bugün ne yemek yapsam..

Valla cnm biraz daha yorum okuyayım bir de şu benim kalıbı tekrar deneyeyim karar vericem ama senle de konuşunda almamaya daha yakın oldum.bir de bugün kek kalıbı nasıl yağlanır,unlanır videosu izledim. Daha özenle yağlayacağım.

Ellerine sağlık bu arada,ablam gebeyken hep bamya yerdi,bamya aşeren tek gebeydi sanırım.

Son düzenleme:

ekşili yapılıyor ya o yüzden olabilir
senin muhakkak ya tabanında sorun var ya da yağlarken sorun oluyor margarinle yağlamayı dene istersen birde canım..

Ben margarinle değil sıvı yağ ile yağlıyordum sorun onda olabilir diye düşünüyorum

margarinle yağlarsan eğer kekin soğuduktan sonra margarin donar ve çıkması kolay olur die biliyorum ama ben hep sıvı yağ ile yağlıyorum..

margarinle yağlarsan eğer kekin soğuduktan sonra margarin donar ve çıkması kolay olur die biliyorum ama ben hep sıvı yağ ile yağlıyorum..

Bu ctsi görümcem gelecek.birgün bizde kalacaklar,yurtdışında ablasına gidecekti şehir dışında oturuyorlar bir gün erken gelip geçen hafta bizde kaldılar bu hafta da birgün bizde kalacaklar.çok tatlı çocukları var.geçen hafta Afrika rüyası pastası yaptım onlara çok sevdiler,bu hafta da kek yapayım dedim en kötü ihtimalle iki parça çıkarırım gene.bir de çocukların seveceği ne yemek yapsam diyorum.Aklıma köfte,pilav,fırında patates geldi.Çok seviyorum kuzuları hamileyim diye çay döküp getirip üstüme battaniye örtüyorlar,onlar kadar tatlı terbiyeli çocuğum olur inş

Son düzenleme:

amin canım inşallah

hım kek yerine çikolata topları yapabilirsin çok seviyor çocuklar büyüklerde kahvenin yanında içe bilirler çok yakışıyor..
bence menü tam çocuk menüsü olabilir yani.

amin canım inşallah

hım kek yerine çikolata topları yapabilirsin çok seviyor çocuklar büyüklerde kahvenin yanında içe bilirler çok yakışıyor..
bence menü tam çocuk menüsü olabilir yani.

Çikolata topu nasıl yapılıyor cnm,bisküvili falan mı tarif verebilir misin? Kolay bişiyse duruma göre ondan da yaparım akşam yeriz

Çikolata topu nasıl yapılıyor cnm,bisküvili falan mı tarif verebilir misin? Kolay bişiyse duruma göre ondan da yaparım akşam yeriz

günaydın canım

renkli çikolata topları ;
malzemeler
-1 paket sade pötibör
-yarım paket kakaolu pötibör
-2 yemek kaşığı kakao (ben 1 yemek kaşığı kullanıyorum çok acı sevmediğim için)
-çay bardağı süt
-1 yemek kaşığı margarin(ben tereyağı kullanıyorum)
-2 çorba kaşığı toz şeker

süslemek için;
-renkli pasta süsü
-hindistan cevizi
-çekilmiş fındık veya ceviz

süsleme malzemelerini kendin seçe bilirsin isteğe bağlı ben en çok hindistan cevizi ve renkli pasta süsü kullanıyorum çocuklarda en çok renkli pasta süsünden olanı seviyorlar

yapılışı;

derin bir kapa önce sade bisküvini elinle ufala ama çok ufatma yani toz haline getirme ve robotla değil elinle yap
sonra kakaolu olan bisküvini sade bisküvilerin üzerine aynı şekilde ufala kakaolu bisküvi çok çabuk ufalanır
bu işlemleri yaptıktan sonra sütü şekeri margarin veya tereyağını kakaonu malzemelere ekle ve yoğurmaya başla iyice yoğurman lazım tüm malzeme birbirine özdeşleşecek.

daha sonra ya hemen ufak ufak toplar yapmaya başla ya da buzdolabında 15-20 dk beklet ben bekleterek yapıyorum zamanın yoksa bekletmek zorunda değilsin.

