• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bugün ne pişirsem?

İsteyecektim tarifi ama tlf falan iyice uğraştırmasın diye kıyamadım, söylemedim :KK22:
Patatesin her türlüsünü severim, oturtma hariç. Bayılıyorum ben de. Nasıl olursa olsun
Düzeldi hata vermiyor artık. Çok şekersin tarifi yazayım bakalım. İki levrek için vereyim. Daha fazlası bir tepside sıkıntı olabiliyor. İki levrek iki orta patates iki domates iki soğan bir buçuk limon birkaç diş sarimsak. Yarım limonu sık. İçine dovdugun sarımsaklari, zeytinyağı kekik pul biber karabiber çok az su ve tuz koyup karıştır. Göz karari bunlar sana kalmış. Levreklerin içine bu sostan biraz sür. Sonra iclerine ince ince doğranmış ikişer dilim soğan domates ve limon koy. Yağlı kağıt serilmiş tepsiye önce balıkları koy. Etrafına ince ince doğranmış patates döşe. Tek kat olsun. Üzerine ince dogradigin domates ve soğanı yay. Tabi tuzlanmış olacak bunlar. Sosun kalanını bunların üzerine serpistir. Fırına at. Balıklar kızarınca al afiyet olsun .

Düzeldi hata vermiyor artık. Çok şekersin tarifi yazayım bakalım. İki levrek için vereyim. Daha fazlası bir tepside sıkıntı olabiliyor. İki levrek iki orta patates iki domates iki soğan bir buçuk limon birkaç diş sarimsak. Yarım limonu sık. İçine dovdugun sarımsaklari, zeytinyağı kekik pul biber karabiber çok az su ve tuz koyup karıştır. Göz karari bunlar sana kalmış. Levreklerin içine bu sostan biraz sür. Sonra iclerine ince ince doğranmış ikişer dilim soğan domates ve limon koy. Yağlı kağıt serilmiş tepsiye önce balıkları koy. Etrafına ince ince doğranmış patates döşe. Tek kat olsun. Üzerine ince dogradigin domates ve soğanı yay. Tabi tuzlanmış olacak bunlar. Sosun kalanını bunların üzerine serpistir. Fırına at. Balıklar kızarınca al afiyet olsun .
Çok teşekkür ederim, çok incesin. Ben bunu tez zamanda dener, fotosunu da atarım sana :rolleyes:

Bir nevi mühürleme gibi pişirdin dimi? O da çokzel olur cidden ızgara gibi.
Tabi. Tavayi iyice isittim yüksek ateşte pisirdim. Ocağın orta gözünde benim ocağın körolasi büyük gözü yanmıyor. Ama onun ateşi çok olurdu zaten. Ateşi düşürmeden pişirdim. Salata bitmeden olmuştu.

Tabi. Tavayi iyice isittim yüksek ateşte pisirdim. Ocağın orta gözünde benim ocağın körolasi büyük gözü yanmıyor. Ama onun ateşi çok olurdu zaten. Ateşi düşürmeden pişirdim. Salata bitmeden olmuştu.
Çok iyi, anneme de söyledim iki tarifi de.
Bizim evde her kafadan bir ses çıktığı için, kadını da sınırlıyoruz yemek konusunda. Ben yaptığım zaman ben de şaşırıyorum napsam diye
Bunlar fikir oluyor bize. Geçen bir arkadaş yazmıştı dur onu da bulayım. O da çok güzel olur gibime geldi

Karnabaharı haşla. Robottan geçir. Üstüne soğan rendele. 1 yumurta kır. İki kaşık un, 3 kaşık galeta unu koy. Tuz, karabiber, kırmızı biber, köri, kimyon ekle. 2 çorba kaşığı sıvı yağ ekleyip yoğur. Maydanoz da ekleyebilirsin istersen.

Köfte gibi ya da top top şekil de, fırında 200 derecede 45 50 dk pişir.

Karnabahar az falansa patates, havuç haşlayıp koyabilirsin.
hizuran hizuran hah işte bu.

Vuh huuu güzele benziyor karnabahar bitmeden denemek lazım. Benim etoburlar sever mi acaba ama. Karnabahar hep haslayip yogurt ekleyip öyle koyarım sofraya. Öyle seviyorlar. Ama deneyeyim bakalım.
Ben bayılırım, haşlayıp kızartıp üzerine yoğurt gezdirir, yerim bir tabağı öyle.
İşte benim de aklıma minik geldi. Köfte gibi olduğu için sevebilitesi var mı?

Ben bayılırım, haşlayıp kızartıp üzerine yoğurt gezdirir, yerim bir tabağı öyle.
İşte benim de aklıma minik geldi. Köfte gibi olduğu için sevebilitesi var mı?
Kizartmasina biz limon sıkıp biraz maydanoz dograriz. O da çok yakışır. Ama yoğurt da güzel olur. Fırında beşamel soslu da iyidir. Ama yemeğini hiç sevmem Allah affetsin. Köftesini denemek lazım. Karnabaharin kisirini da yapıyorlar. Denediniz mi hiç?

