- 7 Kasım 2017
- 16.743
- 40.978
- 598
- Konu Sahibi pure hazel
-
- #83.901
Alma boşa masraf yapma.Merhaba kizlar ay bi türlü yazamiorum ya.
Sene sonu is yeri yogun geciyor ev de yogun geçiyor. Kizimi uyuttum simdi safiyeyi izleyecegim
Elektirikli ocak almamaya karar verdim bi sure daha dursun bakalim. Gaza gelince tekrar arastiricam. Ajandam gelsin alincak listesi yapmak istiyorum ya da izlenecek filmler falan.
Bebek olunca anladim ki dekorasyonun pek bi önemi yokmus aslinda. Asıl olan deneyimler ve evdeki mutlulukmus.
Pure bebise yogurt nasil yapıyorsun sen.
3 kg mayaliyorum ben ama bu seferde 1 haftada bitmiyor falan. Makinasini mi alsam. Eşim de diyor ki al hayatim bi o eksikti evde
Ben almıştım yoğurt makinesi pek bir işlevi yoktu iki kez ancak kullanabildim. Küçük kavanozlara mayalayıp fırını biraz ısıtıp kapatarak mayalayabilirsiniz. Makinede bu mantıkta çalışıyordu.Merhaba kizlar ay bi türlü yazamiorum ya.
Sene sonu is yeri yogun geciyor ev de yogun geçiyor. Kizimi uyuttum simdi safiyeyi izleyecegim
Elektirikli ocak almamaya karar verdim bi sure daha dursun bakalim. Gaza gelince tekrar arastiricam. Ajandam gelsin alincak listesi yapmak istiyorum ya da izlenecek filmler falan.
Bebek olunca anladim ki dekorasyonun pek bi önemi yokmus aslinda. Asıl olan deneyimler ve evdeki mutlulukmus.
3 kg mayaliyorum ben ama bu seferde 1 haftada bitmiyor falan. Makinasini mi alsam. Eşim de diyor ki al hayatim bi o eksikti evde
Sütü kaynattıktan sonra ilimasini bekle. El yakmayacak ısıya gelince içine 2 yemek kaşığı yoğurt koy. Kapağını kapat üzerini iyice ort ben battaniyeye satıyorum. 3saat sonra mayalaniyorMerhaba kizlar ay bi türlü yazamiorum ya.
Kavanozlara koyarken kenarlarina süt dökülünce beni bi sinir basiyor. Temizlik hastaligima ramak vvar sanirimAlma boşa masraf yapma.
Ben 5 kg'dan yapıyorum. 5 günde bitiyor. Ayran yapıyorum mesela biraz yoğurdunu fazla koyuyorum . Yemeklerin yanında veriyorum. Normal tabakta verdigimi pek yemez oldu.
İstersen kavanozda mayala. Yarım litrelik kavanozda ve 1 litrelik. Ev yapımı Yoğurt 1 hafta da dursa dolapta birşey olmuyor . gönül rahatlığıyla verebilirsin.
Bende fırının icinde yapiyorum taş gibi oluyor aslinda. Sadece sütü kaynatmak eziyet. Millet bebegine günlük şişe sutten yaptigini okudum cogu yerde. Süt 100 derecede kaynayinca vitaminler ölüyormus diye okudum ondan beri hep şişe sütte mi yapsam diye dusundum hem kaynatma derdinde yok isitma da yok.Sütü kaynattıktan sonra ilimasini bekle. El yakmayacak ısıya gelince içine 2 yemek kaşığı yoğurt koy. Kapağını kapat üzerini iyice ort ben battaniyeye satıyorum. 3saat sonra mayalaniyor
Ah Pure ne sen sor ne ben soyliyeyim, bir mulakattan cikip digerine giriyorum. Turkiye`de hic mulakat tecrubem olmadi, surec bu kadar uzun mu bilemiyorum ama burada 4-5 asamadan olusuyor, gorusmeler insan kaynaklariyla basliyo, CEO ye kadar cikiyor. Haftalar bazen aylar aliyor, bakalim iki sirketle yol aliyorum simdilik, bir de benim istedigim esas akademi, gecen hafta bir universiteyle iki gun full gorusme yaptim, bilmiyorum ne kadar begendiler beni ama ben universiteyi begendim. Kiz gece uyumadi beni de uyutmadi cok uykulu girdim mulakatlara, bir de bilgisayardan tam sesleri alamadim, bazi konusmalari hikaye gibi dinledim, ama nasibimse olur degilse de ben elimden geleni yaptim.Zeynep iş durumun ne oldu.
Süt kaynatmak zoruma gitmeye basladi sanirim aşırı tembelim.Ben almıştım yoğurt makinesi pek bir işlevi yoktu iki kez ancak kullanabildim. Küçük kavanozlara mayalayıp fırını biraz ısıtıp kapatarak mayalayabilirsiniz. Makinede bu mantıkta çalışıyordu.
