Bugün ne pişirsem?

Aynen.. bazen dusunuyorum yemek isi en basiti evde diye.. ben galiba yenek yapmayi seviyorum yemeyide severim:) bi keresinde 2 adana durum yemistimde kebapcidaki adam sasirmisti. Bi bana bakti bide iki adanaya:)) hahaha

Canim tatli biselerde istiyo yarin tiramisu yapcam canim cok cekti gene: (
Ayyyyy cok guldum valla.. yiyip yiyip kilo almamak guzedir

Aynen.. bazen dusunuyorum yemek isi en basiti evde diye.. ben galiba yenek yapmayi seviyorum yemeyide severim:) bi keresinde 2 adana durum yemistimde kebapcidaki adam sasirmisti. Bi bana bakti bide iki adanaya:)) hahaha

Canim tatli biselerde istiyo yarin tiramisu yapcam canim cok cekti gene: (
Sen en güzel diyetlerin katilisin tontrikocugum:KK48: ben kardeşim buradayken koca bir tepsi yapmıştım. Bir süre tatlı yapmayacağım. Sufle yapmayı denedim. Çok kolaymış ya bayağı bir şaşırdım. Bence seviyorsan denemelisin.

Bugün tarhana çorba
Porsiyonluk güveçlerde sebzeli köfte
Pilav
Salata

Bir de dereotlu minik poğaçalar
Sodalı,iki renkli baton kek
Yaptım.
Birazdan çayla yeriz
:KK70:

Sen en güzel diyetlerin katilisin tontrikocugum:KK48: ben kardeşim buradayken koca bir tepsi yapmıştım. Bir süre tatlı yapmayacağım. Sufle yapmayı denedim. Çok kolaymış ya bayağı bir şaşırdım. Bence seviyorsan denemelisin.
Hic yapmadim onu ama severim.. zor bi tatli gibi gozukuyo gercekten

Hic yapmadim onu ama severim.. zor bi tatli gibi gozukuyo gercekten
Yok kız valla çok kolay. Toplam yapımı 15 dk sürüyor. Pişirme dahil. Hadi taş catlasa 20 dk olsun. Şöyle gelişti yapisim. Bir gün evde abur cubur kalmamış. Cay demledim ama yanına bir şey yok. Bir tek geçen yayptığım vişneli kek vardı onun da üstü sulandı bir değişik oldu zaten benimkiler yemek istememişti. Dedim ne yapsam. Evde biraz çikolata ve son iki yumurta vardı. Tarif araştırdım nyt de gördüm. Dedim yapayım. Hemen pisti. Çay da hazırdı üstelik çayla yedik.

Teşekkürler :KK66:
Benim kızlar kekin her türlüsünü seviyor,bana kalsa ben de pek sevmem normal keki ama iyi oluyor evde bulunması:KK66:
Ben çok severim. Benim de en sevdiğim ıslak kek bakma.:KK48: havuçlu kek çok merak ediyorum aslında bir kere yapmış tutturamamistim. Tekrar denemek istiyorum ama bakalım.

Yok kız valla çok kolay. Toplam yapımı 15 dk sürüyor. Pişirme dahil. Hadi taş catlasa 20 dk olsun. Şöyle gelişti yapisim. Bir gün evde abur cubur kalmamış. Cay demledim ama yanına bir şey yok. Bir tek geçen yayptığım vişneli kek vardı onun da üstü sulandı bir değişik oldu zaten benimkiler yemek istememişti. Dedim ne yapsam. Evde biraz çikolata ve son iki yumurta vardı. Tarif araştırdım nyt de gördüm. Dedim yapayım. Hemen pisti. Çay da hazırdı üstelik çayla yedik.
Afiyet olsun cikolatali kakaolu tatlilara bayiliyorum zaten gerci ben genelde tatli seviyorum galiba..sendeki tarifi versene bi zahmet

Ben çok severim. Benim de en sevdiğim ıslak kek bakma.:KK48: havuçlu kek çok merak ediyorum aslında bir kere yapmış tutturamamistim. Tekrar denemek istiyorum ama bakalım.
Havuclu cevizli kek yapiyorum ben cok guzel tarcinda katiliyo. Herkes severek yiyo

