• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bugün bana talip çıktı ?

Çalışmayı düşünmüyorum dedikten sonra bebeğim daha küçük diyemediniz mi?
Teyzeler de evli olduğunuzu anlamış olurdu.

Evli olduğunuzu söylemeyip muhabbete devam etmeniz tuhafıma gitti.

benim teyzemin kızının 8 ve 10 yaşında 2 çocuğu varken kaynanasından istemeye gelmişler.kadın önce ne olduğunu anlamamış.kendi kızı var ona geldiler zannetmiş.gerçek sonra anlaşılmış :KK53:

Merhaba hanımlar bugün ilginç bir olay yaşadım sizlerle paylaşmak istedim.

Kuzenimin kına gecesi için kıyafet bakmaya bebeğimin uyku saatini fırsat bilip çıktım:) babasına bırakarak. Bir mağazaya girdim 2 orta yaşlı hanım bu kız nasıl? olur mu olmaz mı mesleği ne acaba diye fısıldaşıyorlar.
Tabi ben kıyafeti giydim bakınıyorum sağıma soluma nasıl Durmuş diye.

Kadın boyun kaç kızım senin dedi :) töbe bismillah demeye kalmadan soru bombardımanına tutuldum.

Nerelisin filan soruyor kadın bir pazarda mandalina seçersin ya o biçim inceliyor.

Ne okudun dedi :) söyledim güZel dedi, öbürü kafasıyla tasdik etti okuduğum bölümü:) sonra çalışıyor musun dedi yok dedim.çalışmıyorum çalışmayı da düşünmüyorum :)

Bir ekşitti suratını ama görseniz hani nerdeyse kusacak yok yok olmaz, ı ııı olmaz :) filan derken.

O an anladım ki yeni nesil kayınvalideler çalışmayan kıza surat ekşitiyorlar, ağzınla kuş tut yok yani.
Burda açılan konularda görürdümde yok ya olmaz öyle şey derdim. Kayınvalidem memur olmadığım için beni küçümsüyor, yahut KPSS için hazırlanıyorum, eşim atandı tavrı değişti konularını abartılı sanırdım. Bizzat tecrübe ettim ki bekar olsaymışım böyle bir sorunum olacakmış.

Kadına sordum oğlun ne iş yapıyor diye mail müşavir miş karısı da illa çalışmalıymış. Yetmezmiş gibi Elime zorla tel Nosunu tutuşturdu:) senin boylarında giyimi de böyle olsun ama açık kapalı da farketmez illa çalışsın biz şurada oturuyoruz şunlarda bizi tanır diye sıraladı:)
yeni nesil kv damızlık istiyorda ondan

Ay çatlatacağım ya bir toplumda sürekli kadınlar mı incelenir konuşulur
Çalıştı çalışmadı , doğurdu doğurmadı , güzeldi çirkindi vs. vs.
Size ne ya sizeneeeee ?

Evet haklısınız.sorgulanmaya ister istemez muhatap kalıyoruz.hele benim doğurmamam çevremde infiale sebep olmuştu:) bu yüzden obsesif olmaya ramak kalan çok kişi var mesela:) neyseki bebeğimiz olsun istedik, Rabb'imde nasip etti de,kurtarabildik hanımları bu dertten:)

Ben zaten elbise üstümdeyken kendi kendime ' bebekten sonra kilo aldım olmadı sanki bu kıyafet' diye söylendim. Bir insanı hele art niyetli olmayan bir insanı olduğu yerde gömmek gibi tarzda biri değilim. Gerektiğinde iyi yaparım ama:) niyetle ilgili:)

Ben zaten elbise üstümdeyken kendi kendime ' bebekten sonra kilo aldım olmadı sanki bu kıyafet' diye söylendim. Bir insanı hele art niyetli olmayan bir insanı olduğu yerde gömmek gibi tarzda biri değilim. Gerektiğinde iyi yaparım ama:) niyetle ilgili:)

Olduğu yere gömmek anlamında değil zaten.
Evli olduğunuzu bilseler en azından bu kadar ilerlemezdi.
Baksanıza telefon vermeye kadar gitmiş iş.

