Bugün ne aldin kaç tl harcadin

Kızlar geldim.
Marketlerde satılan bir paket mantardan alıyorum galiba 400 gram dı. Yıkayıp doğuruyorum. yumuşayıncaya kadar haşlıyorum. sonra süzüp bir köşeye alıyorum.

1 Orta boy soğanı rendeliyorum.
tencereye yağ ile birlikte alıp hafif kavurduktan sonra 2 dolu yemek kaşığı un ekliyorum. Onu da biraz kavuruyorum.
(Topaklanıyor bu size endişelenmesindaha sonra süt eklerken normal tel ile çırpıyorum topaklanma geçiyor)
Üzerine 1 litre sütü yavaş yavaş ekliyorum ve hızlıca tel ile çırpıyorum.
Daha sonra haşladığım mantarları ekliyorum kaynayıncaya kadar karıştırıyorum.
Ocaktan indirdikten sonra tuz ekliyorum.
Ayrı bir tavada tereyağı eritiyorum kırmızı pul biber ile birlikte ve çorbanın üzerine gezdiriyorum.
(Normal krema kullanmıyorum ben ,zaten süt un yağ karışımı oluyor krema. Ama isterseniz daha yoğun bir tat için ekleyebilirsiniz.
 
Merhaba kızlar kahvalti yaptık birazdan kızımı 15-20 dk dışarıya çıkarırız biraz yürür hava alırız.

Hiç yemek yok ne yapsam bilmiyorum iki gündür cok hamur işi yedik biraz sebze pişirmek istiyorum ama kış sebzeleri de hep ayni sıkıldım. Karnibahar brokoliyi sadece buharda pişiriyorum bir de kizima karışık sebze çorbası yapıyorum. Aslinda firinda besamel soslu guzel olur ama cok üşeniyorum

Bakayim belki marketten sipariş veririz kahvaltilik da sadece peynirler kalmış.
 
Iyi aksamlar kizlar. Mantari ben de severim.ama esim yemez malesef. Benim.de canim.acayip kremali mantar yemegi cekiyor kasarli falan.Diyetime biraz daha devam.edip.bir ara ödul olarak yapmayi planliyorum kendime
Esim.tatli almis 20 tl.
30 lu yumurta 30 tl
5lt sut 17tl
1 kilo tereyag 45 tl
Hepsi yakin koyden geliyor taze taze
 
Alya bunun adını diyet bozduran olarak değiştirelim bence
Evet cnm değiştirebiliriz ama ben bu tarifi öğrendikten sonra hiç tereyağ eritip yapmıyorum. Tadını da çok sevdim bir ara çok yazıyordum buraya menümde mozaik i. Kilo yapıyiiii bayadır yapmıyorum ben de
 
Evet cnm değiştirebiliriz ama ben bu tarifi öğrendikten sonra hiç tereyağ eritip yapmıyorum. Tadını da çok sevdim bir ara çok yazıyordum buraya menümde mozaik i. Kilo yapıyiiii bayadır yapmıyorum ben de
Senin tarifinle bende bir kaç defa yapmıştım Alya.
 
Senin tarifinle bende bir kaç defa yapmıştım Alya.
Afiyet olsun canım hatırlıyorum sen de sormuştun benim yaptığım zamanlarda. Ben de bir bıkkınlık var uzunca süredir mutfakta hep kısa vakit geçireceğim şeyler yapıyorum ve bu mozaik bana çok pratik geldi. Ölçüsünü evdeki malzemeye göre de ayarlayabiliyorum gramaja çok takılmıyorum. Nasılsa ben yiyecem
 
Kızlar Haziran ayından beri memlketteyiz iki kere taşınma yaşadık ama ikisinde de destek göremedik ilk taşınmada kendi annemgil yardım ettiler biraz ama bu sefer hepsi hasta.kv her ikisinde de bir şey demedi benden sonra eltimde taşınma atlattı kv çocuklarına baktı kp taşınmaya yardım etti o zamanda gücüme gitmişti şimdide. Çocuklar çok rezil oluyor eskiden en azından uzaktaydık yardım edemezler diyorduk ama şimdi yakına geldik hala destek göremiyoruz.biz geldiğimizden beri her işlerine kosturacagiz diye uğraşıyoruz.bizim bir işimiz çıkıyor kimse yok.memlekete ilk taşınmadan sonra elti hanım taşınırken bizzat kv benim yanımda konuştu çocuklara bakayım kızım diye.ben çocuklar rezil oldu dedim geçen gün o halde hiç bir şey demedi.
İlerde işler tersine döndüğünde eşim de evlat oda baksın diyecekler ama onlar şuan elleri ayakları tutarken bize yardım etmiyor.sadece bir evladına bakıp destek oluyor.
Öyle işte kızlar içimi dökmek istedim kaç gündür dert olmuştu bana.
 
Bosver üzülme. Bizde ailelerden uzak yaşıyoruz. Tırnağın varsa başını kaşırsin diye bi laf vardir ya hani. Aynen öyle. Kendi kendinize bi sekilde halletmeye calisin canim. Minnet etmekten iyidir.
 
Bosver üzülme. Bizde ailelerden uzak yaşıyoruz. Tırnağın varsa başını kaşırsin diye bi laf vardir ya hani. Aynen öyle. Kendi kendinize bi sekilde halletmeye calisin canim. Minnet etmekten iyidir.
Bugüne kadar hep böyleydi canım.biz geldi geleli her işlerine koşturduk yardım ettik şimdi sözle bile yardım edilecek bir şey var mı demiyorlar insanın zoruna gidiyor.
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…