- 1 Eylül 2012
- 3.996
- 4.795
- 408
- Konu Sahibi pure hazel
-
- #22.201
O masallah ben de hepsini yikayip kurutup kapakli bir kabin altina havlu kagit koyuyorum uzerine yesillikler ve uzerine yeniden havlu kagit koyup kapatiyirum uzun dayaniyorDün dolaptaki son soğanları da son patatesleri de kullanmayı bekledim market alışverişi yapmak için . Markete gitseydim mesela havuç alıyorum diyelim ki yenileri alta eski olanları üste dizmeme rağmen mutlaka eskiler kalıyor ve yumuşuyor . Özellikle özen gösterdim ki birşeyler bozulmasın diye . Kıvırcıkları yıkıyorum kurutuyorum sonra günlük salata için 1 er seferlik havlu kağıda sarıp buz dolabı poşeti yapıyorum içinin havasını çekiyorum ki bozulma süresi uzasın. Koca kıvırcıktan 1 yaprak bile çöpe atmadan tükettik
Nar eksisi guzel mi canim?Ben domatesi normalde asla almam konservelerim var yazdan 20 kg konserve kaynattım. Sadece yarın eşimle Cumartesi kahvaltısı yapacağız ve insan azıcık ceri domates istiyor seviyoruz. Sadece hafta sonu için aldım eşim sadece Cumartesi Pazar evde kahvaltı edebiliyor ve Pazar günü de nöbetçi . Ceri lezzetsiz de değil ki . Normalde nar ekşisi bize Hatay’dan zeytinyağı ile birlikte geliyor ev yapımı . Ama eşimin arkadaşı bu sefer gittiğinde bize alışveriş yapamadan döndü ailevi bir sorunu olduğu için acil dönmek zorunda kaldı . Doğal olarak benimde nar ekşim tükendi ve bir şekilde bunu çözmek lazımdı bende marketten Kemal kükrer markasına ait cam şişede bir ürün aldım . Sosise gelince 1.5 yollık evliyiz ve 2 . Sosis alışım . İnsan arada bi değişiklik istiyor sürekli de sağlıklı beslenemiyoruz arada nefis birşey istiyor
PekiYatirim tavsiyesi vermek yasak ve vebal efsuncum
o zaman 10 dk yeter canımDeneyeceğim desem daha önce hiç yapmadım . Ama benim düdüklü aşırı hızlı pişiriyor o yüzden zorlanmam . 10 dk da tavuk haşlıyor ve kemikler bölünür hale geliyor . 15 dk da bir önceki akşamdan ıslattığım nohut , fasulye pişer
Evet canım sizde deneyebilirsinizNar eksisi guzel mi canim?
Ben de bugun fiyatini kaydettim a101 den kredi bitince alicam insallah. Ama fikrini almak isterim hakiki nar eksisinden sonra kiyas yapabilirsin :)
Haklisin insan bazen sosis istiyor. Ben de bi ara sok tan sosis almistim markasi senpilic ti sanirim elimde dogruyordum bi baktim icinden hep tavuk tuyleri cikiyor o gun cok tiksindim
Bu arkadaşları ile aynı lojmandayiz aynı şehir yani ama kimse bos durmuyor bir yerden adım atıp borcunu ödüyor biz atamıyoruz bana da birikim yapıyorsun beni zorluyorsun diye kızıyor borcu olsa böyle diyebilir miydi borcum var derdi şimdi bana kızıyor ben gerçekten okul ev Çocuk çok yoruluyorum ikincide olunca daha çok yorulucam bize yardımcı olacak destek olacak kimsemiz yok benim calistigima değmeyecekse ben bosuna yoruluyorum bu kadarYa şimdi şöyle birşey var bazılarının çift maaşı bizim tek maaşımıza bedel olabiliyor . Yaşadığımız şehir sosyal faaliyetler , çocuk gibi gibi öğelerde etkili canım benim. Biz şimdi doğuyu değerlendiriyoruz çocukta bilerek isteyerek sırf bu gibi şeylerle rafta bekliyor. Daha iyi imkanlar sunmak maddi manevi gibi . Bende geçmişte çalışırken ve bekarken güzel alışveriş yaptım mesela dolabım gayet dolu 40 tane filan baştan ayakkabım var hiç giymediğim ayakkabılarım filan . Eşimde öyle aşırı alışveriş yapmıyoruz . Sağlıkla ilgili Allah’a şükür birşey çıkmadı şimdiye kadar allah çıkartmasın da . Evde otursak mesela hafta sonu niye evdeyiz demem çünkü zaman geçirecek birşeyler hep buluyoruz . Ama herkes öyle değil belki eşin bundan istemiyor korkuyor olabilir . Birde senin cephenden bakıyorum ki şimdi ev almayınca ne zaman alacaksınız 60 yaşında mı diyorum . Babam derki testiyi akarken dolduracaksın
Bende alıyorum yemeklere soslardan kullanıyorum ama kahvaltıda illa domates salatalık arıyor insanBen bi ara çilgin gibi nar eksili sos kullaniyordum salatada.
