Bugün ne aldin kaç tl harcadin

Bu sabah kendimi çok bitmiş hissediyorum. Daha doğrusu dün akşamdan beri. pure hazel geçen gün bahsettiğin hisler var ya evlilik ve çocukla ilgili, işte o hisler karabasan gibi üzerime çöktü. Eşimi de çok seviyorum oğlumu da. Ama bazen yaşadığım hayatın artık benim olmadığını hissediyorum. Buna bir de ekonomik kaygılar eklenince, of offf... Hava da kapalı bu sabah zaten, işe geldim. Canım nasıl güzel bir kahve yapıp iyi bir kitap okumak istiyor. Ama ben eve dönünce yapacağım işleri beynimde listelemekte meşgulüm. Dün akşam kuru dolma yapmıştım, az kaldı ama yetmez bugüne. Yanına bir mercimek çorbası yapıp buzluktan biber kızartması çıkarırım diye düşünüyorum. Hastaneye gidicez bugün bakalım ne kadar harcanır kestiremiyorum.
 
Günaydın hanımlar.Oglanın burun tıkanıklığı geçmiyor bir aydır sureklı burun acıyorum geçen hafta antıbiyotıgı bitti çocuk hep ilaç hep ilaç ne zormuş ya su okul donemı.Gözüde çapaklanmış bugün diğer gözde Çapaklı bilme çayla silicem baktım gecmıyor göz doktoruna götürürüm birde KBB doktoruna baktırırım.Özeldede muayene 85 TL olmuş.Tamamlayıcı sağlık sıgortası yapmıştık yine yaptırsak iyi olacak.
 
Ahh canim. Bende bu dönem cok yoruldum. Maddi sıkıntı bitecek cok sukur de yalnizlik olustu iste bende de.
 
Bu ay tam bunalım ayı benim içinde.İnsan kendıne vakit ayıramadıkca böyle oluyor galiba bide tüm evin sorumluluğu bende eşim doğuda 2yıl.Bu 2 yıl çok Çetin geçecek benim için.
 
Krese yada anasinifina gonderen arladaslarda hep ayni sorun. Bir ögrenci de olsa bile bulasiyor . Bir de kücükler daha.
Gelecek yil zor durumda kalmazsamyine bakiciya vereyim diyorum. Ama zorunlu olacak iste kafam karisiyor
 
Okul pahali canim yaa
Valla sizler böyle yazinca gözüm korkuyor .
Büyük şehirlerde mecbur kaliyor insanlar napsin.
Ya şoyle temiz sakin kucük ama egitimde iddiali bi şehre ciksa keske tayinimiz.
Mecbur veriyoruz canım.Hem artık evde sıkılıyor okul onada banada iyi gelıyor.İlk okuldada özele verecegız gıbı duruyor ben 5bucukta çıkıyorum devlette erken çıkıyor kım alacak 2-3saatt napacak o sorun.Allah güç kuvvet Versın çalışalım onlar ıcın çalışıyoruz zaten.Sabah ben bırakıyorum akşam ben alıyorum daha rahat oluyor.
 
Krese yada anasinifina gonderen arladaslarda hep ayni sorun. Bir ögrenci de olsa bile bulasiyor . Bir de kücükler daha.
Gelecek yil zor durumda kalmazsamyine bakiciya vereyim diyorum. Ama zorunlu olacak iste kafam karisiyor
Bu sefer anasınıfında yaşayacak kaçış yok.Ama okadar faydası oluyırkı okulun evde yemedıgını orda yıyıyor oturup kalkması bile degıstı benim oğlanın.Evde bana sarıyor okulda oyun etkınlık ıngılızce çok şey katıyor.Zaten 2.bır dıl için en iyi ogrenecegı yıllarmıs 3-6yas arasındakı dönem.
 



Gözlerine ilaç yerine bebe şampuanı ile yıkarsanız çapaklanmaya çok iyi geliyor. Biz yıllardır süren sorunu 1 dr tavsiyesi ile çözdük. Boşuna ilaç yüklemenmesine gönlüm razı olmadı.
 
