bugün ne yemek yapsam..

3kelebek3

^^prensinin prensesi^^
Kayıtlı Üye
5 Ağustos 2013
6.960
514
128
merhaba bayanlar yeni evlendim çalışıyorum sabah 7 de evden çıkıp akşam 20:30-21:00 civarı anca eve gelebiliyorum.. ve her akşam yemek yapmak zor olduğu için iki günlük yemek yapmaya karar verdim ama ne yapmalıyım ne kadar çeşit yapmalıyım bunları çok iyi bildiğim söylenemez..

mesela bugün taze fasülye, pilav mı yapsam yoksa karnıbahar yemeğimi yapsam bilemedim..

ama çorba olarak şehriyeli sebze çorbası yapmaya karar verdim..

ben ne yapacağım böyle ya sabah 6 da kalkıyorum kahvaltı hazırla ye kendini hazırla eşi yolcula evi topla kendimi evden nasıl attığımı bilmiyorum bide akşam onca yoldan gelip gene uğraşıyorum..
eşim yardımcı oluyor eve geldiğim zaman sofrayı hazırlamış oluyor ama asıl mesele o yemekleri yapmakta Allahtan yemek yapmayı çok seviyorum..

Ben birde daha yeniyim peki ya yıllardır çalışıp aynı zamanda evde uğraşan bayanlar nasıl yetiştiriyorsunuz ne olur bana da akıl verin..

mesela pratik olarak neler yapıyorsunuz şöyle 5-10 dk hazır olabilecek lezzetli ve doyurucu şeyler var mı yaptığınız..?

herkese çok teşekkürler şimdiden :16:

gelin hem fikir alışverişi yapalım- hem yeni şeyler deneyip keşfedelim hemde sohbet edip kafa dağıtalım

umarım herkese fayda sağlar:16::16:

Son düzenleme:
merhaba bayanlar yeni evlendim çalışıyorum sabah 7 de evden çıkıp akşam 20:30-21:00 civarı anca eve gelebiliyorum.. ve her akşam yemek yapmak zor olduğu için iki günlük yemek yapmaya karar verdim ama ne yapmalıyım ne kadar çeşit yapmalıyım bunları çok iyi bildiğim söylenemez..

mesela bugün taze fasülye, pilav mı yapsam yoksa karnıbahar yemeğimi yapsam bilemedim..

ben ne yapacağım böyle ya sabah 6 da kalkıyorum kahvaltı hazırla ye kendini hazırla eşi yolcula evi topla kendimi evden nasıl attığımı bilmiyorum bide akşam onca yoldan gelip gene uğraşıyorum..
eşim yardımcı oluyor eve geldiğim zaman sofrayı hazırlamış oluyor ama asıl mesele o yemekleri yapmakta Allahtan yemek yapmayı çok seviyorum..

Ben birde daha yeniyim peki ya yıllardır çalışıp aynı zamanda evde uğraşan bayanlar nasıl yetiştiriyorsunuz ne olur bana da akıl verin..

ela pratik olarak neler yapıyorsunuz şöyle 5-10 dk hazır olabilecek lezzetli ve doyurucu şeyler var mı yaptığınız..?

Marketten koca koca çeşit çeşit taze toplanmış ayıklanmış yıkanmış freh dondurulmuş sebze paketlerinden alıp, derin dondurucuma atarım. İişten eve gelip sadece kullanacağım kadarını paketin ağız kısmından alıp 10 dakikada düdüklüde pişiririm.. :56: Afiyet olsun..Saatlerce ayıklama yıkama derdi yok... fasulye-ıspanak-yeşil-sarı-kırmızı biber parçacıkları-bezelye-karışışık garnitür şeklinde-brokoli-karnıbahar-bamya vsvsvvs..Pazardan manavdan sadece kıvırcık marul domates gibi salatalık malzemeleri ve meyve alırım...
( Haaa sigara böreği- inegöl köfte-...köfte-nuget-şinitzeller vs de çok bereketli oluyor...) Umarım yardımcı olmuşumdur.

Marketten koca koca çeşit çeşit taze toplanmış ayıklanmış yıkanmış freh dondurulmuş sebze paketlerinden alıp, derin dondurucuma atarım. İişten eve gelip sadece kullanacağım kadarını paketin ağız kısmından alıp 10 dakikada düdüklüde pişiririm.. :56: Afiyet olsun..Saatlerce ayıklama yıkama derdi yok... fasulye-ıspanak-yeşil-sarı-kırmızı biber parçacıkları-bezelye-karışışık garnitür şeklinde-brokoli-karnıbahar-bamya vsvsvvs..Pazardan manavdan sadece kıvırcık marul domates gibi salatalık malzemeleri ve meyve alırım...
( Haaa sigara böreği- inegöl köfte-...köfte-nuget-şinitzeller vs de çok bereketli oluyor...) Umarım yardımcı olmuşumdur.

