• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bugün ne aldin kaç tl harcadin

Ben bu yüzden evde ısrarla Türkçe konuşulması taraftarıyım. Zaten İngilizce anadilimoz olmadığı için gerektiği gibi öğrenemez, yanlışları olur. Çocuk önce anadilini güzel bir şekilde öğrenmeli.
Diğer dilleri okula kreşe vs gidince küçük yaşta mükemmel öğreniyorlar zaten. Mesela Rus bir arkadaşımın 5 yasindaki çocuğu sitede Çinli komşu çocukları ile oynaya oynaya kendiliğinden Çince öğrenmiş 😄
Katiliyorum, biz de evde hep Turkce konusuyoruz ama bize cogunlukla ingilizce cevap veriyor, okul baskin geliyor simdilik, gerci eylule kadar okul da yok artik. Bazen de iki dili karisik konusuyor, babasiyla benden baskasi anlayamaz.

Arkadaşımla konustuk1saatten fazla.
Etrafı toparladım.
Yagdanliklari yıkadım,doldurdum.
5kg kalmış zeytinyağı.
Ayçiçek yağı ile idare edeceğim bitince. Yeni mahsul zeytinyağı cikana kadar.

Bulaşık makinesi çalışti.
Çamaşır katladim, yerleştirdim.

Yarın pazara çıkacağım listemi yaptim.

pure hazel pure hazel benim de hosuma gidiyor bilingual olmasi hem beyin gelisimi icin iyi hem de meslek hayatinda falan isine yarar ama suan ingilizce agirlikli ilerliyor, zaten gec konustugu icin baski yapmiyorum ama biraz zaman gecince benimle Turkce konusmazsa anlamiyormus gibi yapacagim yoksa Turkceyi anadili gibi konusamayacak.

Ben de konuştum arkadasla
Bir miktar borcu vardı bana 3 çeyrek aldım 1 tane daha alacağım dedi, sanırım verecek :halay:En Büyük TÜRKİYE:KK54:

Sende taşınacaksın derindondurucu dayanır mı sence o kadar saat yol gidilecek. Eşim sürekli dondurucu dolabın dondurucu kısmını bitirelim diyor.
Elimden geleni yapıcam. köpük var kurbanda etleri getiriyorduk onlarla buzları hiç salmıyordu dondurucuyla gitmezse onlara koyacağım.3 sene önce buraya taşınacağımız zaman bir şey koymamıştım.ne yapacağım diye düşünmekten bir hal olmuştum.sadece bezelye var zaten Haziran'da taşınmış oluruz büyük ihtimal diğerlerini gidince koyarım vaktim kalıyor

Back
X