Selam sekerler
Sansima bak: zaten giremiyorum son zamanlarda pek, girince de kimse olmuyor
Xzgicim gecmis olsun canim; tuzlu suyla gargara yap canim, dezenfekte eder...
Barbiem ve
Selayim sagolun canlarim; ev isini henüz belli degil. Aradim, söyledim istedigimizi;
"garanti veremeyiz, ama not aliyoruz, haber veririz size" dediler. Artik hayirlisi; bakalim ne olacak...
Kkontessim iyi kurslar canim sana
Ayburum esinin israr etmesine üzüldüm canim; karninda tasiyan sensin, istedigin ismin konulmasien dogal hakkin diye düsünüyorum... esin hangi ismi istiyor peki?
Ama üzülmeye degmez canim; hamdolsun ki Rabbim sana anneligi nasip ediyor, gerisi de bos...
Keske benim de üzüldügüm tek konu isim konusu olsaydi; durumlar hic iyi degil bizde...
Sözde gecen sali bebek icin hormon tedavisine baslayacaktik; gittik esimle hastaneye "hapla mapla denemeye gerek yok, zaten degerlerin cok kötü, direk tüp bebek deneyelim; onu da anca 1 kere deneyebiliriz" dedi... durmadan evlatlik ve yumurta nakli hücresinden bahsediyorlar zaten... Tüp bebek, ama onda da sans 5-8 % arasi dediler... klinige gitmeden Lupus hastaligindan dolayi öteki doktorumla konusmustum; "bu hastalikta hormon cok zararli, hastaligi alevlendirebilir, biz kesinlikle tavsiye etmiyoruz, ama su an sizin degerler tam sinirda, ilac tedavisine gerek yok, siz ölcüp tartin" gibi birseyler demisti. Tüp bebek icin formlarimizi alip eve gitmistik kafalarimiz karisik bir sekilde, ama "en azindan bir ümidimiz var" diyorduk. Ertesi gün doktorum aradi ve tüp bebek denemesini yapamayacaklarini söyledi; öteki doktorumla konusmuslar, profösörle vs. konusmuslar ve bu riski göze alamayacaklarina karar vermisler. Zaten tüp bebek sansimiz cok düsük oldugu icin, hastaligi alevlendirme riskine girilmezmis... iste böyle... ne hissedecegimi, ne düsünecegimi bilemiyorum... hala inanamiyorum; hala icimde ümit var... "doktorlar böyle söylüyorlar ama Allah`in elinde hersey, o isterse olur" düsüncesiyle yasiyorum... herseyden önce sagligim diyorum; kendimi avutmaya calisiyorum... esim de cok üzülüyor; o hala bir sekilde olur diye düsünüyor; bir gün tamamen yikilmasindan korkuyorum... karmakarisigim... daha uzman bir klinik ariyorum; oraya gidip Lupus ile ilgili tekrar muayene olmak istiyorum... belki bir yanilma vardir; bazen yanlis pozitif sonuclar cikabiliyor...
Bir yandan erken menopoz; bir yandan yumurta hücrelerimin neredeyse tükenmis oldugu gercegi... "fazla zamaniniz yok, zaman kaybetmeden denemelisiniz" diyorlardi doktorlar bu Lupus olayi cikmadan önce... simdi ise hastalikdan dolayi deneme bile yapamiyoruz

Zaten sirf hormon tedavisi degil, hamileligin de cok sakincali oldugunu söylüyorlar...
Internette okuyorum; bu hastalikla anne olabilen bir sürü kadin var, ama iste onlarda öteki sorunlar yok... baska doktorlara gidip onlarin da fikirlerini almak istiyorum; bi yandan zaman kaybetmek istemiyorum, bi yandan hic birsey düsünmek istemiyorum... esimle karar aldik; hic birseyi düsünmiycez, konusmiycaz, böyle bir durum yokmus gibi hayatimiza devam etmeye calisicaz... bu bizi rahatlatti biraz, daha iyiyiz... ama iste bi yandan da "acaba treni tamamen kaciririmiyiz" korkusu da var... öyle düsünceler geciyor ki kafamdan... eger yapilacak birsey gercekten yoksa, esime haksizlik yapiyormusum gibi geliyor... iyi ve kötü günde dedik, ama bilemiyorum...tamam garantisi yok, ama belki baskasiyla evli olsa baba olma sansi olabilir

Ay sacmaliyorum galiba... siz bana bakmayin, cok cok yazdim; okuyan olursa simdiden tesekkürler...
Tüm bunlara ragmen icimde ümit var... sanki eninde sonunda hic ummadigimiz bir anda Rabbim bize o mutlulugu nasip edecekmis gibi geliyor... belki de bu ümittir beni ayakta tutan...
Hakkimizda hayirlisi olur insaallah... Rabbim beterinden korusun; ne durumda olan insanlar var... herseye ragmen hamdolsun Rabbime...
Arkadaslar eger Türkiyede tanidiginiz cok iyi bir doktor varsa (erken menopoz ya da Lupus ile ilgili), ya da ögrenebilirseniz lütfen bilgilendirin beni, cünkü kismetse tatilde geldigimizde ins. orada da bir gitmek istiyorum...