- 18 Haziran 2008
- 671
- 97
- 298
- 41
- Konu Sahibi 34bilgen84
-
cnm benim çok geçmiş olsun allah bidaha böle sıkıntılar yaşatmasın.yazını okuyunca birden bir ay önce kendi yaşadıklarım aklıma geldi.seninkine benzer ama asla kıyaslanamaz tabi.bende şu an 26 haftalık hamileyim.yani bende senin gibi 20 haftalık falandım 2 tane daha evladım var biri 1,5 yaşında diğeri 3.5 yşında.büyük oğlum birkaç aydır sürekli bi karın ağrısı problemi yaşıyodu ama iştahı kesildi sürekli kıvranıp duruyo resmen gözümün önünde eriyodu.zaten zayıf ni oğlum var 17 kiloydu.bu ağrılardan snr yemek yiyemez oldu ve 15 kiloya kadar düştü.resmen gözümün önünde eriyodu.doktor doktor gezdim hepside bi sorun olmadığını söleyip yolluyolardı.en son bi özel hst.doktoru tüm batum filmi istedi çektirdik annem babam bebğim ve oğlum yanımda sonuç bekledik radyoloji doktoruna girdim bana sonuç kağıdını verdi bi sorun varmı diye sordum evet var ama bunu benim açıklamam doğru olmaz kendi doktorunuz size durumu izah etsin deyip yolladı bizi.hemen odadan çıkar çıkmaz kağıda baktım ultrason kağıdında birsürü yani bi 9-10 tane falan kis görüntüsünde oluşumlar var ve altındada lenfema tarzında bişeyler yazıyo.birden şok oldum o kadar korktumki üzüntüden ağlamaya başladım.çocuğum acaba lenf kanseri falanmı oldu diye. doktorumuzda yakında bir hstneydi yürüyerek bi 5.dk.falan hemen koşarak oraya gittim inan o teleşla cep telefonumu diğer hstnin tuvaletinde unutmuşum o bile aklıma gelmedi.neyse hemen girdim doktorun yanına.benden önce bi hasta aldılar tabi.bu arada hostes kız elimden sonuç kağıdınada almış doktorun masasına koymuştu.neyse hasta çıktı biz girdik.doktora derdimi anlatıcam anlatamıyorum kağıtta böle lenfomatarzında şeyler yazıyodu faln diyorum doktorda panik yaptı hani sonuç diyo hostesiniz aldı diyorum hostese soruyoruz masanıza koyduk diyo meğer benden önce giren hastanın evrakları arasına karışıp hastayla birlikte yollanmış.kabus gibiydi.nasıl kızıp bağırdığımı bilemiyorum neyse hostes koşup hastaya hastaneden çıkmadan yetişti ve kağıdı aldı sonucu getirdi.bende böle sulu gözlerle biyandan tansiyonum fırlamış bu arada preklemsi hastasıyım yani ikinci bebğimi preklemsi(gebelikte yüksek tansiyona bağlı gebelik zehirlenmesi) sebebiyle 30 haftalık doğurmuş 2 ayda küvez yolu bveklemiş bi anne olarak bu gebeliğimdede kesinlikle tansiyonumun yükselmemesi gerekiyo çünkü aniden tansiyonum yükselip şoka girebilirim.hiç yorulmamam ve üzülmemem gerekirken o gün yaşadığım o büyük şok ve stresle nasıl doktorun ağzından çıkacak kelimeye baktığımı bi görseydin..neyse sonuç mutlu son.doktorum kağıdı aldı ve korkulacak bi durum olmadığını çoğu insanın özelliklede çocuklerın yaşadığı bi durum olduğunu söledi.yani herhngi bi vücutta oluşan enfeksiyon sonucunda bazen vücudumuzdaki lenfler mikroplara karşı daha sıkı bi korumaya geçerlermiş ve orada bazen lenf bezlerinde büyüme olurmuş.bu iyi bişeymiş mikroplara karşı dirençli olduğumuzu gösterirmiş.benim oğlumdada bağırsaklarda oluşan ishal veya kabızlık snrsı lenfler vucudu korumaya almış ve lenflerde büyüme olmuş 9-10 tane.bunlar çok sancı yapabilirmiş ama zamanla kendiliğinden kaybolurmuş.gerçi aradan bir ay geçti iştahı açıldı ama agrılar devam ediyo ..M o gün yŞdığım korkudan dolayı öncelikle radyoloji doktoruna çok kızdım çünkü bana önemsiz bi sorunvar ilaçla tedavi olabilir doktorunuz anlatır dese bunları yaşamıycaktım.diyceğim muhtemelen senin kağıdında yazan lenflerde benim oğlumdaki gibi basit lenf büyümelrinden ibaret olabilir.bunuda henüz bu bilgilere vakıf olamıycak kadar cahil bi doktor okuduysa benim gibi ikinci bi cahillik yapıp kötüye yormuş sizide boşuna strese sokmuş olabilir.allah bidaha böle durumlarla karşılaştırmasın ne seni ne beni nede kimseyi...
çok çok geçmiş olsun size ailenize ve çocuğunuza yaa bu drların hatası biz dr değiliz onların terimlernden anlamıyoruz bize açık bi dille yumuşak bi sesle anlatmak zorundalar ben dünkü bayan dr gözümün içine bakıp lenf kanserisiniz hanfendi deyişini hiç unutamıycam sonra prof sordum elimde tomografi sonucu bu nedemek dedim kızım bu lenf nodları her insanda olur dedi benimkiler en büyüğü 10,5 mm bu ölçü zaten normal olan dedi 2 cm nin üzerinde olursa incelenmesi gerekiyo dedi yani hiç hiç bi rriskim yokken herşeyim temiz ve sağlıklıyken hem beni hemde bebeğimi öldürüceklerdi şimdi bunun hesabını sormam lazım o kağıtla bi yerlere şikayet etmem lazım bide kadın bana meslektaşını oruyor bana göre kanser değilsiniz ama burda böle yazıyor diyor herhalde siz yanlış bilgi verdiniz dedi ya ben lenfomanın ne olduğunu bilmiyorum nasıl diyim öyle bide kendilerine toz kondurmuyolar ilk üstüne basa basa söyleyince lenflerde iltahap falan var zannettim açık açık söyleyincede şokkk offffffffff içim içime sığmıy bugün kimliğim bile kimbilir nerelerde
haklısın cnm.senin yaşadığın şey daha kötü hakkını ara derim.ayrıca senin rahatsızlığında oğlumla aynıymış.ondaki lenf modları 9 mm.bizede doktor 2 cm.üstü tehlikeli olur dedi.ağrılarda yavaş yavaş geçermiş.sanada acil şifalar dliyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?