Bugün ne pişirsem?

Aynen borek aciyorum ozellikle su boregi:)
Baklava acabilseydin sorularim olcakti sana:))
Deneyim diyorum sonra vaxgeciyorum. Yapamam galiba : (
Genelde başkasının açtıklarını yerim :)
Çok da severim ev baklavasını,bayramda baya yedim :KK48:
Hiç yapmayı düşünmedim, denemeye yeltenmedim.
Bekarken bi kere anneme bakmıştm ama umursamamışım o zaman demekki ;)

Baklava bende yok bir bilene sor kardeş :KK19::KK8:

Genelde başkasının açtıklarını yerim :)
Çok da severim ev baklavasını,bayramda baya yedim :KK48:
Hiç yapmayı düşünmedim, denemeye yeltenmedim.
Bekarken bi kere anneme bakmıştm ama umursamamışım o zaman demekki :KK66:

Baklava bende yok bir bilene sor kardeş :KK19::KK8:
Yok ya vazgectim:)) yiycem iki dilim baklava .. hazir yufkayla yaparim napim:)) neyseki hazir yufkalari cikarmislarda ben gibilere iyi oluyor:))

Havuçlu Cevizli Tarçınlı Kek Tarifi'nin Malzemeleri
  • 3 yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı süt
  • 2,5 su bardağı un
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • 3 adet havuç (küçük boyutta)
  • 1 su bardağı kırılmış ceviz
  • 1 yemek kaşığı tarçın (silme)
Havuçlu Cevizli Tarçınlı Kek Tarifi'nin Yapılışı
  1. Havuçlu cevizli kek için öncelikle havuçlar yıkanıp soyularak rendelenir.
  2. Derin bir kapta yumurta ve şeker mikser ile köpük köpük olana kadar iyice çırpılır.
  3. Süt ve sıvı yağ eklenerek karıştırılır.
  4. Un, kabartma tozu ve vanilya elenerek eklenir. Kıvamına göre un miktarını ayarlayın.
  5. Malzemeler bir kez daha mikserle karıştırılıp içerisine havuç, ceviz ve tarçın ilave edilir.
  6. Tahta bir kaşıkla son kez karıştırılır.
  7. Kullanılacak kek kabı yağlandıktan sonra karışım kaba alınır.
  8. 160 derecede önceden ısıtılmış fırında pişirilir. İlk yarım saat fırının kapağını açmayınız ki kek guzel kabarsin.
Oo tarif iyiymiş sağolasın:KK15: Bu normal kek kalıbıyla yapılıyor değil mi?

Havuçlu kekim meşhurdur :cool:
Kayınvalideciğim bile çok metheder,var gerisini sen düşün:rolleyes:

Bu kış havuç zamanı çok yaptım yine,havuç tarçın ceviz üçlüsü ile kalıpta kek.
Onu da severim bak.
Ay ben her şeyi severim hamurişi pasta börek poğaça kurabiye Allah ne verdiyse hem yapmayı hem yemeyi :confused:
Senin de tarifini alırım bebeeem

Ben bugün mercimek çorbasıyla (klasik en iyi bildiğim çorba hahsjsjs) tavuklu nohutlu pilav yaptım. Çok güzel oldu ya hep seyyar satıcılarda yerdim ama kendi yaptığın bir başka oluyormuş cidden. Yanına da turşu çıkardım üüff.

Ben bugün mercimek çorbasıyla (klasik en iyi bildiğim çorba hahsjsjs) tavuklu nohutlu pilav yaptım. Çok güzel oldu ya hep seyyar satıcılarda yerdim ama kendi yaptığın bir başka oluyormuş cidden. Yanına da turşu çıkardım üüff.
Tavuklu nohutlu pilav benim en bebeğim. Pirinç ya da bulgur fark etmez çok severim. Açıkçası dışarda hiç yemedim. Benim annem ve kv çok güzel yapar ben de bir şeyler kapmisim ehe :KK76: ellerine sağlık enfes enfes...

Tavuklu nohutlu pilav benim en bebeğim. Pirinç ya da bulgur fark etmez çok severim. Açıkçası dışarda hiç yemedim. Benim annem ve kv çok güzel yapar ben de bir şeyler kapmisim ehe :KK76: ellerine sağlık enfes enfes...

Dışarıda martı eti mi koyuyorlar ne yağından yapıyorlar onu bilmem de (kesin sağlıksız ve ötesidir ehehe) çok lezzetli olur seyyar satıcıdan yemek aslında. Ama benimki de çokzel oldu, teşekkür ederim. :)

Uzerine tavuk haslayip didersen o da guzel oluyo:)

Dışarıda martı eti mi koyuyorlar ne yağından yapıyorlar onu bilmem de (kesin sağlıksız ve ötesidir ehehe) çok lezzetli olur seyyar satıcıdan yemek aslında. Ama benimki de çokzel oldu, teşekkür ederim. :)
Bir şey ne kadar sağlıksızsa o kadar lezzetlidir:deli:

Ben sağlıksız ve kilo yapan şeyler sevdiğim için tavukları haşlayıp bir de tereyağında kavurup öyle pilavın üzerine koydum hahaha
Bence çok mantıklı:kk77:
Ben de yarın mercimekli bulgur pilavı yapmayı düşünüyorum. Canım çok istiyor bu aralar bugün yapacaktım da menüyle uymadı.

Ben yarin adana yemeye gitcem cocuklari uyutup :)) bugun konusu acildi canim cekmis megerse:))

Back
X