- Konu Sahibi pure hazel
-
- #29.161
Net ve kararlı olmanız gerek. Küstüğü veya kızdığı zaman taviz vermeden sakince kazandığınız parayı yönetmek istediğinizi söyleyin. Sonuçta parayı siz kazanıyorsunuz, maaş kartınızı vermediğinizi umuyorum.
Kayınvalidem bakıyor altlı üstlü yüz bu yılda birkirecegi rakamı tahmin olarak söyledim tabi vergiler sigortalar hiç olmazsa 4100 u çok rahat birikim yapabilirim. Bence tahminen 1 yılda gideceği düşünmüyorum. En az 3-4 yıl gider. Allah sağlık versin sağlık olmadıktan sonra birikim zor. 1500 u doğalgaz elektrik mutfak ihtiyacı felan gidiyor alışverişe gitsem bişey alırsam baya çok olur eminim. Şu an durumu bu kadar gidiyor ilerisi ne olur bilemem.Selamlar günaydın mesajından sonra daha yeni girebildim:) atlaya atlaya okumaya çalıştım.elecda paylsşımda ev kredisi,mutfak,okul sana fazla düşmüş gibi geldi bana ha gelirle orantılı ise o ayrı. Şaka bir yana herkesin bütçe yürütürken uyguladığı yöntem farklı olabiliyor. Biz ortsk yönetiyoruz, gider fazla suAn eşiminkini harcıyoruz benimkini biriktiriyoruz gibi bir durum oluyor ama biriken de ikimizin parası sonuçta. Buarada istediğimiz gibi bi ev bulamadık, beğendiğimiz de bizim istediğimiz fiyata inmedi. Kaldı gibi şimdilik.
@orkidekaramel hosgeldin, cogunluk 1yılda biriktirebileceğin rakamı soylemiş, ama ben baska bir konuyu merak ettim. Çocukta varmış o rakamlara nasıl idare edebiliyorsun evi? Kim bakıyor cocuga, umarım eşin birAn once iş bulur.
harcama defteri iyi fikir.. bende mi uygulsam ..:)Bizde para hiç ayrı gayrı olmadı kazandığımız tüm parayı havuza ortak koyup ordan harcıyoruz tasarrufu da aynı şekilde yapıyoruz. Zaten kara kaplı bir defterimiz var tüm harcamalarımızı oraya yazarız. Bir dönem ben çalışmadım o dönemde de aynı şekilde yürüdü. Ama eşim israf eden birisi olsaydı belki daha farklı olabilirdi
ben buraya takip etmesem de yapıyordum yinedeBence bize takıl biraz ama yapmak iste o zaman yaparsın çok kolay
Evet burayı takip etmesemde bende yapıyordum. Tamamen içten gelen birşey içinde yoksa burayı takip etsen de olmuyor aslına bakarsanben buraya takip etmesem de yapıyordum yinede
eşim daha düzenli.. o takip ediyor. kredi hesaplari felan eşime ait.
ben bu durumdan memnunum. ben olsam sanirim hiç edemem
demi:) harcama defteri aklima geldi valla uygulamam gerekiyoEvet burayı takip etmesemde bende yapıyordum. Tamamen içten gelen birşey içinde yoksa burayı takip etsen de olmuyor aslına bakarsan
Ben faturaları vb tüm zorunlu giderleri öderim . Sonra belli bir miktar bırakırım kaç tl yettiğini öğrendim çünkü. Sonra kalan tutara altın alırım her ay sonunda . Bıraktığım miktarı da haftalık bölerim diyelim ki 1000 tl bıraktım o ay 4 haftadan oluşuyor 2 haftalık 250 tl derim . Oradan bir hafta kullanırız hergün harcadıklarımızı yazarım telefonun not bölümüne. Kalan olursa hiç dokunmam öyle öyle bu Cumartesi bu aydan öyle kalan paraları topladım gram alacağımdemi:) harcama defteri aklima geldi valla uygulamam gerekiyokumbara işi ben burada öğrendim yapıyorum hala..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?