bugün ne yemek yapsam..

offf çok fenaymış yanlız ya o kadar tedbir al adam bide gelmiş keki yemiş utanmaza bak bide kahve yapıp içseymiş nasıl o kadar rahat olabilmiş ki belkide uzun süre evinizi gözetledi geliş gidiş saatlerinizi takip etti..
Allah hepimizi kötü insanların şerrinden korusun inşallah..

buarada eşim aradı ciğer yapayım mı akşam dedim hayır lütfen bana bunu yapma hiç yemedim yiyememde anca seni kırmamak için zorla yerim ondada ben kötü olurum diyoo ciğer sevilmez mi ya bi yese bayılacak ama ön yargılı işte o pişmeden önce kanlı görünen şeyleri yiyemiyor... ama ben bayılırım ciğere:56:

akşam kayın validemlere uğrayacağız bugünlük yemeğii ordamı yesek dedim boşver biz bişeyler yaparız sen daha güzel yapıyon herşeyi dedi ve can evimden vurdu beni işini biliyor benim bey:8::8:

ama ne yemek yapacağımı bilmiyorum kiii:31::31:

evet canım gözlüyorlar zaten..evde olmadığımızı biliyorlar..bu anlattığım hırsızzdan 15 gün önce bir hırsız daha girmişti..o yüzden ben tedbirler almıştım evde..yani alarm takmak gibi ..dolabı balkon kapısının arkasına dayamak , mutfağın hole açılan kapısını kilitlemek gibi...

ama hırsıza kilit dayanmaz derler doğruymuş..aynen bir de kahve yapıp içmediği kalmış zaten..

alarm çalmış ki adam sökmüş yerinden ayakkabısıyla ezmiş alarm parça pinçik olmuş zaten..eve de ayakkabılarla girmiş..yani sorma of of..Geçmişte kaldı şükür..bir daha olmaz inşallah...

siz evinizde yiyin arkadaşım o zaman..sadece bulgur pilavı bile yeter size canım..

ciğer sevmiyor ise zorlama yazık ..boş ver .

hoşbulduk canım:)) sitenin düzenli takipcisiyim ben hergün yazarım artık:))
Ben küçük yerde yaşıyorum büyük şehirlerde 4'te evde olmak cok zor mesai saatleri de uzun yolda da çok vakit kaybediliyor. sen de yeni evliymişsin beni çok iyi anlarsın evine mutfağına alıştıkca biraz biraz işler kolaylasıyor.biz öğle yemeğine eve gidiyoruz o biraz zor oluyor aksamdan yemek kalırsa yanına ek bişey yapıyorum ama genelde menemen makarna gibi yemeklerle geciştiriyoruz.

küçük yerin rahatlığı başka arkadaşım..biz de bulunduğumuz yere küçük yerden geldik ..ege den geldik..

alışmakta hala zorlanıyorum...

öğle yemeğine bile evine gidebiliyorsun..ne güzel..çok sanslısın arkadaşım..

kelebekçim 2 uyuyan sıpa benim evet.

hoşbulduk canım:)) sitenin düzenli takipcisiyim ben hergün yazarım artık:))
Ben küçük yerde yaşıyorum büyük şehirlerde 4'te evde olmak cok zor mesai saatleri de uzun yolda da çok vakit kaybediliyor. sen de yeni evliymişsin beni çok iyi anlarsın evine mutfağına alıştıkca biraz biraz işler kolaylasıyor.biz öğle yemeğine eve gidiyoruz o biraz zor oluyor aksamdan yemek kalırsa yanına ek bişey yapıyorum ama genelde menemen makarna gibi yemeklerle geciştiriyoruz.

ne kadar rahatsınız keşke istanbulda yaşamasaydık sadece trafiği yeterli insanı yormak için..
evet seni çok iyi anlıyorum ama zamanla herşey yoluna girecek inşallah canım:6:
sende 1 günde 2 gün yetecek kadar yemek yapmak zorundasın sanırım öğlen ve akşam için off buda zor bi durum valla
bugün o zaman bende mi melemen yapsam ki acaba:56:

evet canım gözlüyorlar zaten..evde olmadığımızı biliyorlar..bu anlattığım hırsızzdan 15 gün önce bir hırsız daha girmişti..o yüzden ben tedbirler almıştım evde..yani alarm takmak gibi ..dolabı balkon kapısının arkasına dayamak , mutfağın hole açılan kapısını kilitlemek gibi...

