Bugün doktorumun söyledikleri...

Dumadumadum

Verdiğim değer kadarsın..
Kayıtlı Üye
5 Kasım 2010
5.342
39
108
İstanbul
Hepinize merhaba 5 aylık hamileyim.
Önceki doktorumdan memnun olmadığım için doktorumu değiştirmek zorunda kaldım ve bugün başka bir doktora muayene oldum.
Doktorum bebeğin başının çok aşağıda olduğunu söyledi.Bunun sebebini açıklamadı.
Bebek fazla suyun içinde kalmış dedi.
Öte yandan su içmeyi ihmal etme dedi.
İkili ve üçlü test sonuçlarımı inceledi.Önceki doktorum sonuçların normal olduğunu söylerken bugün gittiğim doktor araştırma hastanesine muayene olmam gerektiğini belirtti.
Risk var dedi.
Sonuçlarım şu şekilde :
ÜÇLÜ TESTİM:
AFP 28,36
Ue3 1,37
HCG 37,053
TR 21 RİSK : 1: 369
AGE RİSK AT TERM : 1: 1127

İKİLİ TEST SONUÇLARIM :

Kombine risk 1:10000
ikili test 1:2775
yaş riski 1: 761
Trisonomy 18+NT 1:10000

Lütfen yorum yaparmısınız arkadaşlar.Çok moralim bozuldu bugünkü doktorun dediklerine.

canım değerler hakkında bişey söyleyemem pek bilgim yok ama ben bu testlere hiç güvenmiyorum,ikiliyi yaptırdım üçlüyü yaptırmadım.yüksek riskli denilip de çok sağlıklı bebekler doğurmuş insanlar tanıyorum.diğer söylediklerine gelince ben bazı doktorların çok evhamlı olduğunu düşünüyorum,umarım seninki de öyledir.bana da 7. haftada bi dr düşük riskin var bebeğin kalbi şu an atıyo ama her an durabilir dedi,başka bi dr gayet normal görünüyor dedi..yani işleri biraz oluruna bırakmak gerekiyor sanırım.inşallah sağ salim bebeklerimizi kucağımıza alırız,fazla moralini bozma istersen başka bi dra daha görün.

canım benım bı arkadaşımın da bu testlerı riskli çıkmıştı ama şu an çok sağlıklı bı kızı var.Doktoru ona demişti ki bu testlere pek itibar etme,çünkü bunların kriterleri bızım türk yapısına göre değil yurt dışında yaşayan kadınların kriterleri baz alınarak geliştirilmiş,yani adamlar testi kendi vatandaşlarını baz alarak hazırlamış bız türkler de uyarlamışız kendımıze.Örneğin yaşın 30'un üzerindeyse down sendromu için riskin artıyor bu testlere göre ama bu demek değil ki 30'un üzerindeki her kadın down sendromlu çocuk doğuracak bence sen en iyisi 3. bi doktora git güvendiğin ve onu dikkate al,bazı doktorlar cidden çok abartıyor insanın önce aklını sonra parasını almak için.

Yorumlarınız ve desteğiniz için teşekkürler.
Bu benim ilk bebeğim olduğundan canım sıkkın biraz, umarım söyledikleriniz gibi herhangi bir sorun çıkmaz.
İlk gitiğim dr özel hastanedeydi, ykarıda yazdıklarımı söyleyen ise devlet hastanesindeydi.
Yarın Erdem'e gidicem, umarım problem olmadığı yönünde bilgi verir..

Öncelikle sağlıklı gebelikler diliyorum. Memnun kalmadığınız doktoru değiştirme konusunda hiç endişe etmeyin, sonuçta biz hasta değil gebeyiz ve bu yola kendimizi en rahat hissettiğimiz kişilerle devam etmemiz gerekiyor.

Testleriniz hakkında şunu söyleyebilirim: Öncelikle ikili test, üçlü testten daha güvenilir bir testtir ve bir çok doktor eğer ikili iyi çıktıysa üçlüye gerek duymaz bile. Sizin ikili test sonuçlarınız çok iyi çıkmış, kombine riskiniz 10,000'de 1. Kombine risk ense kalınlığı + kan değerlerini birlikte değerlendiren risktir. Sadece kan değerleri riskiniz 2775'te bir olduğuna göre, bebeğinizin ense kalınlığı öylesine iyi ki, kan değerleri riskine eklenilince toplam riskinizi oldukça düşürmüş. Bunu şu yüzden yazıyorum, down sendromunda ense kalınlığı çok önemli bir bulgudur, o yüzden bu durum içinizi bayağı rahatlatmalı. Sadece yaşa dayalı riskiniz ise 765'te 1, eğer 30 yaşın üzerindeyseniz bu çok normal, takacak birşey yok. Sizin için önemli olan kombine risk, bu da çok iyi.

3lü teste gelince, bu testte sadece kan değerlerine bakılır, ense kalınlığı gibi önemli bir veriyi dikkate almadığı için, yanlış pozitif verme ihtimali oldukça yüksektir (%15 kadar). Bunun anlamı bebeği gayet sağlıklı olan her 7 kadından birinin üçlü testi sanki bebekte down sendromu riski varmış gibi çıkar. Zaten güvenilir olmamasının nedeni de budur, çünkü gereksiz stres ve amniyosentez yaratma ihtimali kabul edilemez şekilde fazladır. Avrupa'da bu nedenle üçlü test yapılmaz.

