Slmlar kızlar 🌻
Herkese mutlu haftalar ☺️
Dün akşam görümcem İstanbul’dan geldi kayınvalidemler de memleketten döndü. Beraber güzel bir akşam yemeği yedik. Benim çocuklar halalarını çok seviyor. Gece beraber uyudular. Sabah da güzel bir. Kahvaltı yaptık. Yarın çocukları beraber sinemaya götüreceğiz. Bu hafta bir gün eski komşuma gitmeyi planlıyorum. Çocukları bol bol dışarı çıkarmak istiyorum. Yalnız da takılmak istiyorum biraz. Bu haftalık planım böyle haftaya bakıcaz artık 😅
Ayy okurken içim açıldı ne güzel.
Görümcenin çocugu var mı?
Kendi çocuğum doğmadan ben de yeğenlerime çok düşkündüm. ☺

Wednesday izlerken sarma sardım pişiyor. :rolleyes:
Havuçlu tatlıyı yaptım.
Şimdi kahve ile gömdüm bile. :KK50:
Mantar 🍄çorbası da var.
Yemek konusu oldu bitti.
Krep de kaldı ara öğün de acıkan otlansın.

Bulaşıkları hallettim iyi oldu. Kafam biraz rahatladı. :deli:

Ahaa aynı ben işte.
Ölür biterdim yeğenlerime.
Hediyelere boğardım.
Bayılırdım ona kıyafet etek 👗tişört almaya.
Hatta yengem çok kızardı.
Sen çok alıyorsun ben alamıyorum mağazaya gidince sudem aldı ondan var diye derdi 🤣abim de aldırmıyormuş.

Neyse sonra bende almayı bıraktım zaten. 😇
Alsın anası şimdi😎

Kaç saate yapıyorsun bunca yemeği?
Zira ıspanağı yıkamak bile bir iş.
Bir saatte üç yemek çıkıyor ama malzeme hazır ise.
Sebze çorbası hangisi?
Ben biraz kalıplarımın dışına çıkmak istiyorum.
Benimkiler yeniliklere çok kapalı ama ben yeni şeyler denemek istiyorum.
Bu sabah 8:30 uyandım misal
Kahvaltı hazırlarken ıspanağı suya koydum

Oğlum omlet hazırlarken sebze çorbasını ocağa koydum
Diğerleri basit seyler yani 2 saatimi almaz eğer malzemem varsa

Sebze çorbası soğan ve sarımsak kavuruyorum biraz un katıyorum
Sonra küp küp doğradığım havuç patates kapya biber kabağı atıyorum
Onları biraz kavurup bezeleye atıyorum suyunu koyuyorum
Sebzeler pişince yarısını kevgirle alıyorum kalan yarısını blendırdan geciriyorum
Daha güzel oluyor kıvamı
Sonra diri olan sebzelerı tekrar ekliyorum
Bir kutu krema koyuyorum
Dereotu üzerine de

Hem sebze yemiş oluyorlar hemde lezzetli çorba
Kereviz varsa ondan da koyarım

Ahaa aynı ben işte.
Ölür biterdim yeğenlerime.
Hediyelere boğardım.
Bayılırdım ona kıyafet etek 👗tişört almaya.
Hatta yengem çok kızardı.
Sen çok alıyorsun ben alamıyorum mağazaya gidince sudem aldı ondan var diye derdi 🤣abim de aldırmıyormuş.

Neyse sonra bende almayı bıraktım zaten. 😇
Alsın anası şimdi😎
Ben hiç kızmam alabilir 😆

Bu sabah 8:30 uyandım misal
Kahvaltı hazırlarken ıspanağı suya koydum

Oğlum omlet hazırlarken sebze çorbasını ocağa koydum
Diğerleri basit seyler yani 2 saatimi almaz eğer malzemem varsa

Sebze çorbası soğan ve sarımsak kavuruyorum biraz un katıyorum
Sonra küp küp doğradığım havuç patates kapya biber kabağı atıyorum
Onları biraz kavurup bezeleye atıyorum suyunu koyuyorum
Sebzeler pişince yarısını kevgirle alıyorum kalan yarısını blendırdan geciriyorum
Daha güzel oluyor kıvamı
Sonra diri olan sebzelerı tekrar ekliyorum
Bir kutu krema koyuyorum
Dereotu üzerine de

Hem sebze yemiş oluyorlar hemde lezzetli çorba
Kereviz varsa ondan da koyarım
Sarahım gün planın akışın çok güzel canım arkadaşım 😘

Akşam kaçta yatıyorsun?

Pozitifliğin, enerjinin, yaşam kalitenin sırrı bu planın,erken kalkman, kendini sevmen muhakkak.

