- 7 Kasım 2017
- 16.746
- 40.984
- 598
- Konu Sahibi pure hazel
-
- #48.941
Allah Allah nasil yokmus ki, yanlis biliyor olmasin, cunku paketlerde aynen sigir jelatini yaziyor, paketlerde yanlis ya da yaniltici yazamazlar, cok buyuk cezalari var, en azindan benim yasadigim eyalette oyle, yazilana inanmak istiyorum. Jelatin sonucta hayvanlardan elde edilen bir protein, zarari yarari tartisilir ve evet cogu domuzdan elde edilir, cunku daha ucuza geliyor ama inek, balik, kumes hayvani bunlardan da jelatin elde edilir. Cogunlukla icinde pektin olan vejetaryan vitaminleri tercih ediyorum, ama bazen sigir jelatini yazanlardan da aldigim oldu. Benim sipa normal yemeklerini guzel yese de vitamine ihtiyac kalmasa keske.Canım benim doktorum sığır jelatini diye birşey yok diyordu jelatinli ürünlerden uzak dur diyordu
Aynen canımGıda mühendisi arkadaşım da aynını söyledi. Sığır jelatini de yazsa domuz kullanılıyor yoksa maliyeti çıkmazmış
Valla canım doktorum öyle söyledi hatta d vitamini de yerli marka kullandırdı bunda domuz yağı toktuk d-vit falan kullanma dedi ki ben yazana pek inanmıyorum inek eti diyorlar yüzde 10 inek eti devamı ne olduğu meçhul diyorlarAllah Allah nasil yokmus ki, yanlis biliyor olmasin, cunku paketlerde aynen sigir jelatini yaziyor, paketlerde yanlis ya da yaniltici yazamazlar, cok buyuk cezalari var, en azindan benim yasadigim eyalette oyle, yazilana inanmak istiyorum. Jelatin sonucta hayvanlardan elde edilen bir protein, zarari yarari tartisilir ve evet cogu domuzdan elde edilir, cunku daha ucuza geliyor ama inek, balik, kumes hayvani bunlardan da jelatin elde edilir. Cogunlukla icinde pektin olan vejetaryan vitaminleri tercih ediyorum, ama bazen sigir jelatini yazanlardan da aldigim oldu. Benim sipa normal yemeklerini guzel yese de vitamine ihtiyac kalmasa keske.
Of of bu gidayla oynayanlari Allah bildigi gibi yapsin, denetimlerden nasil kaciriyorlarmis acaba. Simdi ben aldigim gidaya guveniyorum ya da guvenmek istiyorum diyeyim. Amerika`da biliyorsunuz Yahidilerin onemli bir yeri var ve Yahudiler de bizim gibi domuz ve urunlerini yemezler bu yuzden kosher sertifikali urunler burada coktur, ve bu sertifikayi almak hic kolay degildir, o yuzden kosher damgali urunleri gonul rahatligiyla aliyorum, sadece Kosher alkolu kapsamaz pastane urunleri alirken alkol olmamasina da dikkat ederim. Ben Turkiye`deyken helal et diye bir sey duymamistim burada ogrendim, yine Turkiye`de kapsullu balik yaglarini lup lup yutuyordum. Artik dikkat etmeye calisiyoruz ama bilmeyerek yemissem de Allah affetsin.Gıda mühendisi arkadaşım da aynını söyledi. Sığır jelatini de yazsa domuz kullanılıyor yoksa maliyeti çıkmazmış
Bitkisel katkilar var, petkin gibi, tabi tam jelatin gibi guzel olmuyor ama benim oglan kabul ediyor.O kıvamı Başka nasıl verecekler? Benim de ilk aklıma gelen sıfırı jelatini oldu
Pektini biliyorum. Ancak firmanın içeriğindeki katkıyı yazmaması bana samimi gelmedi.Bitkisel katkilar var, petkin gibi, tabi tam jelatin gibi guzel olmuyor ama benim oglan kabul ediyor.
Ben simdi anladim seni canim, doktorunun haklilik payi olabilir, diger arkadas da aciklamis ya sigir diyorlar ama domuz kullaniyorlar demek ki.Valla canım doktorum öyle söyledi hatta d vitamini de yerli marka kullandırdı bunda domuz yağı toktuk d-vit falan kullanma dedi ki ben yazana pek inanmıyorum inek eti diyorlar yüzde 10 inek eti devamı ne olduğu meçhul diyorlar
Evet aynen ben de gormedim, artik benim icin oyle rutin hale geldiki, paketi elime alinca ilk icindekiler kismini okuyorum, yurtdisinda yasadigimizdan riske atmak istemiyorum.Pektini biliyorum. Ancak firmanın içeriğindeki katkıyı yazmaması bana samimi gelmedi.
