- 29 Aralık 2010
- 8.416
- 23.879
- 548
- Konu Sahibi pure hazel
-
- #84.641
Hoşbuldum, inşallah hep birlikteHoşgeldin aramıza, umarim guzel birikimler yaparsın
Saolasın bilgilendirmen içinBenzer yaslardayiz
Bana da ekonomi finans aydınlanması yaklaşık 4 yıl önce geldi. İyiki gelmişhayatıma bir düzen bir ferahlama bı sadelik geldi.
Yıllık hedef belirliyoruz. İlk sayfada var. Benim bu yılki hedefim biraz az ama kredi ödüyoruz o yüzden.
Aylık yaptığımız birikimleri de yazmaya başladık motive etmesi açısından.
Mesela bu ay maaşlar yatsın bir aksilik olmazsa iki çeyrek altın alacağım aldığımda Ocak birikimine yazacağım. İlk sayfamızı inceleyenilrsin
Excel ile uğraşmıyorum. Ajandam var. 4 yıldır tutuyorum. İlklerimi yazıyorum mesela. Kaç yılında ne yaptım,ne aldım vs vs.Saolasın bilgilendirmen içinbenim 2020 hedefim 80 gr altın veya karşılığı kadar kıymetli maden gümüş platin gibi. Yine de ne alırsam alayım altın karşılığını not edeceğim takibi kolay olsun diye. Niyetim üzerine çıkmak ama bu yıl bazı sağlık harcamalarımız olacak gibi, yıl sonuna doğru da ücretsiz izne ayrılma ihtimalim olabilir. Beni de ilk sayfaya eklemen mümkün mü acaba. Bir de ocakta bildirim yapamayacağım bu aya (planlı olarak) kredi kartım dolu girdim, şubattan itibaren bildirim inşallah.
Şimdiye kadar izlemediğim sıkı para politikasını son iki yılda izlemeye başladım, hatta son üç aydır excel falan tutuyorumbilmezdim böyle şeyleri yapmayı ama hoşuma da gitti meğer bana uygun bişeymiş
Teşekkür ederim hoşbuldum
Nereye ne harcanmış görmek için iyi oluyor sahiden de, yalnız böyle kaydedince alım gücümüzün ne kadar azaldığını gördüm. Denemek için günlük 30 tl sınır koydum kendime ilk ay, faturalar ve arabanın yakıtı içinde değil sadece günlük harcamalar. Yetmedi :)) günlük 40 tl bile zor yetiyor. Şöyle anlatayım düzenimi, tek yaşadığım için aman aman mutfak masrafım olmaz hatta çoğu zaman annemden yemek getiririmExcel ile uğraşmıyorum. Ajandam var. 4 yıldır tutuyorum. İlklerimi yazıyorum mesela. Kaç yılında ne yaptım,ne aldım vs vs.
Aylık bütçemi hazırlıyorum. Çok iyi oluyor
Hem de cokkk arttı. Ben temizlik malzemeleri stok yapmıştım mesela. Bitmeye başladılar ve hepsi çok zamlanmis.Nereye ne harcanmış görmek için iyi oluyor sahiden de, yalnız böyle kaydedince alım gücümüzün ne kadar azaldığını gördüm. Denemek için günlük 30 tl sınır koydum kendime ilk ay, faturalar ve arabanın yakıtı içinde değil sadece günlük harcamalar. Yetmedi :)) günlük 40 tl bile zor yetiyor. Şöyle anlatayım düzenimi, tek yaşadığım için aman aman mutfak masrafım olmaz hatta çoğu zaman annemden yemek getiririmişyerinde yemekhane yok evden götürüyoruz, haftada bir dışarıya çıkarız ancak (pandemi dışında tabi). Tek kişilik ev alışverişi, arada çok olmamak kaydıyla kıyafet cilt bakımı alışverişi (bot mont gibi büyük kalemler hariç), bizimkilere giderken annem ufak tefek şeyler sipariş eder onları alırım falan. Genel olarak basit ve sade bir yaşantım var anlayacağınız. Yani son dönemlere kadar bu kadar bir harcamaya aylık 1200 tl yetmemesi olacak şey değildi. Şimdi olacak şey :)) allah çoluk çocuk okutanlara ev geçindirenlere yardım etsin
Aynen öyle, ben de kamu personeliyim zaten aldığımız kısıtlı zammı ocakta şubatta görebiliyoruz sonra gelsin vergi dilimi :))Hem de cokkk arttı. Ben temizlik malzemeleri stok yapmıştım mesela. Bitmeye başladılar ve hepsi çok zamlanmis.
Dondurucuyu yazdan doldurdum kış hazırlıkları yani. Çok faydası oluyor. Konservem vs tam. Hem sağlıklı lezzetli pratik hem de ekonomik.
Oğluşum okula baslicak, kızıma bakıcı tutulacak.. gelecek yıl çok masraflı olacak. Sağlık olsun diyorum gerisi hallolur.
Şükür mesleğimiz var ve devletteyiz. En azından buna seviniyorum.
Bu mesleklere atanana kadar çok okuduk,yol kat ettik. Bin tane sınavdan geçtik. Biraz rahatlayalim dedik ,bu kez de alım gücü düştü paranın kıymeti kalmadı,zam oranları kuş kadar vs vs..
Biz en son 5 litre ayçiçek yağını 58tl ye almıştık. Deterjan almam lazım benim de hem bulaşık hem çamaşır makinesi için. İndirim görürsek buradan da yazalımstoklarim azaldı bugün baktım ,yerleştirdim ,liste yapıyorum eksikleri veya bitmek üzere olanlari yavaş yavaş. her şey çok pahalandı. Hiçbir şey eski fiyatı ile değil. Yazdan beri rahattım.
İstanbuldayken eşim arkadaşlarıyla takılacağı zaman önce bizim gönlümüzü ederdi ya da hemen sonrasında bizimle de gezerdi yoksa olacakları bilirdiEşim çiğ köfte yapıyor
Yok öyle balığa gitmek gezmek arkadaşlarlaönce ikna etsin bizi bakalim
Krediniz ne kadar canımBenzer yaslardayiz
Bana da ekonomi finans aydınlanması yaklaşık 4 yıl önce geldi. İyiki gelmişhayatıma bir düzen bir ferahlama bı sadelik geldi.
Yıllık hedef belirliyoruz. İlk sayfada var. Benim bu yılki hedefim biraz az ama kredi ödüyoruz o yüzden.
Aylık yaptığımız birikimleri de yazmaya başladık motive etmesi açısından.
Mesela bu ay maaşlar yatsın bir aksilik olmazsa iki çeyrek altın alacağım aldığımda Ocak birikimine yazacağım. İlk sayfamızı inceleyenilrsin
Hoşbuldum canım saolasınuzaklardabiz canım ben hep akşamdan yoğurur öyle yatarım hamur çok güzel olur.
Mihail Zoscenko hoşgeldin canım inşallah hedefine ulaşırsın
Benim de dün bugün sıfır harcamayla geçti, yasak saolsun :))Bugün pazar olması hasebiyle bu saate kadar keyif yaptık.
Evi silip süpürmem lazım.camasır işlerim var.
Akşama buzluktan bir şeyler yapacağım.
Dün sıfır harcamaydı bugünde öyle olur.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?