Ya maşallah bizim kızlara gerçekten💕
Hepsinde ayrı enerji, neşe var.

Allah bozmasın hep böyle olalım inşallah 🧿🙏

Beyhan Budak podcasti dinledim mutfakta iş yaparken.
Canım Beyhan çok tatlı anlatıyor ya ☺
Adam kendini geliştirmek için çok çabalıyor, her yere girip çıkıyor, popüler olmak için de tabi.
Sadece gelişim için değil tabi. 😎

Şimdiden tatilin 3 günü geçti bile.
Çok da çabuk bitecek kesin.

Umarım yeni yemekler denediğim.
Evi adam ettiğim.
Mutlu olduğum blr tatil olur.

İnstagram da "ıkosun_kıtchen " diye bir sayfa var. O kızın paylaşımlarını çok beğeniyorum. Akşam son tariflerini kurcaladım tek tek. Bazen diyorum sırayla bütün yemeklerini yap gitsin.

Sarahım gün planın akışın çok güzel canım arkadaşım 😘

Akşam kaçta yatıyorsun?

Pozitifliğin, enerjinin, yaşam kalitenin sırrı bu planın,erken kalkman, kendini sevmen muhakkak.

Ya maşallah bizim kızlara gerçekten💕
Hepsinde ayrı enerji, neşe var.

Allah bozmasın hep böyle olalım inşallah 🧿🙏
Teşekkür ederim sudem 🥰

Masallah canım evet herkesin ayrı bir enerjisi var
Dün 11:30 du galiba
Yeni kitap oyun terapisine başladım onu okudum

Şimdiden tatilin 3 günü geçti bile.
Çok da çabuk bitecek kesin.

Umarım yeni yemekler denediğim.
Evi adam ettiğim.
Mutlu olduğum blr tatil olur.

İnstagram da "ıkosun_kıtchen " diye bir sayfa var. O kızın paylaşımlarını çok beğeniyorum. Akşam son tariflerini kurcaladım tek tek. Bazen diyorum sırayla bütün yemeklerini yap gitsin.
Evrt çok hızlı gececek gıbı

Başlayacak mısın okul açılınca
Yoksa rapor devam edecek mi

Ben hiç kızmam alabilir 😆
Bizimkide giydirmeye meraklı değil mesela giysin resmini çekip atar mısın dersin aylar geçer hala üzerinde göremezsin gördüğünde nehani ben uzakta yaşıyorum bu bile insanı mutlu edecek birşey o konudada bana kalırsa çok düşüncesiz birşey ne va rki yani giydirsen bir resmini çeksen …

Bizimkide giydirmeye meraklı değil mesela giysin resmini çekip atar mısın dersin aylar geçer hala üzerinde göremezsin gördüğünde nehani ben uzakta yaşıyorum bu bile insanı mutlu edecek birşey o konudada bana kalırsa çok düşüncesiz birşey ne va rki yani giydirsen bir resmini çeksen …
Boşver alma sende
Ne değişik insanlar garip valla

Onlara alacağınıza durumu olmayan bir çocuga alın daha çok mutlu olursunuz😬

Boşver alma sende
Ne değişik insanlar garip valla

Onlara alacağınıza durumu olmayan bir çocuga alın daha çok mutlu olursunuz😬
Öyle olmuyor işte almasan almadı olur alsan bi garip sonuçta insan hevesleniyor bu öyle birşey olsa keşke…
Aslında yetim çocuklara bayramlık alma vs gibi yardım ederim darüşşafa olur yetim vakfı olur.
Bu kalbi darlık gibi geliyor bana ama bu kadar basit bir şeyi bile düşünememe sen istedin diye yapmama bilmiyorum neden böyle yaptığını ama memnun değilim şu sıralardada birşey aldığımda yok zaten..

Son düzenleme:
Öyle olmuyor işte almasan almadı olur alsan bi garip sonuçta insan hevesleniyor bu öyle birşey olsa keşke…
Aslında yetim çocuklara bayramlık alma vs gibi yardım ederim darüşşafa olur yetim vakfı olur.
Bu kalbi darlık gibi geliyor bana ama bu kadar basit bir şeyi bile düşünememe sen istedin diye yapmama bilmiyorum neden böyle yaptığını ama memnun değilim şu sıralardada birşey aldığımda yok zaten..
Benim halam çok varlıklıydı
Eli kolu hep dolu gelirdi bize hediyeler alırdı

Ne mutlu olurdum o gelince
Hiç unutmuyorum babaannem vefat etmişti cenaze için apar topar gelmişlerdi
Ben de hediye yok diye üzülmüştüm çocuk aklıyla😔😔

Anneleri bilse çocuklar ne mutlu oluyor minik bir hediyeye bile böyle davranmazlardı
Kalbı darlık kötülük işte
Kendi kötülüğüne minicik çocukları alet edıyorlar

Ben de ne şikayetçi oldum böyle ne çok şeyi içime atmışsam kınanırım çekincesiyle 🥲
Şikayetçiyim hakim bey…!
Güzel olan hiçbir şeyi layık görmediler…!

