bugün psikolaga gidiyorum

missdance

beden eğitimci
Kayıtlı Üye
31 Ocak 2009
1.585
19
116
İzmir
evet artık hiç birşeyin içinden çıkamadığım için tek başıma çözemediğime karar verdim evliliğimi dugularımı randevu aldım gidicem.bir faydası olur mu bilmiyorum hiç gitmedim daha önce,aranızda psikologa giden var mı.

şimdi ben gidip ona derdimi anlatıcam ne olacak off çok umutsuzum...

Bence en güzelini yapıyorsunuz. Profesyonel bir destek almanız belkide sizin için ve evliliğiniz için en iyisi olur. Herşeyin hayırlısı olsunnn...

evet artık hiç birşeyin içinden çıkamadığım için tek başıma çözemediğime karar verdim evliliğimi dugularımı randevu aldım gidicem.bir faydası olur mu bilmiyorum hiç gitmedim daha önce,aranızda psikologa giden var mı.

psikoloji de bir bilim ama benim çok da inandığım bir bilim değil nedense. yani belli saat çerçevesinde seni hiç tanımayan birine bir şeyler anlatıyorsun o da bilgi çerçevesinde ve insanı duygularıyla sana yol gösteriyor. belki bir deneme yapsam ön yargılarım yıkılır ama şimdi sıcak bakmıyorum. bir arkadaşım annesini kaybetmişti psikoloğa gitti hem de Ankara'nın iyilerinden birine.kız 30 yaşında annesini kaybetti. bana dedi ki: "adam diyor işte çocuk yaştan annesini kaybedenler var en azından senin annen o yaşlarda senin yanında olmuş. iyi güzel de ateş düştüğü yeri yakıyor. bir daha gitmeyeceğim"demişti.sana şöyle faydası olabilir. adam 1 cümle der sana hayatın değişir. ya da dönüş noktan/uyanma noktan olabilir. bu kitaplar için de öyledir. koca kitaptan tek bir cümleyi hayatına aktarabilirsin veya içinde bulunduğun durumun çözümüdür.
denemekte fayda var.

psikoloji de bir bilim ama benim çok da inandığım bir bilim değil nedense. yani belli saat çerçevesinde seni hiç tanımayan birine bir şeyler anlatıyorsun o da bilgi çerçevesinde ve insanı duygularıyla sana yol gösteriyor. belki bir deneme yapsam ön yargılarım yıkılır ama şimdi sıcak bakmıyorum. bir arkadaşım annesini kaybetmişti psikoloğa gitti hem de Ankara'nın iyilerinden birine.kız 30 yaşında annesini kaybetti. bana dedi ki: "adam diyor işte çocuk yaştan annesini kaybedenler var en azından senin annen o yaşlarda senin yanında olmuş. iyi güzel de ateş düştüğü yeri yakıyor. bir daha gitmeyeceğim"demişti.sana şöyle faydası olabilir. adam 1 cümle der sana hayatın değişir. ya da dönüş noktan/uyanma noktan olabilir. bu kitaplar için de öyledir. koca kitaptan tek bir cümleyi hayatına aktarabilirsin veya içinde bulunduğun durumun çözümüdür.
denemekte fayda var.

bende öyle düşünüyorum aslında ama belki dediğin gibi birşey söyleyecek ve ben aydınladıncam..

gittim 2 saat dinledi beni çok tatlı bir adam haftaya bir daha gidicem şimdilik iyi gibi umarım faydalı olacak.

Bende gitmek istiyorum ama iyi birini bulmak istiyorum. İstanbul anadolu yakası için bildiğiniz iyi bir psikolog var mı?

sorular soruyor hadi anlat demiyor duygularımı soruyor bu durumda ne hissettin gibi.ama hiç bir noktayı atlamıyor.yargılamıyor sorgulamıyor.dinliyor.kendimi suçladığım şeyler vardı bunların benim suçum olmadıgını ve nedenini falan anlattı.

sorular soruyor hadi anlat demiyor duygularımı soruyor bu durumda ne hissettin gibi.ama hiç bir noktayı atlamıyor.yargılamıyor sorgulamıyor.dinliyor.kendimi suçladığım şeyler vardı bunların benim suçum olmadıgını ve nedenini falan anlattı.

bence çok şanlısınız kimi doktorlar 15 dk içinde ilac yazıp 1 ay sonra tekrar gel diyor...

böyle bir doktoru kaçırmayın faydalanın derim.. hem insan anlatınca ferahlıyor birazcıkta olsa...

bu piskologları tv'de gördüğümde saatlerce dinleyebilirim insana positif enerji veriyorlar ayrıca senin farklı açıdan duruma bakmana yardımcı oluyorlar ,ama senin adına asla karar vermiyorlar ,

bence çok şanlısınız kimi doktorlar 15 dk içinde ilac yazıp 1 ay sonra tekrar gel diyor...

böyle bir doktoru kaçırmayın faydalanın derim.. hem insan anlatınca ferahlıyor birazcıkta olsa...