çok teşekkür ederim ama ben eve hazır hiç bir şey almak istemiyorum kendim yapmak istiyorum..
mesela pazar günü yapayım da perşembe günü çok yoğun olduğum için onu dondurucudan çıkartıp ısıtıp yiyelim ama güzel olsun hem ağır hem basit hemde güzel olsun istiyorum..
çok mu şey istiyorum ki ben :S

Bunlarla zaten kendin yemek yapmış olacaksın. Her akşam yeni tencere kaynatacaksın. Isıtma falan yok. Örneğin
1-soğan doğra-zeytinyağı-garnitur 7 dakika pişir. 5-6 enginarın içine kaşıkla koy-sıcak su-ağzını kapat 10 dak. pişir.
2-4 adet köfte çıkart iki dakikada pişir.
3-Renkli biber karışımlı torbadan bir avuç al. yağda hafifçe çevir haşladığın makarnana kat..5-10 dak.
4-çorban zaten kendi kendine kaynıyor.
5-Bütün bunlar sadece 15 dakikada olurken sen sadece bol limonlu salatanı masaya yetiştirmeye bak.

Bunlarla zaten kendin yemek yapmış olacaksın. Her akşam yeni tencere kaynatacaksın. Isıtma falan yok. Örneğin
1-soğan doğra-zeytinyağı-garnitur 7 dakika pişir. 5-6 enginarın içine kaşıkla koy-sıcak su-ağzını kapat 10 dak. pişir.
2-4 adet köfte çıkart iki dakikada pişir.
3-Renkli biber karışımlı torbadan bir avuç al. yağda hafifçe çevir haşladığın makarnana kat..5-10 dak.
4-çorban zaten kendi kendine kaynıyor.
5-Bütün bunlar sadece 15 dakikada olurken sen sadece bol limonlu salatanı masaya yetiştirmeye bak.

:16::16: saygıyla eğiliyorum..

1.soğan doğra zeytinyağı-salça kavur. paketten 2-3 avuç fasulye al. az sıcak su. düdüklüyü kapat
2-paketten 3 şinitzel al. kızart. ( Yada kasaptan gelirken aldığın iki bifteklik et parçasını kekik-karabiberle buğula) 5 dakika
3-Bu sefer haşlanmış makarnana hafif yağda çevirdiğin garnitürü kat (paketten bir avuç kadar al yeter.)
4-Çorba hep kendi kendine kaynar bir köşede -arada karıştır tabi.
5-Paketten bir avuç brokoli çıkart. tasın içinde üzerine 1 bardak sıcak su dök-sonra suyu süz..limon. zeytinyağ-5 dakika.

Gibi gibi gibi... Örnekler çoğaltılır istediğin kadar....3. makarna yerine pilav yap mesela.
Bu paketler konserve değil sadece taze sebze.. Hem de inan bizim pazardan aldıklarımızdan daha özenle seçilmiş...

Metrodan kartla mı alışveriş olur açıkçası bilmiyorum canım ben eşimle giderim. Nakit öderiz. Yıllar önce şirketi içi kart çıkarmış. burası toplu alışverişler için aslında .Bilmiyorum sadece gidip alıp bagaja yüklüyoruz. Buzdolabım küçük onun dondurucusuna sadece et vs koyuyorum ben. Ayrıca üstten kapaklı uğur derin dondurucu aldık geçen sene. Bence yer de kaplamıyor. (Aslında mutfağım büyük. neyse) Uğur d.dond. içine de sadece aldığım sebze paketlerini koyuyorum.Aylarca yetiyor zaten bize. İnan ki yemek yapmak daha keyifli...:56:

