Bugün biraz canımız yandı.

Akademik çözümler içinde çaresiz kalmaktan kastım buydu aslında. Sosyalleşmesi gerek evet, ama dışarıda, onunla oynayacak çocuk bulamıyoruz ne yazık ki. Ya anneleri zarar verir korkusuyla yaklaşmıyor, ya da çocukların kendileri anlattığıma benzer tepkiler veriyor. Okulda birlikte ders yaptıkları arkadaşları mutlaka vardır, ama işlenmesi gereken öyle çok dersleri var ki, çocuklarla fazla zaman geçirmiyor, veya bizimki oradaki çocuklar istemsiz yüksek sesler çıkardıklarından korkup uzak duruyor. Tek dışarı çıkmasına izin vermemiz ise güvenlik açısından mümkün değil. :/

anlıyorum durumunuzu..ancak insnalar da görerek alışacaklardır.mesela aynı parka gittiğinizde ilk başta tepki veren anneler,kardeşinizi göre göre alışacaklar diye düşünüyorum..çocuklar için de aynı durum söz konusu..1-2 derken olumsuz olumluya dönüşür diye düşünüyorum.denemeye değmez mi?
tek başına çıkmasını istememekle haklısınız tabi anlıyorum.
kadesa belki bu konuda daha faydalı bilgi verebilir.benim aklıma gelenler bunlar şimdilik sadece..

bogurtlenkusu punky konusunda ilk izlediğimde esime şunu demiştim keşke bu kadar toz pembe olsaydı

Ancak yine de hiç yoktan iyidir diye düşünüyorum en azından filmin başındaki adım punky ben down send.bir çocuğum cümlesi bile sevindirici, farkındalık için minik bir adım.

Benim kızkardeşim de özel bir çocuk ama ailem küçük bir yerde yaşıyor o yüzden herkes birbirini tanıyor ve kızkardeşimin benden bile geniş bir çevresi var orda..
Bu sene sınıfımda otistik bir çocuk var, bütün sınıfa ona nasıl davranmamız gerektiğini, onu incitmemiz gerektiğini anlattım, hatta 23 Nisan gösterilerinde ona en önde yer verdim, diğerlerinden daha iyi oynadıgını söyleyebilirim, ailesi o kadar mutlu oldu ki anne ve baba gözleri dolu dolu yanıma geldi teşekkür etmeye..
Allah herkesin evlatlarını koruusn inşallah

2 kızım var ve özellikle böyle çocuklara ilgi gösterip oynuyor lar..garip garip bakmamayi onların da normal çocuklar gibi olduğunu öğrettiğim için sanırım. .vicdanli çocuklar yetiştirmek önemli..öpüyorum kardeşinizi..

Farklıyız ama bir arada mutluyuz!
Farklılıklara saygılıyız! Hepimiz özeliz! konu başlıkları altında okulda kaç kez uzun uzun konuşuyoruz sayamıyorum.
Lafa gelince hepsi biliyor, herkes anlıyor.
Uygulamada sıkıntı var.

Bu kadar anlatımdan sonra bile..

Okulda özel eğitime muhtaç bir öğrenci için 'deli' gibi bir sıfatı kullanabilen çocuklar ne kadar çiçek,
sözde başarılı öğrenci, anneleri ne kadar ilgili veli sözde bilseniz.

Gerçekleşen olayı anlatırken, ağızlarından o masum için söylenen o çirkin sıfatı duyan ben, nasıl kendimi
kaybedip kızmaya başlıyorum. Utanmaya davet ediyorum.
O halimi gören kaç 'anne' beni yadırgar?

Ne biçim öğretmen! Nasıl da bağrıyor çocuklarımızın psikolojisini bozacak!
O daha küçük, çocuk ne bilsin hıhhh! gibi yorumları duyar gibiyim..

Böyle böyle oluyor tüm bunlar işte.
Kimin çocukluğunu elinden alıyoruz.
Kimin gülüşünü çalıyoruz kimin umrunda?

Herkes kendi canının derdinde.
Bir tek onun çocuğu var, onunki prenses, bir melek.
Ona bir şey olmasın tek!

Aman o hiç üzülmesin olur mu?

Ahh ahhhhh..
Bir anne tüm dünyayı değiştirir aslında bilseniz sevgili anneler.

Böğürtlenkuşu, konun içimi acıttı, insanlığımdan utandırdı. Suçlu hissettirdi.
Bu konuyu okuyup da akan tüm yaşlar kardeşinin yüzüne gülücük olsun.
Sen ne güzel ablasın öyle..
Öperim güzel yüreklerinizden..

Umarım yüreği güzel bir çocuk yetiştirebiliyorumdur,hepimize bir uyarı bir ders olsun.Bütün benliğimle ocaman yüreklerinizin Altın'da ezildim inan

Allah hepimizi senin gibi gerçek eğitimcilerle karşılaştırsın

Ağlattınız beni,Allah karşısına hep iyi insanlar çıkarsın hiç üzülmesin hep gülsün inşallah

konu eski ama yazmadan edemeyeceğim. benimde görme engelli kızım var ve bizde ara sıra "senin gözüne ne oldu? görmüyor musun?" eleştirileri ve sözlerini duymak zorunda kalıyoruz. sorun ailede bu durumda.

konu eski ama yazmadan edemeyeceğim. benimde görme engelli kızım var ve bizde ara sıra "senin gözüne ne oldu? görmüyor musun?" eleştirileri ve sözlerini duymak zorunda kalıyoruz. sorun ailede bu durumda.
katılıyorum, ne yazık ki ailelerin yaklaşımı çoğu zaman doğru olmuyor ki çocuklar ne yapsın
size ve kızınıza da Allah kolaylıklar versin, hep iyi insanlarla karşılaştırsın, mutlu bir hayatı olsun

Görme engelli olmanın yaşattıklarını anlayabilecek az sayıda insandan biriyim şu forumda.
Kolaylıklar ve şifa dileyebilirim sadece.

bence bu yazınız birikmişlikten kaynaklanıyor..
yoksa 10-11 yaşlarındaki çocuklara bu kadar sitem duymanız normal değil..
benimde annem engelli.. yolda giderken bazıları dönüp bakıyor çok da üzülmüyorum.. annem görmesin yeter diriyorum içimden..

yalnız o yaşlardaki çocuklar annemin ayağına aa normal değil dese bu kadar da sitem etmezdim..
ayrıca kardeşiniz normal değil çok özel bir çocuk.. Rabbim uzun sağlıklı güzel bir ömür versin ona.. ne güzel ki sizin gibi onu düşünen sahip çıkan bir ailesi var..

Hepimiz bir engelli adayiyiz 1 dakika sonra ne olacagimiz belirsiz
Gönlünüzü kimseler icin kirmayin üzmeyin ani tadinda ya$amaya devam edin. Rabbim her zaman yaninizda olsun.

Keşke diyorum keşke millet olarak birazcık duyarlı olabilsek...çocuklarımızı o kadar doğaçlama, ön yargılı ve eksik yetiştiriyoruz ki yazık diyorum..inşallah bir zaman gelir duyarlı bir nesil yetişir...rabbim yardımcınız olsun.. yardımcımız olsun..

amin canım allah bütün engellilerin karşısına iyi insanlar çıkarsın inşallah.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…