bugün ne yemek yapsam..

pirinç donunca kırılma yapmıyor mu bende yapıp atmak istiyorum ama herkes pirinç donduğu zaman kırılıp ufalanıyor diyor?

Daha once yapmistim ama hatırlamıyorum nasıl oluyodu. Cunku genellikle sarmalar taze piser ve aninda biter ama bu sefer fazla yapcam yine.bakalim kırılıyor muymus

Kelebek hanim hem eve gec gideceksin. Bu aksam hazirda yoksa birseyler daha oyle yorma kendini bence. Sebzeli sehriyeli special corba yetsin. Yeni evliyken ben de senin gibi kendimi paralardim. Eve gelmem ikibucuk saati bulurdu. Gun icinde ne hayaller kurardim ama eve vardigimda pestil gibi olurdum...bosverin bu aksam cay demleyin kahvalti yapin. Hafta sonu buzlugu doldurunca gelecek hafta yaparsin çeşit çeşit

Tamam denerim. Ama gercekten bilmiyorum. Elimi daldircam derin dondurucuya ne cikarsa

bende bugün eve gideceğim 1 kilo fasulye almıştım geçen pazardan onun bi kısmını zeytin yağlı kalanınıda yemek olarak yapacağım yarın onu yeriz bi kısmınıda dondurucuya postalamayı düşünüyorum ...
birazda meze tarzında birşeyler yapacağım onlarıda dondurucuya atacağım soan rendelemeyi planlıyorum bolca kavanoza alıp yemeklerde kullanacağım oda pratik olur bence

sarmayı bende yeni denedim pek beğenmedim o ilk taze taze sarmayla dondurulanın tadı pekte aynı olmadı :(

bence pişirip atılırsa dondurucuya tadı değişmeye bilir en azından pirinç ufalanmaz ama pişirmeden doldurup atılırsa pirinç ufalanır die düşünüyorum..

bence pişirip atılırsa dondurucuya tadı değişmeye bilir en azından pirinç ufalanmaz ama pişirmeden doldurup atılırsa pirinç ufalanır die düşünüyorum..

Ben zaten icini sarmadan once biraz kavururum. Sonra sarip dizince tencereye oyle pisiririm yine uzerine su yag hatta tereyagi vs.

Kelebek hanim hem eve gec gideceksin. Bu aksam hazirda yoksa birseyler daha oyle yorma kendini bence. Sebzeli sehriyeli special corba yetsin. Yeni evliyken ben de senin gibi kendimi paralardim. Eve gelmem ikibucuk saati bulurdu. Gun icinde ne hayaller kurardim ama eve vardigimda pestil gibi olurdum...bosverin bu aksam cay demleyin kahvalti yapin. Hafta sonu buzlugu doldurunca gelecek hafta yaparsin çeşit çeşit

canım eşim aradı şimdi dedim ki mutfaktaki peteği aç benim bugün mutfakta çok işim var dedim ne yapacaksın dedi yemek yapacağım dedim hayır yapma dedi izin vermedi bugüne yemeğim var zaten benim ben yarına yapacaktım ama eşim müsade etmeyeceğini söylüyor zaten çok yoruluyorsun diyor haftasonuna kadar idare ederiz bi şekilde haftasonuda çok yapar dondurucuya atarsın 1 haftalık dedi..
ama bu durum benim hoşuma gitmiyor ki:(

bende içine sarmadan kavuruyorum ama sarıp dondurucuya koyuyorum pişirmeden pişiripte koyduğum gıdalar çözüldükten sonra bi koku yapıyo bende hiç hoşlanmıyorum ondan donmuş gıda olduğu çok bellioluyo ama yinede bi, seferde böle deneycem

ben pişirmeden atmıştım ama pişirip atmak derken harcımı pişirelim dyosun yoksa sarmayımı tamamen...?

bence sarmayı tamamen pişirelim olmaz mı içinide pişire biliriz ama ben birinden duymuştum tamamen pişiriyor bi misafir gelincede dondurucudan çıkartıp çözdürüp servis yapıyordu sanırım ben onu bi tamamen öğreneyim de yazarım size

bende içine sarmadan kavuruyorum ama sarıp dondurucuya koyuyorum pişirmeden pişiripte koyduğum gıdalar çözüldükten sonra bi koku yapıyo bende hiç hoşlanmıyorum ondan donmuş gıda olduğu çok bellioluyo ama yinede bi, seferde böle deneycem

peki dondurucuda neyin içinde saklıyorsun ?

bence sarmayı tamamen pişirelim olmaz mı içinide pişire biliriz ama ben birinden duymuştum tamamen pişiriyor bi misafir gelincede dondurucudan çıkartıp çözdürüp servis yapıyordu sanırım ben onu bi tamamen öğreneyim de yazarım size

Sarma konusu senin odevin olsun

canım eşim aradı şimdi dedim ki mutfaktaki peteği aç benim bugün mutfakta çok işim var dedim ne yapacaksın dedi yemek yapacağım dedim hayır yapma dedi izin vermedi bugüne yemeğim var zaten benim ben yarına yapacaktım ama eşim müsade etmeyeceğini söylüyor zaten çok yoruluyorsun diyor haftasonuna kadar idare ederiz bi şekilde haftasonuda çok yapar dondurucuya atarsın 1 haftalık dedi..
ama bu durum benim hoşuma gitmiyor ki:(

canım ben seni çok iyi anlıyorum sende birde yeni evli olmanın sorumluluğu var devamlı yemek yedirmek istyosun ama şöyle düşün bide ailemizin evinde bile bazen annelerimizde ufak tefek kaçamaklar yapıp meze yada kahvaltı çeşitleriyle öğün atlatıyodu bence eşini çok fazla alıştırma hazır oda bu tarz düşünüyorken sonradan sende çok pişman olursun :D

kızlar bu akşam için menüm yok malum gezmelerdeyim ama yapılan yemekleri yinede yarın yazarım herkeze iyi akşamlar ve afiyet olsun yarın görüşürüz :D

Back
X