Bak sana bir kanat tarifi vereyim Uzakdoğu mutfağı stili, istersen dene. Erkek arkadaşım bayılıyor böyle yaptığımda. Ben de bir arkadaşımda yemiştim, hemen tarifini almıştım.
Bir paket tavuk kanadını iki diş sarımsak, bir yemek kaşığı zeytinyağı ile marine ediyorum ve en az iki saat buzdolabında bekletiyorum. Fırın tepsisine yağlı kağıt seriyorum, kanatları üzerine dizip önceden 160 derecede ısıtılmış fırında yaklaşık 20 dakika pişiriyorum. Kanatlar fırında pişerken ufak bir tencereye bir yemek kaşığı un ve 3 yemek kaşığı tereyağı koyup kavuruyorum. Unun kokusu çıkınca içine 2 yemek kaşığı bal, bir yemek kaşığı acı sos, bir yemek kaşığı soya sosu ve yarım limonun suyunu katarak yoğunlaşıncaya kadar karıştırıp ocağı kapatıyorum. Kanatlar piştikten sonra bu hazırladığım sosu kanatlara bolca sürüp fırında 5 dakika daha tutuyorum alt üst ederek. En son da üzerine bol kavrulmuş susam serpiyorum.
Böyle uzun uzun yazınca zahmetli gibi geliyor ama cidden kolay. Kaldı ki ben mutfakta pek yetenekli de değilim ehehe. Yanına patates kızartması çok yakışıyor. :) Çok tavsiye ediyorum, bir gün mutlaka deneyin derim.