neden defolu mal muamelesi yapılıyor

Babamın sorunlu biri olduğunu anlatmıştım önce ki konuda.. babamın sorumsuz oluşu annemin babamın sorumluluklarını üstlenip çalışması ve annemin de ben küçük yaştan itibaren üzerime çocuk ve ev sorumluluğunu yüklemesinden maddi imkansızlıklar yüzünden okulu bırakıp okula açıktan devam edip babamdan kurtulmak için 18 yaşında yaptığım yanlış bir evlilikten bahsetmiştim çocuğum yok iyi ki de yok baba olamayacak bir babası annesinin sığıntı olduğu evde istenmeyen bir bebek olacaktı cahil aklım ile en mantıklı yaptığım şey çocuk yapmamakti ağırıma giden mesele dün oldu bu şartlar altında benim okumama asla destek olmayan ailem okumadı diye beni eleştirip insanlar ile kıyaslayıp şuan üniversite okuyacağım diyince de hangi parayla beş kuruş bizden para çıkmaz diyen ailem ile yaşıyorum dün bana söyledikleri özellikle de babamın bu da başımıza kaldı evlendi ayrıldı kimse de kabul etmez demesi yıktı beni psikolojik olarak çöktüm 23 yaşında psikolojisi bitmiş biriyim 😔 başımıza kaldı ne demek ailem bunu düşünüyorsa el kim bilir neyi düşünür. Biz boşanan kadınlara neden defolu mal muamelesi yapılıyor
Bırakın el ne düşünürse düşünsün. Zaten ne yaparsanız yapın herkesi aynı anda mutlu edemezsiniz o yüzden hep konuşacaklardır. Ekonomik özgürlüğünüzü elinize alın ve size mal muamelesi yapan herkesten uzaklaşın bence. 23 yaşında genceciksiniz size değer veren birini, doğru kişiyi bulacaksınız elbet. Her şey gönlünüzce olsun 🌸

Hepinize yapılmıyor..
Sen bile bunu bir kadın olarak defolu mal şeklinde betimledin ya,diyecek bir şey yok zaten.
Ayrıca boşanıp kendi ayaklarinin üzerinde duran,ikinci evliliğini yapıp aradigi mutluluğu yakalayan çok kadın var.
Babamdan kurtulmak için evlendim diyorsun ya ; o da senin hatan,senin kabahatin.
Sen sen ol,hem cinslerine defolu mal deme.
Elin ağzıyla konuşma.

Çalışmak meslek sahibi olmak için üni.okumanız şart değil. Bir işe girin bir yerden başlayın henüz gençsiniz, zamanla yolunuzda ilerleyip güzel yerlere gelebilirsiniz, hayatınızı da kimseye muhtaç olmadan sürdürebilirsiniz. Sonrasında da eğer hala istiyorsanız kendi imkanlarınızla üniversite okursunuz. Şu hayatta bir insanın yapmaması gereken şeylerin en başında "KENDİNE ACIMAK" gelir bence. Kendinize acımak yerine adım atın hayata.

Hepinize yapılmıyor..
Sen bile bunu bir kadın olarak defolu mal şeklinde betimledin ya,diyecek bir şey yok zaten.
Ayrıca boşanıp kendi ayaklarinin üzerinde duran,ikinci evliliğini yapıp aradigi mutluluğu yakalayan çok kadın var.
Babamdan kurtulmak için evlendim diyorsun ya ; o da senin hatan,senin kabahatin.
Sen sen ol,hem cinslerine defolu mal deme.
Elin ağzıyla konuşma.
Benim kimseye bu şekilde yaklasimim yok ama benim gibi ailesi tarafından bile ezilip kötü bir deyim olsa da bu muameleye maruz kalan binlerce kadın var beni yargılamak yerine onları mi elestirseydiniz bize bu etiketi yapıştıran bizeler değiliz cunki

Çocuğunuz yok bence hiç evlenmemiştin bir farkınız yok. İş arayın çalışın sonra da durumu toparlayınca da evden ayrılın bu size iyi gelecek
Keşke bu kadar kolay olabilse sıfirdayim ayrı eve çıkacak düzeye gelmeme yıllar var bugün ki ekonomik şartlarda özellikle de 😪 okuyup meslek sahibi olmayı çok istiyorum ama ailem belli

Çalışmak meslek sahibi olmak için üni.okumanız şart değil. Bir işe girin bir yerden başlayın henüz gençsiniz, zamanla yolunuzda ilerleyip güzel yerlere gelebilirsiniz, hayatınızı da kimseye muhtaç olmadan sürdürebilirsiniz. Sonrasında da eğer hala istiyorsanız kendi imkanlarınızla üniversite okursunuz. Şu hayatta bir insanın yapmaması gereken şeylerin en başında "KENDİNE ACIMAK" gelir bence. Kendinize acımak yerine adım atın hayata.
Malesef okumak şart iki ay kadar çalıştım ama 12 saat ağır işlerde çalıştırıp asgari ücret verip mirin kırın ettiler ne cumartesi vardı ne pazar markette çalıştım bir gün izin ertesi gün tam gün çalışmak zorundaydım kasadan eksik çıksa maaşımdan kesildi yol yemek bana aitti okumak istiyorum cunki daha insani şartlarda çalışmak için ama ailem belli 😔 yaşım küçük kendim için okuyup birşeyler yapmayı çok istiyorum okumak benden 16 yaşında ailem tarafından çalındı çok zoruma gidiyor hayallerimi heba etmek

Çünkü sizin yanlış seçimleriniz.
Zamanında babadan kurtulmak için evlenmek yerine üniversite okusaydınız bugün bunları yaşamazdınız. Doğru sıralamayı bilmenize rağmen uygulamıyorsunuz sonra cahil ana babanızın lafı ağır geliyor. Onlar cahil,siz olmasaydınız cahil keşke.
Evden okumak için kaçın,kocaya değil.
Çok da zor değil üniversite okumak. Hem çalışıp hem okuyan bir sürü arkadaşım vardı benim.

