- 9 Temmuz 2012
- 2.625
- 5.065
- 358
- Konu Sahibi pure hazel
-
- #33.181
bazıları evin fiyatına göre ayrım yapıyor. Mesela 150lik ev var 300luk var. HAni yüksekse fiyatı o verilmeli gibi, ama Adamın çevresi belli o da benim ihtiyacımı 1 milyonluk ev karşılıyor diyor:) Günahı kime derken de aslında yine bize hocaya sormak yerine gerçek ilim araştırması yapmak gerek, biz de birine sorup sorumluluğu üzerinde atma hali her alanda mevcut. 'hiç akıl etmez misiniz?' deniyor, sorgulamak ve doğruyu bulmak için çabalamak gerekBenimde aynen araba ev işi aklıma yatmıyor ki geçen sene sormuştum müftülüğe o zaman başka anlattılar bu sene başka şimdi bunun günahı kime demek istedim resmen. Ferrarim varsa trilyonluk villada oturuyorsam o zaman ne olacak demek istedim işte ama neyse
Aslında aynen öyle bilemiyorum ya ben bugünw fetva için aradım ve geçen sene ile çok farklı bir Bilgi verdi okumak lazım ama okurken temiz Bilgi lazım yoksa bir sürü bilgi kirliliği mevcutbazıları evin fiyatına göre ayrım yapıyor. Mesela 150lik ev var 300luk var. HAni yüksekse fiyatı o verilmeli gibi, ama Adamın çevresi belli o da benim ihtiyacımı 1 milyonluk ev karşılıyor diyor:) Günahı kime derken de aslında yine bize hocaya sormak yerine gerçek ilim araştırması yapmak gerek, biz de birine sorup sorumluluğu üzerinde atma hali her alanda mevcut. 'hiç akıl etmez misiniz?' deniyor, sorgulamak ve doğruyu bulmak için çabalamak gerek
Ne güzel planlarınız var yaz için : ) Ben senelerdir yaz tatiline gidemedim.Durumumuz yetmedi yada aile bayramlaşmasından kendimize zaman ayıramadık bir şekilde.Şimdi yorumunu okuyunca yüzümde çok güzel bir tebessüm oluştu .Doya doya benim içinde gezin olmaz mıNeyse yasak konulara daldık biraz umarım ban yemeyizdolar aldım ben maasa. Pek odeme kalmamıştı zaten.
Bayramda bayramlasıp antalyaya kaçacagız rezervasyonu yaptırdık.
Temmuzda da Gürcistan ı içerir karadeniz turu. 8-9gun surer henuz otelleri ayarlamadık. Kurban da aklıma mardin falan var. Yaz harcamalı geçecek bize, olsun harcamayınca kazanmanın bi anlamı yok. Tatil hayalleri motivasyon kaynağım benim
Bencede öyle olmalı benim evim var arabam var birazda param var o parayı arabamı yükseltmek için kullanırsam zekat düşmez mi çok saçma bence gelir ve sahip oldugun ev araba arsa tarla vb şeyler üzerinden hesaplanmalı kurum adı söylemek istemiyorum onun yaptığı fetvalara açıklamalara güvenim yok açıkçasıişte bol tutmak derken herkese bol. Benim evim yok, yani henüz param ev alacak düzeye erişmedi bunun için ne düşünürsün? Benimde doğal olarak herkes gibi oturacak eve ihtiyacım var ama alamadım, evi olan evin zekatını ihtiyaç olduğu için vermiyor belki ama ben biriken ev paramdan veriyorum. örneğin adam iletme sahibi eve arabaya zaten vermiyor, ticaret araçlarına vermiyor, nakit paraya sermaye olduğu için vermiyor. Ancak eşinin kolunda kaç bilezik varsa onun zekatını hesaplattırıyor ben ne vereceğim diye :) Bu bana komik geliyor. Fetva verecek durumum yok ama sadece hissiyat olarak burada eksik yorum var gibi geliyor. Evi olan da ederi ölçüsünde malının zekatını vermeli.
1 yıl olayında haklısın elde tutma süresi önemli. 80 gr üzeri 40ta 1 derken de 2gr ile başlıyor alt limit, 100 gr ise örneğin 80in üzeri 20 gr ın değil toplan 100 gr ın 40te 1i olacak şekilde.
Teşekkür ederim, fırsat yaratmaya calışıyorum ben de. Ailelerle bayramlasıyoruz her bayram sonra mumkun oluyorsa maddi olarak hastalık hali falan da yoksa 2gunde olsa ayarlıyorum. O ay birikim yapmıyoruz hatta bazen içeri de giriyoruz ama sorun etmiyorum yolda cocuklarla yasadığımız deneyimlerin parayla karsılıgı yok. Siz de ailelerle bayramlaşmaları kısa tutsanız mesela uzaktalar mı? Maddi imksnlar el verdiği ölçüde fırsat yaratın paris olmaz da sehrin yakının da bi şelale bi antik kent olur, bazen tek gunluk yapılan rezervasyonlar bile tazeliyor insanı. Sevgiyle kalınNe güzel planlarınız var yaz için : ) Ben senelerdir yaz tatiline gidemedim.Durumumuz yetmedi yada aile bayramlaşmasından kendimize zaman ayıramadık bir şekilde.Şimdi yorumunu okuyunca yüzümde çok güzel bir tebessüm oluştu .Doya doya benim içinde gezin olmaz mı
Geçmiş olsun canım Allah şifa versinGünaydın dün akşam arkadaşlarımla iftardaydım annem rahatsızlanınca erken kalktım.iğne yapmışlar ama boğazı çok fena sesi çıkmıyor
sağol canım amin inşallahGeçmiş olsun canım Allah şifa versin
olmaz inşallah gerginlik halledersin işleriniGünaydın bugun cok sıkıntılı bi gun olacak işte umarım gerginlik olmadan halledebilirim, aksamı iple cekiyorum. İftara davetliyiz yemek yapmayacagım
Geçmiş olsun canımsağol canım amin inşallah
Sağoo canımGeçmiş olsun canım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?