Üçlü teste göre down sendromu riskiniz 369'da 1, ikinci doktor buna takılmıştır muhtemelen. Ama birincisi 200'de 1'den yüksek olmayan risklere amniyosentez zaten gereksizdir, ikincisi de yukarıda saydığım sebeplerle ikili test bu kadar iyi çıkmışken üçlüyü ciddiye dahi almayabilirsiniz.

İçinizi gayet ferah tutun. Eğer bu doktordan da memnun değilseniz bir üçüncüsünü deneyin. Ben gebeliğimde 4-5 doktor değiştirdim, en sonunda aradığımı bir buldum tam buldum.

Sui çok teşekkür ederim...
Doktorun dedikleri öylesine moralimi bozmuştu ki anlatamam.Dediğim gibi bu benim ilk hamileliğim.
28 yaşındayım .Yarın erdeme gideceğim.İnşallah tavsiye edildiği üzre iyi bir hastanedir.
Çarşamba günü de eğitim ve araştırma hastanelerinden birine görünmeyi planlıyorum.İnşallah ters birşey yoktur nolur olmasın...

Doktor seçerken özellikle sizi rahatlatacak bir doktoru tercih edin bende çok doktor değiştirdim açıkçası hiçbirinden pekde memnun kalmadım ve herşeyden önce annelik içgüdülerinizi bir kenara atmayın artık bir annesiniz. İlk gittiğim doktor uzun süre kızımın cinsiyetini söyleyemedi 5. aya yaklaştığımda erkek olma ihtimali yüksek dedi ben kıyametleri kopardım herkes çok şaşırdı kız olmasını çok istiyordum herkes bu yüzden o kadar sinirlendiğimi sandı ama öyle değil bir şekilde hissediyorsunuz sonrasında son doktorum sezeryandan bir hafta önce bebeğin 2900 olduğunu doğumdaki kilosunun 3kg. gibi olacağını söyledi ama ben ısrarla kilosu normalmi diye soruyordum hatta bana biraz çıkıştı sen niye bu kadar takıyorsun kilosuna normal diye ama bir hafta sonra doğum yaptığımda bebişim 2.480 kg doğdu. Moraliniz ne kadar düzgün olursa o kadar rahat ve huzurlu bir hamilelik geçiriyorsunuz doktorunda bu duruma katkısı yada tam tersi etkisi malum.

ben hamile kaldığım zaman ne 2li ne 3lü test yaptırmayı düşünmüyorum...

bebeğim down sendromlu olduğu kesin olarak teşhis edilse bile ne olacak??? ben ondan vazgeçecekmiyim? kesinlikle hayır...ki down sendromu çok başka birşey... sadece farklı oldukları için farklı algılanıyorlar ve sanki büyük bir özürmüş gibi görülüyor...

bu testleri yaptırmak stresten başka bişey kazandırmıyor insana...çünkü yanılma payı var geri kalan 4 ayı "ya öyleyse, ya değilse" diye geçirmemek için en iyisi yaptırmamak..olan bir tersliği de tedavi etmiyor zaten....

benim için gereksiz.....kişisel görüşüm....

Son düzenleme:
ben ilk kızımda ne 2 li ne 3 lü test yaptırdım..risk çıksa aldırmayacaktım çünkü..güvenmiyorum..güvenilir bile olsa Allahın verdiği canı almak bana düşmez.bunun vebalini kaldıramam..
bu kızımdada 2li yaptırmadım..ama dün beyninde sık görülen bir kist çıktı 3 lü yaptırılıp onunda sonucuna göre bakılıyormuş..o yüzden bunda yaptırdım inşallah sorunsuz olur kist mist kaybolur..

ben ilk kızımda ne 2 li ne 3 lü test yaptırdım..risk çıksa aldırmayacaktım çünkü..güvenmiyorum..güvenilir bile olsa Allahın verdiği canı almak bana düşmez.bunun vebalini kaldıramam..
bu kızımdada 2li yaptırmadım..ama dün beyninde sık görülen bir kist çıktı 3 lü yaptırılıp onunda sonucuna göre bakılıyormuş..o yüzden bunda yaptırdım inşallah sorunsuz olur kist mist kaybolur..

Bugün erdemde özlem hanıma gittim...
Bebeğin suyu gerçekten biraz fazla dedi.Bunun birçok nedeni olabilir dedi.Çok hareketli bir bebek maşalla dedi.
Tarama testlerimin normal olduğunu söyledi.
Suyunun fazla olması nedeniyle 2.düzey doppler istedi.
15 gün sonra onu yaptırıcaz .

Geçmiş olsun ozaman rabbim feraha çıkarsın
onları göremiyoruz.rabbim hepimize sağlıklı hayırlı evlatlar versin

Yaman teşekkür ediyorum...
Umarım bebeğimi sağlıkla kucağıma alırım.Hamile olan diğer arkadaşlar da alır inşallah.
Özlem doktor rahim ağzımın genişliğinin 3,2 olduğunu söyledi.3ten ağaşı olanlarda düşük riskinin olduğunu belirtti.Benimki tam sınırda bebek başaşağı duruyomuş onun için.
İnşallah birşey olmaz çok korkuyorum dua ediyorum hep.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…