bugün hamile olduğumu öğrendim ve 13 aylık bir kızım var, karışığım :///

giovinetta

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
12 Mayıs 2010
222
9
46
Diğer
hanımlar, anneler
daha geçen ay ilk adetimi oldum ve hamile kalmam neredeyse imkansızdı, o kadar yani!! ama Allah'ın takdiri böyleymiş. Duygularım karşık Kızım meme hastası ve beni çok emior. Hemen kesmek gerekir mi, bilen var mı? Doktora gidicem ama 1 hafta sonra ancak.

hayırlı olsun kuzenim kızı 5 aylıkken hamile kaldı emzirmeye devam et dedi dr karnındaki bebek 5 aylık olunca sütü kestirdi bedeni fazla yorulmasın diye bizde böyle bir inanış olsada beslenmenize dikkat ederseniz emzirebilirsiniz

Daha önce hiç düşünmemiştim böyle bir durumda kalacağımı. Emindim çünkü ve kararlıydım. Kızım 4 yaşına gelince 2.yi yaparız diyorduk. Hala şoktayım, ilk önce çok ağladım kızıma haksızlık mı yaptık diye ama şuan içim rahat. işte tek sorunum bu emzirme işi. Birkaç araştırdım nette. TANDEM NURSING diye biliniyor dünyada ve neredeyse hiçbir sitede "emzirmeyin "yazmıyor. Çok şaşırdım. Kayınvalidem de annem de kemelisin diye ikaz ettiler bugün. Eşim de dr. arkadaşını aradı, o da kessin rahmi kasılır düşük riski var dedi. Ama araştırmalar "emzirilir, uygundur" diyormuş. İçim biraz daha rahatladı.

Bazen bebiş kendiliğinden bırakıyormuş. Zaten hamileliğimi öyle öğrendim. Adetim gecikti, kızım da bi sağı bi solu emip emip bıraktı, 3 lokma emip yüzüme ekşi ekşi baktı. Eyvah, tadı mı değişiyor diye test yaptım.

Şuan daha sakin ve iyi hissediyorum kendimi. Aralarında 21 ay olacak. kardeşimle benim gibi; kuzenimle ablası gibi; annemle teyzem gibi; eşimle kardeşi gibi..... :)))))

Canım hayırlı olsun.. Ben ikinci kızıma büyük kızım 6 aylikken hamile kaldım..15 ay var aralarında vede çok güzel birsey biliyomusun ?? Heleki aynı cinsiyet olunca nasıl arkadas gibi büyüyorlar :) ... Zorluk kismida vallahi unuttum gitti .. Ben anne olarak hiç birini ihmal edicem diye üzülmedim cunku hep eşit davrandım.. Esim de cocuk seviyor maşallah, pek iyi oldu bize.. Şimdi büyük kızım okula başladı, küçük oyun grubunda.. Şubatta 3.bebeğimiz gelicek inşallah...
Hiç karamsar olma , emin ol 1 le 2 nin hiç farkı yok... Araları yakın olunca hatta daha az sorun...

Bu arada ben ikinci bebeğimin doğduğu güne kadar, büyük kızımı emzirdim..
Cunku bir sıkıntı yok, yalnızca anne olarak sen yipranabiliyorsun. O yüzden ekstra özen göstermen gerek kendine...
İkinci kızımı doğurduğum zamanda gayet güzel kolostrum da geldi... İlahi düzen diye birsey var, bir cocuğunun rızkından çalıp digerine vermiyosun rahat ol ..
Aradaki yas farkı çok iyi bence... Bizim doktorumuz hep 2 yasına kadar kardesi olucaksa olsun cunku tavuk sersemken vurulur derdi :)
İnan kıskançlıkta olmuyor, neye uğradığını bilmeden hoop kardes geliyor ve öyle baglaniyorlarki birbirlerine, dünyada yaptıgım en iyi şey diceksin emin ol..

benim oğlum 27 aylık ve çok yaramaz.çok aakıllı ama bi okadarda hayta:))...3 aydır çalışmıyorum ve 2. bebeği düşünüyorum.belki yaşım küçük olduğu için bakamam diye düşünüyorum ama bilmiyorum.eğerki bu hafta bebeği yaparsak ve ilk atış tutarsa çocukların arasında tam günü gününe 3 yaş oluyo.sizce beni yorar mı 2 bebek?...aralarındaki fark 3 yaş çok mu az?

Saglık olduktan sonra gerisi önemli olmuyor... Zor değil dicem, tabiki ilk 6 ay zordu .. Ama şimdi süper :) ikiz pusetine koyup gezdiriyorum onları :) büyük 3 yas 3 aylık küçükte tam 2 yasında.. Su anda odalarında barbieleriyle oynuyolar .. Bugün bakicimizda izinde.. Ama yok artık zorluklar.. Sanada inşallah hayirlisiyla bebeğini doğurmak nasip olur..
Benim ablamın bir cocuğu 11 digeri 3 buçuk yasında ve zorlanıyor cunku farklı istekleri olan cocuklar çok daha zor... Ama bizde öyle değil..
Wc alışkanlığı mesela yakın donemde başlıyor, anaokulları oyle.. Yani olan sorunlarda ortak olduğu için daha kolay çözülüyor

