Bugün ne aldin kaç tl harcadin

Evet evet ben de öyle başladım pekmez 6 aydan sonra vermiştim zaten . Tahin de 1 yaş sonrası pekmezle karıştırıp ekmeğe değdirip yedirdim

Hahahahha
Sevmiyor canım hamur işini pek
Ya benim esim hamur isini cok seviyor ama kilo alirsa dur der, aksam acliktan olse bir saatten sonra asla yemez. Ic Anadolulu olunca hamur isi cok onemli oluyor onlar icin, aksam yufkayi dogradi tereyagla kavurdu sonra tekrar yufkaya sarip yedi, omac durum mu ne bir sey dedi, guzel ama ben alismamisim ekmegin icine ekmek koyup yemek gibi bir sey bir Karadenizliye uymadi:)

İşte benim eşiminde pis bir iradesi var
Yemem dedi mi asla yemez ama ben öylemiyim ne olursa yiyorum saat yer farketmez
Sende kilolu değilsin ama yanlış hatırlamıyorsam

1.68 boy 70 kilo da ben arkadaşlar

Uzun yıllar 70-75 arası idim zaten. Hamilelik ve doğum sonrası iyice kilo aldım 95 ‘leri gördüm sonra tartılmayı bıraktım zaten uzun süre moralim bozuluyordu.

Belki de 100 ‘lü kilolara gelmiştim bilemiyorum.

canıma tak edince sağlıklı beslenmeye başladım ve verdim bir güzel kilolarımı. Şimdi son 7 kiloyu vermeye çalışıyorum hedefim 63

Kızlar herkes burada birşey danışmak istiyorum. Sizce benim bebe günde kaç öğün beslenmeli
3 ana 3 ara öğün besliyordum ben
Benim kızda kuş kadar yerdi hep
Hiç unutmuyorum bir gün 2 öğün beslemeyi unutmuşum ara öğünler falan değil öğlenden akşam 8 e kadar sanırım
Bunu nasıl yaptım bilmiyorum hiç te ağlamazdı açlık için

Aralık annelerinde konuşuluyor da şuan birisi bana yazdı ki çok besliyorsun 2 ana 1 ara öğün yeter diye şoka girdim şuan

İşte benim eşiminde pis bir iradesi var
Yemem dedi mi asla yemez ama ben öylemiyim ne olursa yiyorum saat yer farketmez
Sende kilolu değilsin ama yanlış hatırlamıyorsam
Yok ben de kilolu degilim, gecen haftarda 49 a kadar dustum ama simdi biraz aldim, 160 boyum, uzun degilim. Hic acimam saat kac olursa yerim, cocuklar yokken gece 12`de kalkip sucuklu yumurta yapip yemisligim var ama simdi cocuklar olunca ses yapmamak icin vazgectim bu huyumdan.

Kızlar herkes burada birşey danışmak istiyorum. Sizce benim bebe günde kaç öğün beslenmeli
10 gün sonra 1 yaşına giricek canım.Daha bir hafta öncesine kadar günde üç kez ek gıda sunuyordum.Birini yarım yiyordu asla bitirmezdi.Artik ara öğün işine başladım.Tarhanali galeta filan yapıyorum minik parçalar halinde onun yemesini sağlıyorum.Yanina minik üzüm muz gibi şeylerle.Yani 3+1 olduk.Ama öğle yemeğini yine yemez Yemezse yemesin,kendi kaybeder moduna girdim artık
Emzirmeler hariç,o kısım da ne zaman huysuzlanirsa ya da uyuyacaksa.

her bebeğin beslenmesi kendine özel oluyor tuce. Benim oğlan abi bebek kadarken sabah ilk uyandığında formül süt , 1 saat sonra kahvaltı

sonra öğlen uyurken ufak bir mama daha yiyordu. ( sen bunları emzirme olarak yapıyorsundur)

Uyanınca yoğurt , meyve , kuru meyve, kuruyemiş tarzı şeyler . Ayına göre uygun olanlar tabi.

arada tekrar formül süt

Akşamüstü muhallebi tarzında şeyler yediriyordum veya rafine şekersiz kek vs yaptıysam ondan yedirmeye çalışıyordum.

Sonra akşam yemeği yiyordu. Uyurken tekrar formül süt içiyordu.

gece beslenmesi de yaptık uyanıp istiyordu bir kez formül süt veriyordum.

Benim oğlan da benim gibi baya yiyordu yani ama sadece sevdiği şeyleri yiyordu normal yemek olarak. Çok deneyip sevdiremediğim çok şey oldu.

hala da sebzeyi direk yemez çorbasına katarım. Peynir ilk ek gıda döneminde yerken sonra birden nefret etti hala yemiyor. Sadece kaşar Peyniri yiyor onu da sabah omletine katıyorum o şekilde yiyor sadece.

et sevmiyor sadece köfte olarak. Balık biraz yiyor. Tavuk ben gerçek köy tavuğu bulmadıkça yedirmiyorum o yüzden çok alışamadı.

bunun gibi bir sürü sorun var. Çoğu çocukta var yani. Onlar bizim gibi sevdikleri ve sevmedikleri şeyler var. Deneye yanıla yedirmenin bir yolunu bulmaya çabalıyoruz hala

Aralık annelerinde konuşuluyor da şuan birisi bana yazdı ki çok besliyorsun 2 ana 1 ara öğün yeter diye şoka girdim şuan
O da cok azmis ama, biz 3 ana ogun, hatta bazen 4 oluyor (gec yatarsa acikmis oluyor bir ogun de yatmadan veriyoruz). 2-3 kere de ara ogun ama benim kiz 15 aylik sizinkilerden buyuk.

Bende hiç tavuk yedirmedim zerya tavuk bana bebek için anlamsız geliyor köy tavuğu lazım. Ben abi bebeğin yemek yediği günlere lale devri günleri diyorım 3 gün yiyor mesela 4 gün yemiyor . Birde emzirme işi evet var ama doyumluk değil artık ay olarak büyüdüğü için kahve içiyor sanki

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…