bugün ne yemek yapsam..

kızlar karlı bir istanbul sabahından daha hepinize günaydınnnnn der ve iyi dileklerimi sunarımmm:16::16::16:

kızlar ben size birşey soracağım çok arada kaldım..

şimdi yaprak sarma var ya hani ben onu bolca yapıp dondurucuya atmak istiyorum fakat kafam çok karıştı pişirip mi atmalıyım yoksa pişirmeden sarıp mı atmalıyım?

dolmayı pişirip atıyorum bi sıkıntı olmuyor tadında felan ama yaprak sarmada bi sıkıntı olur mu açıkcası tereddütte kaldım yaprakları erir mi?
bide pişirmeden at derseniz eğer pişireceğim zaman çözdürüp mü pişireyim çözdürmeden mi?

ha bide en önemlisi pirinç pişirilmeden dondurucuya atılınca çözüldüğünde ufalıyor diye biliyorum bu sorunu yaşar mıyım off çok zor çokkk
merhaba canım..ben hiç yapmadım ama annem çok yapar yaprak sarma..pişirmeden paketler dolaba atar..çıkardığı zaman da düdüklü tencerenin altına çelik süzgeç koyarak buharda pişirir..direk suyla temas ettirmeden.

kızlar karlı bir istanbul sabahından daha hepinize günaydınnnnn der ve iyi dileklerimi sunarımmm:16::16::16:

kızlar ben size birşey soracağım çok arada kaldım..

şimdi yaprak sarma var ya hani ben onu bolca yapıp dondurucuya atmak istiyorum fakat kafam çok karıştı pişirip mi atmalıyım yoksa pişirmeden sarıp mı atmalıyım?

dolmayı pişirip atıyorum bi sıkıntı olmuyor tadında felan ama yaprak sarmada bi sıkıntı olur mu açıkcası tereddütte kaldım yaprakları erir mi?
bide pişirmeden at derseniz eğer pişireceğim zaman çözdürüp mü pişireyim çözdürmeden mi?

ha bide en önemlisi pirinç pişirilmeden dondurucuya atılınca çözüldüğünde ufalıyor diye biliyorum bu sorunu yaşar mıyım off çok zor çokkk
bnde sana günaydın diyorum vee iyi dileklerimi sunuyorum ancak bu konuda sana yardımcı olamıyorum tatlım annem hep pişirmeden atardı ama ben daha hiç atmadım. küçülsün pirinc nolucak ki pişerken şişer nasılsa:)))

bnde sana günaydın diyorum vee iyi dileklerimi sunuyorum ancak bu konuda sana yardımcı olamıyorum tatlım annem hep pişirmeden atardı ama ben daha hiç atmadım. küçülsün pirinc nolucak ki pişerken şişer nasılsa:)))

:):) tamam canım o zaman pişince şişer diyorsan bi deneyeyim ben:):)

merhaba canım..ben hiç yapmadım ama annem çok yapar yaprak sarma..pişirmeden paketler dolaba atar..çıkardığı zaman da düdüklü tencerenin altına çelik süzgeç koyarak buharda pişirir..direk suyla temas ettirmeden.

ooo nasıl yapacağım ki öyle vay be buharda pişirilen yaprak sarma tadı nasıl oluyor peki?

ooo nasıl yapacağım ki öyle vay be buharda pişirilen yaprak sarma tadı nasıl oluyor peki?

canım buharda pişirmekdeki asıl amaç dağılmaması için diye düşünüyorum.ama sen buharsız pişir..normal bir sarma pişirir gibi..

annem sebze salatası yaparken, brokoli ya da karnıbahar salatasını da böyle çelik süzgeçte yapar...sebzeler dağılmadan pişer..oldukları gibi kalırlar..bana da aldı o çelik süzgeçten ama sorsan kaç kez kullandın diye..2 kez derim...alışkın olmayınca kullanılmıyor

:):) tamam canım o zaman pişince şişer diyorsan bi deneyeyim ben:):)
sen yine de bi bileninkini dene boşver ben fikir yürüttüm sadece:))
tahminimce güzel olur eğer lezzeti az gelirse hafif tereyağında salca eritip üzerine gezdirirsin servis yaparken.
burda marka yazmak yasak sanırım bi markanın acticook diye düdüklü tenceresi var içinde buhar sepeti de var inanılmaz kısa sürede pişiriyo vitamin kaybı en az seviyede oluyo hem ben brokolileri falanda onda yapıyorum.

canım buharda pişirmekdeki asıl amaç dağılmaması için diye düşünüyorum.ama sen buharsız pişir..normal bir sarma pişirir gibi..

annem sebze salatası yaparken, brokoli ya da karnıbahar salatasını da böyle çelik süzgeçte yapar...sebzeler dağılmadan pişer..oldukları gibi kalırlar..bana da aldı o çelik süzgeçten ama sorsan kaç kez kullandın diye..2 kez derim...alışkın olmayınca kullanılmıyor

canım bence annen vitaminleri kaçmasın diye o süzgeçi kullanıyor olabilir benim annemde sebzeleri o şekilde haslar ama ben kullanamam valla çok zahnmetli gelir ama ilerde çocuğum olursa öyle yaparım bende:):)

sen yine de bi bileninkini dene boşver ben fikir yürüttüm sadece:))

evet anneme soracağim canım :):)

tahminimce güzel olur eğer lezzeti az gelirse hafif tereyağında salca eritip üzerine gezdirirsin servis yaparken.
burda marka yazmak yasak sanırım bi markanın acticook diye düdüklü tenceresi var içinde buhar sepeti de var inanılmaz kısa sürede pişiriyo vitamin kaybı en az seviyede oluyo hem ben brokolileri falanda onda yapıyorum.