çok duygulandım.... teşekkür ederim bu güzel yazı için. düne göre daha rahatım. yaşanmış güzel hayatları da okuyunca daha bi ferahlık geliyor içime. güle güle büyütün çocuklarınızı, ne güzel üçüncü de geliyormuş. ben de hep3 çocuğum olsun isterdim gençkızlığımdan beri. 30 yaşındayım ve 2. için tam zamanı galiba

Ne güzel iste tam yası
Benim üçüncü beklenmedik sekilde oldu ama oldu! :)
Yas 28 artık finali yapıyorum diyorum kocama :)
Allah sağlıklı hayırlı doğumlar nasip etsin inşallah

oglum 7 aylıkken ıkıncıye hamıle kaldım ve yapamam ıkısıne bırden bakamam dıyıp aldırdım öyle cok pişmanım kı. şu yazdıklarınızı okuyunca ıcım paramparca oluyor. herhalde hayatımın sonuna kadar bu konuda kendımı affetmıyecegım

kardeşimle aramda 18 ay var benim de
hele bi de cinsiyetleri de aynı olursa onlar için süper olur
süt korur diye bişi yok hele bir kez adet olduysanız keşke korunsaymışsınız güvenmeyip
emzirme konusuna gelince evet düşük olabilir kasılma filan olup
zaten muhtemelen tadı filan değişir otomatikman emmeyi bırakır 13 aylıkmış zaten küçük değil

boyle konuları okudukca o kadar duygulanıyorum ki anlatamam..ne kadar sanslısınız..ben daha evlı degılım ama ılerde cocugum olmazsa korkusuyla yasıyorum,bazı hormonal problemlerım var..en cok ıstedıgım seyde bırgun cocugum olursa,ıkıncısıyle arasında cok yas farkı olmaması..umarım sızde mis kokulu bebegınıze sağlıklı bır sekılde kavusursunuz..

hiç üzülmeyin, olmasa benim olmazdı. benim sol taraf yumurtlamıyor ve sağda bol miktarda kist vardı. tedavi falan gördüm. dr.lar muhtemelen deneyerek olmaz demişti. ilkine ilk denemede hamile kaldım, 2.sine de korunmama rağmen. Rabbim dilerse oluyor yani :))

evet yaş aralığının az olması kardeşler için iyi oluyor. ama bir de annelerimize sormak lazım heralde :) sütün koruduğuna hiç güvenmedim. 12.aya kadar adet olmamama rağmen, emzirmeme rağmen korunduk, ama korunmamıza rağmen hamile kaldım. şuan kaç aylık olduğundan emin değilim. daha dr.a gidemedim. belki de 2 ay falan oldu ve kızım hala emmeyi bırakmadı. sabahları memeyi alıp alıp bırakıyor ama gecelri hiç affetmiyor, sürekli emiyor. Bayağı araştırdım, dr.a da sorucam; TANDEM NURSING konusuyla geçiyor nette. Genel olarak sakıncası yok deniyor ama yine de temkinli olmak lazım.

ınsallah bırgun bende anne olabılırım..o kadar korkuyorumkı erken menopoz falan olcam dıye,su an 3 aylık bır ılac tedavıısı gordum ve ılacsız adet olmayı beklıyorum..daha gunum gelmedı,ınsallah olurum..gercı ben yeterkı anne olayım,omrumun sonuna kadar ılac kullanmaya razıyım..ama bana moral verdınız,coook tesekkur ederım:)

konu başlığını görünce çok şaşırdım çünkü aynı durumdayım. kızım 13 aylık ve ben dün 6 haftalık hamile olduğumu öğrendim. üzüldüm sevindim ne yapacağımı şaşırdım. kendimi teselli etmeye çalışıyorum şimdilik: ikisi birden büyür, tecrübelerimi unutmadan bunu da büyütürüm diye. ama hiç kolay değil gerçekten. borca girip ev almayı düşünüyorduk ve tam da ev bakmaya başlıcaktık bu hafta. şimdi ertelemek duruuumundayız. bir de ben geçtiğimiz yaz bel fıtığından ameliyat olmuştum. belim için bir sıkıntı olmazmış. doktorumla görüştük. ama tabi daha düşünmüyorduk. ben şöyle 4 yaşına falan girsin kızım diyodum. korunduğumuz halde hamile kaldım. ilk hamileliği biraz beklemiştik. kistim vardı. bi de öğretmenim. doğum kısmetse yaza geliyor. hiç izin hakkımmı kulllanamıcam gibi bişey. Allahtan kızım zaten emmeyi bırakmıştı. en azından artık bu bebişe yoğunlaşacak vücudum. Rabbim herkese tüm annelere gayret versin

üzmeyin kendinizi güzel anneler onların gelmesindede vardır bi hayır.....inş sorunsuz geçer günleriniz..küçük bi çocukla hamile olmak bide zor ama ne güzelki ikiside bi anda büyüyecek olsun varsınn....sıkmayın canınızı..veren allah dermenınıda verir inş..

bende nişanlıyım, nişanlım kasık ağrısı sikayetiyle doktora gitti sperm testi istemişler içime bi korku girdi ama inşallah korktuğum gibi bişey yoktur bende çok istiyorum çocuğumun olmasını

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…