Bugün ne aldin kaç tl harcadin

Saolasın bilgilendirmen için benim 2020 hedefim 80 gr altın veya karşılığı kadar kıymetli maden gümüş platin gibi. Yine de ne alırsam alayım altın karşılığını not edeceğim takibi kolay olsun diye. Niyetim üzerine çıkmak ama bu yıl bazı sağlık harcamalarımız olacak gibi, yıl sonuna doğru da ücretsiz izne ayrılma ihtimalim olabilir. Beni de ilk sayfaya eklemen mümkün mü acaba. Bir de ocakta bildirim yapamayacağım bu aya (planlı olarak) kredi kartım dolu girdim, şubattan itibaren bildirim inşallah.

Şimdiye kadar izlemediğim sıkı para politikasını son iki yılda izlemeye başladım, hatta son üç aydır excel falan tutuyorum bilmezdim böyle şeyleri yapmayı ama hoşuma da gitti meğer bana uygun bişeymiş

Excel ile uğraşmıyorum. Ajandam var. 4 yıldır tutuyorum. İlklerimi yazıyorum mesela. Kaç yılında ne yaptım,ne aldım vs vs.
Aylık bütçemi hazırlıyorum. Çok iyi oluyor

Günaydın. Gün başladı .
Kahvaltı hazirlicam.
Öğle yemeği için karnabahar, patates salatası ve çorba düşündüm.

Tavuk haşlayıp çocuklara suyunu bardaklayip buzluğa atmak istiyorum.
Ev temiz , bugün günlük rutinlerle ilgilenirim.
Öğrencilere worksheets hazırlamam lazım ayrıca haftalık.
Harcama olmaz bugün. Fakat eksik listesi kabardı iyice.

Maaşa son 4 gün

Excel ile uğraşmıyorum. Ajandam var. 4 yıldır tutuyorum. İlklerimi yazıyorum mesela. Kaç yılında ne yaptım,ne aldım vs vs.
Aylık bütçemi hazırlıyorum. Çok iyi oluyor
Nereye ne harcanmış görmek için iyi oluyor sahiden de, yalnız böyle kaydedince alım gücümüzün ne kadar azaldığını gördüm. Denemek için günlük 30 tl sınır koydum kendime ilk ay, faturalar ve arabanın yakıtı içinde değil sadece günlük harcamalar. Yetmedi :)) günlük 40 tl bile zor yetiyor. Şöyle anlatayım düzenimi, tek yaşadığım için aman aman mutfak masrafım olmaz hatta çoğu zaman annemden yemek getiririm işyerinde yemekhane yok evden götürüyoruz, haftada bir dışarıya çıkarız ancak (pandemi dışında tabi). Tek kişilik ev alışverişi, arada çok olmamak kaydıyla kıyafet cilt bakımı alışverişi (bot mont gibi büyük kalemler hariç), bizimkilere giderken annem ufak tefek şeyler sipariş eder onları alırım falan. Genel olarak basit ve sade bir yaşantım var anlayacağınız. Yani son dönemlere kadar bu kadar bir harcamaya aylık 1200 tl yetmemesi olacak şey değildi. Şimdi olacak şey :)) allah çoluk çocuk okutanlara ev geçindirenlere yardım etsin

Hem de cokkk arttı. Ben temizlik malzemeleri stok yapmıştım mesela. Bitmeye başladılar ve hepsi çok zamlanmis.
Dondurucuyu yazdan doldurdum kış hazırlıkları yani. Çok faydası oluyor. Konservem vs tam. Hem sağlıklı lezzetli pratik hem de ekonomik.

Oğluşum okula baslicak, kızıma bakıcı tutulacak.. gelecek yıl çok masraflı olacak. Sağlık olsun diyorum gerisi hallolur.
Şükür mesleğimiz var ve devletteyiz. En azından buna seviniyorum.
Bu mesleklere atanana kadar çok okuduk,yol kat ettik. Bin tane sınavdan geçtik. Biraz rahatlayalim dedik ,bu kez de alım gücü düştü paranın kıymeti kalmadı,zam oranları kuş kadar vs vs..

Aynen öyle, ben de kamu personeliyim zaten aldığımız kısıtlı zammı ocakta şubatta görebiliyoruz sonra gelsin vergi dilimi :))

Ben de geçen ay senelik deterjan alışverişini yaptım, senede bir kez aldığım için artışı yeni fark ettim ay ben şok :))

stoklarim azaldı bugün baktım ,yerleştirdim ,liste yapıyorum eksikleri veya bitmek üzere olanlari yavaş yavaş. her şey çok pahalandı. Hiçbir şey eski fiyatı ile değil. Yazdan beri rahattım.
Biz en son 5 litre ayçiçek yağını 58tl ye almıştık. Deterjan almam lazım benim de hem bulaşık hem çamaşır makinesi için. İndirim görürsek buradan da yazalım

Krediniz ne kadar canım

Ben bu sene yine deterjan ve kağıt ürünlerini stokladım çok rahatım ama terayag,kuru baklagiller, yağ falan stokları da yapmam gerekiyor.bence toplu alınca daha bereketli oluyor.biz mesela pirinci, tereyağı çok tüketiyoruz sürekli alıyoruz hiç bereketi yokmuş gibi geliyor seneye indirimde gördüğümde stok yapacağım bu evimde kiler odası da var yer konuşunda da sıkıntı çekmem.

Bugün pazar olması hasebiyle bu saate kadar keyif yaptık.
Evi silip süpürmem lazım.camasır işlerim var.
Akşama buzluktan bir şeyler yapacağım.
Dün sıfır harcamaydı bugünde öyle olur.
Benim de dün bugün sıfır harcamayla geçti, yasak saolsun :))
Sabah kahvaltıdan sonra yapacaklarımı planladım, ders çalışma ardından 3 posta çamaşır, balkon yıkama, bir başarısız yemek yapma girişimi (allahtan yarına yemek var dolapta), şimdi nevresimleri değiştireceğim bir de toz aldıktan sonra dükkanı kapatırım artık

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…