Annen Noel baba gibi gelmiş eli kolu dolu ne güzel. Demlik hediyesi çok ince bir fikşr olmuş. Halayı hatırlıyorum mekanı cennet olaun sende de somut bir hatırası olmus. İlerde bunu gelinine ya da kızına bırakırsan diğerine de benzer bir şey al ayırma olur mu?Kizlar annemin geldigini yazmistim, bir suru sey getirmis yine. Zeytin, kasar peyniri, boreklik peynir, katmer, siron, pekmez, tahin, recel, pestil, helva, kuru fasulye, yufka, ceviz, kayisi, kusburnu, cig kofte, simit, baklava ve kadayif tatlisi, bir suru biskuvi/cikolata ve daha suan hatirlamadigim seyler. Birkac ev tekstil urunu istemistim onlari da almis, esimin patronu icin demlik istemistik, uzerinde Istanbul yazan, kiz kulesi islemeli guzel bir demlik getirmis, tam hediyelik olmus. Ben uzun hirka istiyordum, bana hirka esime kazak almis. Kizima benim bebeklik kupelerimi getirmis.
Bu arada manevi halamin vefatini sizlerle paylasmistim, amcam halamin pirlanta yarim tur yuzugunu bana gondermis, hatira olarak. Konu bir yerden acilmisti annemle konusurken demistim ki Turkiye`ye gidince kendime bir yuzuk alicam hani halamin var ya onun gibi istiyorum demistim, tabi halam o zaman yasiyordu, onca ziynetinin arasindan amcamin bu yuzugu secip bunu Zeynep`e gotur demesi bana rastlanti gibi gelmedi. Ben de omur boyu sakliycam ondan hatira, sonra kizima ya da gelinime veririm.
Aynen canim ama amerikada farklı olabilir orda zaten domuz tüketiliyor açıkça yazarlar bizim burda işler baya şaibeli geçenlerde dana suçun satan bir firmanın domuz sucuğu sattığı ortaya çıktı meselaBen simdi anladim seni canim, doktorunun haklilik payi olabilir, diger arkadas da aciklamis ya sigir diyorlar ama domuz kullaniyorlar demek ki.
Yaaaa çok iyi haydi geçmiş olsun darısı banaGözlerimi çizdirdim artık hd kalitede görebiliyorum:)) Bunu da aradan cikardim iyi oldu.
Sizinkilerin bir derdi var bence o yüzden geliyorlarKızlar KK çok uçuk geldi yaa 3200 e yakın KK ödücemmm ayın 28 i ne kadar beklemek istiyoruum son gün ödücem poff
tuce_tuce senin KV ye özendi bizimki de galiba öğlen yemekte eşim annem gil geliyor haftasonu dedi... Dedim kim yemek - temizlik yapıcak ben evde yarı var yarı yok gibiyim zaten hastayım, ben yaparım yemek temiz zaten evimiz diyor erkek aklı işte. Yine de temizlenmesi gereken yerler var dedim tamam ben yaparım dedi. Niye geleceklermiş dedim? Kızı özlemişlermiş.... Daha 3-4 hafta önce gördüler... Umarım altından bir şey çıkmaz cinnet geçirmeye çok müsaitim çünkü bu ara.
Geçmiş olsun canımGözlerimi çizdirdim artık hd kalitede görebiliyorum:)) Bunu da aradan cikardim iyi oldu.
Şimdi şekerim şöyle bir durum var ben cinnet geçireceğim ya aradan senin kv yi de çıkartayım istersenBana da bi cinnet gelecek kizlar.
Burada bir hasta var.
Kv oturdugu yerden haftasonu tun gunu orada gecirmemizi istiyor
Kadin yogun bakimda + esim 2 hafta izindeyken benim evde oldugum gunler dahil kapida oldu hic karismadim ztn bi tuhaflar serviste gitmediler yogun bakimda gun yaptilar abartmiyorum
Su an kapidakileri tanimiyoruz..
2 haftadir esimi gazliyo esimde duygusal gitmiyoruz ama uzuluyo
Bugun yine yapmis yapacagini, agirlasmis diye msj atmis geliyomu diyorum yok diyor sen napican diyorum bilmiyorum diyo ona niye haber vermisler diyorum bilmiyorum diyo
ayrica 3 aydir cenaze plani yapiyor kadin kac kere girdi cikti kendi daha hastayken onu kendinde degil gibi anlatirdi
Insani vicdani ile celistiriyorlar.
Hastahane uzak ulasimi kotu ve tepe bir yerde bizde arac yok ztn 10 dk ya ikna olmuyo
Artik inada bindi hastahaneye gitmicem omrumde hic gormedigim insan beni mi egleyecek biraz insaf ya
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?