Sonra limon kullanmaya basladim
Hatta az once mutfagi toparlarken esime dedim artik sosu hic aramiyorum. Salatada limon harika.
Kv el yapmi nar eksili sos ve nar eksisi de getirdi sagolsun.
Konservelerime baktim. Yeteri kadar var. Ama her hafta 1 kg aliriz domates kis da olsa. Zararli biliyorum ama illa lazim oluyor yemeklerde
Salam sosis asla yemeyiz kizlar
Sucukcuyuz biz.
Misafirlerimiz çıkın gelin üyelik alın.
Yazip tecrube paylasmak sadece okumaktan daha zevkli ve faydali
ısıl islem gormus olani degil fermente olani tercih etmelisin. fermente klasik usul fakat isil islem sucugun olmasi icin sureci hizlandirip sicaga maruz birakiyor. bu yuzden de daha ucuz aslinda fermenteye gore.Kizlar fermente sucuk ile isil islem gormus sucuk arasindaki farklar nelerdir?
Bugun topladigim fiyatları da ekleyeyim belki ilginizi ceker :)
Tuce ilerideki msjlara bakmadım ama yeşil mercimek blenderdan geçilmez düdüklüyede gerek yok 1 bardak mercimeği yıka tencerenin dolmasına 3-4 parmak kalicak şekilde şu koy kaynasın kaynayınca kıs altini yumuşayinca başka bir tavada bir soğanı kavur salçasını koy biraz kavrulunca mercimeğin içine kat biraz kimyon ve çok az limon tozu koy tuzunu koy suyunu dökme vitamini orada indireceğine yakın 1 tatlı kaşığı unu soğuk suyla aç icine kat rengi daha güzel oluyor eğer evinde varsa istersen bir avuç erişte kat erişte yumuşayinca kapat eger suyunu çok çekerse sıcak suyla çorba kivamini ayarlayabilirsinAy evet ya yemeği de turşuyla soğanla ne kadar güzel olur çok besleyici . Aynen hamursuz normal kırmızı mercimek gibi yapsam blendardan geçirsem denesem en fazla biraz ziyanlık olurama en azından denemiş olurum
o zaman 6 kg için 30 TL oldukça uygunmuşEki Görüntüle 2224168 Eki Görüntüle 2224167
Bugun topladigim ffiyatlardan ilgili olanlar bunlar canim :)
Sivi olan a101 toz olan yerel market
Tamam esmacım deneyeceğim bunu çok teşekkür ediyorumTuce ilerideki msjlara bakmadım ama yeşil mercimek blenderdan geçilmez düdüklüyede gerek yok 1 bardak mercimeği yıka tencerenin dolmasına 3-4 parmak kalicak şekilde şu koy kaynasın kaynayınca kıs altini yumuşayinca başka bir tavada bir soğanı kavur salçasını koy biraz kavrulunca mercimeğin içine kat biraz kimyon ve çok az limon tozu koy tuzunu koy suyunu dökme vitamini orada indireceğine yakın 1 tatlı kaşığı unu soğuk suyla aç icine kat rengi daha güzel oluyor eğer evinde varsa istersen bir avuç erişte kat erişte yumuşayinca kapat eger suyunu çok çekerse sıcak suyla çorba kivamini ayarlayabilirsin
Bir yerden başlamazsan bitmez ki 60 yaşında olunca da mı kirada oturacakmışBu arkadaşları ile aynı lojmandayiz aynı şehir yani ama kimse bos durmuyor bir yerden adım atıp borcunu ödüyor biz atamıyoruz bana da birikim yapıyorsun beni zorluyorsun diye kızıyor borcu olsa böyle diyebilir miydi borcum var derdi şimdi bana kızıyor ben gerçekten okul ev Çocuk çok yoruluyorum ikincide olunca daha çok yorulucam bize yardımcı olacak destek olacak kimsemiz yok benim calistigima değmeyecekse ben bosuna yoruluyorum bu kadar
Müsait bir vaktinde yemek listeni paylaşır mısın bAlisverisimi aylik liste yapip ona gore yaparim. Tektuk seyler de aliniyor elbet.
5 aylik bebegim esim ve ben variz. En cok mama ve bez bizi zorluyor.
Bu ayla 3 aydir alisveriste tasarrufun dibine vuruyoruz een zaruri seyleri aliyorum sebzeye para ayiramiyorum sadece patates sogan. Onun disinda 1 kere alip cok kez pisirebilecegim seyleri tercih ediyorum bulgur mercimek nohut tarzi yani. Buzlugumda olan seyleri de aralara katarak aylik yemek listesi hazirliyorum.
Sut yogurt bazen sebze yemekleri annemler getiriyor. Kv gil de meyve falan ayda 1-2 kez getiriyorlar.
Suan aklima gelenler bunlar :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?