Bugün ne aldin kaç tl harcadin

zekatı nasıl hesapladın eşimde toplam para üzerinden hesapladım dedi
Ya zekat borcun olmayan mallar uzerinden veriliyor degil mi.
Mesela arabamizda borc yok. Kenarda para altin var.bunlar icin hesaplaniyor.
Mesela evin kredisi devam ediyor ev icin verilmiyor bu durumda.
Fitre de kisi basi can sagligi selsmet icin veriliyor

Valla mecbur düzelecek.
Şu devirde senin gibi ekonomisini bilen ,sadık ,anne olmus ,calisip eve katkisi olan bir kadini zor bulur.
Etrafina bi baksin bakalim bizim kocalar. Valla iyi kizlara düştüler sıpalar
teşekkürler cnm bende etrafta hesabını bilmeyen insanları örnek gösteriyorum bak bunlardan olsaydım napcaktin diyorum sokakta kalırdık taş kemirirdik diyo
Eşim bu aralar altın almamak için kırk takla atıyor almayınca para harcanıp gidiyor gerekli gereksiz sinir etti beni bugün
Ben kendimi bildim bileli hep fiyatına bakmadan alırım hic zarar etmedim altın uzun vadede hep kazandırdı tl ise eriyip gitti

Bana sordu altın döviz nakit ne kadar var diye onların üzerinden hesapladı sanırım araba ve ev için hesapladı mı bilmiyorum

Haftaya Salı günü şubedeki arkadaşları yani 2 aileyi yemeğe alacağız eşime az önce söyledim . Bir aile ile zaten çok sık görüşüyoruz nereden çıktıysa eşim Salı günü yemeğe alalım sık görüştüğümüz aileyi Cumartesi yine çaya alalım dedi bende neden ne alakası var aynı hafta içinde dedim neymiş otururmuşuz tabi herkes otursun Tuğçe bir sürü hazırlık yapsın servis yapsın hepsi popoları yapışmış gibi oturup sigara içsinler bende çocuk peşinde koşayım çay vereyim. Eşimde diyor ki hazırlık yapmana gerek yok beni milletle karıştırıyor sinir oluyorum ya ben herkese benzemem evime gelen düzgün ağırlanmalı diyorum . Onlara gittiğimiz zaman sadece çay içiyoruz onu da kendimiz dolduruyoruz zaten şimdi bir karar verdim Cumartesi davet edeceğim düz çay başka birşey lazım değil çayı da bakarım herkes kendi alsın eşimin de aklı başına gelir belki

mesaji yazarken karar verdin çağırma bos ver yorma kendini. Yani iftara cagirirsin sonra zaten cay felan içilir esin disarda gitsin içsin cay cok özlerse:)))

İftar saatini bilmiyorumda yemek yedim topladım derken saat 9 buçuk oluyor o saatten sonra misafrlige gitmem ben açıkçası sahura kadar mı oturcaklar. İftardan sonra zaten çay içilir beni çağırsalar gitmezdim

Şahsi görüşüm zekatta bol davranmak gerek; şimdi günümüz hocalarına soruyorsun zekatı nasıl vereceğiz diye, o sana nelerden vermeyeceğini anlatmaya baslıyor 1 ev-arabaya zekat düşmez deniyor ama aklıma yatmıyor benim pek. Gunumuzde ort bi ev araba en kotu 250-300 ediyor ona düşmüyor ama adamın kenarda ev almak için biriktirdiği 50bin liralık altını varsa ona düşüyor deniyor, üstelik ticaret yapan biriyse sermayeye kullanır diye ona da düşmüyor. Bu durumda asıl varlıklı olan oransal olarak zekatı daha az vermiş kenarda üç kuruşu olan daha fazla zekat vermiş oluyor. İşin ozu çok hesap kitaba dökmeden için rahat olduğu ölçüde biraz bol tutulmalı bence

mesaji yazarken karar verdin çağırma bos ver yorma kendini. Yani iftara cagirirsin sonra zaten cay felan içilir esin disarda gitsin içsin cay cok özlerse:)))
Hahaha aynen öyle oldu valla bak yanlız ben birkaç bardak içerdim eşim 1 bardak içer . Artık hiç içmiyoruz