Bana da daha lisedeyken bile otobüste elime oğlunun telefon numarasını tutuşturan teyzeler vardı ya çok komikler.. Öyle olur mu o işler huya suya değil tipe bakıyorlar sonra da şikayet ediyorlar..

çok güldüm ya :KK53:bizim bir akraba gelininide pazarda kayınvalidesinden istemişlerdi:KK70:
kayınvalideler tam otomatik gelin istiyorlar, eve maddi desteği olsun ,evini pirpak yapsın,çocuğunun gönlünü hoş yapsın, torunlarına yetsin peki neden ? öncelerde erkek annelerinde hep bir kaygı telaş olurdu düğün zamanları artık maşallah hiç öyle bir sıkıntıları yok çünkkü çalışan gelinleri var tüm borçları oğulları ile birlikte sırtlayacak.:KK11:

Olduğu yere gömmek anlamında değil zaten.
Evli olduğunuzu bilseler en azından bu kadar ilerlemezdi.
Baksanıza telefon vermeye kadar gitmiş iş.

Siz eksik okumuş olmalısınız :)) şöyle oldu o ;

Teyze çalışmadığımı öğrenince benden tiksindi :) üstelik yaşımın 25 üstü olduğunu söylediğimde irkildi:) kadın odaklanmış, o tavrı bana özel değildi.ben yüzüğümle gezen,normal bir insanım.teyze heyecan yapmış, belli ki hevesli neden keyfini kaçırayım ki kadının:) saygısızlık yapmadı sonuçta. Ayrıca saygısızlığa da bir yere kadar tahammül etmeyi tercih eden biriyim.

O telefonu kız bulursan beni ara, çok önemsiyorum manasında verdi. Ki biz oturduğumuz semtte uzun yıllardır ikamet ediyoruz.o teyzeye bunu dedim kadın çevremiz geniştir manasında algıladı verdi.

Çalışmaya düşünmemem bebekle ilgili değil :) bebeğim yokkende ev hanımıydım.ayrıca teyzeye hesap vermem gerekmiyor. Neden çalışmamak bu denli olağan dışı olsun ki :))) değil mi :)

Bana da daha lisedeyken bile otobüste elime oğlunun telefon numarasını tutuşturan teyzeler vardı ya çok komikler.. Öyle olur mu o işler huya suya değil tipe bakıyorlar sonra da şikayet ediyorlar..

O hanım kendi Nosunu verdi, ben bir bakıma gelin adayı temsilcisi oldum.o ara kendimi kayınvalide adayı gibi hissettim. Hani kafa kafaya verip kız arayan kadınlar gibi :) Allah bize de nasip etsin o heyecanları :)

Bir keresinde komşuya mevlüt gibi bişeye gitmiştim. Karşımda kadınlar "bizim oğlan da böyle ufak tefek istiyor işte" öbürü "tam istediği işte beyaz bide baksana" falan diyorlar. İçimden "acaba kimi kesiyor bu manyaklar" diye düşünürken bir ara evin sahibi bana bakarak "ama o 5 senelik evli" demesin mi. Kadınlar inanmadı başta ama yaşım 32 dedim. Oğlu 25 yaşındaymış. Dedim ki senin oğlundan büyük iki kardeşim var :KK70:Ev sahibi çok mahçup oldu ama özürler falan, dedim sen ne yapabilirdin onlar da misafir. Ayrıca bekar olsam da "kendi becerememiş kala kala annesinin beğendiğine kalmış" diye yine kabul etmezdim.

benim teyzemin kızının 8 ve 10 yaşında 2 çocuğu varken kaynanasından istemeye gelmişler.kadın önce ne olduğunu anlamamış.kendi kızı var ona geldiler zannetmiş.gerçek sonra anlaşılmış :KK53:

Soru sıralaması yanlış olunca öyle şeyler oluyor :)

Ahahahah annemede gelmişler . Abim annemin kucağında o zaman bana da 4-5 aylık hamileyken :-)

Back
X