bugün ne yemek yapsam..

canım annemin bana yaptığı kışlık kavanoz melemenliklerim var mesela benim onları pazar kahvaltılarında kullanıyorum genelde kahvaltı için çok önerim yok ne yazık ki :)

canım annemin bana yaptığı kışlık kavanoz melemenliklerim var mesela benim onları pazar kahvaltılarında kullanıyorum genelde kahvaltı için çok önerim yok ne yazık ki :)

kolay pizza tarifi buldum:):)
akşamlarıda yapıla bilir ve gerçekten güzel görünüyor..
menemene gelince bende yapacağım onlardan biri felan gelirse gayet pratik oluyor..
babam geçen kış yapmıştı menemen çok pratikti valla içine biberinide koymuştu ..

-Patlıcanları nasıl hazırlıyorsun yuvarlak dilim dilim mi? Karnıyarıklık için de formül var mı?
Buzluktan çıkardın diyelim üstüste yapışık çözülmeden mi pişiriyorsun?

-Taze fasulyeleri yıkayıp ayıklayıp kesip öylece poşetliyorum.Sonra buzluğa böyle de oluyor. Peki sen kavururken yağ vs katıyor musun?

canım şu ara mevsimi geçti ama ben yazdan taze fasulyelerimi aldım onları güzelce doğrayıp domates ile diriliği gidene kadar kısık ateşte kavurdum sonra buzdolabı poşetlerine koydum şimdi çok sıkıştığım zamanlarda çıkartıyorum soğanı kavurup salçasını koyup fasulyeleri bırakıyorum içine üzerine biraz su 15-20dk da en fazla çok güzel bi yemek oluyo sana hiçte yorulmuyosun o piserken pilavını yaparsın bide salata tamamdır :D ben kızartıp patlıcan bile koydum dondurucuma çıkartıyorum soğanı salçayı brazda kıymayı ekleyip oturtma yapıyorum hemen mesela :D

-Patlıcanları nasıl hazırlıyorsun yuvarlak dilim dilim mi? Karnıyarıklık için de formül var mı?
Buzluktan çıkardın diyelim üstüste yapışık çözülmeden mi pişiriyorsun?

-Taze fasulyeleri yıkayıp ayıklayıp kesip öylece poşetliyorum.Sonra buzluğa böyle de oluyor. Peki sen kavururken yağ vs katıyor musun?

ben geçen gün karnıyarık yaptım 1 tane arttı onu buzdolabı poşetine koyup dondurucuya koydum.
patlıcanlarıda ister közleyip at istersen yuvarlak yuvarlak doğra yağda kızartıp domatesini eritip üstüne gezdirip o şekilde at istersende karnı yarıklık yap tadı değişmiyor die biliyorum..

fasülyeyide yağda domatesli soğanlı kavurduktan sonra atmak daha pıratik bence annem öyle yapardı benim.

O dünkü menüydü ! Bugün ne yemek yapacaksın? Haa 2 günlük müydü...

canım dün benim yemeğim vardı onları yedik gecede bu yazdıklarımı yaptım bugün bunlar yenilecek belki eve gidince kurabiye yapabilirim gelen giden olur belki diye yemekten sonra çayla içmelik kolay kurabiyelerden..

sen ne yapacaksın bu akşam?

Niye yeni evlileri rahat bırakmazlar ki? Gelen gidenmiş! Manyak mı bunlar? Zaten yorgun argın işten geliyorsun! Kimseyi hafta arası eve almayı alıştırma! Bak dersin sonra haklıymışsın diye! Herkese lafın arasında cuma veya cumartesi akşamları genelde daha müsait oluyorum de! Bence!..... Hatta sisteme oturt! Gelmeden birkaçgün önceden haber versinler. Hatta siz de sırayla cumartesileri onlara gidin! (Herkimse onlar) ... Çünkü çalışıyorsun! Geç geliyorsun! Yeni evlisin! Kendinize zaman ayırın! Hiç değilse pijamalarınızı giyip ayağınızı uzatın.

canım dün benim yemeğim vardı onları yedik gecede bu yazdıklarımı yaptım bugün bunlar yenilecek belki eve gidince kurabiye yapabilirim gelen giden olur belki diye yemekten sonra çayla içmelik kolay kurabiyelerden..

sen ne yapacaksın bu akşam?

:56::56::56:

1-tarhana çorbası vardı zaten
2-yoğutlu kıvırcık salata
3-garniturlu pilav.
4-şinitzel
5-z.yağlı sebze (henüz bilmiyorum eve gidince karar vericem.. (Derin dondurucuya elimi daldırıcam yine ne çıkarsa!)

1-tarhana çorbası vardı zaten
2-yoğutlu kıvırcık salata
3-garniturlu pilav.
4-şinitzel
5-z.yağlı sebze (henüz bilmiyorum eve gidince karar vericem.. (Derin dondurucuya elimi daldırıcam yine ne çıkarsa!)

sen çalışıyor musun ki canım?
bide menün güzel beğendim ellerine sağlık şimdiden..
yoğurtlu kıvırcık salata nasıl birşey?

