- 7 Ocak 2018
- 1.640
- 2.795
- 133
- Konu Sahibi pure hazel
-
- #29.881
son zamanlarda muge ard arda bir suru olayi cozdu de bu yeni olay karisik biraz :)Ben izlemiyorum cocuk olduktan sonra malesef eskiden sıkı takip ederdim. Noldu ki canım bi olay mi oldu yosaaa :))
Bence de hem kadin hem adam saf ama adamin kadinla olma sebebi tazminat olabilir yine de.karısı resmen adamın arkadaşıyla arayı bulmuş kocası ölmüş gözü telefonda tazminat için itmiş olabilir ama pekte inanamadım saf gibi duruyor adam onu planlaması için zeki olması lazım diye düşünüyorum.
Ilkokuldayken oturdugumuz mahallede oyle perisan evler vardi ki, biz bi yakinimizin 2 katli evindeydik. Bana hep onlar cok fakir ama biz zenginiz gibi geliyordu.Tam olarak sorunum bu aslinda
Sizin arsa gibi olmasin istiyorum
sarisin esmerin cazibesine dayanamamis :)bı on dk baktm ona ama soyle olay anladgm kadarıyla adam dusmus o anda aynı tablanın ustunde dıger adam varmıs sarısın olan.adam olunce kadın o sarısınla evlenmıs ölenın aılesı bılerek attı önceden anlasıyolardı bunlar dıyolar. kadın kocasının nası dustugunu sormak ıcın faceden bu sarısını bulup eklemıs oyle evlenmısler guya
Ne gunlerdi eskiden bi de muge izlerdim simdi anca anlattiklariza fransiz kaliyorum. Muge gibi kriminal seyler yok ama oldugum ortam da fokur fokur kayniyor. Her gun bir Vukuatsarisin esmerin cazibesine dayanamamis :)
milletce seviyoruz aksiyonu :))Ne gunlerdi eskiden bi de muge izlerdim simdi anca anlattiklariza fransiz kaliyorum. Muge gibi kriminal seyler yok ama oldugum ortam da fokur fokur kayniyor. Her gun bir Vukuat
Ben varım ya bi ev aldık yatırımlık sonra kiracı perişan etti o ara borsa çok iyi gidiyordu pişman olmuştukBenben00 ben Simdiye kadar cevremde senin anlattigin sekilde yapip da tuh ya nerden girdik su ev isine diyeni gormedim. Bir defa siz kiradasiniz once onu sifirlamaniz lazim. AMA seneye kadar nakiti artirir o parayi Borsa kagit vs daha karli degerlendirirsiniz orasini bilemem. Ancak yine o da bir risk. Ben tercihimi evden yana kullanir borcumu sabitlerdim bi Kere. Zaten riski Cok sevmedigim icin kazancimi anca eritmeden tutmaya calisiyorum ya
Yıllar once canım dugun altınlarını bozdurup ev almıştık yatırımlık kiracı ile falan uğraşamadık sattık hiç karlı bir durum olmadı yani:) oyuzden artık yatırımlık kiraya vermek için ev almam ama oturacağım için iş değişirdaha önce ne olmuştu, ben kaçırdım.
Aynen bitmemiş işe asla girmem bizimki eski ev zatenO başka tabiki herkesin şartları yaşadığı ortam fark ettiriyor.
Örneğin bir binaya 5 malzeme lazımsa 4 tane varsa 5. bulunamıyor çünkü firma kapanmış. Evler yarım ittire ittire bitirilmeye çalışılıyor ama henüz piyasaya yansıdığını düşünmüyorum firmalar malzeme sorunundan dolayı zora girdi ve yarım projeler bana hiç güven vermiyor.
Insallah beklediginiden Cok daha uygun bir fiyata alirsiniz. Pazarliga beni De cagirKızlar cevaplar için hepinize ayrı ayrı teşekkür ederimgündemi epey meşgul ettim ortak fikir bizim koşullarda ev almanın mantıklı olduğu yönünde, biz bi pazarlıga oturalım bakalım yine haber ederim
ben hiç yapmadım daha dogrusu cesaret edemedim hangi bankadan yapıyorsun canım al satAl sattan 132 lira aldim :) kisa gunun kâri guzel oldu
4 yıl sonra evlerin fiyatı aynı kalmayacak canım direk o geldi aklıma okuyunca. biz 3,5 yıl önce aldık faiz kiramızla denk oluyordu ama hem kira vermedik hem de ev bir o kadar değer kazandı karlı oluyoruz şu anda.Konuya direk giriyorumaslında bizim şuan ev işine girmemiz oturacak evimiz olsun mantığında yola çıkınca pek bi anlamlı geliyor. Rakamlar pek netleşmedi ama örneğin 4yıl kredi ceksem kredinin maliyeti 86bin oluyor toplam ödediğim faiz yani. E zaten 4yıl bulunduğum yerde kirada otursam yıldan yıla artışları ile 81bin falan kira ödemiş olacağım. Yani faiz gideri neredeyse kiradan karşılanıyor.
Amma velakin kredi kullanmanın bir de fırsat maliyeti var yani şuanki nakiti ve aylık ödemeyi başka bir yatırım ile değerlendirebiliriz. Kar topu etkisi ile nakit büyür belki bu şekilde onunuzdeki yıl daha az kredi kullanırız falan. Ama bu kez de faiz oranları artaxağı için maliyet yine aynıya gelir. Eşim oturacağımız evi alacağız direk yatırım gözü ile değil duygusal bak bu manevi olarak kendimizi iyi hissettirir diyor. İşte dünyada mekan ahirette iman mantığıbilemiyorum uzun oldu biraz ama dışardan bi gözle analiz edecekleri dinlemeye hazırım
Turkiye finans canim. Makasi guzel uygulamaninben hiç yapmadım daha dogrusu cesaret edemedim hangi bankadan yapıyorsun canım al sat
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?