bugün ne yemek yapsam..

ah anne olmak böyle birşey işte ne güzel Allah isteyen herkese nasip eder inşallah
bende balık yapmaya kesinlikle karar vermiş bulunmaktayım

inşallah canımm evlat çok güzel bir şey ama şartları uygun tutmak lazım,, benim paşa biraz hareketli k.valide herdefasında bana 5-6 yıl çocuk yapma demesi ağırıma gidiyor,,,insanı çocuk yapmaktan soğutuyor anlayacağınn,,,

balıkkk bayılırım bizde dün yedik yanınada bol salata ve tarhana çorba süper olur

ah canım ya nasıl üzüyordur seni offf off dilin kemiği yok ki işte.
hımm tarhana mı onu düşünmemiştim yakışıyor mu balığın yanına.
ben mercimek yaparım belki diğe düşünmüştüm canım.

evet beni üzdüğünde bende ister istemez eşimi üzüyorum sonra olan bize oluyor,,,sonra onuda üzdüğüme pişman oluyorum canım.

ben çok yakıştırıyorum tarhanayı balıkla,,mercimek biraz ağır yoruyor gibi geliyor bana

tarhana ile deniyeyim o zaman bugün..
benimde eşime ailesi ile ilgili söylemek istediğim kırıldığım o kadar çok şey var ki susuyorum sadece ama aramıza acaip bir mesafe koydum hiç yapamam dediğim şeyi yaptım ilerleyen zaman neyi gösterir bilmiyorum ama insan çok üzülüyor senin çocuğun var kayınvaliden bakıyor sen mecbur katlanıyorsun laflarına ahh ahh birazda bizi düşünseler kendi evlatları yerine koysalar hiç sorun çıkmazda işte el kızıyız sonuçta..

bende hep mesafeliyim canım,,belkide böylesi iyidir boşver ,,eşlere ne kadar anlatsakda ne kadar hak verseriyor gibi görünselerde öyle olmuyorrr maalesef,,,üç maymunu oynamak lazımmm oda becerebilene tabi.
tarhana dene canım bak pişman olmazsın:)

denicem canım:)
ben daha ne kadar susacağım bilmiyorum valla.

günaydın hanımlar;

dün çok güzel brokoli çorbası yaptım

fırında kaşarlı mantar

salata yedikk

bu akşama

domates çorba

ton balıklı makarna ve salata yapıyorumm

selam becerikli hatunlar bugüne yemeğim yok.
eve gidip baget kızartacağım
makarna ve salata yapacağım belki birde domates çorbası yaparım emin değilim çorba konusunda..
bide bir kaç çeşit yemek yapmam lazım çünkü böyle her gün işten çıkıp eve gidip yemek yetiştirme olaylarını tekrardan yaşamak istemiyorum stok yapmam lazım bir kaç günlük neler yapsam acaba...

kızlar yapacağım yemekleri buldum..
yarın için ve diğer bir kaç gün için yapacağım yemekler;
-bamya
-pirinç pilavı
-domates çorbası
-türlü

bi kaç çeşit meze kerevizim var kereviz salatasıda yaparım.

sonrada akşamları biraz dinlenmiş olurum ohh kurtuldum ne yapsam derdinden bide geçen gizem arkadaşımız bir çorba yapmıştı resmini yükledi gözüme güzel geldi onuda bir ara yapmak istiyorum ..

Kelebek ben benzer çorbayı ıspanak ve havuçsuz yaptım yine tavuk kimyon mercimek soğanla,o da çok güzel oldu misafirim vardı misafire yapmıştım.

Yarına ne yemek yapsam diye düşünüyorum bugün mercimek çorbamız,etli patlıcan yemeğimiz var.yarın fırında tavuk mu yapsam ya da tavuklar patatesli bezelyeli bir yemek mi,çorba yayla diye düşündüm.

Bir de geçen gün arkadaşlarıma taze soğan,salatalık turşusu,sarımsak,kavrulmuş rendelenmiş havuç,yoğurt,bol nane pul biberden makarna salatası yaptım.çok hoş oldu.daha önceden havuçları kavurmadan yapmıştım böyle çok daha güzel oluyor tavsiye ederim.

Bir de soru sorarak uzun yazımı sonlandırıyorum ben ne zaman kek yapsam kalıba tepesi yapışıyor.yağ koydum,un serptim,şeker denedim,fırından çıkarınca ıslak bezle sarıp soğumasını bekledim.kıvamı güzel pufidik oluyor ama yapışıyor hep yaa,nerde hata yapıyorum.

kalıbın tabanına yapışıyor anladığım kadarı ile canım.
iyice yağlarsan yapışmaz diye düşünüyorum ama sadece dibini değil kenarlarını felanda yağlayacaksın hala daha yapışıyorsa ya kalıpta ya da fırında sorun vardır bence çünkü kekin kıvamında oluyormuş.
ben o makarna salatasını yoğurt mayonez ve salatalık turşusu ile seviyorum bu şekilde denemedim hiç aklımda bulunsun canım.
sen direk bezelye yemeği yap bence kıymalı

günaydın kızlar;

dün akşam çok güzel meyveli cevizli fındıklı kek yaptım birde içine şeftali reçeli koydum süper oldu:))

akşama beşamel soslu ıspanak salata var birde düğün çorbası

hey maşallah canım döktür bakalım
ellerine sağlık canım..

Heryeri bol bol yağlarım da kalıp mı acaba diyorum,pazardan almıştım ama çok ucuza da almamıştım.kullandığınız güzel kek kalıbı markası var mı kızlar?

Kelebek bezelyeli kıymalı eşim yer de bana çekici gelmiyor kafayı taktım bugün tavuklu bişi olacak

Ellerine sağlık düğün çorbası deneyeceğim İnş bir gün ben da aklımda

benimkide o kadar kaliteli değil ama hiç yapışmıyor canım.
marka olarak malesef birşey söyleyemeyeceğim çünkü benimkininde bir markası yok ama silikon değil metal benim kisi silikonlar yapıştığı için gidip metalini aldım ben.

Benimkinin içi de teflon gibi
Ben de birkaç yerde yapışmıyor yazmışlar diye silikon bakıyordum netten o da mı yapışıyor ya,borcamda yapacağım en son kalıptan vazgeçip

Benimkinin içi de teflon gibi
Ben de birkaç yerde yapışmıyor yazmışlar diye silikon bakıyordum netten o da mı yapışıyor ya,borcamda yapacağım en son kalıptan vazgeçip

benimkininde içi teflon canım.
ben bundan önce silikon kullandım yapıştı o yüzden attım onu.
annemde aynı şekilde silikon kullandı yapışıyordu oda attı

Nihai menüm
Fırında bezelyeli patatesli tavuk incik
Pilav
Tarhana çorbası
Salata oldu.

Kelebekcim tupperın silikon kek kabını övenler olmuş ,diğerlerinden farklı falan demişler.denesem mi uzak mı dursam ikilemde kaldım.

bi ben mi bu silikon kalıpla başedemedim acaba
canım ben olsam hiç bulaşmazdım çünkü çevremde birtane bile memnun olan görmedim..

menün güzelmiş ellerine sağlık

bende dün bamya yaptım
pirinç pilavı
salata ve
meze çeşitlerim var
birde elma hoşafı yapmıştım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…