Kizartmasina biz limon sıkıp biraz maydanoz dograriz. O da çok yakışır. Ama yoğurt da güzel olur. Fırında beşamel soslu da iyidir. Ama yemeğini hiç sevmem Allah affetsin. Köftesini denemek lazım. Karnabaharin kisirini da yapıyorlar. Denediniz mi hiç?
Kısırını hiç denemedim, yemeğini mecbur kalırsam yerim ama limon sıkıp...

Canım ben de yerim aç kalacak halim yok. Ama zevk almam. Ama karnabahar candır yine de. Sevelim.
Mecbur kalmazsam yemem, kalırsam da limonla anlamında şeettiydim :( aynı şeyi kastettim aslında ama şeolmadı :(

Mecbur kalmazsam yemem, kalırsam da limonla anlamında şeettiydim :KK43: aynı şeyi kastettim aslında ama şeolmadı :KK43:
Anladım. İşte ben de yiyecek bir şey yoksa onu yerim. Bir kere yemeğini yaptım. Annem daha önce yaptığında sevmezdim. Ben turluye koymuştum yiyemedim ya. Eşim bayılmisti yemeğe. Sevmediğimi görünce çok şaşırdı. Ben ki her çeşit sebzeyi otu çok sever ve yerim bunu yiyemedim. Yemeğini ciks sevmiyorum.

Anladım. İşte ben de yiyecek bir şey yoksa onu yerim. Bir kere yemeğini yaptım. Annem daha önce yaptığında sevmezdim. Ben turluye koymuştum yiyemedim ya. Eşim bayılmisti yemeğe. Sevmediğimi görünce çok şaşırdı. Ben ki her çeşit sebzeyi otu çok sever ve yerim bunu yiyemedim. Yemeğini ciks sevmiyorum.
Türlüde güzel oluyor mu ki? Hiç denemedim. Ben bir de bamyayı seveniyorum ya. Temizlemesi ayrı dert, yemesi ayrı

Türlüde güzel oluyor mu ki? Hiç denemedim. Ben bir de bamyayı seveniyorum ya. Temizlemesi ayrı dert, yemesi ayrı
Olmuyor:KK43: yemeğin tadını bozuyor sası sası garip bir tadı oluyor. Yani deneme amaçlı yapmıştım begenmedim. Yemekteyiz' de nasıl diyorlar hah damak tadima uygun değil. Etli bamyaya bayılırım. Hele Konya'nın bamya çorbası efsanedir. Tabi bamya sevenler için.

Olmuyor:KK43: yemeğin tadını bozuyor sası sası garip bir tadı oluyor. Yani deneme amaçlı yapmıştım begenmedim. Yemekteyiz' de nasıl diyorlar hah damak tadima uygun değil. Etli bamyaya bayılırım. Hele Konya'nın bamya çorbası efsanedir. Tabi bamya sevenler için.
Annem çok sever mesela ben hayatta yemem.
Bir de yumurtadan tiksiniyorum. Hem alerjim var hem tiksiniyorum. Çocukluğumdan beri yemedim
Pastanın içinde vs yerim, yeter ki görünmesin ve kokmasın
Annem küçükken çok zorlayınca tiksinmişim
Miniği zorlama sen :(
Ah siz anneler dkdksm

Lorentz Lorentz sen ne yaptın?
Davetiniz bugün müydü? Katılacaktın, yemek yapmayacaktın
Hadi yine toparlanalım yahu kaç gündür niye sessizleşti herkes :KK43:

evet kuzenimin nişanı vardı. Şuan nisandayim. Çılgınlar gibi dans ettim sonra yoruldum ara verdim, bi köşede bugün kim ne pişirmiş diye okuyup önümüzdeki haftanın yemek listesini çıkarmaya çalışıyorum. Ona gore pazartesi günü alışverişe çıkacağım.

Bu haftaki listeyi basarili bir şekilde uyguladım. Manti hariç hicbir yemegim kuşlara kedilere gitmedi. Artik kocam yiyor yemeklerimi. Ozguvenim arttı mutfakta burdan sonra.

Annem çok sever mesela ben hayatta yemem.
Bir de yumurtadan tiksiniyorum. Hem alerjim var hem tiksiniyorum. Çocukluğumdan beri yemedim
Pastanın içinde vs yerim, yeter ki görünmesin ve kokmasın
Annem küçükken çok zorlayınca tiksinmişim
Miniği zorlama sen :KK43:
Ah siz anneler dkdksm
Kıyamam. Prensiplerime uygun değil zorlamam. Önüne koyarım istediği kadar yer ona kalmış. Yumurtasiz hayat düşünemiyorum. Çok severim her türlüsünü yerim yeter ki beyazı saydam kalmasın. Bamyayi da severim iyi de yaparım hani püf noktası bol limon.

Back
X