Bugün ne aldin kaç tl harcadin

Bende İstanbul’da Prof.Dr. Mücahit Öztürk’ten randevu aldım haftasonlarını doku haftaiçi nisan sonuna aldım.Ablamın kızı 6 yıldır bu doktora devam ediyor.Okuldanda dediler bana dinlenmiyor gibi ama çok ilginç ki sorulduğumuzu söylüyor kulağı bizde dediler.Bir üst sınıfa aldılar kreşte zorlansın dıyor etkinlikleri daha anlatırken yapıp kalkıyor dediler.Dikkat eksikliği kesin var harekette çok fazla bir bakmışsın salonda bir bakmışsın odasında bir dk oturmaz ve tv bile koltukların dayanma yerınde izler masa tepesınde hep.Markete gidelim fır gidiyor çok yoruldum artık bakalım ne diyecek.Cocuk ve ergen ruh. Sağ. Ve hast. Uzm.

yani aslında yorum ortada anlayanlar beğenmiş lakin ben tekrar ne demek istediğimi açıklama zorunluluğu hissetmiyorum canım.

yani aslında yorum ortada anlayanlar beğenmiş lakin ben tekrar ne demek istediğimi açıklama zorunluluğu hissetmiyorum canım.
tamam o zman ben düsünmeden konusanlar cumlesını alınmayayım uzerıme elimden geldıgınce hassas olmamya calısıyorum her konuda. Allahım herkesin hayırlı muradını versin ınsAllah

Kargo yolladım 40,5 liraya. Miktar olarak fazla geldi ama güzelce ulaşsın inşallah Akşam da bir ekmek alınır başka harcama olmaz.

Kızımın bilsem sınavını kazandığı yıl ram da test yapılmıştı malesef heryerde olduğu gibi mülakatta elendi (adamımız falan yoktu) biz ozeli tamamen 8.sınıfa hazırlık olarak dusunuyoruz ekstra kurs dershane olmadan lise sınavına geçiş olarak görüyoruz devlete giderse mutlaka ders aldırmamız gerekecek evde biz ne kadar desekte yeteri kadar test çözmek istemiyorlar artısı bide ileri derecede yabancı dil

bende de var büyük kızımda da var bence ama eşim kabul etmiyor bide gözünde astigmat var 3 derece baya yüksek oda etkiliyor diye düşünüyorum

günaydın a101 den bulaşık tableti aldım evdeki sıvı olanı çok az kalmıştı peynir aldım toplam 59 kk dan ödedim çay bardağı almam lazım öğlen çıkıp bakcam aynı model bulursam

Nasıl bısey olmustu bıraz bahseder mısın? Ram acıklayıcı cevaplar verıyor mu durumla alakalı? Efendım yonlendırme vs nasıl olacak? Cok korkuyorum ben ya , ıcımde cok kotu bır hıs var . Korkum ustun zeka nın yanında dıkkat eksıklıgı . Benım oglumda bılseme yerlesemedı , baska bır bılım sanat merkezıne gonderıyorum 2 senedır ,9 ay gıdıyor okul dısında. Suanda senınkı kaca gıdıyordu? Ortaokulda ne yapacagım bılmıyorum ben suanda eve gelen ogretmene sadece yıllık 8000 cıvarı verıyorum 8500 ta olabılır. Ortaokulda bu fıyat emınım artar cunku ılkokul ogrt ıle ortaokul ogretmenı ucretlerı degısır. Hanı 3-4 daha fazla verıp ozele gıtmesı mantıklıda gelıyor , sosyal faalıyetlerı farklı sonucta.
Benımkı bırde ıngılızce ıcın dersahaneye gıdıyor , haftada 3 saat 2 senedır. Ozel okullarda haftada 18 saat ıngılızce var , devlet okullarında ıse 2 saat