Son düzenleme:
Benim halam çok varlıklıydı
Eli kolu hep dolu gelirdi bize hediyeler alırdı

Ne mutlu olurdum o gelince
Hiç unutmuyorum babaannem vefat etmişti cenaze için apar topar gelmişlerdi
Ben de hediye yok diye üzülmüştüm çocuk aklıyla😔😔

Anneleri bilse çocuklar ne mutlu oluyor minik bir hediyeye bile böyle davranmazlardı
Kalbı darlık kötülük işte
Kendi kötülüğüne minicik çocukları alet edıyorlar
Beni üzdü biraz.
Çocukluk dünyanın en güZel şeyi o zamanlar aldığım lezzeti bulduğum mutluluğu hiç bir vakit karşılamıyor.
Benim halalarımın bana bir çöp dahi aldıklarını hatırlamıyorum teyzeleriminde öyle 1toka aldıklarını bilmem hepsi bir çuval içinde anlayacağın, iyi ki onlara benzememişim iyi ki…

Son düzenleme:
Beni üzdü biraz.
Çocukluk dünyanın en güZel şeyi o zamanlar aldığım lezzeti bulduğum mutluluğu hiç bir vakit karşılamıyor.
Benim halalarımın bana bir çöp dahi aldıklarını hatırlamıyorum teyzeleriminde öyle 1toka aldıklarını bilmem hepsi bir çuval içinde anlayacağın, iyi ki onlara benzememişim iyi ki…
Datlu senin baba tarafı ile benim baba tarafı kapisir.insallh hepsi geçmişte kalmıştır arkadaşım güzel günler gelecektir.
sudem34 sudem34 yeni girdm gruba ve inan şimdi oturdum yine yemeğe vuruyorm ya ben..neyse sağlık olsun da .
O kadar yorgunum ki hiç hâlim yok ama canım da inanılmaz irmik helvası çekiyor gidip yapayım bari 😅eşim de hiç sevmez ona basit geliyor ben özellikle emzirme dönemlerinde çok yiyorum helvayı canım çekiyor ruhum fakir🤪

Kaç saate yapıyorsun bunca yemeği?
Zira ıspanağı yıkamak bile bir iş.
Bir saatte üç yemek çıkıyor ama malzeme hazır ise.
Sebze çorbası hangisi?
Ben biraz kalıplarımın dışına çıkmak istiyorum.
Benimkiler yeniliklere çok kapalı ama ben yeni şeyler denemek istiyorum.

Sarah sen kendi yaptıklarını hiç görmüyorsun..sen de maşallah bir sürü şey yapıyorsun 🤩

Bu arada ben ıspanağı dondurulmuş alıyorum. Yıkamak deli ediyor beni çünkü, tavsiye ederim

Wednesday izlerken sarma sardım pişiyor. :rolleyes:
Havuçlu tatlıyı yaptım.
Şimdi kahve ile gömdüm bile. :KK50:
Mantar 🍄çorbası da var.
Yemek konusu oldu bitti.
Krep de kaldı ara öğün de acıkan otlansın.

Bulaşıkları hallettim iyi oldu. Kafam biraz rahatladı. :deli:

Bak bu mesajı da ondan alıntıladım. Sen de günü mükkemmel değerlendiriyorsun.

Beni üzdü biraz.

Olsun, bilmiyorlardı belki belki akıllarına gelmedi.. Senin yeğenlerin varsa ve olursa sen yaparsın yeğenlerine ne güzel.. bence iyi bir teyze/ hala olursun. Eğer teyze/ hala oylamıyorsan yenge isen onlara olursun o da olmuyorsa yakın bir arkadaşının çocuğuna 🤩

Datlu senin baba tarafı ile benim baba tarafı kapisir.insallh hepsi geçmişte kalmıştır arkadaşım güzel günler gelecektir.
sudem34 sudem34 yeni girdm gruba ve inan şimdi oturdum yine yemeğe vuruyorm ya ben..neyse sağlık olsun da .
O kadar yorgunum ki hiç hâlim yok ama canım da inanılmaz irmik helvası çekiyor gidip yapayım bari 😅eşim de hiç sevmez ona basit geliyor ben özellikle emzirme dönemlerinde çok yiyorum helvayı canım çekiyor ruhum fakir🤪
Amaaan valla şu meşhur helvacı var ya ali mi ne.. ona bak adamın tüm ülkede şubesi var helva diyip geçme🤩

Back
X