ayrı ayrı kaselere süsleme malzemelerini koy ve yaptığın minik topları bu süs malzemelerinin üstünde gezdirerek çikolata toplarına yapışmasını sağla genelde zor yapışır bastırman gerekir ben bir kaseyede süt koyuyorum yaptığım çikolata toplarını önce süte sonrada pasta süsüne batırıyorum o zaman hem şekli bozulmuyor hemde daha kolay yapışıyor.
sonrada süslü kürdan batır ve servis yap süslü kürdanın yoksa kürdanın tepe kısmını folyo ile süsleye bilirsin

afiyet olsun kafvenin yanında çok güzel oluyor ben sık sık yaparım misafirlerime..

nişanlıyken eşime yapmıştım eve götür akşamları yersin demiştim eşim eve götürüp dolaba koymuş eşim işteykende kayınvalidem görmüş çikolata toplarını o dönemde babam rusyadan yeni gelmişti sağolsun dünür rusyadan çikolata getirmiş diye bütün komşularına ikram etmiş sonrada dur gelini arayıp teşekkür edyim diye beni komşularının yanında aradı baban sağolsun düşünmüş bize rusyadan çikolata göndermiş felan dedi ben aynen böyle
hangi ara verdiki felan diyorum sonra en çokta hindistan cevizli ve rengarenk olanı beyendik diyince ben aynen böyle
ne oldu kızım felan dedi ben yaptım onları afiyet olsun dedim bütün komşularıda oradaydı onlarada söyledi çok mutlu olmuştum ahh gençliğim geldi aklımaa

Rusya'dan çikolata ha süpermişş ama beğenmişler cnm düşün taa Rusya'dan geldi sanmışlar :))

Kaptım tarifi çok güzele benziyor.ben de renkli pasta süsü alayım.düşük tehdidi nedeniyle evden çıkmıyorum dinleniyorum,ama eşime desem o pasta süsünü bulana kadar on kutu başka şey alır.Bu Afrika rüyası için 2 paket krem şanti ,1 paket çikolata sosu demiştim,5-6 kutu krem şanti,1 kutu kakaolu krem şanti,1 kutu çikolata sosu,1 kutu çikolatalı puding,1 kutu çikolatalı Antep fıstıklı puding,1 paket de pudra şekeri almış gelmişşş

Son düzenleme:

ay çok alemmiş eşin
sen arada yolla onu bir pasta malzemesi iste o sana 3 çeşit pasta malzemesi alır gelir maksat çeşit bolluğu
ben c.tesi günü pazara gittim baktım pakette satıyor bir amca 1 liraya durur muyum pasta süsünde tut susamına kadar herşeyi aldım
markette en az 2,5 lira ve daha az ne gerek var tat aynı..
sen eşine söyle ya beraber gidin ya da o alsın sen tek çıkma Allah göstermesin sen doktorunun sözünü dinle canım

Ben de yakınlarda bir pazar bulmak istiyorum
Çalışıyoruz diye araştırmadık hiç ama taze sebze sorun oluyor
Markette güzel olmuyor,üstelik daha pahalı oluyor herşey gerçekten

Aklıma geldi,Bir kere de ağda ile,ağda bezi istedim eşimden on saat anlattım bi de
Bi paket ağda bezi,bi paket sir ağda bandı,bir kutu sir ağda kartuşu,bir kutu da el ardası almış gelmiş
Satıcı kıza sordum bunları önerdi diyor gene gidip alıyor sağıolsun utanması ok

benm pazar evime inanılmaz yakın o konuda gerçekten şanslıyım.
bencede taze sebze meyve ve ucuzluk açısından pazar şart..
aynen utanmıyormuş şanslısın Allah bozmasın canım mutluluğunuzu

benm pazar evime inanılmaz yakın o konuda gerçekten şanslıyım.
bencede taze sebze meyve ve ucuzluk açısından pazar şart..
aynen utanmıyormuş şanslısın Allah bozmasın canım mutluluğunuzu

Teşekkür ederim cnm evet biz de bir pazar bulmalıyız artık...

Şimdi bişi sorucam ben görümcem gelince köfte,pilav,fırında patates yapayım çocuklar sever diye dedim ama çok kuru tabi bu menü yanına meze,zeytinyağlı pratik ne eklesem acaba

meze olarak kereviz salatası harika ben bayıla bayıla yiyorum kereviz sevmem diyenlerde öyle

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…