- 27 Şubat 2016
- 5.403
- 12.174
- 248
- Konu Sahibi pure hazel
-
- #35.381
Öyle de canım bizim birikimle olacak gibi değil çünkü eşimle aynı kafada değiliz o bütçe falan yapmaz düşünmeden harcar bu ay 5 bin harcamışız nasıl harcandı bilmiyorum biz anca borca girersek öyle yapabiliriz gibime geliyor hayırlısı olsun ne diyeyimCanım ben eşime baskı ile ev aldırdım hala sırtından bıçaklamışım gibi laf eder. Huzurla oturtmadı hala da oturtmuyor. Ben nereden bilebilirim ki doların euronun 2 katına çıkacağını. Ev almasaydık milyonerdik deyip durur.
Bence hiç eşinle gerilme zamanı gelene kadar birikim yapmaya çalışın. Eşini birikim konusunda israf konusunda şıkıştır. Eliniz güçlenince merak etme arabayı da satar kredi de çeker.
Çok haklısın ben seni anlıyorum. Borç altına girmeden birikim ile daha zor. Ama tavsiyem inatlaşmadan güzellikle olsun inş. Bizim inat vs ile oldu evimizin huzuru bozuldu. İnş sizin için en yakın ve en hayırlı zamanda en güzeli olsun.Öyle de canım bizim birikimle olacak gibi değil çünkü eşimle aynı kafada değiliz o bütçe falan yapmaz düşünmeden harcar bu ay 5 bin harcamışız nasıl harcandı bilmiyorum biz anca borca girersek öyle yapabiliriz gibime geliyor hayırlısı olsun ne diyeyim
Para boş yere gitmedi ki canim oyle dusun. Araba almissiniz. Araba satlinca pesinatiniz olacak.İnşallah canım şimdiki aklım olsa asla bileziklerimi vermezdim şimdi görüyorum bileziklerini vermiyor yeni evli kadınlar ev alırsak öyle diyorlar ah akılsız kafam önümde söyle yap diyen de olmadı
Aynenn benim eşim masallah sanki 15 bin maaşı var gibiBir evde erkek tutumluysa maaş ne kadar olursa olsun birikim oluyor değilse de istediğin kadar kazan boş
ne güzel kendin yetiştirmeye başlamışsın annemde köyde ufacık bahçesi var orayı ekti inşallah bizde yicez oluncaKızlar bıraz baktım bezelye atmıssınız ne cabuk yahu. Istanbulda kılosu 5 lıra hala.
Kıraz 7 lıra ,erık 7 lıra. Yazlıga gectık ay basında bezelye 7 lıra, kıraz 12 lıra. Vallahı cok pahalı burada hersey.
Ben bahce fılan ektım kabak , domates , salatalık , kıvırcık vs hep oradan topluyoruz.
Istanbuldan gelırkende yukluce bı alısverıs yaptık. Patates sogan harıcı bısey almıyorum . Cuma gunlerı ıstanbulda pazarımız var esım artık alıp alıp getırecek yapıcak bısey yok. Kucuk yer dersınız bıde kızlar nasıl pahalı
Cok buyuk bısey degıl canım , kabak oluyor bolca kızartmalık kabak . toplamayı gecıktırınce cok buyuyorlar. Konuya komsuya verıyoruz mecburen atılmasın dıyerekten.ne güzel kendin yetiştirmeye başlamışsın annemde köyde ufacık bahçesi var orayı ekti inşallah bizde yicez olunca
bişey olmuyor bezelyeye ben 2 yıl önce koymuştum en son kalanları 1 ay önce falan yemek yaptımbuzluktan gidiyorum hala derin dondurucuyu boşaltıp temizlemem lazım ama hala dolu
Bezelye bile var 6-7 poşet bir şey olmaz galiba tekrar koymaya gerek yok onlar bu sene yeter
Akşama içli köfte yapıcam buzluktan yanına salata ayran oğlana ezogelin yapmıştım içmedi ondan da ısıtırım
Hanimlar bisiy sorucam ama gülmeyin
Yastik nasil temizlenir
Biz yastiklari 3 ayda bir mevsim gecisinde yeniliyoruz. Ve ciddi bir meblag tutuyor.
Bunun bir yolu olmali.
Vergi dilimi uygulaması yeni birsey değil ama sadece yıldan yıla limitleri guncellemiyor, guncellenmesi bizim lehimize zaten. Gecen yıl 14.000e kadar %15 idi bu yıl 18.000e kadar. 40.000i asınca %20lik dilime geciyorsun. Yıl içinde kazandığın para ne kadar fazla olursa ona gore yuksek dilime giriyorsun vergi matrahı artıyor. İkramiyeyi yıl basında değilde yıl sonunda alsanız çok iyi olurdu yani:)Günaydın hanimlar
Ben bu vergi diliminden anlamiyorum
Bir yildir esim bu sekilde maas aliyor
Hic cikamiyoruz bu vergi diliminden
Yilbasinda ikramiye aliyor hoop hemen pesine kesinti.
Cok sıkıntılı birsey
Her ay ne alacagimizi bilirdik biz
Boyle kestiremiyoruz.
Hic sevmedik.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?