bugün ne yemek yapsam..

yaprak sarması buzluktan çıkınca biz sevmiyoruz
onun yerine mantı
sigara böregi
patlıcan patlatıp koy
yada kuru dolmalık biberi patlıcanı haşlayıp onları koy
dolduracagın zaman bir gün önceden çıkar erisin öyle doldur:34:

ben bu zamana kadar hiç sıkıntı yaşamadım sarmayı buzluktan yerken, misafirlerimde çok beğenirler.böreği düşündüm canım evet sarıp koyacağım kuru biber ve patlıcanlarım var hazırda:)

ben bu zamana kadar hiç sıkıntı yaşamadım sarmayı buzluktan yerken, misafirlerimde çok beğenirler.böreği düşündüm canım evet sarıp koyacağım kuru biber ve patlıcanlarım var hazırda:)

Sarma cıkınca yapraklar cabuk erimiyor mu?Ben börek ceşitlerini,kurabiyeleri pişmeden koyuyorum.Misafir gelceginde cıkarıyorum.Sarma cok ugrastırdıgı için üşeniyorum,cokta tüketmiyoruz misafirler için koymak isterim...Basma yapraktan mı?Taze yapraktan mı dolaba sarıp koyuyorsun?

Sarma cıkınca yapraklar cabuk erimiyor mu?Ben börek ceşitlerini,kurabiyeleri pişmeden koyuyorum.Misafir gelceginde cıkarıyorum.Sarma cok ugrastırdıgı için üşeniyorum,cokta tüketmiyoruz misafirler için koymak isterim...Basma yapraktan mı?Taze yapraktan mı dolaba sarıp koyuyorsun?

yookkk erimiyor,pirincinide diri kavuruyorum mis gibi oluyor,,basma yapraktan koyuyorum genelde,ama bu sene taze yapraktanda yaptım fazla gelince dondurucuya attım o da çok güzel oldu,zaman aldığı için bende koyuyorum dolaba.böreği bende çiğ koyuyorum hem daha güzel pişiyor çıtır çıtır

yookkk erimiyor,pirincinide diri kavuruyorum mis gibi oluyor,,basma yapraktan koyuyorum genelde,ama bu sene taze yapraktanda yaptım fazla gelince dondurucuya attım o da çok güzel oldu,zaman aldığı için bende koyuyorum dolaba.böreği bende çiğ koyuyorum hem daha güzel pişiyor çıtır çıtır

Deniyeyim o zaman.Basma yapragım var normal tencerede sıcak suya batırıp cıkarıyorum ben.Sonra soganı,pirinci,salcayı kavurup ocaktan alıncada baharat ve yeşillikleri koyup sarıyorum.Dondurucuya koymak içinde aynı işlemi yapsam olur herhalde.

Bende iyi olmaya calışıyorum kadın doguma gittim,rahimde yara tekrarlamış,biraz canım sıkkınn :((

geçmiş olsun canım..ihmal etme ..

ben sabah 6 da uyandım bu sabah..

ıspanak yemeği yaptım,pirinçli.

mısır unu çorbası yaptım

tavuk but haşladım..

tavuk suyuna kuskus yaptım...önce yağda kavuruyorum ben..sonra pişiriyorum..nefis oluyor.

bu kadar ..
sizin menüleriniz nasıldır..

benim kayınpederim ameliyat olmuştu kızlar..midesi alındı 15 gün önce..mide kanseri teşhisiyle hemen ameliyata alındı..yayılma yok denildi patoloji sonuçlarına göre..fakat dün doktor sabah 4 adet .akşam 4 adet olmak üzere ilaca başlamış..

elleri ve ayaklarına kına yakın demiş..ilaç ağır,tahriş edecek..kayinpeder ayaklarına yaktırmış ama ellerine yaktırmamış kına..biraz morallleri bozuk geliyordu sesleri..yani moralli gibi konuşmaya çalıştılar ama anlaşılıyordu ses tonundan..

günaydın kızlaaaarrr
dün aksam misafirimiz vardı eşimin arkadası.
eşim aksam 5'te aradı arkadasımı alıyım mı gelirken diye cok istiyo diye bişey demedim ama iki ayağım bi pabuca girdi tabi:))
tarhana çorbası
tavuk erişteli bulgur pilavı
sarımsaklı kırmızı biber
salata
yoğurt
turşu
kola vardı

Deniyeyim o zaman.Basma yapragım var normal tencerede sıcak suya batırıp cıkarıyorum ben.Sonra soganı,pirinci,salcayı kavurup ocaktan alıncada baharat ve yeşillikleri koyup sarıyorum.Dondurucuya koymak içinde aynı işlemi yapsam olur herhalde.

evet canım aynen öyle ama pirinci sadece az kavur diri olsun çok pişirme,buzluğa atarken.

mısır unu çorbası yaptım

tavuk but haşladım..

