bugün ne yemek yapsam..

canım ben seni çok iyi anlıyorum sende birde yeni evli olmanın sorumluluğu var devamlı yemek yedirmek istyosun ama şöyle düşün bide ailemizin evinde bile bazen annelerimizde ufak tefek kaçamaklar yapıp meze yada kahvaltı çeşitleriyle öğün atlatıyodu bence eşini çok fazla alıştırma hazır oda bu tarz düşünüyorken sonradan sende çok pişman olursun :D

canım benim annem yıllardır çalışır ve biz birgün olsun akşam yemeğini geçiştirmedik ama annem benim gibi bu saatlerde gelmiyor en geç 6 da evde oluyor..
ama kayın validem öyle değil çalışmadığı halde hazır şeyleri çok sevdiğinden ve keyfine düşkün olduğundan çok geçiştirir eşim alışkın ama ben değilim zoruma gidiyor ..

kızlar bu akşam için menüm yok malum gezmelerdeyim ama yapılan yemekleri yinede yarın yazarım herkeze iyi akşamlar ve afiyet olsun yarın görüşürüz :D

iyi eğlenceler canım yarın görüşürüz menüye iyice dikkat et bizde deneriz güzelse:):)

Neredeyse hazir sofra bile. Sadece yumurtalar i kırmadan esimin gelmesini bekliyoruz oglumla

harikasın canım bayada hızlısın maşallah:nazar:
benim kide eve gitti şimdi fasulyeleri ayıklıyor daha yarım saat var işten çıkmama 2 saatte yol sürse off offf
afiyet olsun canım size

Hep beraber tabaklarimiz i kaldirip makineye. ..
.Mutfagi temizleyip yatmaya çıkıyorum birazdan görüşürüz.

dün eve gittim yemek felan yedik sonra 2 günlük yemek yaptım kalan olursa dondurucuya koyacağım..
menüm;
-taze fasülye
-zeytin yağlı fasülye(eşim çok sever diye az yaptım)
-şehriyeli sebze çorbası
-makarna(domatesli-salçalı)
-yoğurt bol mayonez ve salatalıktan oluşan meze
-brokoli ve karnıbahar haşladım bol limonlu (yemeklerin yanında seviyoruz die yaptım az)
-havuçlu cevizli meze
-kırmızı lahana mezesi

mezelerden az az yaptım her yemeğin yanına yaparım vaktimi almıyor oldukça basit sofraya renk katıyor ve eşim çok sever diye yapıyorum..

dün ki yemeklerimden 4 tane dolma kaldı (biber-kabak-patlıcan-patates) onları da saklama kabına koyup dondurucuya kaldırdım.
dün yemek yaparken soğanı bol rendeledim artanı kavanoza koydum üzerine biraz yağ döktüm ve kavanozun ağzını iyice kapatıp buz dolabıma koydum 3-4 defa yemek yapa bilirim o soğanlarla.
domatesi de fazla rendeledim ondan kalanı da buzdolabı poşetine koydum ve incecik yapıp dondurucuya kaldırdım oda 3-4 kullanımlık oldu.
baya verimli bir akşam geçirdim resimlerini çekecektim ama hiç dermanım yoktu bu akşam sofrayı kurarken çekerim artık hem hepsi..

siz neler yaptınız peki?

hıı bide ben domates rendelerken parmağımı da rendeledim ama artık alıştım çünkü rende yaparken mutlaka bir yerimi rendeliyorum maalesef ki..

çok iyi yapmışsınız canım dondurucu fikriyle ileriye yatırım işini çok kolaylaştırıyor ben yemek yapmadım ama fırında tavuk sote yedim tarifini de aldım arkadaşımda çalıştığı için oda çok pratik yapmış.2 parça tavuk bonfile almış kuşbaşı şeklinde doğramış bi dırın kabını yağlayıp geniş bir borcam da olabilir içine tavukları ,bezelye,patates,havuç,mantar ve soğanı eklemiş baharatlarını katmış salçalı su dökmüş üzerine yarım saat 45 dk da çokta güzel bir yemek çıkmış ortaya biz çok beğendik.

çok iyi yapmışsınız canım dondurucu fikriyle ileriye yatırım işini çok kolaylaştırıyor ben yemek yapmadım ama fırında tavuk sote yedim tarifini de aldım arkadaşımda çalıştığı için oda çok pratik yapmış.2 parça tavuk bonfile almış kuşbaşı şeklinde doğramış bi dırın kabını yağlayıp geniş bir borcam da olabilir içine tavukları ,bezelye,patates,havuç,mantar ve soğanı eklemiş baharatlarını katmış salçalı su dökmüş üzerine yarım saat 45 dk da çokta güzel bir yemek çıkmış ortaya biz çok beğendik.

afiyet olsun canım o bezelye havuç,patates ,mantar ve soğanı fırına almadan önce bir işlem yapmış mı peki?

hayır canım hepsini çiğden koymuş yağını baharatını eklemiş biraz harmanlamış onları sonrada salçalı suyu koymuş üzerine fırına atmış çok pratik ve çokta lezzetli olmuş aynısını kırmızı etle de deneye biliriz ama kırmızı et daha geç pişer o yüzden kırmızı etle yaparsan eğer aklında olsun önce biraz su ile haşla o sertliği bir nebzede olsa gider.

hayır canım hepsini çiğden koymuş yağını baharatını eklemiş biraz harmanlamış onları sonrada salçalı suyu koymuş üzerine fırına atmış çok pratik ve çokta lezzetli olmuş aynısını kırmızı etle de deneye biliriz ama kırmızı et daha geç pişer o yüzden kırmızı etle yaparsan eğer aklında olsun önce biraz su ile haşla o sertliği bir nebzede olsa gider.

bunuda en kısa zamanda deneyeceğim ve kırmızı etle yapacağım canım ..

peki birşey merak ettim çalışıyorsanız eğer işe gitmeden önce eşinizle beraber kahvaltı yapma vaktiniz oluyor mu?

canım ilk zamanlar devamlı birlikte kahvaltı yapıp öle çıklıyorduk ama şimdi ben işyerinde arkadaşlarımla yapıyorum ama sabahları ona muhakkak hazırlıyorum genelde akşamdan sandivic yapıp dolaba koyuyorum sabah çok az ısıtıp çayla yiyip gidiyor yada tost ekmeği hazırlıyorum 2 dk hemen tost yapıyorum çok donanımlı bir kahvaltı istemiyor genelde uykusuna çok düşkün olduğu için kahvaltıya 5 dk dan fazla zaman ayıramıyor :D

canım ilk zamanlar devamlı birlikte kahvaltı yapıp öle çıklıyorduk ama şimdi ben işyerinde arkadaşlarımla yapıyorum ama sabahları ona muhakkak hazırlıyorum genelde akşamdan sandivic yapıp dolaba koyuyorum sabah çok az ısıtıp çayla yiyip gidiyor yada tost ekmeği hazırlıyorum 2 dk hemen tost yapıyorum çok donanımlı bir kahvaltı istemiyor genelde uykusuna çok düşkün olduğu için kahvaltıya 5 dk dan fazla zaman ayıramıyor :D

hım bizde kahvaltıya çok önem veriyoruz ve değişik şeyler yapmak istiyoruz mesela akşamdan yapılıp sabah ısıtılıp yenilecek şeyler hem tadı değişmesin hemde lezzetli olsun ..
ne çok şey istiyorum bende:8:

Back
X