bugün ne yemek yapsam..

Ben de geçen yıl saksıda maydanoz dereotu yetiştirmiştim. Hah iyi hatırlattın şimdi! Baharatlara gelince evet benim ayrı bir baharat dolabım var şişe şişe. Ve ayrıca da bitki çayları dolabım var şişe şişe....Melisa, ıhlamur, tarçın çubukları, hatmi çiçeği, sarı kantaron, karanfil, bodrum dağ kekiği çayı, trabzon yayla çayı, van otu, zencefiller, zerdeçallar, liste uzun..

işte bu sebepten dolayı poşetleme işlemini yaparken tek kullanımlık olarak poşetlere bölmek lazım ben kıymayı ve etleride tek kullanımlık olarak ayırıyorum iyicenede sarıyorum hava almasın koku olmasın die..
canım köfte istedi yaaa:56:
bide ben hazır köfteleri hiç sevemedim ev yapımı bol baharatlı köftelerin yerini hiç tutmuyor..
bide ben kapalı balkonumda taze nane ve reyhan kuruttum reyhan köftelere o kadar güzel bir tat veriyor ki anlatamam :56::56:

Peki benimle köfte tarifinizi paylaşmak ister misiniz ? ;)) Her yemekte elim iyidir lezzetlidir ama köfte konusunda cidden başarısızım yahu ! :( Yok ne yaptıysam beğenmiyorum köftemi :) Tabii eşim de öyle :))) Köfte yapılacaksa sen bırak ben yaparım diyor :)

ne demek canım hemen;

malzemeler;

-yarım kg kıyma
-1 tane kuru soğan (büyük olsun soğan tadını güzel yapıyor).
-1 yumurta
-yarım ekmek içi(çok bayat olmasına gerek yok ama en az 1 gün önceki ekmek olmalı)
-karbonat
-tuz,karabiber,nane,reyhan,pul biber
-maydanoz (isteğe bağlı)

yapılışı;

kıymayı derin bir kaba al
yarım ekmeği suda iyice ıslat ve dış kabuğunu ayır sadece içini kullanacağız. ıslattığın ekmeği elinle sık ve kıymanın içine koy.
soğanını rendele
yumurtanı beyazı ile beraber kır
baharatlarını ekle çay kaşığının ucu ile karbonat koy (yumuşak yapıyor köfteyi lezzet katıyor)
istersen maydanoz da ekleye bilirsin ama kızarınca köftenin içinde çıkıyor çok koyma bence.
tüm malzemeyi iyicene yoğur.
eğer vaktin varsa buz dolabında yarım saat 1 saat kadar dinlendirirsen daha güzel oluyor.
sonrasında şeklini ver ve az yağda kısık ateşte pişirki içide pişsin harlı ateşte olunca sevmiyorum ben.
şeklini verirkende ince yap bence çünkü kızarırken çok şişiyor ve içi tam istediğim gibi olmuyor görüntüsüde böyle.
not: reyhan köfteye inanılmaz bir tat veriyor varsa muhakkak kullan kokusu felan güzel oluyor.
umarım tarifi sizde beğenirsiniz
afiyet olsun

Bu çorba işini öğrendiğim çok iyi oldu cidden çok teşekkür ederim :) Pırasayı yıkadıktan sonra yemeklik küçük parçalar halinde kesip hiç pişirmeden çiğ haliyle poşete doldurup buzluğa attım. Bir defa yaptım yemeğini ve çok güzel oldu. Tadında hiçbir değişiklik yok :)

pırasayı bende deneyeceğim canım sağol verdiğin bilgi için ama çorba ocaktan iner inmez kavanozlanacak ve turşu kurar gibi yapacaksın kavanozu ters çevireceksin içine çökecek kapağı ve dolabın alt gözünde saklayacaksın buzlukta değil.

Ben de geçen yıl saksıda maydanoz dereotu yetiştirmiştim. Hah iyi hatırlattın şimdi! Baharatlara gelince evet benim ayrı bir baharat dolabım var şişe şişe. Ve ayrıca da bitki çayları dolabım var şişe şişe....Melisa, ıhlamur, tarçın çubukları, hatmi çiçeği, sarı kantaron, karanfil, bodrum dağ kekiği çayı, trabzon yayla çayı, van otu, zencefiller, zerdeçallar, liste uzun..

bende saksıda maydanoz dere otu domates ve biber yetiştirmek istiyorum:1:

arkadaşlar börekleride dondurucuya koyarsanız beklenmedik bir misafiriniz geldiğinde çok rahat edersiniz benim dondurucumda her zaman sigara böreği ve gül böreği var :D

tabi kendim yaptım hazır yufka ile pişirmeden atıyorum ben çıkartıyorum dondurucudan bir kasede yağı yoğurdu ve 1 yumurtayı karıştırıyorum gül böreklerinin üzerine döküp fırınlıyorum harika oluyor bide sigara böreğini kızartmayıp fırınlamak istersen biraz kalın kalın sar bence çok daha güzel oluyor.

tabi kendim yaptım hazır yufka ile pişirmeden atıyorum ben çıkartıyorum dondurucudan bir kasede yağı yoğurdu ve 1 yumurtayı karıştırıyorum gül böreklerinin üzerine döküp fırınlıyorum harika oluyor bide sigara böreğini kızartmayıp fırınlamak istersen biraz kalın kalın sar bence çok daha güzel oluyor.

tamam canım bunlarıda deneyeceğim çok sağol.