ama hırsıza kilit dayanmaz derler doğruymuş..aynen bir de kahve yapıp içmediği kalmış zaten..

alarm çalmış ki adam sökmüş yerinden ayakkabısıyla ezmiş alarm parça pinçik olmuş zaten..eve de ayakkabılarla girmiş..yani sorma of of..Geçmişte kaldı şükür..bir daha olmaz inşallah...

siz evinizde yiyin arkadaşım o zaman..sadece bulgur pilavı bile yeter size canım..

ciğer sevmiyor ise zorlama yazık ..boş ver .

yok zorlamayacağım zaten ama boş vaktimde azcık yapacağım kendime göre sonra karşısında yiyeceğim oda tadına bakmak isteyecek o zamanda vermicem ona:37: ama bi yese sevecek biliyorum sadece ön yargılı insan hiç yemediği birşeyi nasıl sevmediğini söyleye bilirki saçma:36::36:

valla canım sen 15 gün içinde iki hırsız faciasına çok iyi dayanmışsın ucuz atlatmışsınız canım Allah beterinden korusun valla

kızlar merhaba;

Yeni arkadaşlar gelmişşş hoşgeldinnn diyorum öncelikle,

Haftasonu misafir stresini attım üzerimden ama epey yorulmuşum pazar günü kolumu kıpırdatamadım valla.Cumartesi öğlen 13,30 da evdeydim çok hızlı bir şekilde evitemziledim koyuldum yemeğe, tabii menüde de ufak tefek değişiklik yaptım :)

Ezogelin çorba, yoğurtlu karnabahar salatası,mevsim salata, közlenmiş zeytinyağlı patlıcan karnıyarık,kağıt kebabı,pilav, şam tatlısı

hepsi güzel olmuştu ama çorbanın pirincini biraz fazla kaçırmışım:(((

ve pazar günü kalan yemekleri yedik....bu akşama yemek gokkkkk:((( dünde canım hiç yapmak istemedi bide hasta olmuşummm belim karnımmm çok ağrıdı:(((

kızlar merhaba;

Yeni arkadaşlar gelmişşş hoşgeldinnn diyorum öncelikle,

Haftasonu misafir stresini attım üzerimden ama epey yorulmuşum pazar günü kolumu kıpırdatamadım valla.Cumartesi öğlen 13,30 da evdeydim çok hızlı bir şekilde evitemziledim koyuldum yemeğe, tabii menüde de ufak tefek değişiklik yaptım :)

Ezogelin çorba, yoğurtlu karnabahar salatası,mevsim salata, közlenmiş zeytinyağlı patlıcan karnıyarık,kağıt kebabı,pilav, şam tatlısı

hepsi güzel olmuştu ama çorbanın pirincini biraz fazla kaçırmışım:(((

güzel geçmesine çok sevindim canım
dün dinlene bilmişsindir umarım aman bugünde yemek olmasın ya kolay şeyler yapı ver gitsin
bak ben bile bunları söylüyorum yarım saatte değiştirdim kendimi:1:
menemen yap makarna yap cacık yap bide yeter bence çok yorma kendini canım bide çok geçmiş olsun canım yakında bende aynı dertten muzdarip olacağım maalesef ki..

çorbanıda azıcık süzseydin keşke canım o zaman dengelerdin belki..

güzel geçmesine çok sevindim canım
dün dinlene bilmişsindir umarım aman bugünde yemek olmasın ya kolay şeyler yapı ver gitsin
bak ben bile bunları söylüyorum yarım saatte değiştirdim kendimi:1:
menemen yap makarna yap cacık yap bide yeter bence çok yorma kendini canım bide çok geçmiş olsun canım yakında bende aynı dertten muzdarip olacağım maalesef ki..

çorbanıda azıcık süzseydin keşke canım o zaman dengelerdin belki..

sağol canım, süzmek hiç aklıma gelmedi ,ee misafirde erken gelince çorbayı en sona bırakmıştım koştur koştur yaptım:(

bende pratik şeyler düşünüyorum menemen olabilir

ilk başlarda öyle oluyor insan haklısın..bildiğin yemekleri bile yaparken olmuyor.yakıyorsun..pişmiyor..lezzeti tutmuyor..benim de başıma çok geldi.eşim birşey demedi ama "çok yorma kendini aperatif kahvaltı yapsak da olur " demesinden anladım ben zorlamamak gerektiğini..sonra kayınvalidem bir sürü sofra dergisi almış getirmiş..onlar çok işime yaramıştı bak...öyle öyle elim düzeldi