Benimde aynen araba ev işi aklıma yatmıyor ki geçen sene sormuştum müftülüğe o zaman başka anlattılar bu sene başka şimdi bunun günahı kime demek istedim resmen. Ferrarim varsa trilyonluk villada oturuyorsam o zaman ne olacak demek istedim işte ama neyse

İftar saatini bilmiyorumda yemek yedim topladım derken saat 9 buçuk oluyor o saatten sonra misafrlige gitmem ben açıkçası sahura kadar mı oturcaklar. İftardan sonra zaten çay içilir beni çağırsalar gitmezdim
19:20 burada tabi sahur yaparız bir gece filan diyorlardı o gece bu gece olur işte eşimede dedim. Ki ben oruç tutamıyorum birde halsiz olmadığım halde sandalyede filan oturmak istemiyor vücudum sürekli uzanma isteği oluyor İnan ki

Iyi geceler kizlar
Acilen esime borc yaptirmam lazim ufak bir tehlike seziyorum ailesi ile ilgili bir sey sezdim beni uzecek bisey yapmadi su andada yardim etmek istese hayir demem ama biz galiba amacsiz kaldik bu is aliskanliga donmemeli
Ailesinin durumu cok iyi
Kardesi somuruyor sirtlarinda yuk
Kp hala calisiyor 70 e yaklasti iyide kazaniyor ama haftaya bile gitmese bsy diyemeyiz son gucu direnci
Kv dislerini yaptiriyordu 7500 lira cikarmislar
Birikim yapar ve yok demeyi sever o paranin kac katini cikarir duzenli olarak kardesine gonderiyorlar diger kardesi evde bekar genc
Bakalim neler olacak
Esimin seyirci kalmasini istemem ztn hala o evde seyirci kalmasi ayip cok ayip olur. sadece aliskanlik olmamasi ve limiti onemli

Ben de öyle biliyorum baya araştırmıştık biz,
Ihtiyaç dışındaki mallar diye geçiyor, yani oturduğumuz ev için değil, kiradaki evimiz için vermek gerekiyor.
80gr üzeri 40 ta 1
Bunu para olarak da altın olarak da verebiliyoruz biz sahip olduktan sonra üzerinden 1 yıl geçmiş olması gerekiyor ,
Ve 1 yıl dolar dolmaz değil de 1 yıl içinde vermek gerekiyor kolaylık var yani.
Mesela benim aralık ayına kadar vermem gerekiyor ister 1 seferde ister azar azar verebiliyoruz.
Karişik olmadı umarım

Katılıyorum canım tedbir alsan iyi olur gibi

Evet canım bence de bol tutmalıyız içimiz rahat olacağı şekilde,
Cimrilik değil cömertlik yapmamız gerekir,
Zekat malı artırır...

işte bol tutmak derken herkese bol. Benim evim yok, yani henüz param ev alacak düzeye erişmedi bunun için ne düşünürsün? Benimde doğal olarak herkes gibi oturacak eve ihtiyacım var ama alamadım, evi olan evin zekatını ihtiyaç olduğu için vermiyor belki ama ben biriken ev paramdan veriyorum. örneğin adam iletme sahibi eve arabaya zaten vermiyor, ticaret araçlarına vermiyor, nakit paraya sermaye olduğu için vermiyor. Ancak eşinin kolunda kaç bilezik varsa onun zekatını hesaplattırıyor ben ne vereceğim diye :) Bu bana komik geliyor. Fetva verecek durumum yok ama sadece hissiyat olarak burada eksik yorum var gibi geliyor. Evi olan da ederi ölçüsünde malının zekatını vermeli.
1 yıl olayında haklısın elde tutma süresi önemli. 80 gr üzeri 40ta 1 derken de 2gr ile başlıyor alt limit, 100 gr ise örneğin 80in üzeri 20 gr ın değil toplan 100 gr ın 40te 1i olacak şekilde.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…