Afiyet olsun cikolatali kakaolu tatlilara bayiliyorum zaten gerci ben genelde tatli seviyorum galiba..sendeki tarifi versene bi zahmet
Tarif gelsin o zaman:
Malzemeler:
  • 3 tane yumurta (yumurtalar büyükse 2 tane kullanabilirsiniz)
  • 80g bitter çikolata
  • Yarım su bardağı un
  • 50 g tereyağı
  • Yarım su bardağı şeker (biz çok tatlı sevmediğimiz için 3 yemek kaşığı kadar kullandık)
Hazırlanışı

1. Çikolatalı sufle yapmaya başlamadan önce İlk olarak fırını 220 derecede çalıştırın.
  2. Tereyağı ve bitter çikolataları teflon tavada kısık ateşte karıştırarak eritin. Eridikten sonra ocağı kapatarak unu ilave edin ve iyice karıştırın.
  3. Ayrı bir kapta yumurta ve şekeri karışım beyazlayana kadar çırpın. Çikolatalı harcı ilave ederek mikserle tekrar çırpın. Hamurumuz hazır.
  4. Sufle kaplarınızı ya da ısıya dayanıklı küçük kaplarınız varsa içlerini yağlayarak hamurdan eşit şekilde hepsine paylaştırın. Yaklaşık 4 kap çıkıyor.
  5. Daha önceden ısıttığınız fırında 8dk da sufleniz hazır. Fırından aldıktan sonra bir kaç dakika ilk sıcaklığının geçmesini bekleyin sonra ister tabağa çevirip ister kaseden yiyebilirsiniz.
  6. Kabınızı yağlamışsanız yapışmayacaktır. Folyodan sufle kapları var onları dakullanabilirsiniz, onlarda da suflenin çok rahat çıktığını göreceksiniz.( Ben nefisyemek tariflerinden almıştım sufle yazınca ilk çıkan tarif bu videosu da var. Oraya da bakabilirsin. Şimdi demeden gecmeyelim hak yemek gibi olmasın.) Yaptığım değişiklikleri yazayım. Ben iki yumurta kullandım. Bitter çikolata yoktu içine bir yemek kaşığı kakao koydum. Sufle kabim yoktu minik guveclerden iki tane doldu. Bir de ben ters çevirdim mahvoldu tavsiyem cevirmemen yönünde ha yemedik mi yedik ama olsun. Risk alma. Çok hoşumuza gitti yumurta da kokmadi.

Havuçlu Cevizli Tarçınlı Kek Tarifi'nin Malzemeleri
  • 3 yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı süt
  • 2,5 su bardağı un
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • 3 adet havuç (küçük boyutta)
  • 1 su bardağı kırılmış ceviz
  • 1 yemek kaşığı tarçın (silme)
Havuçlu Cevizli Tarçınlı Kek Tarifi'nin Yapılışı
  1. Havuçlu cevizli kek için öncelikle havuçlar yıkanıp soyularak rendelenir.
  2. Derin bir kapta yumurta ve şeker mikser ile köpük köpük olana kadar iyice çırpılır.
  3. Süt ve sıvı yağ eklenerek karıştırılır.
  4. Un, kabartma tozu ve vanilya elenerek eklenir. Kıvamına göre un miktarını ayarlayın.
  5. Malzemeler bir kez daha mikserle karıştırılıp içerisine havuç, ceviz ve tarçın ilave edilir.
  6. Tahta bir kaşıkla son kez karıştırılır.
  7. Kullanılacak kek kabı yağlandıktan sonra karışım kaba alınır.
  8. 160 derecede önceden ısıtılmış fırında pişirilir. İlk yarım saat fırının kapağını açmayınız ki kek guzel kabarsin.

Havuçlu kekim meşhurdur :cool:
Kayınvalideciğim bile çok metheder,var gerisini sen düşün:rolleyes:

Bu kış havuç zamanı çok yaptım yine,havuç tarçın ceviz üçlüsü ile kalıpta kek.
Onu da severim bak.
Ay ben her şeyi severim hamurişi pasta börek poğaça kurabiye Allah ne verdiyse hem yapmayı hem yemeyi :confused:

Havuçlu kekim meşhurdur :cool:
Kayınvalideciğim bile çok metheder,var gerisini sen düşün:rolleyes:

Bu kış havuç zamanı çok yaptım yine,havuç tarçın ceviz üçlüsü ile kalıpta kek.
Onu da severim bak.
Ay ben her şeyi severim hamurişi pasta börek poğaça kurabiye Allah ne verdiyse hem yapmayı hem yemeyi :confused:
Ay sen benliksin:) bende hamur dedin mi akan sular durur furan seller akar o derece:)

Back
X