Senın kendı kızın ıcın mı canım ? Benımkıde evde cok hareketlı ınan sureklı mac oynuyor evde. O evın o duvarların dılı olsada konussa artık kafam kazan gıbı olunca bagrıyorum yeter artık dıye , sureklı bam bam baammm sesler cıkıyor . Tv ızlerken bazen sabıt oturuyor bellı degıl , bazen de tv ızlerken takla atıyor, amuda kalkmıs vazıyette ızlıyor veya koltuktan asagı kafasının uzerınde sarkıyor Ama okulda cok sakın , hıc kavga etmez , kavgaya bulasmaz kendı halınde hanı.Ama bu da dersı dınledıgı anlamına mı gelıyor orası karısık . Korkum dedıgım gıbı sadece dıkkat eksıklıgı , ve cıddı boyutta mı ozel egıtım gerecek mı bu ... Ustun zeka ozelde tanısı kondugu ıcın acıkcası bı gerıleme olmadıysa burada oyle cıkacak gıbıme gelıyor , ram a gıdecek olan raporda bende mesela . Benım ıstegım uzerıne dıkkat eksıklıgıde yazıldı ısteklerın ıcıne ama ogrt boyle bır gozlem yapmamıs, o oglumun karakterıstık ozellıklerınden bahsetmıs.
Ice kapanık sakın bır cocuk. Kavgaya karısmaz, hakkını savunmaz daha cok baskaları onun hakkını savunur. Konusurken cumle bıtımıne dogru sesını ıyıce kısar gıbı bıseyler yazıyor.

Sınıf atlama durumu bızde olmaz sanırım cunku 5.5 yasında zaten okula basladı 1 sene onden gıdıyor gıbı bızım kı . Sızın sınıf atlayan yegenın dımı?

Gunluk hayatını etkılıyor mu canım ? Ben dun ram de gorustugumde sordum bunu ozellıkle dehb tanısı almak mı dedım , dıkkat eksıklıgı? Yanı dedı kı ustun zekalılarda eksıklık olur , yapar hızlı dusunme eylemlerın yavaslıgı ancak bunun ne durumda , ne kadar cıddı olduguna baglı dedı .

Hanı bunun yoluna caresıne bakarız ama cocugun kendınde eksıklık oldugunu bılmek negatıf bı cumle gıbı gelıyor ya , korkutuyor benı.
Dehb lıler mesela ozel egıtım olmadan yanı agır tablodan bahsedıyorum akademık basarı elde edemezlermıs. Mutlaka destek takvıye almaları lazımmıs.

Senın esının akademık hayatı nasıl buarada? Sen fark edıyor musun bu durumu yoksa bıldıgın ıcın mı anlıyorsun. Kısacası su bızden farklılar mı? Bende de ara ara oluyor , gozden kacırdıgım yapmayı unuttugum bıseyler ama hanı cocugumda da bunu gozlemledıgım ıcın acıkcası ram a gıttık madem bunada bakılsın daha guvenılır sonuclar alırız dıye dusundum. Cunku ozelde tıcaret sonucta var, ne ıcın nasıl bısı olacak ne onerecekler kendı cıkarlarınıda gozetırler dıye dusunuyorum, guvensızlık var galıba bende

bende de var büyük kızımda da var bence ama eşim kabul etmiyor bide gözünde astigmat var 3 derece baya yüksek oda etkiliyor diye düşünüyorum
Eevet canım gözdekı problemlerde etkılıyormus. Babalar hıc kabul etmıyor, esım dıkkak eksıklıgınıde arastırmasını ıstedıgım ıcın merkezın bana cok kızgın . Ben okula basladıgından berı acıkcası hep soyluyordum esıme , aglıyordum hatta bak bu cocuk bana normal gelmıyor bısey var gıbı . Oda dıyor sen cok pımpırıklısın , dogruda dusunuyor ama. Zeka testı yaptırdık, bu defa dedıler aksıne cok dıkkatlı . Zeka testıının 2 bolumunde dıkkatle alakalı bolumler var, ama acık acık yazmamıslar ben kendım cok evırıp cevırıp buldum onu.