tavuk suyuna kuskus yaptım...önce yağda kavuruyorum ben..sonra pişiriyorum..nefis oluyor.

bu kadar ..

benim kayınpederim ameliyat olmuştu kızlar..midesi alındı 15 gün önce..mide kanseri teşhisiyle hemen ameliyata alındı..yayılma yok denildi patoloji sonuçlarına göre..fakat dün doktor sabah 4 adet .akşam 4 adet olmak üzere ilaca başlamış..

elleri ve ayaklarına kına yakın demiş..ilaç ağır,tahriş edecek..kayinpeder ayaklarına yaktırmış ama ellerine yaktırmamış kına..biraz morallleri bozuk geliyordu sesleri..yani moralli gibi konuşmaya çalıştılar ama anlaşılıyordu ses tonundan..
geçmiş olsun canım Allah acil şifalar versin,misafir bereketi ile gelir olsun haberli değil sonuçta elinden geleni yapmışsın canım

ayyyy kopyalamayı yapammaışım kusura bakmayın kızlar,,,ayıkamadım daha:) adilecim kayınpederine geçmiş olsun sia canım misafir bereketi ile gelir sözüm sana canım

bu arada akşam için menüm

Dünden kalan artan yemekler....
Özel bir şey yapmayacağım,akşam kociş beni kızdırdı çünkü:((

ayyyy kopyalamayı yapammaışım kusura bakmayın kızlar,,,ayıkamadım daha:) adilecim kayınpederine geçmiş olsun sia canım misafir bereketi ile gelir sözüm sana canım
tamam canım..:16::16::16::16:

amin arkadaşım.

eee artan yemekler ziyan olmasın canım..

kocan bir daha kızdırmasın seni ...yemek yok ona sonra..aklını başına alsın demii :27::27::27::27::27:

tamam canım..:16::16::16::16:

amin arkadaşım.

eee artan yemekler ziyan olmasın canım..

kocan bir daha kızdırmasın seni ...yemek yok ona sonra..aklını başına alsın demii :27::27::27::27::27:

aynen öyle...anlasın hatasını...anladı aslında da bende gönül koydum işte.

kızlar bir şey sorucam sinirli mutsuz olunca mı yoksa mutlu heyecanlı olunca mı daha çok yemek yiyorsunuz

bir de stresli mutsuz olunca yaptığınız özel bir yemek var mı ,ben soslu makarna yaparım mesela ,makarna yerimm sinirliyken çok yerim

geçmiş olsun canım Allah acil şifalar versin,misafir bereketi ile gelir olsun haberli değil sonuçta elinden geleni yapmışsın canım

anlamıştım zaten canım :)))

cezalandrma seklini beğendim :)) bende uygulayabilirim:))

mısır unu çorbası yaptım

tavuk but haşladım..

bu kadar ..

çok geçmiş olsun umarım biran önce sağlığına kavusur.
buarada sabah 6 da kalkıp yemek yapabilen enerjine hayran kaldım bnm uyanmam mümkn değil o saatte

anlamıştım zaten canım :)))

cezalandrma seklini beğendim :)) bende uygulayabilirim:))

çok geçmiş olsun umarım biran önce sağlığına kavusur.
buarada sabah 6 da kalkıp yemek yapabilen enerjine hayran kaldım bnm uyanmam mümkn değil o saatte
canım aslında saatimi 6:30 a kurmuştum..ama uyandım 6 da..kalkmışken yemekleri yapayım dedim..çünkü ıspanakları suya akşamdan koymuştum..

tavuk butlarını da 3 gün önce aldım buzdolabina koydum..onların da pişmesi gerekiyordu..bu yüzden fırladım kalktım uyanınca..mecbur oldu biraz..ama yarın geçiştirme bir menu yapabilirim..bilemiyorum..her gün böyle olmaz.
kızlar bir şey sorucam sinirli mutsuz olunca mı yoksa mutlu heyecanlı olunca mı daha çok yemek yiyorsunuz

bir de stresli mutsuz olunca yaptığınız özel bir yemek var mı ,ben soslu makarna yaparım mesela ,makarna yerimm sinirliyken çok yerim
canım ben sinirli olunca bazen iştahım kaçar..

mesela dün akşam kayınpederle konuşunca moralim bozuldu..iştahım yok bugün ..bir de çok sessizleşirim ben üzgünsem..konuşcak takatim kalmaz..

ay bunu ilk kez duydum..demek ki makarna seviyorsun canım..soslu makarna severim..yerim..

şimdi düşündüm de mutlu olduğum zamanlar tatlı çok yiyorum özellikle ama iştahımda acılıyor. mutsuz ve sinirli olduğum zamanlar değişken bazen tek lokma yiyemem boğazımdan gecmez bazen doymak bilmem midem kazınır resmen ve hep bol kalorili seyler yerim makarna pizza hamburger gibi günlk hayatta da bayıldığım üçlüdür aynı zamanda kendileri:))

Son düzenleme:
Back
X