Arkadaşlar merhabalar
Ben psikoloğa gitmeye başladım biliyorsunuz. Dün de ikinci seansımdı.
Çocuk olmadan bazı şeyleri yerine oturtmak amacım var. Çocuklar diğer çocuklardan görerek daha iyi öğreniyorlarmış evde bakıcı ile olan çocuk (bakıcı gezmeye götüremeyeceği için başka çocuk da pek görüp oynayamıyormuş -park ayrı bir olay- anne çocuğunu çocuğu olan arkadaşlarına oturmaya giderken götürüyorya o bakımdan) daha küçücükken adam çalıştırmayı adam kullanmayı öğreniyormuş. Zaten çalışıyorsun çocuk kreşe 3 yaşından sonra başlayınca daha da anneden koparılmış hissediyormuş. Çok çok detaylı yazamıyorum haliyle ama özeti bu. Bakıcı en büyük kötülük olur dedi. Yabancı dil eğitimi ile ilgili de konuştuk. Yabancı dil eğitimi 4.sınıfta 11 yaşında idealdir dedi. 1.sınıf çok yanlışmış. Ama kreşte oyun ile belli başlı şeyler verilebilir renkler sayılar gibi. Daha kendi dilinde kendisini ifade edemeyen çocuğa birinci sınıftan itibaren ingilizce öğretilmesi ne derece doğru dedi.
Açıkçası bana mantıklı geldi uzun bir sohbet 2 saatten fazla o yüzden ben kısaca bahsettim psikolog daha düzgün kelimelerle anlattı tabiki
 
Çocuk kendı gıyınıp soyunmaya başladı kendine guvenı geldı evde sabırsızdı sımdı sırasını bekliyor yemek duası ögrenmıs ayakkabısını çıkarıp yerıne koyuyor ben evde soylesem takmıyordu benı gerçekten ben okulun cok faydasını gördüm 1.5yıl annem baktı tv açılsın ıstıyordu hep .Şimdi okuldan gelıyor yemek ye üst bas degıstır 6bucuk oluyor saat bır saat tv izliyor odasını özlemiş oluyor orda oynuyoruz yatıyoruz.Gunu dolu dolu gecıyor.Etkınlık oyun hersey var.evde ben nekadar etkınlık yaptırabılırım yine hamur fln oynuyoruz ama bıryere kadar.Butun gün kendı yaşıtlarıyla hasır nesır bence en guzelıde bu.
 
Ayakkabisini giyer cikarir. Ustunu cikarir benimki. Sadece yemek sorun bende o da istahsiz. Ingilizceye gelince 20ye kadar sayar masallah. Renklerin hepsini bilir. Sekillerin ilgilizcesini bilir. Triangle ucgen demek .masallah super de telaffuz eder bu kelimeyi bile.
Markette ananas gorünce pineapple der millet sasirir
Ogretmen oldugum icin canim anasinifinda verilenden daha fazlasini verdigimi dusunuyorum akademiknanlamda. Tek sorun sosyallik. Ona da alisir.
Siz tam gün calisiyosunuz ilgilenemeyebilirsiniz.
Ben 3 gün tam gun yanindayim. 4 gün de yarim gun bakici da. O da sabah 10 da kalkiyor. 4 saat filan benden ayri
 
Ben oğlumu geçen sene kreşe gönderdim içine kapandı şimdi bakıcıya veriyorum Allah’a şükür memnunuz oğlumda mutlu
 
Ben oğlumu geçen sene kreşe gönderdim içine kapandı şimdi bakıcıya veriyorum Allah’a şükür memnunuz oğlumda mutlu
Canım bakıcıya vermeyin demek istemedim direkt. Yanlış anlaşılma olmuş.
Kreşe verme yaşından bahsettim ben. Sen kaç yaşında verdin,Bilmiyorum ama 3-5 yaş arası çok yanlışmış kreş için.
Ben önceki yazımda kreşe 2 yaşında verilmeli diğer türlü okula adapte olması zorlaşıyor anneden koparılmış gibi hissediyor. Bakıcıda da çok kalınca çocuk yaşta işçi çalıştırmayı öğreniyor bakıcı para ile çocuğun yanında duran bir işçi demek istedim. Daha da doğrusu psikoloğumun dediklerini aktardım sizlere çünkü bana mantıklı geldi.
 
İşte ona da alışır dediğin şeyin zor olacağından bahsetmek istedim çünkü bana mantıklı gelen şeyi yazdım sizlere.yaşayıp göreceğiz zaten herkes farklı farklı yaşam şartlarına sahip. Sorunlar ortak olamaz zaten .
 
nasıl 3-5 yaş yanlış der Alyacım ya.. olur mu ? ben anlayamadım şimdi?
Üç yaş kreş için çok geç. Çocuk anneden koparılmış gibi hissedebilirmiş. 2 yaş idealiymiş ama tabi bu konuda devletin bir şey yapması lazım sonuçta tuvalet öğrenmeden çoğu kreş kabul etmiyor.
 
Canim o 2 yaş olayinavrupada gecerli. Psikolog suan avrupada olan sistemden bahsetmis olabilir.belki de dogrusu onun dedigi gibidir.
Fakat bizim ülkemizde o altyapi olusabilmiş degil.
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…