Bilseydim dün kaynattığım tarhana çorbamı hemen sıcak sıcak kavanoza koyardım. Ki evde bol bol kavanozum da vardı. (Geçen sene ki konserve faciamdan kalan . Bunu sonra anlatırım!! ) Üstüste aynı çorbayı içmeyi sevmiyoruz ama ev tarhanası kıyamam dökmeye..

Şimdi de benden bi tüyo: Geçenlerde ilik çorbası yaptım. Kaynattığım suyu buzluk kabı gibi 8 parçalık çocuklar için dondurma kalıplarım vardı ona koydum buzlukta. Birkaç küçük kavanozda dolapta rafta. (Aslında bilseydim onları da sıkıca kapaklayıp ters çevirip koyardım konserve olarak) .İşte size et suyu pilavlara çorbalara vs kat.

İlik çorbasına gelince:
-Kasaptan ''ilik çorbası yapmaya kemik istiyorum'' diyeceksiniz. (Ücretsiz aldım.)
-Kemiği yıka tencereye koy.+su kaynamaya başlar başlamaz daha doğrusu üstü kara kara köpük olunca hemen dök, temiz suyla yeniden bir güzel kaynat işte sana et suyu.

- kemiği sudan çıkar bir tahtanın üzerinde ilikleri çıkar minik minik parçalar halinde. Bunları çorbaya kat.

-Bu suyla çorbayı yap. (yoğurt+yumurta+un+sarımsak)

Son düzenleme:
Bilseydim dün kaynattığım tarhana çorbamı hemen sıcak sıcak kavanoza koyardım. Ki evde bol bol kavanozum da vardı. (Geçen sene ki konserve faciamdan kalan . Bunu sonra anlatırım!! ) Üstüste aynı çorbayı içmeyi sevmiyoruz ama ev tarhanası kıyamam dökmeye..

Şimdi de benden bi tüyo: Geçenlerde ilik çorbası yaptım. Kaynattığım suyu buzluk kabı gibi 8 parçalık çocuklar için dondurma kalıplarım vardı ona koydum buzlukta. Birkaç küçük kavanozda dolapta rafta. (Aslında bilseydim onları da sıkıca kapaklayıp ters çevirip koyardım konserve olarak) .İşte size et suyu pilavlara çorbalara vs kat.

İlik çorbasına gelince:
-Kasaptan ''ilik çorbası yapmaya kemik istiyorum'' diyeceksiniz. (Ücretsiz aldım.)
-Kemiği yıka tencereye koy.+su kaynamaya başlar başlamaz daha doğrusu üstü kara kara köpük olunca hemen dök, temiz suyla yeniden bir güzel kaynat işte sana et suyu.
-Bu suyla çorbayı yap. (yoğurt+yumurta+un+sarımsak)

Bu çorbada güzele benziyor artı dondurma kalıplarında et suyu dondurmakta çok yaratıcı olmus o zaman yedek buz kalıpları alıp yapıla bilir ben çok yoğun olduğu zaman sevmiyorum ama az olunca severim o yüzden kalıp fikri gayet mantıklı geldi bana ..

yukarda tarifini verdim ama en önemli noktayı atlamışım. kemiğin içinden ilikleri tahtaya vura vura çıkar ve çorbaya kat... Yukardaki tarfime bu satır eklenecek... Nefis çorba oluyor. Gribe vs iyi gelir.

yukarda tarifini verdim ama en önemli noktayı atlamışım. kemiğin içinden ilikleri tahtaya vura vura çıkar ve çorbaya kat... Yukardaki tarfime bu satır eklenecek... Nefis çorba oluyor. Gribe vs iyi gelir.

tamda grib 1 buçuk haftadır geçmedi ilaçta kullanıyorum ama faydası yok gün geçtikçe daha beter oluyorum resmen bunun için bi öneriniz var mı bayan bitki çayı uzmanı:)

benim grip için harika bir tarifim var ama kendim içemem onu kime yaptıysa herkes iyileşiyor ama kendim hayatta ağzıma süremem onu..
bide içenler gelip madem gripsin kendinede o yaptığın şeyden yapsana diyorlar ne diyeceğimi şaşırıyorum:)

Ben bugün karnıbahar yapıcam..
Ama patlıcanım da var.. Onu nasıl yapsam acaba?
Klasik yemeğini yapmak istemiyorum :/

Ben bugün karnıbahar yapıcam..
Ama patlıcanım da var.. Onu nasıl yapsam acaba?
Klasik yemeğini yapmak istemiyorum :/

patlıcanlarını kızartıp sarımsaklı yoğurtla servis edebilirsin ya da beyaz peynirli patlıcan kızartması yapabilirsin ya da közleye bilirsin.

Karnıbahar kızartması tarifi gördüm internette..
Onu yapacağım:)

Patlıcanı da normal yemek yapayım olmazsa..
İkisini de kızartınca kızartmadan geçilmez :)))

ben karnıbaharın yemeğini yapacaksın sanmıştım.
patlıcan musakka yap o zaman yada patlıcan köfte felan:S

ben karnıbaharın yemeğini yapacaksın sanmıştım.
patlıcan musakka yap o zaman yada patlıcan köfte felan:S

Patlıcan musakka hiç yapmamıştım daha önce..
Eve 16:40'da varıyorum..
Buzluktan kıyma çıkarsam kaç dakikaya açılır ki?
Eşim 6, 6 buçuk gibi geliyor..

Patlıcan musakka hiç yapmamıştım daha önce..
Eve 16:40'da varıyorum..
Buzluktan kıyma çıkarsam kaç dakikaya açılır ki?
Eşim 6, 6 buçuk gibi geliyor..

mikro dalga fırının varsa onda çözdür kıymayı ama yoksada ılık suda çözdüre bilirsin

Back
X