Kendimi çok kötü hissediyorum
Ordaki insanlar caresiz soğukta göçük altında ve bizim elimizden bişey gelmiyor

Ağlamaktan başım ağrıyor
Keske bir rüya olsa yaşananlar uyansak ve bitse

Hayırlı sabahlar geceyi uyuyamadan ayakta geçirdim ağlaya üzüle çok zor gerçekten Allah yar ve yardımcısı olsun herkesin

Slm kızlar
2 gün önce tek derdim günüme biraz anlam katmak, kendimi geliştirmek verimli yaşamak vs iken şu an herşeyin anlamını yitirdiği bir noktadayım. Çocukluğum, ilk gençlik yıllarımın geçtiği ve benim gönülden bağlı olduğum şehir yerle bir halde.. bir şehrin çöküşü resmen, her deprem kötüdür ama bu olay bir depremden fazlası.. ben memleket memleket diye çok ağladım buraya geldikten sonra, eşimle çok tartıştım ben orda yaşamak istiyorum diye.. uzun vadede hedefimdi dönmek orada yaşlanmak.. sevdiğim caddelerinde doya doya gezmek, sahilinde yürüyüş yapmak, çocukluğumun geçtiği sokaklarda çocuklarımla yeniden büyümek.. belki diyordum oğlum fen lisesini orda kazanır o zaman gideriz.. gidecek bir şehir kalmadı ortada.. sokaklar kalmadı, hafızamda yer alan evler, kafeler, hiç bir şey yok artık.. sürekli tanıdıkların vefat haberleri geliyor, ailecek yok olan insanlar.. evini kaybeden dostlarım, kuzenlerim.. çaresizlik..tekrar nasıl bu şehir ayağa kalkacak.. bir gün her düzelecek mi.. belki bir gün düzelirse bile gidenlerin yokluğuna nasıl alışılacak.. tüm bunlar önlenebilir miydi? Yapılacak bir şey var mıydı? Nerde hata yaptık, yapıldı, yaptılar? İçim yanıyor.. depremler sona erdiğinde içimizdeki depremleri kim dindirecek? Anlamlı olan her şey anlamını yitirdi.. Allah’ım sen yardım et🙏

Slm kızlar
2 gün önce tek derdim günüme biraz anlam katmak, kendimi geliştirmek verimli yaşamak vs iken şu an herşeyin anlamını yitirdiği bir noktadayım. Çocukluğum, ilk gençlik yıllarımın geçtiği ve benim gönülden bağlı olduğum şehir yerle bir halde.. bir şehrin çöküşü resmen, her deprem kötüdür ama bu olay bir depremden fazlası.. ben memleket memleket diye çok ağladım buraya geldikten sonra, eşimle çok tartıştım ben orda yaşamak istiyorum diye.. uzun vadede hedefimdi dönmek orada yaşlanmak.. sevdiğim caddelerinde doya doya gezmek, sahilinde yürüyüş yapmak, çocukluğumun geçtiği sokaklarda çocuklarımla yeniden büyümek.. belki diyordum oğlum fen lisesini orda kazanır o zaman gideriz.. gidecek bir şehir kalmadı ortada.. sokaklar kalmadı, hafızamda yer alan evler, kafeler, hiç bir şey yok artık.. sürekli tanıdıkların vefat haberleri geliyor, ailecek yok olan insanlar.. evini kaybeden dostlarım, kuzenlerim.. çaresizlik..tekrar nasıl bu şehir ayağa kalkacak.. bir gün her düzelecek mi.. belki bir gün düzelirse bile gidenlerin yokluğuna nasıl alışılacak.. tüm bunlar önlenebilir miydi? Yapılacak bir şey var mıydı? Nerde hata yaptık, yapıldı, yaptılar? İçim yanıyor.. depremler sona erdiğinde içimizdeki depremleri kim dindirecek? Anlamlı olan her şey anlamını yitirdi.. Allah’ım sen yardım et🙏
O kadar üzgünüm ki yaşadıklarınız için
Boğazım da bir yumru

Yıkılan bir sürü hayal umut can gelecek
Ne diyebilirim Allah ım dayanma gücü sabır versin
Ölenlere Allah rahmet diliyorum

Tek yapabildiğimiz dua
Keske elimizden başka bişey gelse

Slm kızlar
Mikan ım o gece diyorduk ya yarının görevi 15 dk erken kalkmak diye deprem hepimizi erken ayağa dikti.
Ve artık hiç bir şey eskisi gibi olmayacak.
Ve sadece bu güneydeki fay üzerindeki facia.
O kadar büyük ki bu acının tarifi yok.
Çocuklar, kadınlar, anneler,bebekler... Yaşananlar.... Çaresizlik...
İnsanların psikolojisi... 😞

Allah'ım dayanma gücü sabır versin. 🙏

Hayırlı akşamlar
Günü geceyi karıştırdığımız günlerden geçiyoruz rabbim herkese dayanma gücü versin inşallah
Dünden beri ne yapabiliriz diye içim içimi yedi durdu
Bireysel yardımlarAfada yaptığım gibi bugünde velilerle Organize olup bu akşam yola çıkacak tıra yardım topladık kumbarasına elindeki oyuncağına kadar paylaşan çocuklar oldu
Şuan belediyeler gönüllülü hataya gidecek binlerce talep almış öğretmenlerden dün yola çıkan arkadaşlarımıZ oldu Hatay için dualarımıZ hepsiyle tüm göçük altında dışında yardımda olan tüm kardeşlerimize Rabbim yardım etsin
Herkes elinden geldiğince destek vermeli anca böyle iyileşir yaralar böyle toparlanır el birliği ile zaman herşeye ilaç olur inşallah Sabır ve metanet diliyorum 🙏🏻😔