Metrodan kartla mı alışveriş olur açıkçası bilmiyorum canım ben eşimle giderim. Nakit öderiz. Yıllar önce şirketi içi kart çıkarmış. burası toplu alışverişler için aslında .Bilmiyorum sadece gidip alıp bagaja yüklüyoruz. Buzdolabım küçük onun dondurucusuna sadece et vs koyuyorum ben. Ayrıca üstten kapaklı uğur derin dondurucu aldık geçen sene. Bence yer de kaplamıyor. (Aslında mutfağım büyük. neyse) Uğur d.dond. içine de sadece aldığım sebze paketlerini koyuyorum.Aylarca yetiyor zaten bize. İnan ki yemek yapmak daha keyifli...:56:

ben arayıp öğrendim canım çok sağol karta gerek yokmuş günlük kart çıkartılabiliyormuş gerçekten çok tasarruflu alışveriş ama ben dondurulmuş ürünler için konuşmuyorum dier şeylerde çok ucuz ben dolabımda dondurucusuda çok geniş şuan ihtiyacım yok ama ilerde dondurucu alacağım kışlık şeyler yapmaya bayılıyorum çünkü bu yüzden daha geniş alana ihtiyacım var..
mutfagım geniş ama dondurucu alırsam mutfaga koyamam o zaman daralır çünkü dolabım yer kaplıyor ama evim geniş 3+1 kiler tarzında kullandığım bir ufak odam daha var oraya koya bilirim sanırım..
verdiğin bilgiler için teşekkür ederim:16::16:

merhaba :D
bende seninle aynı kaderi paylaşıyorum 5 aylık evliyim bende çalışıyorum ilk zamanlar evde kalma şansım oldu o yuzden dondurucuya biraz stok yaptım şimdi akşamları çok zorlandığımda ordan hazırlıyorum sana tavsiyem hafta sonları dondurucuya yemeklik malzeme koyman bende dışarıdan hazır gıda tüketmeyi sevmiyorum.

Evet harika olur ben de bazen kendim yaparım. Ya da annem yollar. Kayınvalidem vs vs. Derin dondurucu mutlaka lazım yani.. Eee bu akşam menüde fasulye pilav ve şehriye çorbası var di mi?:56:

merhaba :D
bende seninle aynı kaderi paylaşıyorum 5 aylık evliyim bende çalışıyorum ilk zamanlar evde kalma şansım oldu o yuzden dondurucuya biraz stok yaptım şimdi akşamları çok zorlandığımda ordan hazırlıyorum sana tavsiyem hafta sonları dondurucuya yemeklik malzeme koyman bende dışarıdan hazır gıda tüketmeyi sevmiyorum.

hafta sonlarıda bir pazar günüm var ondada insan ne yapacağını şaşırır valla..
sen ne koydun dondurucuya mesela?

mesela pratik olarak neler yapıyorsunuz şöyle 5-10 dk hazır olabilecek lezzetli ve doyurucu şeyler var mı yaptığınız..?

evde oldugunuz günlerde hazırlık yapın
mesala kuru fasulye,nohut,barbunya haşlayın poşetleyip buzluga atın eve gelince soganını dogra salçayla kavur suyu kaynayınca bakliyatını ekle 15-20dk içinde hazır
köfte yapıp buzluga koy
sigara böregi yada yapabildigin börek çeşitlerinden yapabilirsin
annen yada kv ile bigün mantı yapıp gene buzluga
aynı şekilde yaprak sarması lahana sarması gene buzluga atın
mesala pilav yapacaksınız akşam yada sabah çıkmadan şehriyesini kavur pirincini ekle iyice kavur altını kapat eve gelince suyunu eklersin 10dk hazır:34:
mesala fırında köfte patates yapacaksın bigün önceden hazırla ben patates ve köfteleri kızartıp borcama dizerim agzını folyoyla kapatıp dolaba kaldırıyorum akşama hemen sosunu döküp fırına atıyorum ki ev hanıyım bazen çocukla zor oluyor :1:
bu şekilde yaparsan hem ev yemegi yersin hemde az yorulmuş olursun:34:şimdiden kolay gelsin

Evet harika olur ben de bazen kendim yaparım. Ya da annem yollar. Kayınvalidem vs vs. Derin dondurucu mutlaka lazım yani.. Eee bu akşam menüde fasulye pilav ve şehriye çorbası var di mi?:56:

lütfen çorbamı küçültme şehriyeli sebze çorbası yapacağım:1::1: ama emin değilim eve bi gideyim yarın yazacağım yaptıklarımı çekebilirsem tek tek resimlerimde..
benim bey yemek seçmez ama çeşit meraklısıdır hele yemekte mezeye bayılır 4 gün önce yapmıştım fazla yaptımm her akşam çıkartıyorum çeşit çeşit dün onlarda bitti onlardanda yapmam lazım ahhh ahhh çok işim var bide hafta sonu annemlerde gelebilir daha onlarada menü hazırlayacağım..
birde tatlı yapmaya karar verdim basit sütlaç yapayım diyorum..
siz ne düşünüyorsunuz..

Back
X