şimdi bir blogum var..

bakarsınız belki..

dilektenfikirler.blogspot.com
eşim çok yemek seçiyor ama yaptığım yemekleri cok severek yiyor. pilavın dibini tutturduğum zamanlarda bile 'ben böyle severim kıtır kıtır' diye iştahla yedi:)) internetten bakıp bakıp yapıyorum bi çok şeyi. bloğuna baktım özellikle hamurişlerinde bana çok yardımcı olucak:)

küçük yerin rahatlığı başka arkadaşım..biz de bulunduğumuz yere küçük yerden geldik ..ege den geldik..

alışmakta hala zorlanıyorum...

öğle yemeğine bile evine gidebiliyorsun..ne güzel..çok sanslısın arkadaşım..

kelebekçim 2 uyuyan sıpa benim evet.

sağol canım çok şükür bnde kendimi sanslı hissediyorum küçük yerde yasamaya alışık olduğum için büyük sehirde yasamak pek bana göre değil.bi ara antalyada yasamıstım pek uyum sağlayamadım işe gitmek için trafikte yarım saat geçirmek insanların birbirine o kadar tahammülsüz oluşu bana çok zor geldi çalıştığım sektörde biraz etkili oldu böyle düşünmeme kaçtım desem yeridir:))tabi dezavantajları da var burda burger king yok mesela:))

ne kadar rahatsınız keşke istanbulda yaşamasaydık sadece trafiği yeterli insanı yormak için..
evet seni çok iyi anlıyorum ama zamanla herşey yoluna girecek inşallah canım:6:
sende 1 günde 2 gün yetecek kadar yemek yapmak zorundasın sanırım öğlen ve akşam için off buda zor bi durum valla
bugün o zaman bende mi melemen yapsam ki acaba:56:

öğle yemeklerini ayarlamak zor oluyo canım acele acele bişeyler yapıyorum bazen börek poğaça falan olursa evde cay demliyoruz kahvaltı gibi yapıyoruz çok özenli olmuyo yani ama biraz kafamız dağılıyo evimize geldiğimiz için

ben bugün kuru biber patlıcan kavurması yapacağım üzerine bol sarımsaklı yoğurtla tabi ama yanına birşey bulamadım sadece çorba yapsam yeterli olur herhalde

ben bugün kuru biber patlıcan kavurması yapacağım üzerine bol sarımsaklı yoğurtla tabi ama yanına birşey bulamadım sadece çorba yapsam yeterli olur herhalde

çok severimmm çorba salata yada erişte makarna da olabilir canım yanına

kilo kontrolü şart bişey yapma yanına diycektim ama bebiş varmış:))) çorba veya salata yapsan iyi olur

benim bugünki menümde şöyle kızlar

tarhana çorbası
kuru patlıcan-biber dolması
lahana-yaprak sarma
ev yapımı tavuk döner
salata

çok severimmm çorba salata yada erişte makarna da olabilir canım yanına
evet erişte iyi olabilir hiç aklıma gelmemişti uzun zamandırda yapmıyorum teşekkür ederim

kilo kontrolü şart bişey yapma yanına diycektim ama bebiş varmış:))) çorba veya salata yapsan iyi olur

banada kalsa sadece çorba ve salata yapardımda eşim mutlaka katı birşeyler istiyor yemeğin yanında pirinç bulgur pilavı yapmaktan nefret ettim artık :)

ev yapımı dönerim tarifini alabilirmiyim

tabiki

tavuk gögsünü dönerlik dogruyoruz
kolay dogramak için gögüsleri yıkayıp biraz buzlukta dondurupta dograyabilirsiniz
karıştırma kabına gögüsleri alın
üzerine 1 sogan 1 diş sarımsak rendele
1 er kaşık salça ve yogurt
biraz sıvıyag
istedigin baharatlar ve tuz iyice karıştır buzdolabında 1 gece beklet
teflon tavayı iyice kızdırın az yagda kızartın hepsi bu
şimdiden afiyet olsun:56:

sağol canım, süzmek hiç aklıma gelmedi ,ee misafirde erken gelince çorbayı en sona bırakmıştım koştur koştur yaptım:(

bende pratik şeyler düşünüyorum menemen olabilir

aman olsun canım atlatmıssın ya sorunsuz güzel geçmiş ya ona bakalım biz canım

Back
X