Niye yeni evlileri rahat bırakmazlar ki? Gelen gidenmiş! Manyak mı bunlar? Zaten yorgun argın işten geliyorsun! Kimseyi hafta arası eve almayı alıştırma! Bak dersin sonra haklıymışsın diye! Herkese lafın arasında cuma veya cumartesi akşamları genelde daha müsait oluyorum de! Bence!..... Hatta sisteme oturt! Gelmeden birkaçgün önceden haber versinler. Hatta siz de sırayla cumartesileri onlara gidin! (Herkimse onlar) ... Çünkü çalışıyorsun! Geç geliyorsun! Yeni evlisin! Kendinize zaman ayırın! Hiç değilse pijamalarınızı giyip ayağınızı uzatın.

valla canım öyle gelip saatlerce oturma yok ama bi yoklayıp gidiyorlar arada bir çok nadir gelene gelme diyemem ama laf arasında hafta içleri müsait olmadığımı belirtiyorum canım..
gelenlerde kayın valide ve kayın babam ama kötü niyetlerinden deil gelme sebepleri merak ediyorlar bizi canları sağolsun

Arkadaşlar Merhaba,

Bu konuyu henüz gördüm ve tek tek okudum yorumlarınızı. Ben de tam 1 senelik evliyim ve evliliğimin ilk 6 ayında haftanın 5 günü akşam 10.00' a kadar derste olduğum için acayip zorlanıyordum daha doğrusu hiç bir şey hazırlayamıyordum ki... O kadar zor adapte oldum ki anlatamam. Şimdi derslerim bitti ve son 6 aydır da eşim 1 önceki günden durmuş yemekleri yemediği için her gün yemek yapıyorum. Bunun için de yazın kış hazırlıkları yaptım birazcık.

Dolmalık biberleri yıkayıp içini çıkartıp yemeklik olacak kadar poşetleyip buzluğa attım. Taze fasulyeyi domatesle hafif diriliğini kaybedene kadar pişirip soğuduktan sonra poşetleyip buzluğa attım. Pırasa bu mevsimde var ama ben uğraşmamak için pırasaları aldım hafta sonu temizleyip yemeklik doğrayıp poşetleyip buzluğa attım ki yapmak istediğim zaman hazır olsun... Aslında çorbayı bile yapıp poşete koyup dondurmak için buzluğa atanı duydum ama ben onu hiç denemedim :) Şimdilik aklıma gelenler bunlar.

Size sormak istediğim birşey var aslında. Köfte yapıp buzluğa atayım yiyeceğimiz zaman yiyeceğimiz kadarını çıkarıp kızartırım hemen diye düşünüyorum ama köfteye yumurta konuluyor ya. Yani annem her zaman 1 yumurta kırardı köftenin içine. Bir arkadaşım yumurtalı şeyleri buzluğa koyma demişti. O aklıma takıldı. Aranızda hiç köfte yapıp buzluğa atan var mı ?

Dün akşam aceleyle hazırladıklarım.

$29 ekim 2013.webp

Arkadaşlar Merhaba,

Bu konuyu henüz gördüm ve tek tek okudum yorumlarınızı. Ben de tam 1 senelik evliyim ve evliliğimin ilk 6 ayında haftanın 5 günü akşam 10.00' a kadar derste olduğum için acayip zorlanıyordum daha doğrusu hiç bir şey hazırlayamıyordum ki... O kadar zor adapte oldum ki anlatamam. Şimdi derslerim bitti ve son 6 aydır da eşim 1 önceki günden durmuş yemekleri yemediği için her gün yemek yapıyorum. Bunun için de yazın kış hazırlıkları yaptım birazcık.

Dolmalık biberleri yıkayıp içini çıkartıp yemeklik olacak kadar poşetleyip buzluğa attım. Taze fasulyeyi domatesle hafif diriliğini kaybedene kadar pişirip soğuduktan sonra poşetleyip buzluğa attım. Pırasa bu mevsimde var ama ben uğraşmamak için pırasaları aldım hafta sonu temizleyip yemeklik doğrayıp poşetleyip buzluğa attım ki yapmak istediğim zaman hazır olsun... Aslında çorbayı bile yapıp poşete koyup dondurmak için buzluğa atanı duydum ama ben onu hiç denemedim :) Şimdilik aklıma gelenler bunlar.