bende öyle düşünüyorum canım bence vitamini kaçmasın diye o şekilde yapıyorlar ama ben şimdi o işe hiç girmeyeyim belki tecrübem arttıkca yaparım süzgeçte pişirme işini:):)

sütlü dövme çorb ası,ıspanaklı börek

merhaba kızlar,

bu sayfayı takıp etmeye çalışıyorum genelde.

ben eşim çok yemek seçer. kabak,nohut,kuru fasulye,taze fasulye,karnıbahar,brokoli,pırasa lahana yemez.

bunları yemeyınce geriye yemek kalmıyo. ha bire et pişiyo bizde.

her gün düşünüyorum kara kara ne yapsam diye.

benim aradığım et yemekleri.

bilen varsa paylaşırsa çok sevinirim

merhaba kızlar,

bu sayfayı takıp etmeye çalışıyorum genelde.

ben eşim çok yemek seçer. kabak,nohut,kuru fasulye,taze fasulye,karnıbahar,brokoli,pırasa lahana yemez.

bunları yemeyınce geriye yemek kalmıyo. ha bire et pişiyo bizde.

her gün düşünüyorum kara kara ne yapsam diye.

benim aradığım et yemekleri.

bilen varsa paylaşırsa çok sevinirim

merhaba canım valla senin işin zormuş ben sana söyleyeyim allah kolaylık versin buzluğunda et olarak ne var şuanda?

evet 6 yufkadan 2 tepsi yaparım kat ne kadar az ise o kadar çıtır olur ,,önce kaşar dizilir 2 yufkanın sonra ıspanak üstüne sonra 1 yufka ile kapatılr üstüne yağ,yumurt,yoğurt
ıspanaklı böreğe bayılırım birşey soracağım yufka ile mi yapıyorsunuz ve çıtır çıtır oluyor mu?

evet 6 yufkadan 2 tepsi yaparım kat ne kadar az ise o kadar çıtır olur ,,önce kaşar dizilir 2 yufkanın sonra ıspanak üstüne sonra 1 yufka ile kapatılr üstüne yağ,yumurt,yoğurt

sağol canım çıtır oluyorsa bende deneyeceğim.

kızlaaar sıkışmış hissediyorum kendimii
yılbasında eşinize ne alıcaksnız??
aklımdan gecen ikimizn fotoğrafını puzzle yaptırmaktı ama en yakın arkadasım 'her evli çift gibi sizin de hakkınız tabi yaptr' dedi bide üstüne güldü hiç de orjinal değil herkes yaptırdı diye. kafam iyice karıştı yardım edin banaa

yanlız altını bakmadan çıkarma altı iyice pişsin beyaz olmamalı

tamam canım sağol şimdi benim ıspanağım yok o yüzden c.tesi günü alacağım ve yapacağım ama şimdi canım acaip tava böreği çekti onu mu yapsam akşam peynirli maydonoslu felan diye düşünüyorum:):)

kızlaaar sıkışmış hissediyorum kendimii
yılbasında eşinize ne alıcaksnız??
aklımdan gecen ikimizn fotoğrafını puzzle yaptırmaktı ama en yakın arkadasım 'her evli çift gibi sizin de hakkınız tabi yaptr' dedi bide üstüne güldü hiç de orjinal değil herkes yaptırdı diye. kafam iyice karıştı yardım edin banaa

ana bide o var değil mi off ya ben unutmuştum ne güzel hediye felan olayını keşke hatırlatmasaydın hiç:):)

canım boşversene kimin ne yaptığını ne düşündüğünü bence yaptıra bilirsin puzzle ben çok beğenirdim şahsen ama böyle ufak değil büyüklerden olacak karıştırıp vereceksin ilk önce normal olarak ne olduğunu bilmediği için beğenmeyecek beğenmiş numarası yapacak sonrada siz çödükçe resim meydana çıkacak ve eşin şaşırıp çok beyenecekk anaaamm bende mi her evli çif gibi bundan yaptırsam ki acaba:):):37::37:

ben tavada sevmem acaip yağlı ve ağır oluyor
tamam canım sağol şimdi benim ıspanağım yok o yüzden c.tesi günü alacağım ve yapacağım ama şimdi canım acaip tava böreği çekti onu mu yapsam akşam peynirli maydonoslu felan diye düşünüyorum:):)

ben tavada sevmem acaip yağlı ve ağır oluyor

ya ben bi kere bi teyzeye misafirliğe gitmiştim o yapmıştı tavada off allahım tadı hala damağımda ama o farklı bir peynirle yapmıştı olsa bi tava yer ikincisini eve götürür evde yerim o derece güzeldi bende yapacağım ben yağı severim börekte ama çok abartı olmayacak..

hem belki bneimkide güzel olur ki:)

Back
X