bugun ise basladim :(

zamanla alışırsın..yok ama bende çalışma g.tü yok diyorsan,hiçbir zaman alışamazsın..Allah kolaylıklar versin..

Kıyamam .. :103:

İlk işin olduğu için zorlanman çok normal ve ilk iş günü de zaten hiç çekilmez.. :19:

İş tecrübesi olan arkadaşlar bile yeni iş ortamında ilk günler zorlanır ki zaten.. :40:

Ama 1 hafta içerisinde çekingenlik, hata yapmaktan korkma, işi öğrenme.. Hepsi geçecek emin ol :129: :34:

Anladığım kadarıyla ,iş sana zor geldi ve sorumluluk almaktan kaçıyorsun .:34:

Peki ya yapamayacağın işe neden başvurdun :40: Kasiyerlik sorumluluk gerektiren bir iş ,öncesinde bunu biliyor olman lazımdı.

Zaten şu an alışma sürecindesin ,atlattın mı gerisi kolay.Emeklemeden yürülmüyor ,her işin zorluğu var .Bunu basamak olarak gör .Belki bir 6 ay sonra daha iyi bir pozisyona geçeceksin .Bunun için pes etmeden işine asılman lazım.

Dediğin gibi işe giderken, ayakların geri geri gidiyorsa ,istemiyorsan yapacak birşey yok :40: istifa edeceksin.
Yalnız başka bir yere başvurdugunda ,cv'ne bakacaklar bu kız neden 1 gün çalışıp ,çıkmış diye .Bence en azından bir 6 ay kadar dayan ,sonra istersen bırakırsın .

1 günlük iş deneyimini kimse cv ye yazmaz herhalde :1:

Ayrıca diğer söylemleri de fazla sert buldum.. Siz hiç mi acemilik çekmediniz yahu ? İş ortamı zaten zor hele de yeniysen.. Ve ne kadar deneyimli olursan ol başka bir işe girince de ilk günler zorluk çekilir.. Herşeyin ilki zor değil midir zaten ?

İnşallah 1 hafta sonra herşey yoluna girmiş olacaktır :34:

1 günlük iş deneyimini kimse cv ye yazmaz herhalde :1:

Ayrıca diğer söylemleri de fazla sert buldum.. Siz hiç mi acemilik çekmediniz yahu ? İş ortamı zaten zor hele de yeniysen.. Ve ne kadar deneyimli olursan ol başka bir işe girince de ilk günler zorluk çekilir.. Herşeyin ilki zor değil midir zaten ?

İnşallah 1 hafta sonra herşey yoluna girmiş olacaktır :34:

Çekmez olur muyum hiç :) Ama hiçbir zaman pes etmedim .
Ben şunu anlayamıyorum ,kasiyerlik sorumluluk gerektiren iş, arkadaş bunu önceden bilmiyor muydu :44: neden kabul etti o zaman .

Hangi iş olursa olsun, ilk gün sıkıntılı geçer zaten :40: Yeni ortam ,yeni insanlar vesaire...

Son düzenleme:
burada olmadığına göre iştesin sanırım..
ve işteysen doğru olanı yapmışsın..
bu senin için kırılma noktası olacak eminol.eğer gitmezsen gerçekten karşına çıkan her zorlukta ,
kaçma psikolojisine bürüneceksin ki buna hiç gerek yok..
ben ülkemizin en büyük ticari bankasında gişe çalıştım..
Allahım paraya dokunmazdım bile korkuyordum resmen paradan..
ilk günüm kasa stresiyle ağlamayla son bulmuştu..
vee 1 ay sonra ne mi oldu gişe en hızlı ve etkin çalışan ben oldum..
aramızda 3 senedir gişede olan vardı düşün onları bile geçmiştim..
Kitapçılarda para alış-verişinde alacağın meblağ bellidir.
elimden 1.000.00 tl saymışlığım ödemişiğim var..
ssadece kendine güven ve sakin ol..
müşterinin seni strese sokmasına izin verme..
asla acemi gibi davranma..:34:

darısı bana inşallah :)

korkma ve ağlama lutfenn alışırsınn...

bende işe giricem eşimim müdadesını aldım ..çalışırsan iş çok cocukları baktırcak bırını bul dedı

şimdi annemin memleketten dönmesını bekliyorum..

eve bır kuruş faydam olsun istiyorum...

darısı bana ınsallah

bu kızcağıza kasayı bilmiyormuydun neden başvurdun diyen arkadaşlar;kız ilk iş tecrübesi olduğunu söylüyor bilse zaten başvurmaz.olumsuz ve fevri cümleler kurup insanların moralini bozmayalım derim.arkadaşım aslında sen bir iki gün kasayı izleyip öğrenip ondan sonra kasaya geçmelisin.olması gereken bu.ama mağazacılıkta pek insaflı bi sektör değil.hiç bilmeyen birini oraya koyup sonrada aklın başka yerdemi diye soramazlar sana.o zaman eğitim verin, ondan sonra kasaya geçirin beni diyebilirsin.yaşadığın aksaklıklar senin suçun değil.hiç canını sıkma;ya bi süre acemiliğini atana kadar sabret,:50:ya da ben yapamayacam de bırak.kendine hiç eziyet etme.çalışmaktan soğursun bu seferde.:34:

benimde ilk ücretli iş deneyimim bir kitapçıdaydı. senini düşündüklerini düşündüm. sanki yabancılarla birlikte bir adada gibi hissetmiştim kendimi.
yalnız senin olumsuz yönün kasadan başlaman olmuş. hem çok sıkıcı hem de çok yorucudur. bir an bile oturma şansın yok.
ama dayanırsan vücudun alışmaya başlar. zaman çok güzel geçer. kitap taşımazsın, koli açıp kitap yerleştirmezsin sadece kasa etrafı senin temizlik alanındır. herşey ayağına gelir çünkü kasadan ayrılmaman gerekir.
tabii bu nimetleri görmen için biraz sabretmen lazım.
o kadar çok iş arayan var ki senin yaptığın işi yapmak için çok kişi bekliyor. zaten geçici gözüyle bak, daha iyi iş bulana kadar de kendine.

Back
X