Senin dedigin ssk doktoru,bu ozelmis cnm saat uzeri gelsin paralar

Canim burda bilgi sahibi olmayanlar tarafindan cok cahilce yorumlar yapilmis.psikolog toplumumuzun sandigi gibi dert dinleyici degildir derdi arkadaslarinizda dinler.cocuklugunuzdan bu gune kadar olusmus basetme mekanizmalari,egonuzu kuvvetlendirmek yeni mekanizmalar yaratip sizi korumak gibi bircok seyi icerir terapi..iyi bir terapist asla arkadasin gibi sana yorum yapmaz sadece soru sorarak senin mekanizmalari kendin cozmeni baglanti kurmani saglar..ne yazikki gercekten iyi terapist turkiyede bulmak cok zor herkes hala kizi,amca oglu tadinda akil veriyor..gercekten iyi bir terapistle duzenli 1-2 sene yaparsan hayatin,bakis acin,duygularin ve hayatka basetme seklin tamamen degisecek bana guven :) ilk4-5 seans zaten kafadan tanisma seansi hemen birsey bekleme..ben cocuklugumdan beri cok terapist degistirdim hepsine 3-4 defa gidip biraktim ve simdi terapistimi buldum cok mutluyum yillarca birakmayu dusunmuyorum ve kendim icin inanilmaz yollar katediyorum..ne yazik ki turk toplumu henuz bircok konuda oldugu gibi bu konuda da cahil oldugu icin akil sagligi yerinde olmayanlar terapi gorur saniyolar.aksine avrupa da terapi bir ihtiyac ve terapiye gitmemek cahillik kabul ediliyor.asil akil sagligi yerinde olmayanlar psikologun lafini bile actirmayan ve asla gitmeye tesebbus etmeyecek insanlardir bende oyle bir sizofreni tanimistim.sen boyle bir karar verdigine gore saglikli bir ruh halin var cok gelisim gosterirsin basarilar

Canim burda bilgi sahibi olmayanlar tarafindan cok cahilce yorumlar yapilmis.psikolog toplumumuzun sandigi gibi dert dinleyici degildir derdi arkadaslarinizda dinler.cocuklugunuzdan bu gune kadar olusmus basetme mekanizmalari,egonuzu kuvvetlendirmek yeni mekanizmalar yaratip sizi korumak gibi bircok seyi icerir terapi..iyi bir terapist asla arkadasin gibi sana yorum yapmaz sadece soru sorarak senin mekanizmalari kendin cozmeni baglanti kurmani saglar..ne yazikki gercekten iyi terapist turkiyede bulmak cok zor herkes hala kizi,amca oglu tadinda akil veriyor..gercekten iyi bir terapistle duzenli 1-2 sene yaparsan hayatin,bakis acin,duygularin ve hayatka basetme seklin tamamen degisecek bana guven :) ilk4-5 seans zaten kafadan tanisma seansi hemen birsey bekleme..ben cocuklugumdan beri cok terapist degistirdim hepsine 3-4 defa gidip biraktim ve simdi terapistimi buldum cok mutluyum yillarca birakmayu dusunmuyorum ve kendim icin inanilmaz yollar katediyorum..ne yazik ki turk toplumu henuz bircok konuda oldugu gibi bu konuda da cahil oldugu icin akil sagligi yerinde olmayanlar terapi gorur saniyolar.aksine avrupa da terapi bir ihtiyac ve terapiye gitmemek cahillik kabul ediliyor.asil akil sagligi yerinde olmayanlar psikologun lafini bile actirmayan ve asla gitmeye tesebbus etmeyecek insanlardir bende oyle bir sizofreni tanimistim.sen boyle bir karar verdigine gore saglikli bir ruh halin var cok gelisim gosterirsin basarilar[/QUOTE

Merhaba ankaradaysanız özelden psikologunuzun adını gonderebılır mısınız? Ben de Ankara da ıyı bır psikolog ve aile terapisi arıyorum. Tesekkurler

Son düzenleme:
bende öyle düşünüyorum aslında ama belki dediğin gibi birşey söyleyecek ve ben aydınladıncam..

bence önyargılı gitmeyin...gerçekten çok işe yarayabiliyor size bir olay anlatayım

2001 yılında beklemediğimiz bir şekilde amcamı kaybettik..haberi kareşlerimle evde yalnız olduğumuz bir sırada aldık, küçük kardeşim birden hıçkırarak ağlamaya başladı, sonra sadece durduramadığı iç çekmeleri kaldı, ayakları elleri uyuştu acilen hasteneye psikiyatri bölümüne götürdük içeride en fazla 15 dk kaldı ve çıktığında gayet normaldi...biz iğne falan yaptığını düşündük fakat kardeşim sadece konuştuğunu söyledi...bu insanlar bu işin ilmini yapıyorlar o kadar yıl gerçek olmayan bişey için dirsek çürütülmez...umarım işini bilen iyi bir psiklogtur...

ama ben şunu da ekleyeyim bazen tek taraflı çaba yeterli olmaz...ve yine umarım size nasıl başa çıkacağınızı göstererek sorununuzu çözer

hahaha çok kızdım kendime şimdi yine dayanamayıp sonuna kadar okunadım konuyu...çok utandım kendimden:37:

neyse umarım işe yarar

bu piskologları tv'de gördüğümde saatlerce dinleyebilirim insana positif enerji veriyorlar ayrıca senin farklı açıdan duruma bakmana yardımcı oluyorlar ,ama senin adına asla karar vermiyorlar ,

:)

psikologlar bunun için eğitim alırlar zaten yalnızca dinler ve sende farkındalık yaratır...

Back
X