Size sormak istediğim birşey var aslında. Köfte yapıp buzluğa atayım yiyeceğimiz zaman yiyeceğimiz kadarını çıkarıp kızartırım hemen diye düşünüyorum ama köfteye yumurta konuluyor ya. Yani annem her zaman 1 yumurta kırardı köftenin içine. Bir arkadaşım yumurtalı şeyleri buzluğa koyma demişti. O aklıma takıldı. Aranızda hiç köfte yapıp buzluğa atan var mı ?

hoş geldin canım aramıza..
ben bekarkende yapardım şimdide yapıyorum..
içine yumurtada koyuyorum güzelce hazırlayım tek pişirimlik olarak poşetliyorum pişireceğim zamanda 1 gün önceden çıkartıp dolabın alt kısmına alıyorum ertesi gün pişiriyorum ne tadı değişiyor nede tuzu..
çorbayı poşetle değil ama sıcakken kavanoza koyup dolapta saklaya biliyorsun 3 ay kadar konserve yapar gibi yapacaksın..
pırasayı nasıl yaptın sadece doğrayıp mı koydun canım hiç pişirmedin mi?

Buzdolabı poşedine diz. üstüste gelmesin yapışmasın die. Ama ben dediğim gibi Metro'dan alıyorum. Paketin ucundan istediğim kadar alıp gerisini hemen kapatıp buzlukta bırakıyorum. Yine de şunu hatırlatayım dondurulmuş yiyecekleri dondurucudan çıkarırken dikkatli olmak gerek. Kalanının buzu çözülmemeli...

Aslında sulu yemek gibisi olur mu? En güzeli!
Dün akşam sadece çorba suluydu evet!
Eşim ve oğlum et sever. Köfteyi o yüzden yaptım. Ben mutlaka dengelemeye çalışırım. Mutlaka bir zeytinyağlı ya da sebzeli birşey olmalı. Dün akşam biliyorsun fazla zaman ayırmadım ve 5 dakikada Ispanaklı yumurtayı bu yüzden pişirdim. yeşil biberleri de zaten hemen aynı tavada yanlarına ekleyiverdim. Domates dilimi makarna derken eee be çeşit oluverdi bile...

canım çok güzel görünüyor elleine sağlık bu akşam bende çekeyim bariii
sanırım siz aperatif beslenmeyi seven bir ailesiniz?

Buzdolabı poşedine diz. üstüste gelmesin yapışmasın die. Ama ben dediğim gibi Metro'dan alıyorum. Paketin ucundan istediğim kadar alıp gerisini hemen kapatıp buzlukta bırakıyorum. Yine de şunu hatırlatayım dondurulmuş yiyecekleri dondurucudan çıkarırken dikkatli olmak gerek. Kalanının buzu çözülmemeli...

işte bu sebepten dolayı poşetleme işlemini yaparken tek kullanımlık olarak poşetlere bölmek lazım ben kıymayı ve etleride tek kullanımlık olarak ayırıyorum iyicenede sarıyorum hava almasın koku olmasın die..
canım köfte istedi yaaa:56:
bide ben hazır köfteleri hiç sevemedim ev yapımı bol baharatlı köftelerin yerini hiç tutmuyor..
bide ben kapalı balkonumda taze nane ve reyhan kuruttum reyhan köftelere o kadar güzel bir tat veriyor ki anlatamam :56::56:

hoş geldin canım aramıza..
ben bekarkende yapardım şimdide yapıyorum..
içine yumurtada koyuyorum güzelce hazırlayım tek pişirimlik olarak poşetliyorum pişireceğim zamanda 1 gün önceden çıkartıp dolabın alt kısmına alıyorum ertesi gün pişiriyorum ne tadı değişiyor nede tuzu..
çorbayı poşetle değil ama sıcakken kavanoza koyup dolapta saklaya biliyorsun 3 ay kadar konserve yapar gibi yapacaksın..
pırasayı nasıl yaptın sadece doğrayıp mı koydun canım hiç pişirmedin mi?

Bu çorba işini öğrendiğim çok iyi oldu cidden çok teşekkür ederim :) Pırasayı yıkadıktan sonra yemeklik küçük parçalar halinde kesip hiç pişirmeden çiğ haliyle poşete doldurup buzluğa attım. Bir defa yaptım yemeğini ve çok güzel oldu. Tadında hiçbir değişiklik yok :)

Açıkçası ben de hazır köfte kullanmak istemiyorum. Önceden kullanıyordum yüksek lisans yaptığım zamanda ama sonradan eşimde ülseratif kolit çıktı. Yani normalde midede olan ülser yarası gibi onların bağırsağında yara oluyor. Doktor hiç bir şekilde hazır besin tüketmeyeceksin dedi. Şimdi yemekte salça bile kullanmıyorum. Yazın domatesleri kaynatıp konserve yaptım salça yerine onları kullanıyorum.

Peki benimle köfte tarifinizi paylaşmak ister misiniz ? ;)) Her yemekte elim iyidir lezzetlidir ama köfte konusunda cidden başarısızım yahu ! :( Yok ne yaptıysam beğenmiyorum köftemi :) Tabii eşim de öyle :))) Köfte yapılacaksa sen bırak ben yaparım diyor :)

Back
X