- 27 Şubat 2016
- 5.403
- 12.174
- 248
- Konu Sahibi pure hazel
-
- #65.121
Biz 5 aydan 2 yasina kadar birlikte uyuduk sayilir, oglanin besigiyle bizim yatak ayni yukseklikteydi, besigin on panelini cikartip bizim yatakla birlestirmistik, uyutup kendi yatagina koyuyordum gece bir bakiyordum benim yanima gelmis. Sonra 2 yasinda odasini ayirdik, bir iki gune alisti, ha noldu simdi yine ayni odadayiz cocuk odasini kayinvalideme verdik.Aynen öyle... 4. Aydan sonra bir bebek gunde ortalama 1000 defa anne ile iletisim kurmak istermiş. Aglama, bagirma veya herhangi bir iletişim kurma çabasına anne kayıtsız kalır ve cevap alamazsa bu ona cok zarar verirmiş.
Herkesin verecek bi aklı var masallah. Ezbere konusulmasina hic katlanamiyorum. Ben kızımı 5. Aya kadar yanimda yatırdım geceleri. Alışır ayiramazsin okula gidene kadar sizle yatar dediler psikolojimi bozdular. 5. Aydan sonra birkac günde yatağına alıştı. Demek ki ihtiyacı vardı çocuğun.
Ben aldım altın düştüPiyasalara bakın ne olmuş öyle
GeyikliGece dogum günün kutlu olsun canım
Bu topiğin gayrimenkul zengini sensin
Yakında vergi listelerinde adın çıkar
İnş değerlendirirsin bu fırsatı Allah gönlüne göre versin
Bak şimdi ya zayıflığına hayrandım birde bu vergi vermeme işine hayran kaldımBen Türkiye'de vergi vermiyorumemlak, gelir, ötv, mtv vesaire yok.
Yoksa kesin aday olurdum
Herkese iyi dilekleri için cok tesekkur ederim
Benim şu mama konusuna artik diyecek lafım yok, kelimeler kifayetsiz kalıyor. Bi de bunu kadınlar yapıyor ya. Kadının kadına yaptığı...Bir bebegin anne kucagini arzulamasi kadar dogal ne olabilirki. Anne yavrusunun o ihtiyacını karşılamak isteyince suçlu oluyor. Dediğin gibi herkes akıl hocasi olmuş. Kucağa alıştırdınız lafını duyunca cinlerim tepeme çıkıyor artık. Benim oğlumun katılma nöbetleri oluyordu bebekken. Birseye üzülünce veya kızınca nefesi gidiyordu vücudu tamamen kilitleniyordu yüzü kömür gibi oluyordu. Ilk nöbetinde aklımı oynatacaktim neredeyse 3/4 aylik falandi nefesi gidince kollarimin arasinda olecek sandim. Ciglik cigliga kalmistim korkudan allahtan esim vardi yanimda. Araştıra araştıra buldum katılma nöbeti oldugunu. Bu nobetleri yuzunden oglumu aglatmamaya ozen gosteriyordum. Cevremizdeki herkes biliyordu böyle bir durum so z konusu olduğunu. Ona rağmen başımın etini yeyip durdular. Hep sen simarttin bu çocuğu ıh dese kucağına aldın hic aglatmadin zart zurt. Bir ton laf. Simdide kizima ayni seyi yapmaya calisiyorlar bende cikisiyorum elimde olmadan. Birde mama konusu var tabi. Oğlumda sütüm yetmiyordu diye mama veriyordum ve mama konusu hic düşmüyordu bazı şahısların gündeminden. Dönüp dolaşıp lafı mamaya getiriyorlardı. Onlara kalsa para gitmesin diye çocuğum açlıktan helak olacaktı. Vicdansız merhametsizler. Allaha havale ettim hepsini.
Çocuk herhangi bir konuda hazır olduğuna dair ipucu veriyor zaten bence.Kizlar cocuk yetistirirken tek dogru yok, bence her anne cocugunu tanir ve onun icin en iyisini ister. Oglumu 21 ay emzirdim, sutumun yetmedigi yerde mama da verdim, artik vucudum dayanamadigi ve pek de sutum kalmadigi icin kahve surerek bir gunde biraktirdim. Bezi 3 yasini gecmisti biraktiginda, daha once denedim olmamisti, dogru zamanda 3 gunde egitimi aldi. Amerika'da gozlemledigim bez birakma yasi cok gec, 2 yasinda tuvalet egitimi veren gormedim. Kiz icin 2 ya da 2.5 gibi deniycem tuvalet egitimini bakalim. Emzirme konusunda da kendi birakmazsa 2 sene emziririm.
Şuan aynı bende öyleyim yanlız bıraksa devam sütü de içmez bu aç otururuzBenimki 6. Aydan sonra memeye düşkünleşti. Annem demişti inanmamıştım.
Ben diyodum ki 6. Ayı bir gün gecsin isterse hic emmesin bıraksın, kendimi hazırlamıştım bırakmaya.
Biraz oluyor canım şişme ama duşa girip biraz sağım ve masajla dağıtıyorsun. İlk aylarda meme terbiye olmadığından daha kötü olıyor bu mastit şişme filan. Bıraktırırken o kadar dolu olmadığı zamanlar ise ve azaltarak bıraktıysan öyle sıkıntılar olmuyor pek.Çocuk herhangi bir konuda hazır olduğuna dair ipucu veriyor zaten bence.
Ya emmeyi birakinca göğüslerde şişme mastit vs oluyor mu? Ben ilk 4 ay kanal tıkanması, şişme, mastit cok çektim cok acılı ve stresli idi. Simdi kara kara düşünüyorum birakma asamasinda nasil olacak diye
Bebeğe atar yapmışsın annesi, cok tatlıŞuan aynı bende öyleyim yanlız bıraksa devam sütü de içmez bu aç otururuz
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?