Cnm benim babanın söyledikleri kendisi ile ilgili senin ile ilgili değil, bu hayattan gördüğü öğrendiği o kadarmış demekki, sana tavsiyem acilen ayağa kalk iş bul kendi hayatını kur , ben açıktan okuya okuya öğretmen oldum, daha yolun çook başındasın 🙃

Ay aşkım sen iyi misin ya? Daha hayatın başındasın kendine gel. Senin baban kan emici düzgün biri olsa sana bu hayatı yaşatmazdı. Asıl sen başımıza kaldın bak geçinmen, evin yükü bile bizde deseydin ya. Boşver otur ders çalış kazan üniyi. Kykda kalırken de part time çalışırsın babandan da para almazsın.

Cnm benim babanın söyledikleri kendisi ile ilgili senin ile ilgili değil, bu hayattan gördüğü öğrendiği o kadarmış demekki, sana tavsiyem acilen ayağa kalk iş bul kendi hayatını kur , ben açıktan okuya okuya öğretmen oldum, daha yolun çook başındasın 🙃
Liseyi bitirdim 7 ay sınava hazırlanmak istiyorum ama çocuk ve ev sorumluluğu benim üzerimde öyle çok istiyorum ki kolumda altın bileziğim mesleğim olsun cunki evliliği de aileyi de gördüm benim benden başka kimsem.yok

Benim kimseye bu şekilde yaklasimim yok ama benim gibi ailesi tarafından bile ezilip kötü bir deyim olsa da bu muameleye maruz kalan binlerce kadın var beni yargılamak yerine onları mi elestirseydiniz bize bu etiketi yapıştıran bizeler değiliz cunki
Onların ağzıyla konuşma dedim ya..
Ayrıca siz kimsiniz bilmiyorum da benim çevremdeki kadınlar bu etiketi kabul etmiyor.

Ay aşkım sen iyi misin ya? Daha hayatın başındasın kendine gel. Senin baban kan emici düzgün biri olsa sana bu hayatı yaşatmazdı. Asıl sen başımıza kaldın bak geçinmen, evin yükü bile bizde deseydin ya. Boşver otur ders çalış kazan üniyi. Kykda kalırken de part time çalışırsın babandan da para almazsın.
O kadar ihtiyacım var ki güzel şeyler duymaya kendime yetebilirmiyim acaba diye cok korkuyorum

Derler tabii ki. Seni daha sevimli bir çocukken,onlara muhtacken istemeyen evlenip bosaninca ister mi?
Madem istenmiyorsun yatılı hasta bakıcısı ilanlarına baksana. Çoğu yaşlının eşi ölünce böyle güvenilir,gençten birini arıyorlar. Hiç alt değiştirme falan da yok. Sadece evde duruyorsun,eşlik ediyorsun, ilaçları unutmuyorsun, bir şey olursa yanındasin. Hem kalacak ev yemek derdi falan da yok, evin kızı gibisin.
Daha yeni Erzincan'da bir arkadaşım dedesi için birini arıyordu. Hatta boşanmış,çocuklu olsa da olur falan diye haber yollamislardi, 9 bin liraya bir kadın buldular.
Ve dede yatalak vs değil. Sadece demans hastası,kendine bakacak halde değil. Çocuklardan kimse de gidip oraya yerlesemeyecek, adam da istanbula gidip çocuklarının evinde sığıntı gibi yaşamak istemedi.
Böyle o kadar çok insan var ki. İnan seni el üstünde tutarlar. Cunku tek aradıkları güvenilir biri.
Bence böyle bir ev bul kendine

Yapılmıyor.o baban olacak adamın kirli ve ufak dünyasının ürünü.bekar olsan başka birşey bulurdu adam kötü.

Devletin ücretsiz kurslarına gidin,ortaminiz değişir, iş öğrenir belki kolayca iş bulursunuz Okumanızı çok isterim ,ama bu ortamda a -b planınız olmalı.Okumaniza müsade etmemiş yine etmeyebilir Bir yere takılıp kalmayın.Bir şekilde ayaklarınızın üstünde durmak için uğraşın,yine okur hayalinizi gerçekleştirebilirsiniz.

evlenip boşandığınız için değilmiş ki bu muamele, evlenmeden önce de külfet olarak görüyormuş aileniz sizi malesef

üniversite mezunu olmak güzeldi ama artık iyi üniversitelerde iyi bölümler bitirmedikçe beş para etmiyor, herkesten biri gibi olursunuz. bir işe girip çalışmak, bir kursa gidip bir zanaat öğrenmek size totalda daha çok fayda sağlar.

Bunlar hep sevgisizlikten ve cahillikten oluyor işte.

Bu devirde ayrı eve fln çıkamazsınız o ayrı da... bence de genceciksiniz girin bir işe çalışın bir yerlerden başlayın. Çalışırkende açıktan okursunuz. En basiti bir magaza girip çalışıp sebat gösterenler o magazada müdür olup güzel maaşlara çalışabiliyorlar. Önemli olan bi yerden başlamak, hem çevre de edinmiş olursunuz kafanız dağılır yatmadan yatmaya görürsünüz, mutfağa da iki katkınız olunca evdekilerin çenesi kesilir eminim.

Back
X