Benimde akrabalarımdan göçük altında kalanlar var ve hastanede yoğun bakımda olanlar vefat edenler var maddi manevi çok zor durumda herkes Daha beterinden Allaha sığınıyorum.Arkadaşlar dualarınıZı eksik etmeyin 🤲🏻

Benimde akrabalarımdan göçük altında kalanlar var ve hastanede yoğun bakımda olanlar vefat edenler var maddi manevi çok zor durumda herkes Daha beterinden Allaha sığınıyorum.Arkadaşlar dualarınıZı eksik etmeyin 🤲🏻
Başın sağolsun canım.😞
Nerde sizinkiler?
Anneni ara bence bir haline hatrını sor.

Kızlar sekersizcikolata sekersizcikolata Aysen012 Aysen012 aileleri akrabaları filan iyi mi acaba?
İkisi de girmedi galiba hiç.

Şekersiz İstanbul da diye biliyorum doğru mu hatırlıyorum.
Canım yok ben istanbulda değilim de deprem bölgesinde de değilim normalde..

Sabahları ise gidiyor ve kurum gereği depremzedeler, özellikle çocuklar için psikososyal destek ekipleri kuruyoruz. Organize olmaya çalışıyoruz.

Akşamları da yardim toplama alanlarında çalışıyorum gönüllü olarak. Bugün aklıma geldi dedim ben ulasamadigim arkadaşlar olunca kafayı yedim bakayım buralara diye..

Lotus1234 Lotus1234 sana çok geçmiş olsun, başın sağ olsun, sabırlar diliyorum.

Hepimize çok geçmiş olsun.

Arkadaşlar ben mola verdim, molada yazıyorum birazdan dönücem içeri. Hepimize geçmiş olsun.

Ben sabah akşam bir şekilde evde olmadığım için çok giremiyorum. Ama depremzede değilim, iyiyim demek içimden gelmiyor..

Arkadaşlar ayrıca bir iki bilgilendirme yapmak istiyorum. Yardım yolluyorsanız lütfen açıklanan liste dışında bir şey yollamayın. Giyilebilecek durumda olan battaniye ve mont kabul ediliyor genelde.. Bir de medikal yardım da önemli.. Tarihi geçmemiş kullanmadığınız ilaçlar da kabul ediliyor..

Kendinize dikkat edin, ben görebildiğim sürece gireceğim. Herkesin iyi olmasına çok sevindim

Mikan Mikan canım ben senin Hatay'da olduğunu bilmiyordum.. Çok çok geçmiş olsun. Ne diyeceğimi bilmiyorum. Elimizden gelen hee şeyi yapıyoruz ama hiçbiri acıları dindiremiyor.. Çok geçmiş olsun, dualarımız sizinle
Teşekkür ederim cnm, ben Hataylıyım tüm akrabalarım eşimin sülalesi herkes Hatay’da ama biz Mersin’de yaşıyoruz. Şu an Hatay’da değilim yani.. ilk defa bu sene sömestirda hataya gitmedim sanırım, keşke gidip son kez eski halini görseymişim ama o zaman annem orda kalır dönmezdi bizimle, o zaman daha kötü olurdum off bilmiyorum her şey o kadar karmaşıkki Allah yardımcımız olsun

Selam gözlerimiz yaşlı iyi olmaya çalışıyoruz iki kayıp gencecik fidan yerle bir olmuş şehirler nasıl toparlayacağız bilmiyorum

Üzüntüden uyuyamıyor birşeyler yemek bile istemiyor insan

Bu gün akrabalarla görüştüm herkes bir travmanın içinde çok şeye ihtiyaçları var yardımlar gidiyor ama çevre 10ili vurduğu için herkes mağdur yaraları diğer iller sarmaya çalışıyor

Bir ark tek çalışıyordu hatayda ondan haber aldım kurtulmuş başka bir ile atmış kendini şükür haber alamıyorduk

Artık toparlamak lazım ilk 3gün çok kritik sosyal medya insanı kahrediyor baltıkça normale dönmek için beyhan budak çağrı yapmış çok zorlanıyorum şimdi sizlede paylaşacağım
Zor biliyorum ama …

Eklentiler

• 0FCCB72E-377B-45F2-9C30-64EE74F2F625.webp
    0FCCB72E-377B-45F2-9C30-64EE74F2F625.webp
    47,6 KB · Görüntüleme: 41
Yıne gece oldu göçük altında kurtarılmayı bekleyen insanların umutları azaldı

Yüreğim yangın yeri gibi
Ne yerdeyim ne gökte

Sanki burda yaşarken ordakilere haksızlık yapıyorum
Yemekten içmekten utanıyorum

Yıne gece oldu göçük altında kurtarılmayı bekleyen insanların umutları azaldı

Yüreğim yangın yeri gibi