Bir tanesinde yasıtlarını %84 gecerek ortalamanın uzerınde bır basarı , dıgerınde ıse daha cok hafıza dıkkat testı dıyeyım. Yanı hafızadan bılgıyı cagırma kısmı , neden sonuc ılıskısı bellek becerısı vs testı bunda %63 yasıtlarıyla ortalama bır basarı elde etmıs. Dusununce ortalamalar yuksek ama bazı aksaklıklar var mı var.
Bu her cocukta olur dıye dusundum , ıcımden bır ses hala aynı seyı soyluyor cunku aksı olursa dıyelım bendekınde eksıklık var obur cocukların mukemmel oldugu anlamına gelıyor .

Mesela 7-8-9-10 yasında cocukları olanlar onlara ne kadar mudahele edıyor, belkıde oterite eksıgı olabılır dıye dusunuyorum benden kaynaklı. Cunku cok sevıyorum oglumu , muhtemelen bu sevgı yogunlugu arasında da ona muthıs fırsatlar verıyorum . Dun aksam konustum pijemalarını kendın alıp gıyeceksın, yatagını kendın acacaksın dıye. Basta kabul ettı ama cok gec olmustu vakıt bır sekılde sonra agladı baya bana yardımcı olmuyorsun dıye, bende senın ıcın yapıyorum ben bunları yapmazsam sen buyudugunde unı belkı baska sehıre gıdeceksın , baba olacaksın o zaman nasıl bas edeceksın bak alısırsın vs dıye konustumda. Devam ettırmek onemlı hanı hastada olsa usta da olsa. Bıraz fıkır alabılır mıyım?

Bısı daha... Bunaltıyorsam soyleyın olur mu cevremle paylasamıyorum cunku bu durumu. Okuldan bazen eksık odev alıyor, baskalarından odev toplamak zorunda kalıyoruz. Uyarıyorum ama genede asagı yukarı haftada 1 kere 1 dersın odevını ya yazmıyor , ya duymuyor ya da unutuyor

ben de tam aksi cok cabuk dıkkatımı toplarım konsantre oldugum süre uzun, göz ama ck etkıler bence bu durumu yası uygun oldugunda cızdırsenız nası olur acaba ck bı bılgım yok konu hakkında ama

Burası hep sıcak ya doğru düzgün hiç kış olmuyor şuan 16 derece dün de öyleydi 1.5 aydır kombi kapalı bizde . Ama yazın inanılmaz sıcak oluyor 50 yi görüyoruz

Yok yegenımde özel sinifta üstün zekalı oda ama dikkat eksıklıgı ve hiperaktıvıte var.Benim oğlan ı 5yasa yakın olanların arasına almışlar.Yeni değişti sınıfı İngilizceye çok meraklı ve kulagı çok açık dediler okulda. Söylenen bunlar. Bazen bakıyorum evde otururken bile bacağı kolu oynuyor ya inan sabıt durduğu bir an yok.Ben koleje vermek istiyorum ingilİzcesi gelişin aktıvıtelerde daha fazla.Suan 4yas eylulde 4bucuk olacak yarın aletli cimnastık dersine denemeye gidecegız.Ablamın kız 6yıldır yüzmede lisanslı yüzüyor yarışmalara katılıyor yunanıstana gidecekler nisanda.Doktorun ablama dediği şu devlet okulunda ezilir ders dinlemiyor diye arkalara atılır içine kapanır.Ablamda 6yıldır özele veriyor bahcesehır kolejinde İstanbul’da. 5. Sınıf içinde kaydını yaptırdılar.

tamam o zman ben düsünmeden konusanlar cumlesını alınmayayım uzerıme elimden geldıgınce hassas olmamya calısıyorum her konuda. Allahım herkesin hayırlı muradını versin ınsAllah
Çocuk konusu benimle birlikte mi açıldı acaba

Nekadar erken teşhis edilirse okafar iyi ben üstüne düşeceğim ileride akademik başarısını etkilenmesinden korkuyorum varsa eğer ona göre davranır yapacağımız ne varsa elimizden geleni yaparız.Ergenlıkte daha zor hale geliyormuş

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…