Bugün ne aldin kaç tl harcadin

Geçen sene hiç domates konservesi yapamamıştık. Bu sene bakalım ne olacak.. Aslında ben pek sevmiyorum sanırım nerelerde kullanıyorsunuz ki o kadarını tuce_tuce

Geçen sene hiç domates konservesi yapamamıştık. Bu sene bakalım ne olacak.. Aslında ben pek sevmiyorum sanırım nerelerde kullanıyorsunuz ki o kadarını tuce_tuce
Her yerde kaiZen ya biz özel menemen yapamayız mesela biberi atarım tavaya üzerine konserveyi dökerim . Makarnalara sos yaparım , her hafta domates çorbası yaparım onda kullanırım 20 kg dan yapmıştım geçen sene martta bitti resmen . Şehriye çorbasına koyarım bir kaşık yemeklere koyarım birer kaşık

Nasıl yapıyorsunuz domates konservesini?

Nasıl yapıyorsunuz domates konservesini?
Domatesleri doğruyoruz çok az Kaya tuzu atıp 5 dk kadar kaynatıyoruz .kavanozluyoruz ve hiç kullanılmamış kavanoz kapaklarını sıcak suda kaynatıp anında kavanozları kapaklayıp kapağı sıkıyoruz. Altına bir bez serip kavanozları baş aşağı koyup soğumaya bırakıyorum.

Soyupta doğruyorsunuz dimi

Soyupta doğruyorsunuz dimi
Soyanlar var ben soymuyorum tek başıma oluyorum yada eşim akşama yardıma yetişiyor filan yoruluyorum . Bir sürü şeyi kimseden yardım almadan yapıyorum yazlık hazırlık konusunda birde bizim yaşadığımız yer aşırı sıcak 50 dereceyi görüyoruz o yüzden bir an evvel yapıp kaldırmam gerekiyor . Soymaya halim kalmıyor ama soysamda soymasam da bize aynı görüntü oluyor takılmıyorum

Bu tarif pratikmiş biz baya robottan fln çekmiştik yaptığımız zaman. Bunu deneyeyim inşallah

Bende dün 1 liraya domates gordum.
Alip konserve yapasim geldi valla
Insallah tarla domatesi cikincada ucuz olur yapariz

Bisey diyimmi ben 4 5 kilo alip dondurucuya aticam
Fiyatlarin gecici oldugunu dusunuyorum
En kotu dar vakitte elime kolaylik olur

Bizde sizin gibi konserve yapıyoruz ama soyma işlemi konusunda birşey söyleyeyim. Domatesleri yıkayıp kaynar suya atıp birkaç dakika sonra çıkartıp soğuk suya atınca kabuğu kendiliğinden soyuluyor uğraşmaya gerek kalmadan söylüyor kabukları. Biz aslında önceleri menemenlik için olanlara sivri biber de katıyorduk ama tadını değiştirdiği için sade domates yapıyoruz.

Bu tarif pratikmiş biz baya robottan fln çekmiştik yaptığımız zaman. Bunu deneyeyim inşallah
Bak robottan filan geçme doğramak biraz zaman alıcı oluyor kabul ediyorum. Ama bu sene internette filan satılan pratik bir doğrayıcı var annemin var o daha pratik yapıyor eşimde almak istiyor alıp onunla yapacağız

Eklentiler

• 5323166B-71FF-4F4C-8D81-B9F8CEC104C7.webp
    31,3 KB · Görüntüleme: 59
Annemle aynen öyle yapardık ama sonra gerek kalmadığını fark ettik . Ben öyle yapmıyorum direk doğra geç mantığı içindeyim. Mutfak abartmıyorum 45 derece oluyor o kadar domatesle uğraşmak cidden bitiriyor insanı bizde

Bisey diyimmi ben 4 5 kilo alip dondurucuya aticam
Fiyatlarin gecici oldugunu dusunuyorum
En kotu dar vakitte elime kolaylik olur
bende aynı fikirdeyim küçük kavanozlara yapıp koyayım diyorum fiyatlar uygunken bizim pazarda en uygun 1.75 gördüm geçen hafta bu hafta 1.5 falan görürsem alırım

Aynen o şekilde uğraştırıyor bayağı soymadan yapınca kabuğu rahatsız etmiyorsa uğraşmaya gerek yok o kadar.

Kis hazırlığı hangi ayda bitiyo ki kızlar eylül gibi evde olursam yetişir mi acaba. Sos konserve annem yapar bana insallah bende yaparim diye düşündüm eylül gibi yapabilirim ama

Eylulde yapiliyor kis hazirliklari.
Ama ben cok agirlasmadan agustostan baslarim.
Ben kabuklarini soyuyorum mutlaka.
Ilk evlendigimde yapmiyordum hic .2 senedir duzenli yapiyorum cunku cok seviyoruz. Menemen harka oluyor.
Dolma sarma ici hazirlarken lahmacun ici hazirlarken
Makarnada sebze yemeklerinde kisirda .bircok yemekte kullaniliyor.
Bu sene cok yaparim insallah

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…