Bugun bebişin için ne yedin :-)

Shirine-alish

***Alişimmm-ömrümmm***
Kayıtlı Üye
23 Ekim 2014
9.338
15.667
248
Evet kızlar hergun bebeğimiz için sağlıklı olduğunu duşunup yedipşmiz şeyleri tek tek yazalım burdan. Hem,anne adayı olarak bizlere bi motive olur hem bilgi sahibi oluruz faydalı şeyler hakkında hemde birbirimizden feyz alır hevesleniriz yapmak için

İlk olarak başliyim,o zaman

kahvaltıda 1 adet köy yumurtası 1 kaşık pekmez aç karna , oğle arası 1 kase yoğurt(evde mayaladım kendim :) ) çay saatinde ceviz badem fıstık , uyumadan once 1 bardak doğal inek sutu ...
(sağlıklı olduğunu duşunduğum şeyleri yazdım sadece. Tum yediğim şeyler değil bunlar..)

bence toksoplazma gibi bebeğe zararlı virüslere karşı pastorize ürünler tercih etmelisin...

süt yumurta yoğurt ayran vs :)
eminol markette satılanlarından çok daha guvenilir .. Sutum çok iyi tanıdığım insanlar tarafından ozenle sağılıp gonderiliyor bende çok iyi kaynatıyorum.. Markette satılan hiçbirşeyi gonul rahatlığıyla yiyemiyorum , herşeyde katkı maddesi vsr..

bir sağlıkçı olarak uyarmak istedim tabi sen bilirsin :) toksoplazmadansa pastorize olup katkı maddeli olanı tercih ederim
toksoplasma direk bebekte sakatlıklara sebep oluyor doktorunla da konuş mutlaka..

bir sağlıkçı olarak uyarmak istedim tabi sen bilirsin :) toksoplazmadansa pastorize olup katkı maddeli olanı tercih ederim
toksoplasma direk bebekte sakatlıklara sebep oluyor doktorunla da konuş mutlaka..
teşekkur ederim uyarın için, çok araştırdığım için gonul rahatlığıyla tuketiyorum. Hazır yumurtaların nasıl kısa surede iğnelerle aşılarla yetiştirildiğini biliyorum. Yumurtalarım da annemin memleketten kendi yetiştirdiğii tavuklar tarafından temin ediliyor... Koyde yaşayan insanların nasıl sağlıklı dinç olduklarını goruyoruz bunun tek açıklaması tukettikleri doğal besinler....
oo daha yaz gelsin annem sebzeme kadar kendi ektiklerinden gonderecek ohhh mis gibi kokusu burnumda..

benim doktorum ve ebe arkadaşım da mutlaka pastörize ürünler tüketmemi tavsiye ettiler

Bugunki beslenmemide aktariyim hemn :)

sabah 1 kaşık aç karna pekmez ( ev yapımı,doğal) penir kaymak bal. Oğleden sonra koca bir kase kendi mayaladığım yoğurdum, sonra bi porsiyon meyve yedim. ( hiç sevmiyorum kış meyvelerini ama bebişim vitamin almalı) , çay saatinde kuruyemşşimi eksik etmedim vee uyumadan oncede 1 bardak doğal inek sutu

oğlumm herşey senin içinn

Şunuda belirtiyim gun içerisinde bol bol su içiyorum. Bebeğimize verebiliceğimiz en iyi şey bol su içmek..

Şunuda belirtiyim gun içerisinde bol bol su içiyorum. Bebeğimize verebiliceğimiz en iyi şey bol su içmek..
Tatlim bende hergun bir tane yumurta yemeye calisiyorum.meyve kurulari erik elma armut vs onlardan azda olsa tuketiyorum hergun cay kasiginin ucuyla corekotu cigniyorum .ceviz badem findik azar azad iki uc gunde birde maden suyu.koyden vs sut imkanimda haftaya baslicak insallah simdilk marketten iciyorum ama sutu pek sevmedigim icin cok az .ve her yemegime dogal terag katiyorum

doktorum ve ebe olan bi arkadaşım özellikle pastörize süt içilmesi gerektiğini söylediler bana, isterseniz önce doktorunuza bi danışın

açık sütün içerdiği bakterilerden dolayı, başka nedenleri de varsa onları bilemicem
Himm bircok insan koylerde mecbur iciyo ben cok etkili oldugunu yada zararli oldugunu dusunmuyorum acikcasi.zaten sutun cok faydali birsey oldugunada inanmiyorum acaba diyerekten iki uc gunde bir azda olsa icmeye calisiyorum.normalde 5yildan beri agzima surmemisimdir o derece

ben size bi öneri olarak söyledim neticede sütün faydalı olduguna bile inanmıyosanız bi doktora danışmanıza zaten hiç gerek yok. inşallah sağlıkla alırsınız bebeğinizi kucağınıza...

aynen kaynattıkdan sonra hıc bırsey olmaz
benım doktorum bana koyden getırtebılırsen sut yogurt yumurta daha ıyı marketdekılerı tuketmemeye calıs bınbır turlu katkı var ıclerınde dedı
zıra koyde yasayanların hepsı vırus magduru olurdu saglıklı olmasa :)
benımde kızım dogdu bı sorunu yok cok sukur
cıg ete dokunma cıg et sebze yeme hersey ıyı yıkanmıs olsun temızlıgıne cok dıkkat et yeterlı
afıyet olsun bebısınn hayırlı olsun canım saglıkla sıhhatle ınsallah...

canım benm marketteki urunlerde binvir turlu katkı maddesi var, ve çoğuda domuz urunleri,katkılı. Dolayısıyla koy sutunu evde iyice kaynattıktan sonra içinde hiçbir bakterisi kalmz. Pastorize edilmesi demek zaten kaynatılması demek oluyor.. Gonul rahatlığıyla tuket koy sutunu yoğurdunu yumurtanı.. Ayrıca market yumurtaları çok,kısa bi surede aşılarla iğnelerle yetiştiriliyor, hiçbi guvenliği yok.. Elde yetiştirilen urun kadar sağlıklı birşey olabilir mi..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…