Cok pahaliymis, bizimde C vitamini bitti annemle babama icirdigim ondan alacagim, tas catlasin 20$ tutar. Cocuklara sivi kullaniyorum ondan 2 ser sise almistim gecen hafta.Çocuklara 2 vitamin 1 paket bez 340 lira harcadım. Eşime dün hediye 150. Gitti 500. Paranın adı kaldı ..
Hmden alisverislik guzel şeyler buldum kızım için.Sonra nereye giyicek ki, aldıklarım kaldı evde,bari büyümeden evde giysin diye diye alışverişe yatkın bünyemi koreltmis oldum.Ama tulumlarina bayılıyorumIyi akşamlar kızlar
Market alışverişi $100 civarı tutmuş. Başka harcamamiz olmaz bugün.
H&m siparişlerim geldi, taa ayın basinda almıştım. Covidden dolayı cok gec gönderiyorlar. Iade edilecekler var bi onları halletmem lazım.
Bugunku yemeğim kıymalı bezelye olacak. Yanına ne yapacağım bilmiyorum kac gündür pilav yiyoruz tekrar yapmak istemiyorum. Belki peynirli cevizli erişte yaparım.
Evet hepsi ithal olduğu için. Dolar hesabına vursam bile pahalı. Öyle bir sistemin içindeyiz işteCok pahaliymis, bizimde C vitamini bitti annemle babama icirdigim ondan alacagim, tas catlasin 20$ tutar. Cocuklara sivi kullaniyorum ondan 2 ser sise almistim gecen hafta.
Hakkında hayırlısı olsun.Ah Pure ne sen sor ne ben soyliyeyim, bir mulakattan cikip digerine giriyorum. Turkiye`de hic mulakat tecrubem olmadi, surec bu kadar uzun mu bilemiyorum ama burada 4-5 asamadan olusuyor, gorusmeler insan kaynaklariyla basliyo, CEO ye kadar cikiyor. Haftalar bazen aylar aliyor, bakalim iki sirketle yol aliyorum simdilik, bir de benim istedigim esas akademi, gecen hafta bir universiteyle iki gun full gorusme yaptim, bilmiyorum ne kadar begendiler beni ama ben universiteyi begendim. Kiz gece uyumadi beni de uyutmadi cok uykulu girdim mulakatlara, bir de bilgisayardan tam sesleri alamadim, bazi konusmalari hikaye gibi dinledim, ama nasibimse olur degilse de ben elimden geleni yaptim.
Daha birkac ay surer bu mulakatlar, sirket icin sadece Boston ve civarina basvuruyorum boylelikle esim isine devam eder, ama akademi icin her yere giderim, esim de destekliyor, gerekirse bir sure is bulana kadar evde oturur cocuk bakarim diyor.
Kaynadıktan sonra 2 dak savurarak karıştırıyorum. Vitaminin ölmesi olayına bende birara çok takiyordum ama birkaç yerden dinledim ikna oldum. Yoğurt olduğu sürece çok faydalı mayalaniyor çünküSüt kaynatmak zoruma gitmeye basladi sanirim aşırı tembelim.
İyice araştırın . Mücevher çok değerinin altına gidiyor trdeKizlar onceden bahsetmistim manevi halam vefat edince onun takilarindan amcam bana, kiz, kardesime ve anneme hatira diye verdi. Bende pirlanta bir yuzugu ve brosu var, Allah muhtac etmesin, satmayi dusunmuyorum, arada cikarip bakip dokunup halami hatirliyorum, birini kizima birini de gelinime hediye edecegim ileride insallah. Anneme elmas kupelerini ve bilezigini birakmis, annem bilezigi severek takiyor hatirasi olarak ama kupeleri takmiyor, kardesinle sana vereyim siz kolye ya da yuzuk yaptirin dedi, ben de ne gerek var bunlar cok degerli, siz de ev (memlekete) yaptiracaksiniz paraya ihtiyaciniz var satalim dedim, ikna ettim, yarin bi gosterecegim, Turkiye`de 10 bin $ yapar demislerdi, merak ediyorum buradaki mucevheratci ne deger bicecek. Hem annemlerin de isi gorulur, hic elmasim yok ama olmasa da olur.
Aldim Pure ben Bogazici Kimya mezunuyum, egitim dilim hep ingilizceydi, gel kimyayi Turkce anlat de guzel anlatamam, ama benim dile yetenegim yok, hala o ince nuanslari yakalayamiyorum.Hakkında hayırlısı olsun.
Güzel ilerliyorsun maşallah.
Zeynep ABD'ye gitmeden önce bölümün neydi. İngilizce eğitimi almış mıydın.
Tamam şimdi anladımAldim Pure ben Bogazici Kimya mezunuyum, egitim dilim hep ingilizceydi, gel kimyayi Turkce anlat de guzel anlatamam, ama benim dile yetenegim yok, hala o ince nuanslari yakalayamiyorum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?